Til innholdet

Vestvendt og bynær eierleilighet på hele 129 m² m/"seneste kveldssol" ut mot rolig park. 2 terrasser, 2 bad og 3 soverom ZOLGT

Olsrødsvingen 21B
Prisantydning 4 860 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 129
BRA: 129 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2005
Tomtareal: 5628 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

OLSRØD - SENTRALT OG SENTRUMSNÆRT!

Adresse

Olsrødsvingen 21B 3150 Tolvsrød 2. etasje

Velkommen til Olsrødsvingen 21b og denne herlig beliggende selveierleiligheten på hele 129 m² p-rom

Her presenteres en sjelden mulighet ved populære, fredelig og ikke minst sentrale Olsrød. Nå har du mulighet til å flytte inn denne romslige leiligheten med vestvendt beliggenhet ut mot stort friareal og park. Hjemmet har en alle tiders beliggenhet for deg som ønsker å bo både sentralt og fredelig i harmonisk nabolag på en gang. Leiligheten er også meget sentralt beliggende med kort gangavstand til blant annet Olsrød park og kort vei inn til Tønsberg sentrum.

Her bor du trygt og godt og nyter sen ettermiddags-/kveldssol og fin utsikt. I tillegg har man en hyggelig kjøkkenbalkong mot øst med morgen-/formiddagssol. Den har løsning med alle hovedoppholdsrom i hovedetasjen, i tillegg bys det på tre soverom og ekstra baderom i leilighetens toppetasje. Hjemmet har gjennomgående planløsning og fremstår med solid og ikke minst velholdt standard.

På hovedterrassen mot vest kan man nyte lange soldager og sen ikke minst "seneste" kveldssol - denne blir en naturlig forlengelse av leilighetens store stue-/spisestue i hovedetasjen. Herfra har du også flott utsikt mot flott parkanlegg og omgivelsene i horisonten. Ut fra leilighetens romslige og innholdsrike kjøkken med stor plass til spisebord/spisestuemøbler, er det utgang til østvendt balkong  hvor man kan ta morgenkaffen sammen med frokosten i solen!

Du blir møtt av en lys og velholdt leilighet hvor store vinduer gir rikelig med dagslys. Utover den store stue-/spisestuen og det romslige kjøkkenet med ny innredning fra Husby kjøkken fra 2014 tilbyr leiligheten en romslig entre med skyvedørsgarderobe, to flislagte baderom og tre soverom. I tillegg er det god lagringsplass i innvendige boder, på delvis gulvet loft og i utvendig sportsbod. Det er for øvrig gjort en rekke oppgraderinger av leiligheten perioden 2014 og frem til i dag.

Bilen din parkerer du trygt og enkelt i garasjeplass i byggets parkeringskjeller som medfølger leiligheten. Her er det tilrettelagt for å installer El-bil lader hvis ønskelig. I tillegg er det utvendige parkeringsplasser rett utenfor leilighetenes inngangspartier!

På vegne av selger og Z Eiendom ved Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en leilighet vi tror vil begeistre!

Kort fortalt om Olsrødsvingen 21b

º Fordelaktig beliggenhet - toppetasje
º Leilighetens størrelse gir "eneboligens fortreffeligheter i leilighetsform"
º Gjennomgående planløsning
º Garasjeplass i byggets parkeringskjeller m/fjernstyrt garasjeport (varme i nedkjøring)
º Selveierleilighet og ingen fellesgjeld!
º Herlig størrelse på hele 129 m² primærrom
º Fantastiske solforhold med særdeles sen kveldssol og tidlig morgensol
º Utsikt direkte ut mot parkanlegg
º Store, høyreiste og dype vinduer blir som et flott møbel i leiligheten
º Balkonger på begge sider
º Romslig hovedterrasse mot vest i hele leilighetens bredde
º Enkel adkomst fra over-/innbygget trappehus - kun en etasje opp fra gatenivået
º Leiligheten har hele 3 soverom
º Delikat og stort kjøkken med plass til spisebord samt utgang til frokostbalkong
º Ny kjøkkeninnredning fra Husby-kjøkken i 2014
º Romslig stue-/spisestue med nyere peisovn og utgang til vestvendt hovedterrasse
º To flislagte baderom/wc med varmekabler i gulv - ett i hver etasje
º Skjermet entrè/hall med flislagt gulv med varmekabler og skyvedørsgarderobe
º God oppbevaringsplass m/lagringsloft, sportsbod og boder/omkledningsrom
º Eikeparkettgulv i alle rom unntatt i boder og rom som er flislagt
º Elektriske utvendige Zip-screens fra 2022 på flere av vinduene mot vest
º Tilrettelagt for El-bil lader i bygget garasjekjeller
º Godt med lagringsplass i to innvendige boder, utvendig sportsbod og loft
º Sentral og bynær beliggenhet - ca. 20 minutter å gå til sentrum av byen
º To minutter å gå til Olsrød park sitt butikk-/servicesenter
º Bussholdeplass innen kort gangavstand
º Bør ses!

Beliggenhet og nærområdet

I dette sentrale boligfeltet på Olsrød bor du trygt og godt i et trafikkstille rolig bomiljø. Beliggenheten er meget bra med attraktive omgivelser og kun ca. 2 km. til Tønsberg sentrum.

Fra eiendommen er det gode bussforbindelser med bussholdeplass rett i nærheten av eiendommen og hyppige avganger til/fra Tønsberg sentrum med jernbanestasjon, alt av bymessige servicetilbud samt bryggene med båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter. Med enkel tilgang til jernbanestasjonen gjør boligen tiltalende for de som pendler.

Det er også sykkel- og gangvei til Tønsberg og til skoler i området. For barnefamilier ligger eiendommen ypperlig til i forhold til gangavstand til barnehage og skoler som for eksempel Sandeåsen barneskole, Presterød ungdomsskole og Presterød barnehage.

Nærområdet byr på flere rekreasjonsområder med merkede kultur- og naturstier både sommer- og vinterstid. I tillegg finnes Slagenhallen som er et naturlig samlingspunkt for en rekke idrettsaktiviteter og andre arrangement. Og det populære treningssenteret Level på Olsrød Park med spaavdeling og badefasiliteter finnes like ved eiendommen. Forretningssenteret Olsrød Park er beliggende i kort rusleavstand fra eiendommen og her finnes dagligvareforretning med post-i-butikk, kafé, lege-/helsesenter, klesforretninger, bank, apotek, blomsterforretning, frisør med mer. Det er også kort vei til handelstilbud på Kilen i tillegg til på Tolvsrød.

Den populære sandstranden Ringshaugstranda med badetrapp, gresslette og steinmolo samt Tønsberg brettseilerklubb som er lokalisert på sydsiden av stranden, ligger nært til eiendommen. For den som ønsker andre alternativer for bading og soling er Skallevoldstranden et yndet sted som også byr på sandstrand, molo og utmerkede bade forhold både for liten og stor. Ved stranda ligger Skallevold Camping med kiosk og ved gressletta finnes lekeapparater samt flere muligheter for ballsport. Like ved stranden kan den skjermede Karlsvikodden oppsøkes hvor det er fjellrygg og steinstrand. I tillegg er det merket kyststi med fine stier for gåturer og rekreasjon.

Se for øvrig nabolagsprofil i salgsoppgaven for ytterligere beskrivelse av fasiliteter og avstander.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2005

Innhold

2. etasje - hovedplan:
Overbygget og godt skjermet INNGANGSPARTI med trapp opp fra terrenget i øst. Inngangspartiet har også et stort overbygget repo.

ENTRÈ med skyvedørsgarderobe og dør videre inn til åpen HALL/GANG med trapp til øverste etasje.

Romslig STUE-/SPISESTUE med nyere peisovn og utgang til ca.17 m²* vestvendt terrasse.

Stort SPISEKJØKKEN med ny Huseby kjøkkeninnredning fra 2014, herlig stor spiseplass og utgang til østvendt frokostbalkong på ca. 7 m²*. Kjøkkenet er adskilt fra stue-/spisestuen av leilighetens hall.

BADEROM med toalett, nyere baderomsinnredning og dusjhjørne. Rommet har også opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

3. etasje:
SOVE-/BADEROMSGANG med inngang til samtlige rom i etasjen samt nedtrekkbar lofts stige til delvis gulvet lagringsloft.

TRE SOVEROM hvorav et ekstra stort HOVEDSOVEROM med inngang til innredet bod/lagringsrom.

Romslig BADEROM/WC innredet med blant annet nyere dusjhjørne, nyere baderomsinnredning og toalett.

Innredet GARDEROBEROM/OMKLEDNINGSROM hvor det er rikelig med hylleplass.

Utvendig sportsbod:
Leiligheten har en ca. 5 m² utvendig sportsbod plassert vis a vis inngangsparti.

Fellesrom i sameiet:
* Fellesbod for hageredskap
* Felles søppelboder

*: Areal angitt for balkonger er målt på innside av rekkverk.

Garasje og parkering

Det følger 1 garasjeplass med leiligheten i felles parkeringskjeller. Plassen som medfølger er den 4. innerste plassen på venstre side når man kjører inn felles elektrisk garasjeport. Garasjeplassen ser du avmerket i fotopresentasjonen.

Det er også 21 parkeringsplasser i fellesområdet på sameiets tomt.

Sameiet har installert infrastruktur for elbil-ladere i garasjen. Den enkelte sameier må selv knytte seg til anlegget og betale for installasjon av ladepunkt og strømforbruk.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 129 kvm hvor arealet er fordelt per etasje som følger:

Hovedetasje: P-ROM/BRA: ca.78/78 m²
Toppetasje: P-ROM/BRA: ca. 51/51 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Samtlige rom i begge etasjer er medtatt i boligens primærrom (P-rom). Det bemerkes at omkledningsrom innenfor gang i toppetasjen er vurdert som P-rom pga. innredning og bruk selv om rommet i bygningstegninger er angitt som "bod". Bod innenfor hovedsoverom er ikke medtatt i arealer da takhøyde er for lav til at noen deler av rommet er målbart.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene, ref. NS 3940. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Planskisser over leilighetens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av leilighetens to etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Garasje og utvendig sportsbod fremkommer ikke av illustrasjonene.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet eierskifterapport som følger av salgsoppgave.

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført i tre på mur. Støpt parkeringskjeller med hulldekk konstruksjon. Yttervegger over grunnmur i 148 mm bindingsverk, ut fra byggeår antatt isolert med 150mm mineralull. Bygningen er utvendig kledd med liggende dobbelfalset trekledning. Taket har saltakskonstruksjon tekket med dobbelkrum betongtakstein, takrenner og nedløp er i plastbelagt stål.

Se for øvrig Tilstandsrapport utført av takstmann for ytterligere beskrivelse av byggemåte.

Standard

Velkommen til en innholdsrik, arealeffektiv og ikke minst svært velholdt leilighet med gjennomgående bruk av lyse veggfarger som gir et innbydende og positivt helhetsinntrykk.

Entrè og hall/gang:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør hvor det er installert elektronisk nøkkellåssystem fra Yale doorman, møter man en lys entrè som har praktiske fliser på gulvet og malt tapet på vegger. Varmekabler under flisene gir en lun og behagelig temperatur i rommet. Takhøy 3-dørs skyvedørsgarderobe med speildører på den ene langveggen tilbyr rikelig oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Skyvedørsgarderoben er utstyrt med hyller og hengeanordninger. Vinduet i inngangsdøren gir lysinnfall til rommet.

Den innenforliggende og romslige hallen er innredet med eikeparkett på gulv og malt tapet på vegger. Hallen har trappeadkomst til toppetasjen hvor den matchende trappen med eiketrinn nærmest blir som "et møbel" i rommet.

Stue- og spisestue med peisovn og utgang til hovedterrasse:
Stuen særpreges av sin flotte størrelse! Her er plass til salong, loungegrupper og spisestue - rommet har en luftig og meget god romfølelse hvor det er tilrettelagt for flere møbelgrupper. Det er god plass til spisestueavdeling hvor man kan samle familie og venner også til større samlinger. Den nyere peisovnen gir ekstra hygge og varme på kalde vintersdager. Vinduene gir masse deilig dagslys til stuesonen, disse er vendt mot vest og gir samtidig flott nærkontakt med terrassen som ligger i hele rommets bredde. På den romslige terrassen kan man kan nyte solen fra tidlig formiddag til svært sent ut på kvelden! En trivelig og lun uteplass hvor man kan nyte fint og åpent utsyn over omkringliggende grøntareal og bebyggelse. Elektrisk terrassemarkise over store deler av uteplassen sørger for god overdekning på dager hvor det er ønskelig. Den delvis åpne løsningen mot hallen gjør at dagslyset fra kjøkkenvinduene mot øst også slipper inn i deler av stuen på morgenen! Stuen har for øvrig parkettgulv og nylig malt tapet på vegger. Alle stuevinduene (unntatt balkongdør) er utstyrt med utvendig elektriske Zip screens fra Norsol styrt med fjernkontroll som gir svært skjerming på solfylte dager. Samtlige Zip screens er nymontert i 2022 - levert og montert av Vestfold Glass & Solskjerming.

Stort kjøkken med ny Huseby innredning fra 2014 og utgang til østvendt balkong:
Kjøkkenet er romslig og innholdsrikt. Funksjonelt kjøkken med mye benkeplass takket være "L-løsningen". Her er det plass til et raust spisebord for flere personer og kjøkkenet er et hyggelig sted å tilberede dagens ulike måltider. Det er utgang til østvendt frokostterrasse med morgensol og plass til spisebord hvis ønskelig. Balkongen er også et ypperlig sted å sette seg på hete sommerdager hvis man søker skygge utover ettermiddagen. Innredningen fra kvalitetsleverandøren Huseby kjøkken er ny i sin helhet fra 2014, type "Koriander design grå". Samme år er alt av hvitevarer nytt - disse er i det vesentlige fra anerkjente Miele. Blant underskapene er det nær utelukkende benyttet praktiske kolonialskuffer som gir god oversikt og rikelig med oppbevaringsplass. Blant overskapene er det innslag av vitrineskap (glassdører). Legg også merke til detaljer som spesialtilpasset sittebenk med underliggende skuffer ved vinduet i rommet. Legg også merke til den lekre innbyggingen av kjøkkenventilatoren som har direkte uttrekk. Kjøkkenbenker er av heltre eik, over disse er det installert praktiske og dekorative kitchen boards som gjør det enkelt å holde rent!  Blandebatteriet på kjøkkenet er for øvrig nytt i 2022. Kjøkkenet har eikeparkett på gulv og malt tapet på vegger.

Alt av hvitevarer medfølger:
- Induksjon steketopp nedfelt i benkeplate - Siemens
- Integrert stekeovn i høyskap - Miele
- Integrert vinskap i høyskap - Liebherr
- Integrert oppvaskmaskin - Miele
- Helintegrert kjøleskap - Miele
- Helintegrert fryseskap - Miele

De to baderommene - ett i hver etasje og begge med dusj, baderomsinnredning og toalett:
Baderommet i hovedetasjen er et lyst, pent og delikat rom. Det er fliser på både gulv og vegger hvor gulvvarme gir jevn og god varme. Sandfargede gulvfliser harmonerer fint mot de brede lyse veggflisene. Badet inneholder nytt baderomsmøbel fra 2016 med heldekkende servantbenk og brede kolonialskuffer fra Dansani, nytt dusjkabinett i 2014 - "Showerama 90 x 90" med herdede glassdører og sokkeltoalett fra Gustavsberg,  Et mindre vindu trukket opp på ytterveggen mot syd tilfører naturlig dagslys til rommet, mens mekanisk ventilasjon sørger for godt avtrekk.

Badet i toppetasjen har en praktisk plassering med sin lettvinte tilkomst fra samtlige tre soverom i etasjen. Også her bys det på et delikat flisvalg på både gulv og vegger for velvære og hvor gulvvarmen gir lun varme i hele rommet. I følge eier er det lagt nye fliser av forrige eier før 2014. Lyst rom innredet med nylig utskiftet baderomsinnredning fra 2014 med heldekkende servant, dobbel kolonialskuff og veggspeil med innfelte LED-lys. Det er installert nytt dusjhjørne (Vision 2.0 m/90 cm dør) og nytt blandebatteri fra Oras inkl. dusjarmatur (Deco) i 2022 - alt i tidsriktig sort farge. Også dette badet har mekanisk avtrekk og sokkeltoalett.

Leilighetens tre soverom:
Felles for to av soverommene er at de er romslige og byr på god plass til dobbeltsenger, oppbevaringsmøbler, arbeidsbord og annet hvis ønskelig. Det tredje soverommet har plass til enkeltseng i tillegg til garderobeplass. Samtlige soverom har eikeparkett på gulv og malt tapet på vegger.

Det største soverommet har to store vinduer i ark mot vest. Nye utvendige og elektriske Zip screens fra 2022 sørger for god solskjerming. Det er i tillegg montert innvendig gardinsystem. Under vinduene kan man f.eks. plassere kommoder eller et arbeidsbord - gjennom vinduene har man har flott utsyn til parken i front av bygget i tillegg til omgivelsene også lengre ut i horisonten. Lengst inn i rommet er det god plass til stor dobbeltseng! Soveværelset har 3-dørs garderobeskap med god oppbevaringsplass. Det er også inngang til bod/lagringsrom som er innredet en rekke nye kurvstativer, topphylle og skohyller fra 2014 - Rival levert av Gulli trevarefabrikk AS.

Det andre doble soverommet, plassert vis a vis soverommet mot vest, har også oppløft med ark og her i retning mot øst. Også her er det god plass til dobbeltseng i tillegg til evt. kommoder eller arbeidsplass hvis ønskelig. Begge vinduene i rommet er utstyrt med innvendig gardinsystem.

Leilighetens tredje soverom særpreges av arkitektens valg av asymmetrisk endevegg som gir en flott karakter til rommet. Det medfølger to-dørs garderobeskap. Rommet har fin plass for enten enkeltseng eller en hyggelig arbeidsplass.

Sove-/baderomsgang med tilknyttet garderobe-/omkledningsrom:
Fra sove-/baderomsgangen leder trappen i rommet ned til hovedetasjen mens nedtrekkbar loftsstige fører deg opp til gulvet loft med oppbevaringsplass. Det er også inngang til et praktisk garderobe-/omkledningsrom utstyrt med en rekke kurvstativer og hyllesystem fra Rival - levert av Gullit trevarefabrikk AS .

Øvrige tekniske detaljer:
* Elektrisk anlegg med automatiske sikringer i tavleskap
* Det elektriske anlegget er oppgradert på flere punkter i nyere tid
* 4 x 50 A hovedsikringer
* 16A og 10A forbrukssikringer - 20A til teknisk på kjøkken (steketopp) 
* Installert brann-/tyverialarm samt Yale doorman med tilknytning til Sector alarm
* Montert astrour for utebelysning i 2017
* Ny varmtvannsbereder i 2022 - 200 liter
* Tidligere varmtvannstank under kjøkkenbenk er tømt, blåst ren og frakoblet
* VVS med rør-i-rør vanntilførsel
* Mekanisk avtrekk på begge baderom og i omkledningsrom
* Uttak i begge etasjer for Flexit sentralstøvsuger
* Ny sentralstøveslange i 2022.
* Glidehengslede to-lags vinduer - ferdigmalt i hvitt
* 3-speilede hvitmalte innerdører i hele leiligheten
* Eikeparkett i alle rom som ikke er fliselagt
* Parkettimitert vinylbelegg i boder/lagringsrom/garderoberom
* Hvitmalt profilerte trelister rundt dører, vinduer og i himlinger
* Gulvlister av heltre eik som matcher eikeparkettgulvene i leiligheten
* Takstein er vasket og impregnert på hele bygget i 2020

For ytterligere beskrivelse av leilighetens standard, se for øvrig vedlagte tilstandsrapport i salgsoppgave.

Oppvarming

Peisovn (vedfyrt) i stue-spisestue. Innstøpte elektriske varmekabler i flislagte gulv i entrè og på baderom i begge etasjer. For øvrig elektrisk med veggmonterte panelovner.  Panelovner i stue-/spisestue (3 stk.) er nye i 2022. Dersom rom/beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS orienterer om at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i leiligheten ved seneste anledning 17.10.2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Den gangs tilsyn ble dermed formelt avsluttet. Kopi av utført rapport etter tilsyn med fyringsanlegget kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det opplyses at motor til ventilasjonsanlegg er utskiftet i 2017 av Tenvik elektro AS. Nye panelovner fra 2022.

Tomt og hage

Type tomt:  Felles selveiertomt
Tomtens areal:  5 628,40 m² iht. matrikkelkart

Ideell andel av felles eiertomt som er pent opparbeidet. Sameiets fellesarealer er pent beplantet med diverse blomsterbed, prydbusker, noe trær og diverse vintergrønn beplantning. Det er anlagt skjermende og prydende bøkehekk rundt det vesentlige av eiendommen. Ut mot parken i vest er det etablert pent stedstilpasset natursteinsmur. Asfaltert gårdsplass med diverse oppmerkede biloppstillingsplasser til fellesbruk for sameiets beboere.

Fellesutgifter og hva disse inkluder

Felleskostnader er per tiden månedlig kr.4 247,- som dekker bl.a. betjening av:

* Bygningsforsikring
* Kabel TV - grunnpakke (Telenor)
* Internett - grunnpakke (Telenorl)
* Avsetting til ekstraordinært vedlikehold/utskifting
* Strøm i fellesarealer
* Diverse vedlikehold/drift av bygninger
* Snøbrøyting og strøing
* Oppvarming av ned-/innkjøring til parkeringsanlegg
* Løpende øvrig til annet vedlikehold
* Driftskostnader og serviceutgifter garasjeanlegg
* Vedlikehold av hageanlegg
* Vederlag til forretningsfører, styre og revisor

Det opplyses at fellesutgiftene ble i 2020 økt med 30%. Bakgrunnen for dette er løpende vedlikehold av bygningene og blant annet planlagt utskifting/utbedring av vestvendte balkonger med planlagt oppstart i 2024. Det er ingen planlagte økninger i fellesutgifter per i dag annet enn at man for inneværende år har økt fellesutgiftene med ca. 500,- per måned. Se for øvrig regnskap som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det er utarbeidet en tilstandsrapport av Sertifisert Takstingeniør Hans Holt med befaringsdato 21. april 2023.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (24) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik, se tilstandsrapport
-  (2) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak, se tilstandsrapport
-  (3) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor og tilstandsrapport
-  (0) stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer om avvik som kan kreve tiltak (inngående forklaring av avvikene følger av tilstandsrapporten) er relatert til rekkverkshøyde på balkonger som er for lavt i forhold til nye høydekrav samt baderommenes sluk.  Se tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende som kommentarer i sin egenerklæring:

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja - I 2011 hadde hele bygget setningsskader, ble utbedret i 2012. JM Bygg stod som ansvarlig, og innhentet faglig arbeidskraft. I 2020 (ifm. at firma spylet og renset takstein på bygget - meglers kommentar) ble noen takstein var ødelagt, dermed dryppet det litt vann inn i dørkarmen, kjøkken. Skaden ble reparert via sameie umiddelbart.

- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja - økt ca. 500 Kr pr mnd. fra 1/4-23. Vedtatt på styremøte i 2023.

- Tilleggskommentar: Ny veranda mot vest, antas 2024. Bekostes av sameie, via felleskostnader.

Se for øvrig egenerklæring vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst - slik finner du frem til Olsrødsvingen 21b

Fra Tønsberg kjører man forbi Kilen og rett frem i rundkjøringen på Presterød. Ta til venstre i rundkjøringen i Olsrødkrysset. Følg Sandeveien og ta så Olsrødsvingen til venstre og følg denne. Eiendommen ligger etter hvert inn stikkvei til høyre - Olsrødsvingen 21B.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Eier

Kari Anette Burud Lars Burud

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplan/kommunedelplanen, vedtatt 22.05.2019, er avsatt til boligbebyggelse nåværende.

Eiendommen ligger ikke i et regulert område, men omfattes av en bebyggelsesplan med plannavn Olsrød-Døsserød felt 5C, planID 57008-B3, vedtatt 27.09.2002. Parken ut mot syd og vest er regulert til offentlig park - LNF-område.

Tønsberg kommune bekrefter at det ikke foreligger planforslag eller igangsatt planleggingsarbeid som berører eiendommen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 07.01.2007. Det foreligger også ferdigattest datert 16.12.2013 for "refundamentering på grunn av setningsskader" for Olsrødsvingen 17 til og med 23. Kopi av disse kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Boligsameiet Olsrødsvingen består av tilsammen 24 boligseksjoner. I tillegg er det en samlet garasjeseksjon i underetasje.

Leilighetens sameiebrøk: 136/2826 ifølge tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Felles lån: Det er ingen gjeld i sameiet, og leiligheten har således ingen andel fellesgjeld. Styret har per i dag ingen planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld i følge meglers innhentede opplysninger.

Kontaktperson/forvaltningskonsulent for sameiet hos forretningsfører: Sameiet benytter Saga regnskap AS, avd. Tønsberg som forretningsfører.

Sameiets formann:Tove Brodahl Haneborg - Olsrødsvingen 29B, 3150 Tolvsrød. E-post: sameiet.olsrodsvingen@mail.com.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Regnskaps-/forretningsfører har på vegnet av sameiet lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp), ref. lov om Eierseksjoner.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i følge innhentede opplysninger fra sameiet. Regulering av husdyrhold finner du i sameiets Husordensregler, punkt 6.

Annet - opplysninger i sameiet

Sameierne har den fulle disposisjonsrett over sin seksjon, men bruksretten må ikke nyttes slik at den er til unødig eller urimelig ulempe for brukerne av de andre seksjonene. En sameier kan fritt omsette sin seksjon. Sameierne er forpliktet til å følge de husordensregler som til enhver tid er fastsatt. Det samme gjelder for en leietager. Sameiere/utleiere er ansvarlige for at leietakere informeres om og følger gjeldende vedtekter og husordensregler.

Utvendige arrangementer på eiendommen som markiser, ZIP-screens, utvidelser av terrasse etc. må godkjennes av styret før eventuell oppsetting kan finne sted. Det må søkes styret og eventuelt kommunen om eventuelle fasadeendringer.

Sameiet har 2 dugnader i året - vår og høst.

Hver leilighet skal rengjøre søppelbod /-dunker. Det er satt opp liste i søppelbodene. Sameiet i har 2 søppelboder fordelt på 24 leiligheter og vasker matavfallsdunken hver uke og de andre dunkene når de blir tømt.

Dersom du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, budsjett 2023, seneste årsberetning og regnskap med noter samt protokoll for seneste årsmøte. Dokumentene for sameiet Olsrødsvingen følger vedlagt i salgsoppgave.

Forholdet til forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett tilknyttet omsetning av denne leiligheten da sameierne har ikke forkjøps- og/eller oppløsningsrett.

Prisantydning

4 860 000,- / Fellesutgifter: 4 247,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 860 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 117 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 126 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 986 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 8 089 kWt  utfra et snitt forbruk de seneste tre årene. Forbrukstallet er innhentet fra Lede og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP3153622.3.2

Ovennevnte er felles bygningsforsikring i sameiet hvor premiekostnad dekkes over andel av fellesutgifter.

Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 14 587 pr. år

Avgiftene dekker kommunens årlige avgifter for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: 1 280 813,-
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 610 927,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Adgang til utleie

Det foreligger en bruksenhet i boligen, og den har ingen separat utleieenhet i tillegg til denne.

Utleie av egen leilighet er tillatt, men ved utleie til personer utenfor sameiet må eier først innhente godkjenning fra Styret - nektelse kan ikke skje uten saklig grunn i følge per tiden gjeldende sameievedtekter.

Eventuell utleie av egen garasjeplass kan bare leies ut til beboere i sameiet og skal kun benyttes av disse iht. sameiets Husordenregler.

Forholdet til konsesjon/boplikt og odel

Det er IKKE boplikt på eiendommen. Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Tinglyste heftelser/rettigheter/servitutter

Følgende er heftelser/servitutter tinglyst på eiendommens grunnboksblad foruten selgers eventuelle frivillige pant:

2003/18243-1/91. Bestemmelse om adkomstrett  av 18.12.2003. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3803-149/172. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/15780-2/91. Erklæring/avtale av 04.11.2004. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere.

Grunndata:
2004/15780-1/91. Seksjonering av 04.11.2004. Opprettet seksjoner: snr: 20. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 136/2826. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 24

Eiendommen selges med de ovennevnte tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning, hvis mulig vennligst oppgi ønsket/evt. betinget dato for overtagelse ved inngivelse av bud.

Det kreves ikke styregodkjennelse av ny eier, men eierskiftemelding om meldes til forretningsfører i sameiets styret (besørges av megler).

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?