Til innholdet

Åpen for bud. Usjenert beliggende hytte. Her er gode muligheter for et aktivt friluftsliv i flott natur.

Veleliveien
Prisantydning 1 500 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 82
BRA: 82 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1996
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Kongsberg/Skrim syd

Adresse

Veleliveien 3648 Passebekk

Adkomst

Følg skilter Skrim syd. Kjør opp til hovedparkering, over denne og ned til ringebom ved campingvogner. Ta så til høyre og følg skilting og hytta er beliggende på venstre side etter ca. 500 meter.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.
NB! Alle internveier på Skrim er låst med bom. Eventuelle ulåste bommer låses uten varsel.
Kontakt megler for visning.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Hytta er beliggende i attraktivt hytteområde hvor man befinner seg midt i et nydelig naturterreng.

Området er kjent for sitt gode miljø med fine turløyper både sommer som vinter og er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.
Det er flere vann i området som tilbyr glimrende bademuligheter og gode fiskemuligheter med fiskekort. Igletjern benyttes til svalende bad om sommeren. Om vinteren, når isen er trygg, benyttes tjernet til å stå på skøyter.

Turistforeningen har merket stier både i nærområdene samt et mer omfattende løypenett mot Skrimfjella. Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for dem som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett både sommer og vinter. Vinterløypene kjøres opp med to-spors løypemaskin eller snøskuter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg med ca. 90 km. preparerte løyper. I tillegg er det sammenhengende løyper til Vindfjelltunet i sør og forbi Raje mot Sveinsbu i nord.
Høyeste fjelltopp er Styggemann med 872 m.o.h. De viktigste turområdene ligger innenfor Skrim-Sauherrad naturreservat som sikrer friluftsinteressene for all fremtid.

For mange kan det være like viktig at det er 20 minutter med bil til Svarstad med mulighet for laksefiske i Lågen, ca. 30 minutters kjøretur til Kongsberg by med skisenter/alpinanlegg og 18-hulls golfbane samt at skisenteret Bergerbakken i Hvittingfoss nås på 20 minutter.

På ca. 1 time biltur, kan man være på sitt fritidsparadis på Skrim, dersom man er bosatt i en av Vestfold byene. Selv fra Oslo/Bærum eller Østfold er det ikke mer enn ca. 1 1/2 time å kjøre.

Se mer informasjon på www.visitskrim.no eller se filmen "En vinterdag på Skrim" ved i klippe ut og lime inn i nettleser: http://www.visitskrim.no/index.php/nyheter
Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1996.

Megler gjør oppmerksom på at tegninger som er mottatt fra kommunen (stemplet/datert 31.05.1994) viser et tilbygg - dette tilbygget er ikke oppført.

Bygninger og byggemåte

Hytte oppført i tre på ringmur av Leca samt nordre del er fundamentert på drager understøttet med punktfundamenter.
Yttertak er tekket med shingel takpapp.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Antall rom: 3, Antall senger: 9

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 89 kvm

P-rom med ca. 82 kvm.: Vindfang, kjøkken, stue, 2 soverom og wc (dorom).

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert/utstyrt, foruten løsøre og gjenstander av affeksjonsverdi.
Det er noen eldre møbler som selger vurderer å beholde selv.

Standard

Velkommen til denne usjenert beliggende og fine familiehytta med innlagt strøm.
Dette er hytta for en nevenyttig kjøper - alt ligger til rette for å kunne skape seg et ferieparadis.
Eiendommen ligger i vakkert naturterreng som egner seg til aktiviteter hele året og således innbyr til samvær for hele familien.
Parkering er ved veien (liten p-plass inn fra Veleliveien) med kort gangvei inn til hytta.
Hytta har svalgang frem til inngangspartiet som leder inn til et vindfang. Vindfanget har laminat på gulv, malt panel på vegger og panel i himling.
Videre kommer man til en hall. Hallen har en langvedovn for ekstra varme på kalde vinterdager. Det er heltregulv, tapet og panel på vegger. Det er panel i himling. Rommet fremstår luftig med åpen røsting samt har egen utgang til terreng - egen svalgang på baksiden av hytta.
Trivelig stue med heltregulv, malt panel på vegger og panel i himling. Den åpne røstingen bidrar til herlig romfølelse med gode møbleringsmuligheter. Vinduer på flere vegger tilfører mye naturlig lys samt hyggelig utsyn på omkringliggende skog og natur.
Kjøkkenet har malt kjøkkeninnredning med mye benkeplass hvor alle hvitevarer medfølger i handelen. Ventilator over komfyr av eldre årgang med kullfilter. Det er heltregulv, panel på vegger og panel i himling med åpen røsting. Spisbordet har en naturlig plassering ved kjøkkeninnredningen gjør at kokken får godt selskap av familie og venner når maten tilberedes.
Soverom med 5 faste sengeplasser og lagringsloft. Her er heltregulv, panel på vegger og i himling.
Soverom med heltregulv, malt panel på vegger og panel i himling. Rommet har 4 faste køyer.
Separat dorom med eldre komposteringsdo som anbefales byttes. Varmekabel tilkoblet for å gi bedre kompostering. Rommet har laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da konklusjon tilstand, bygning generelt, grunn og fundamenter, utvendig komplettering vegg, vinduer, ytterdører og porter, takkonstrukajoner, monteringsferdige ildsteder, frittbærende bjelker, kjøkkeninnredning, VVS-installasjoner generelt er kommentert eller vurdert med tilstandsgrad 2.

Oppvarming

Langvedovn i hall.
Ellers en frittstående oljeovn og en frittstående elektrisk ovn.

Kongsberg kommune opplyser at det er registrert et ildsted på eiendommen.
Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

Parkering

Parkering ved veien (liten p-plass inn fra Veleliveien) og kort gruset gangvei inn til hytta.
Mulighet for helårsvei frem til hytta - konferer megler for ytterligere informasjon.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 7000

Eiendommen er markert med et sentralpunkt, som skal ligge innenfor bebyggelsen på tomten. Et punktfeste er en variant av en festetomt, men i motsetning til vanlig tomtefeste er det da ikke gitt grenser for tomtens størrelse.

Tomt og hage

Naturtomt.

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Tor Anton Omholt Grøtterud.
Årlig festeavgift kr. 7 000,-.
Neste regulering av festeavgifter er i 2025.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks.
Festekontrakten  er utløpt i 2017, men er fornyet og forlenges etter Lov om tomtefeste.
Fornyelsen er forlenget etter Lov om tomtefeste §33 slik at festekontrakten er evigvarende frem til festet sies opp av fester eller frem til tomta blir innløst.
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Det er mulighet for innløsing av festetomt etter nærmere avtale med grunneier. Ved innløsing av festetomt vil vi gjøre oppmerksom på at det tilkommer 2,5% dokumentavgift til staten samt oppmålingsgebyr til Kongsberg kommune.
Grunneier ønsker ikke å benytte forkjøpsrett.

Festekontrakt - vilkår er tinglyst 04.12.1998 med dagboknr. 5673 som en pengeheftelse i festerett og følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eier

Jan Torolf Emberland

Vei, vann og avløp

Vei
Helårs privat vei.
Parkering ved veien (liten p-plass inn fra Veleliveien) og kort gruset gangvei inn til hytta.
Årlig serviceavgift Skrim Hytteservice for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei ca. 2 000,-.
For brøyting og parkering internvei utgjør ca. 1 600,- pr. år.
Mulighet for helårsvei frem til hytta - konferer megler for ytterligere informasjon.

Vann
Tar med eget vann samt egen tønne med vann.
På felles parkeringsplass på Skrim er det et toalettrom med innlagt vann (rett før bommen) hvor vann kan hentes i kanne.
Nabo har tidligere tilbudt at en kan kjøpe seg inn på privat brønn/borehull for vannleveranse, men dette forholdet må tas videre av kjøper.

Avløp
Eldre komposteringsdo i separat dorom.
Kloakkledning ca. 70-80 meter unna.
Selger har betalt aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap med rett for tilkobling kloakk. Inkludert i dette er også kvernpumpe - konferer megler for ytterligere informasjon.
Årlig tilknytningsavgift til Skrim Vann og Avløpsselskap er ca. kr. 5 000,-.
Ved overdragelse av hytta til ny eier vil handelen også inkludere transport av en aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

I Kommuneplanens arealdel 2013-2025, vedtatt og ikrafttredelse 12.11.2014, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse nåværende.

I Reguleringsplan 343R Omholtfjell, vedtatt og ikrafttredelse 11.03.2009, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse.

Selger har muntlig fått varsel fra hyttenabo (gnr. 42 bnr. 7 fnr. 18) om at liten rød hytte er søkt revet for å bygge en ny hytte ca. 5 meter fra den nåværende beliggenhet.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.
Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 20-1, femte ledd.
Kommunen har registrert rammetillatelse 11.10.1995 og igangsettelsestillatelse 21.02.1996 som bygningsopplysninger for fritidsboligen.
Bygningsstatus er registrert tatt i bruk 11.10.1996 for fritidsboligen.

Prisantydning

1 500 000,-

Beregnet totalkostnad

1 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 50 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 550 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Takst & Byggservice Anders Kjær / Anders Kjær Takstdato : 25.08.2021 Formuesverdi : 298 054,-
Formuesverdi er innhentet og bekreftet hos Skatteetaten og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83617005 Premie: 3613

Kommunale avgifter

Kr. 2 496,25 pr. år Kommunale avgifter dekker feiing 761,25,- og renovasjon 1 735,-. Se for øvrig svarbrev fra Kongsberg kommune om kommunale gebyr og evnt. eiendomsskatt som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:298 054,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatteetaten og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Skrim Hytteeierforening (medlemskap - frivillig) 500,-.
Løypeavgift (frivillig) 500,-.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.540) Dronefoto (Kr.2 200) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.18 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 500 000,-) (Kr.59 375) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.105 415)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Selger har muntlig fått varsel fra hyttenabo (gnr. 42 bnr. 7 fnr. 18) om at liten rød hytte er søkt revet for å bygge en ny hytte ca. 5 meter fra den nåværende beliggenhet.

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyst pengeheftelse i festerett
Dagboknr. 5673, tinglyst 04.12.1998 - Festekontrakt vilkår
Festetid: 50 år
Årlig avgift: NOK 100
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelser om overdragelse
Med flere bestemmelser
Kontrakten er datert 21-07-1967 og 05.05.1994
Gelder feste
Gjelder denne matrikkelenheten med flere.

Tinglyst grunndata
Dagboknr. 1232, tinglyst 18.03.1996 - Registrering av festenr.
Denne matrikkelenheten opprettet fra: Knr: 3006 Gnr: 43 Bnr: 1.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Hvis ikke tidspunkt for fellesvisning fremkommer i annonsen eller du ønsker annet tidspunkt, ber vi deg kontakte megler for å avtale visningstidpunkt.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?