Til innholdet

Vertikaltdelt bolig fra 2005 I Sentralt og solrik på Eik I Usjenert hage I 3 stuer I 3 soverom I 2 bad I Garasje!

Syrbekkveien 1B
Prisantydning 4 690 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 113
BRA: 116 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2005
Tomtareal: 838 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK

Adresse

Syrbekkveien 1B 3123 Tønsberg

Velkommen til sentralt beliggende Syrbekkveien 1b ved populære Eik

I Syrbekkveien 1b på populære Eik finner du denne solfylte plasserte vertikaldelte eneboligen på en skjermet selveiet hagetomt. Boligen ligger med en tilbaketrukket plassering i 2. husrekke fra veien med vestorientert beliggenhet. Solforholdene er suverene, og i en skjermet og vakkert anlagt hage kan solen nytes til svært sent på kvelden i sommerhalvåret.

Eik ligger få minutter med bil fra Tønsberg sentrum hvor avstanden er kun ca. 3 km. Det er noen kun hundre meter til barneskoler, ungdomsskole og barnehager.

Huset er innholdsrikt og oppført over to etasjeplan - en ypperlig, innholdsrik og lettstelt familiebolig oppført i 2005 med arealeffektiv løsning. På hovedplanen finner man en lys og hyggelig stue og spisestue hvor terrassedør leder ut til en vestvendt terrasse på 26 m², separat TV-stue med peisovn, et praktisk arbeidskjøkken med Sigdal kjøkkeninnredning, stor entre/hall med bodplass og tilknyttet baderom/vaskerom/wc. I 2. etasje bys det på en koselig loftstue med utgang til balkong, tre soverom, et lyst og delikat bad med toalett og hjørnebadekar samt bodplass. 

Familiens kjøretøy plasseres i garasje og på steinlagt gårdsplass med en rekke biloppstillingsplasser. Garasjen har også god lagrings-/oppbevaringsplass.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved Jesper Snekkestad, ønskes det velkommen til visning - husk å melde deg på via funksjonen "visningspåmelding" på nettsider!

Kort fortalt om eiendommen

º Innholdsrik og velholdt vertikaldelt enebolig med god plass
º Bygget i 2005
º Usjenert hagetomt med ypperlige solforhold som også inkluderer sen kveldssol
º Tilbaketrukket beliggenhet i 2. husrekke
º Kun ca. 3 km fra Tønsberg sentrum
º Det er kun noen hundre meter til barne-/ungdomsskoler
º Kort avstand til både Wang og Greven videregående skole
º Dagligvareforretninger på Eiktoppen innen kort avstand
º Flott garasje med bod-/lagringsplass og god takhøyde
º Praktisk og nyere utendørs sportsbod med god plass for hageutstyr og annet
º Lys stue-/spisestue vendt ut mot hage og terrasse i vest
º Separat TV-stue i 1. etasje og loftstue i 2. etasje
º Praktisk arbeidskjøkken med U-løsning som gir godt med benkeplass
º Tre soverom
º Mulighet for å omgjøre TV-stue i 1. etasje til soverom for livsløpsstandard.
º Romslig hall/entre
º To baderom - begge med wc og ett med vaskeromdel
º Rikelig med bod-/lagringsplass 
º Helhetlig interiørvalg og materialbruk med lyse farger 
º Balansert ventilasjonsanlegg sørger for godt inneklima
º Varmepumpe fra 2018 og rentbrennende peisovn
º Pent beplantet tomt med stor vestorientert og skjermet hage
º Variert og gjennomtenkt hagebeplantning skaper usjenanse
º 26 m² vestvendt terrasse
º Vestvendt balkong i 2. etasje
º Romslig steinlagt gårdsplass
º Suverene fasiliteter i nærmiljøet for alle aldersgrupper
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i kort nærhet
º Velkommen til visning

Nærområdet og beliggenhet

Eiendommen er solrik og attraktivt beliggende i et etablert boligområde på populære Eik.

Det er kort avstand til Eik barneskole (kun ca. 600 meter), Kongseik ungdomsskole (kun ca. 800 meter) og Greveskogen videregående. Det er flere barnehager i området, hvorav Mortenåsen er den nærmeste. Privatskoler i nærheten er Granly (1.-10.) - kun 900 meter fra eiendommen, Wang (8.-10) - kun ca. 700 meter og Wang toppidrettsgymnas. Ved Eik skole ligger Eikhallen og fotballbaner. Det er også kort vei populære Greveskogen med bl.a. to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid.

Fra boligen er det fin sykkelavstand (1,5 km) til Byskogen, samt "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Sistnevnte er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Meny og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eiktoppen kjøpesenter spisesteder, post, bank, frisør, apotek og legesenter m.m. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, Kilen handelspark og Farmandstredet. Sistnevnte har godt over 100 butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass ligger kun et steinkast unna. Her går bussen hvert 15. minutt til byen.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Det er enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Fra Tønsberg jernbanestasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 5 min. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 23 min til Horten, 21 min til Sandefjord lufthavn og 50 min til Drammen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Eierseksjon, oppført i 2005

Innhold

Boligen er oppført over to plan hvor huset har følgende inndeling:

1. etasje:
Overbygget inngangsparti, hall/entre med garderobeplass samt trappoppgang til 2. etasje, baderom/wc/vaskerom, stue-/spisestue med utgang hage og stor terrasse mot vest, TV-stue med peisovn og kjøkken med U-løsning og delvis åpen løsning mot hjemmets spisestue. Det er også en liten bod under trapp til 2. etasje - denne har inngang fra entre/hall.

2. etasje:
Trappoppgang, loftstue med utgang til vestvendt balkong, romslig bod, 3 soverom hvorav ett foreldresoverom og baderom/wc.

Garasje:
Boligen disponerer halvpart av frittstående garasje - del som ligger nærmest boligen. Garasjen har innlagt både lys og strøm. Den er utstyrt med elektrisk portåpner. Det er leddport i malt tre. Innerst i garasjen er det bodplass med inngang/dør direkte fra gårdsrom. Den del av garasje/bod som disponeres av boligen er på ca. 19 m².

På nordveggen av boligen er det låsbar port med hengelås, mellom hus og sportsbod hvor en kan felle opp tak. Belegningsstein på bakken gjør at en kan lagre for eksempel MC,  sykler  og div.  "under tak" og hindre uvedkommende adgang til hagen.

Frittstående lagringsbod:
Det tilhører en frittstående sportsbod bygget i 2018 på nordsiden av huset.

Terrasse/uteplasser

Det er gode solforhold på eiendommen som gjenspeiler i eiendommens terrasseløsninger og utemiljø. Terrassemiljøet er konsentrert  ut for vestsiden av huset hvor man har sol til langt ut på kvelden i sommerhalvåret. Sammen med den koselige hagen på denne siden av huset dannes et misunnelsesverdig utomhusområde som innbyr til både privatliv og muligheter for store hageselskap med suverent god plass til ulike utemøblement, soner for grilling og andre utendørsfasiliteter. Terrassen ut for stuen og spisestuen er på hele ca. 26 m². Gulvdekket har terrassebord tre som gir en naturlig karakter til terrassen. Den frodige hagebeplantningen rundt hagen danner en flott skjerming til utenomhusområdet og terrassemarkise over deler av uteplassen sørger for god skjerming og overdekning på dager hvor det er ønskelig. Overbygget balkong gir tak over sonen hvor terrassedøren er plassert. Levegger sørger ytterligere usjenanse.

Sen kveldssol kan også nytes på en mindre balkong i 2. etasje. Uteplassen på ca. 3 m² nås fra loftstuen, er vestvendt og oppført i treverk. I 2019 er det skiftet rekkverksbord på balkongen.

På fremsiden av huset, ved inngangspartiet, er det en naturlig sone for utemøbler ved det steinlagte arealet hvor man kan nyte tidlig morgensol. På samme sted kan man søke skygge på hete ettermiddager.

Planskisser over husets inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens to etasjeplan. Garasje og utebod er ikke illustrert i disse. Skissene er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 116 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 64/65 m²
2. etasje: P-ROM/BRA: ca. 49/51 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 2. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom) med unntak av bod på ca. 2 m² som utgjør S-rom (sekundærrom). I 1. etasje er alle rom inkludert i oppgitt P-rom med unntak bod på 2 m² som utgjør S-rom i etasjen. Garasje på ca. 19 m² og utebod fra 2018 er ikke medtatt i noen av de oppsummerte arealene.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Hans Holt. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for arealdefinisjon. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Tomt og hage

Tomteareal: 837,80 m² iht. matrikkelbrev.

Tomtetype: Selveiertomt - fellestomt for sameiets to seksjoner. Seksjoneringsbegjæringen som du finner vedlagt i salgsoppgaven angir det av arealet som benyttes til eksklusivt bruk mellom de to seksjonene, og det arealet som er avsatt til fellesareal.

Hagen og uteplasser er pent og i øyenfallende godt planlagt, samtidig innbyr den til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap.

Boligens plassering på tomten gir hagen et passe stort, usjenert og herlig vestorientert uteoppholdsareal med sol til langt ut på kvelden i sommerhalvåret og hvor både den store terrassen og gressplenen er svært godt skjermet.

Tomten, som i all vesentlighet har flatt terreng, er videre opparbeidet diverse prydbusker, en rekke blomsterbed/blomsterarrangementer og diverse trær for å nevne noe. Hagen byr på en herlig variasjon av blomstrende vekster, legg blant annet merke til det velvokste og imponerende Hortensiaen på hjørnet ut for terrassen. Denne utgjør et ekstra flott innslag i hagemiljøet. Vintergrønn hekk sørger for skjerming året rundt og utstrakt beplantning av løvbusker og trær sørger for ekstra god skjerming i sommerhalvåret.

Det er gressplen både mot vest og nord, mens østsiden består av steinlagt gårdsplass og adkomstparti.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart  som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Standard

Boligen fremstår godt vedlikeholdt og med et lyst og helhetlig interiør-/materialvalg som gir et fint helhetsinntrykk til hjemmet.

Stue-/spisestuen med utgang til hage og terrasse:
Stuen og spisestuen er lys og tilbyr god plass. Rommet har høyreiste og store vindusflater mot vest, ut mot den store terrassen og hagen. I tillegg er det ett vindu mot nord. Vinduene gir et suverent lysinnfall. Rommet har god plass til ulike møbelgrupper og tross sin åpne løsning, bys det på naturlige "avdelinger". Stuen byr også på god plass for spisestue hvor man kan invitere til større venne-/familieselskap. Den naturlige plasseringen av spisestuen er ut for kjøkkenet. Innerst i rommet, nærmest hjemmets TV-stue, er den varmeeffektive varmepumpen plassert. Denne gir god varme i vinterhalvåret samtidig som man kan benyttes den til nedkjøling av rommet på hete sommerdager. Gulvene i rommet består av eikeparkett, innerveggene av malt perlefaspanel og det er klassisk malt gipshimlinger. De høyreiste vinduene mot vest har innvendige persienner som medfølger.

TV-stuen:
TV-stuen ligger innenfor husets stue-/spisestuen, godt skjermet i "egen sone". ekstra aktivitetsrom til huset. I dette rommet er det plass til for eksempel en raus hjørnesofa og den store veggen mot hallen passer ypperlig for montering av TV-skjerm av ønsket størrelse. Like innenfor åpningen til rommet er husets ildsted plassert. Jøtul peisovn gir ekstra god varme og skaper stemning i sofakroken samt i spisestueavdelingen på mørke vinterkvelder. TV-stuen har vindu mot øst hvor morgenlyset slippes inn - naturlig dagslys strømmer også inn i rommet fra åpningen i motsatt side, fra stuevinduene i vest. Gulvene i rommet har eikeparkett, innerveggene har malt perlefaspanel og det er malt gipshimling i taket.

Loftstuen i 2. etasje med tilknyttet bod:
Loftstuen særpreges av rikelig med vinduer i oppløft mot vest som gir suverent lysinnfall - her blir vinduene og terrassedøren nærmest som "et møbel" i rommet. Rommet er godt egnet for fleksibel bruk enten man ønsker en ekstra TV-stue, arbeidsrom eller leke-/aktivitetsrom for barn-/unge. Fra dette rommet er et for øvrig inngang til samtlige rom i etasjen; alle tre soverom, badet og lagringsboden. Verandadøren leder ut til den vestvendt balkongen. Dette rommet har parkettlaminat på gulvet, malt perlefaspanel på vegger og malt panel i himling. I motsatt ende av rommet, til sides for trappen ned til 2. etasje, er det inngang til en praktisk innredet bod med bod oppbevaringsplass.

Entrè og gang/hall med tilknyttet bod:
Vel innenfor hovedinngangsdøren, skjermet av utvendig takoverbygg, møter man en lys og trivelig entre/hall. Rommet har noe anhengsplass til yttertøy i tillegg avsatt plass til for eksempel skoskap, kommoder eller andre møbler. Det er for øvrig inngang til en mindre bod under trappen i rommet, i denne er det også mulighet for klesoppbevaring. Under de praktiske flisene er det elektrisk varmekabler som gir deilig komfortabel varme til rommet.. Vegger består av panel og det er malt gips i taket. Det innbygde trappeløpet er godt skjermet og tretrappen med tette trinn leder opp til 2. etasje. Døren inn til stue-/kjøkkensonen gjør at hallen skjermes mot denne sonen av hjemmet.

Kjøkken med praktisk U-løsning og innredning fra Sigdal kjøkken:
Kjøkkenet har praktisk innredning fra Sigdal kjøkkenet og ligger på husets hjørne mot øst-syd med åpen inngang spisestuen. Innredningen er fra byggeåret 2005, men er tilført noe nytt underskap i senere tid. Innredningen byr på både over-/underskap samt skuffeløsinger. Innslag av vitrineskap (glassdører), vinhylle og ett overskap trukket helt ned til benkeplaten sørger for en fin variasjon blant innredningen. Og overskapene er ført helt opp til himlingen hvilket forenkler rengjøringen og tilfører ekstra hylleplass. "U-løsningen" gir godt benke-/arbeidsplass!.  I sonen mellom over-/underskap er det lyse fliser, det er overlys skjult bak lyslister og det er diverse stikkontakter for elektriske kjøkkenredskaper og annet. Gulvet har fliser mens det er malt gipshimling i taket.

Hvitevarer som medfølger:
* Oppvaskmaskin
* Kombinert kjøle-/fryseskap
* Kjøkkenventilator med direkte uttrekk

Baderommet i 1. etasje med egen vaskeromdel: 
Baderommet i 1. etasje har inngang fra hall/entre. Rommet er klassisk innredet med lyse fliser og rustikke gråfargede gulvfliser. Det er "selvsagt" elektriske varmekabler i gulvet. Vegger er kledd med malt perlefaspanel mens himlingene er av malt gips som ellers i etasjen. Vindu på østveggen slipper inn daglyset, mens taklys og spotter over speilvegg sørger for god belysning. Innredningen består av dusjkabinett med glidedører av herdet glass og armatur med både hånddusj og takdusj, sokkeltoalett og underskap i kombinasjon med overskap og skuffer som gir god oppbevaringsplass. To veggskap tilfører ytterligere oppbevaringsplass. I sonen ved ytterveggen er rommet vaskeromsdel. Her er det plass til vaskemaskin/tørketrommel under arbeidsbenk og det er montert et praktisk overskap. I denne sonen er også hjemmets varmtvannstank samt vegghengte aggregat for balansert ventilasjon plassert.

Baderommet i 2. etasje med hjørnekar: 
Baderommet i 2. etasje har en flott plassering ved at det enkelt nås fra alle de tre soverommene i etasjen. Rommet er innredet med lune fliser i farger som gir assosiasjoner til typisk "spatema" både på gulv og på vegger. Gulvflisene er lagt i diagonalmønster. Også her er det "selvsagt" elektriske varmekabler i gulvet. Takvindu slipper inn daglyset, mens integrerte downlights og spotter under speilskap sørger for god belysning. Det er integrert sol-/lysgardin i takvinduet. Badet har et stort hjørnekar hvor man kan ta en velfortjent "time out" - dette er også utstyrt med hånddusj. Innredningen består videre av sokkeltoalett, frittstående høyskap og servantskap med doble slagdører.

De tre soverommene - alle samlet i 2. etasje:
Huset er praktisk inndelt med samtlige soverom samlet i hjemmets 2. etasje, alle med inngang fra loftstuen. Felles for soverommene er at de tilbyr god plass for både soveplass og garderobeskap/oppbevaringsmøbler. To av soverommene ligger vegg-i-vegg med hverandre og har vindu mot "svalsiden" mot nord. Det tredje rommet ligger i motsatt enda av etasjen og har takvindu mot vest med integrert sol-/lysgardin. Dette rommet har også en medfølgende frittstående skyvedørsgarderobe. Samtlige soverom har parkettlaminat på gulv, malt perlefaspanel på vegger og malt/ubehandlet panel i tak. Rommet med takvindu har annen himlingsløsning, her er det tapetsert.

Annet - teknisk

* 200 liter varmtvannstank fra CTC
* Sentralstøvsuger fra Foma - ett uttak i hver etasje
* El -anlegg med utelukkende automatsikringer
* Hovedsikringer til el-anlegg; 3 x 50 ampere
* Boligen er utvendig malt sist mot vest for 3 år siden.
* VVS med rør-i-rør system
* Innvendige vannledninger er av plast og noe kobberledninger
* Avløpsrør av plast

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført som halvpart av vertikaldelt bolig bygget i tre over mur i 2005. Boligen er oppført over to etasjer, 1. og 2. etasje og uten kjelleretasje.

Takkonstruksjon med saltaksløsning tekket med dobbelkrum betongtakstein. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Takrenner og nedløp i aluminium.

Yttervegger med trekonstruksjon med bindingsverk og malt trekledning med liggende løsning.
 
Trevinduer med 2-lags glass av type toppsving fra produsenten Nordan.

Grunnmurssåle av støpt gulv mot grunnen. Bygningen har støpt grunnmur av isolerte
grunnmurselementer. Drenering i kultet masse. Etasjeskiller mellom 1. og 2. etasje er av trebjelkelag.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Oppvarming og balansert ventilasjon med varmegjenvinner

Boligen har oppvarming basert på vedfyring, luft-til-luft varmepumpe og elektrisitet.

Det er elektrisk gulvarme i entre/hall og på baderommene. For øvrig elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Varmepumpe er installert i 2018 fra MItsubishi. 

Peisovn for vedfyring i stuen i 1. etasje. Peisovnen er tilknyttet elementpipe.

Det er også installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som sørger for god inneluft. Det har vært jevnlig filterbytte på anlegget og eier opplyser at aggregat og kanaler er renset og gjennomgått i 2023.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det ingen nedgravde oljetanker på eiendommen.

Parkering

Eiendommen disponerer en halvpart av dobbelt garasje, ellers parkering på eiendommens gårdsplass.

Internett/TV

Det er innlagt fiberkabel fra både Telenor og Altibox. Eier benytter i dag Telenor. Montert parabol er ikke i bruk.

Eier

Ingrid Myre

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Syrbekkveien som er offentlig vei.

Vann og avløp er offentlig tilknyttet. Det er ikke septiktank på eiendommen.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune som er vedtatt 22.5.2019 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende og Gang/sykkelvei - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Det er ingen reguleringsplan for området. 

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Eventuelle avvik mellom byggemeldte tegninger og faktisk bruk

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det foreligger godkjente bygningstegninger fra 2004.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 18. september 2006. På dette tidspunktet manglet det stoppekraner, skilt for stakekum og noe gjenstående ytterkledning for at ferdigattest kunne utstedes. Det er ikke utstedet ferdigattest i etterkant av tillatelsen. Kopi av midlertidig brukstillatelse er blant vedlegg til salgsoppgave.

Prisantydning

4 690 000,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 130 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 820 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 14. august 2023 fra Hans Holt som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 30 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 8 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
- 0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
- 2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

De to TG-3 anmerkningene er angitt for balkong i 2. etasje pga. rekkverkshøyde (ikke tilbakevirkende kraft) og påvist fukt/råte i treverk på balkong samt at det mangler snøfangere på en mindre del av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Beskrivelse av forholdet fremkommer av rapporten.

Avvik som ikke har angitte kostnadsestimat (TG-2 "lys orange" og TG-1 vurderinger er ikke kommentert her i salgsoppgaven, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 7 068 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 9. mars 2018.

Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Den gangs tilsyn ble dermed avsluttet. Gjenpart av kontrollen følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Forsikring

Boligen er villa-/husforsikret i Gjensidige forsiking med polisenummer 78413960.

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp, feiing og renovasjon (søppel). Det er ikke installert vannmåler på eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 002 691
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 609 686

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Formuesverdien (ligningsverdien) av sekundærboliger for inntektsårene 2022 og 2023 er henholdsvis 95 og 100 prosent av boligverdien. Til sammenligning er formuesverdien for primærboliger satt til 25 prosent av boligens verdi.

Pliktig medlemskap i velforening

Det foreligger ingen pliktig medlemskap til noen form for velforening

Adgang til utleie

Leiligheten består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Skolekrets

Skolekrets 6 - Eik.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Opplysninger om sameiet

Sameiet Syrbekkveien 1a og 1b er et selvstendig, frittstående boligsameie som består av i alt to eierseksjoner. Begge seksjoner er boligseksjoner. Sameiet er ikke registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund og det er ikke krav til dette. Eiendommens matrikkel: gbnr. 82/574 i Tønsberg kommune.

Selger opplyser at det ikke er noen ordning med fellesutgifter i sameiet da hver av seksjonene bærer egne kostnader til vedlikehold, forsikring osv. Selger kjenner heller ikke til at det skal eksisterende eventuelle sameievedtekter, men det kan ikke utelukkes at dette er utarbeidet før nåværende eiere sin eiertid.

Boligens sameiebrøk: 116/232 ifølge tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Felles lån: Det er ingen gjeld i sameiet, og boligen har således ingen andel fellesgjeld.  Det er ingen oppsparte midler i sameiet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonsameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Regnskaps-/forretningsfører har på vegnet av sameiet lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp), ref. lov om Eierseksjoner.

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det foreligger ingen forkjøpsrett ved salg i sameiet.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg kjører man mot Horten og tar til høyre mot Eik i rundkjøringen ved Gressbanen. Følg Eikveien et stykke forbi Eik handelssentrum og ta til
venstre inn Syrbekkveien. Du vil da se eiendommen på høyre hånd og huset ligger innerst ved innkjørsel til eiendommen.

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 690 000,-) (Kr.46 900) Servitutter - 3 stk. (Kr.750) Tilrettelegging (Kr.16 950) Megleropplysninger - formuesverdi fra Infoland (Kr.108) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger - E-plassen (Kr.2 627) Markedspakke (Kr.12 150) Markedspakke utlegg inkl. største type Finn.no annonse og Blink (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.96 105)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. I denne har selger avgitt følgende kommentarer knyttet til følgende spørsmål:

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: JA. "Det er en liten sprekk i murpuss på pipe i Tv-stua. Ikke bemerket ved feiertilsyn".

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja. "Vært en episode med melmøll, disse er fjernet ved hjelp av skadedyrrådgiver. Det har vært enkelte sølvkre, en sjelden gang, på vaskerommet nede. Dette er ikke skjeggkre".

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. "Service og kanalrens".

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: JA. "Nytt rekkverk på veranda i andre etasje i 2019. Oppført vedbod i 2018. Utført av faglært - Trygve Myre, pensjonert tømrer".

Tilleggskommentarer: "Fjæren på den ene siden i garasjeporten er i ustand akkurat nå, men en håper at dette er ordnet før salg".

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Eventuelt ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Tinglyste rettigheter, servitutter/heftelser og grunnboksdata

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
2004/14009-2/91 - Erklæring/avtale av 30.09.2004. Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/10943-1/91 - Best. om vann/kloakkledn. av 08.08.2005. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr: 82 Bnr: 48  

Rettigheter:
2001/5282-1/91  Best. om vann/kloakkledning av 02.05.2001. Overført fra: 3803-82/574. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:82 Bnr:574. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:82 Bnr:574 Snr:1 - Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:82 Bnr:574 Snr: 2. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 3803-82/574

Grunndata
2004/14009-1/91 - Seksjonering av 30/9-2004. Opprettet seksjoner: snr: 2. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 116/232. Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 2.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?