Til innholdet

Unik leilighet i høy 1. etg | 3 sov, 2 stuer | 3 m takhøyde | Egenart og sjarme | Solrik bakgårdsidyll | Midt i sentrum

St Olavs gate 5
Prisantydning 4 740 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 126
BRA: 126 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1903
Tomtareal: 479 m²
Få salgsoppgave

Visninger

søndag 27. september Kl 15.45 - 16.45
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Richard Askjem

Richard Askjem

Kort om eiendommen

St. Olavsgt 5 er en unik og smakfull 4-roms selveierleilighet du sjelden finner maken til. Leiligheten ligger i første etasje i vakker og velholdt trehusbebyggelse fra 1903, en særdeles flott bygård hvor autentiske og særegne detaljer fra byggeår er i varetatt både ute og inne. Interiøret er stilrent og trendy, kombinert med originale detaljer som vitner om 1900-tallets historiske sus. Beliggenheten er perfekt, her bor du idyllisk til i fredfulle omgivelser med gangavstand til alt, til og med sjøen.

Leiligheten er full av sjarm og det bor mye historie i veggene, her møtes nytt og gammelt i skjønn forening. Fargene er lyse og delikate, og av opprinnelige detaljer finner vi takhøyde på over tre meter, tofløyede dører, bred belistning og dekorative takrosetter. Drømmeleilighten har romslig entré med garderobe, bad, separat wc, tre soverom, og et herlig kjøkken med utgang til fredelig bakgårdsidyll. Videre finner vi en stor spisestue med etasjeovn og en tilliggende stue med original kakkelovn

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg Sentrum

Adresse

St Olavs gate 5 3126 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten har en super beliggenhet i attraktive Sørbyen, et vakkert område med sjarmerende trehusbebyggelse i hjertet av Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte både båtlivet og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det er også gangavstand til kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg.

Gunnarsbøparken ligger like i nærheten - en frodig oase som benyttes til både rekreasjon, så vel som ulike arrangementer. Rett borte i gata ligger Vestfold Kunstmuseum, ofte bare kalt Haugar. Museet ligger på en høyde midt i byen med omkringliggende parkområder, og i tillegg til norsk samtidskunst huser de den hyggelige kaffebaren "bare barista". Så er det Slottsfjellet da, Tønsbergs landemerke - et populært område som byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott utsikt.

Tønsberg svømmehall ligger et steinkast unna, og om du er båtinteressert er det kort vei til Tønsberg båtforening i Ollebukta. Når fotballsesongen setter inn kan man rusle opp til Tønsberg stadion og heie frem favorittlaget. I samme området ligger også Greveskogen med flotte turområder innover i Frodeåsen, samt Messeområdet med tennisanlegg, skøytebane, idrettshaller, friidrettsanlegg m.m.

En annen fordel med å bo i Tønsberg er nærheten til sjø- og strand. Her ligger det flotte badestrender som perler på en snor, deriblant Klopp, Skallevoldstranda og Ringshaugstranda.

Sistnevnte har nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette, og her finner du også Tønsberg brettseilerklubb. Er du av typen som liker å være litt for deg selv, kan du ta turen over kanalbroen og ut til idylliske svaberg på Tjøme og Hvasser.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1903

Bygninger og byggemåte

Boligen er oppført på natursteinsmurer fra 1903. Bygget er oppført med tungt konstruksjonsvirke som stående plank/tømmer av tre og utvendig kledd med stående kledning. Taket er tekket med dobbelkrum betongstein som er montert i senere år. Sidehengslede vinduer av tre med to lag glass fra 1986. Ett nytt vindu er montert i stue i 2009. To fløyet ytterdør i tre utførelse fra byggeår og to fløyet terrassedør på kjøkken. Hvite heltre dører fra byggeår innvendig. To fløyede dører mellom stuer. To stk piper av teglstein. Det er montert kakelovn i stue og etasjeovn i spisestue. Etasjeskillere av tre. Antagelig med isolasjon som var normalt for byggeår. Stubbloft mot kjeller som er plateslått med gipsplater. Felles utvendig betongfasade er pusset opp i 2017.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 134 kvm

BRA: 126 kvm.
1.Etasje: Bad, entré, gang, kjøkken, stue, spisestue, 3 soverom og wc.

Det tilhører bod i kjeller på hele 33 kvm. og loftsbod på 5 kvm.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Velkommen til St. Olavs gate 5, en råflott, innholdsrik og meget tiltalende leilighet beliggende midt i sentrum. Denne ærverdige leiligheten i klassisk stil kombinert med tidsriktige fargevalg og smakfulle detaljer gjør denne til noe helt utenom det vanlige! Denne bør oppleves!

Entré
Via en trollbindende oppgang med takmaleri, prismekrone og utsmykket brystning, fører en tofløyet inngangsdør oss inn i leilighetens entré. Rommet har et plassbygget garderobeskap for yttertøy og sko, og det er plass for åpen garderobe. Entreen fremstår i lyse, nøytrale fargevalg og alle originale detaljer er intakt, noe som også gjenspeiler interiøret i øvrige rom

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i forlengelse av entreen med direkte tilknytning til spisestuen. Det praktiske arbeidskjøkkenet har en tofløyet terrassedør med utgang til bakhage, og i tillegg en egen kjøkkeninngang fra gammelt av. Rommet har originale tregulv, malte og panelte veggflater, og hele tre meter under taket. Kjøkkenet er designet med en sosial arbeidsøy/ barløsning til glede for "hobbykokken" - et trivelig sted for gode samtaler kombinert med matopplevelser!
Kjøkkeninnredningen har slette fronter med benkeplater i heltre, granitt og laminat utførelse. Innredningen har godt med over- og underskap, gode arbeidsflater på kjøkkenbenk, og arbeidsøy med kokesone. Videre har kjøkkenet fliser over benk, benkebelysning, ventilatorhette over kokesone, samt integrert komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin.

Spisestue
Spisestuen ligger i direkte tilknytning til kjøkkenet, en praktisk og innbydende løsning for de store selskaper. Her har man rikelig med plass til store tilstelninger med familie og venner til hyggelig lag! Det lyse rommet har originale tregulv, malte veggflater, takrosett, og en dekorativ etasjeovn med krone. To store vindusflater tilfører rikelig med dagslys til det herskapelige oppholdsrommet som kan huse store sammenkomster både til hverdags og fest. Dette rommet for de kresne!

Stue
Videre gjennom en tofløyet dør kommer man inn i TV-/ dagligstuen som står i stil til øvrige oppholdsrom. Dette særdeles nydelige rommet er noe helt for seg selv med detaljer som "perler på en snor". Her oser det av sjarme og egenart med nydelige vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys, autentisk kakkelovn med messingdetaljer som er selve hjerte i rommet, originale tregulv, smakfulle fargevalg som kombineres nærmeste perfekt med den herskapelige stilen.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har ett bad og et separat wc. Badet fra 1993 har fliser og varmekabler på gulv, flislagte veggflater, og panelte tak. Rommet har direkte adkomst til et flislagt, separat wc med frittstående toalett og veggskap. Videre er badet utstyrt med søyleservant, innmurt speil, plassbygget eikeinnredning med benk og hyller, dusjnisje med forheng, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert mekanisk avtrekk.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre soverom med tilhørende garderobeløsning på flere av soverommene. Soverommene har et vakkert interiør som harmonerer med det vi har vært vitne til i øvrige rom, og den gode takhøyden skaper en luftig romfølelse.
Hovedsoverommet er råstilig med sin gode takhøyde, tofløyet dør og vakre listverk, som kombineres med moderne kalkmaling og svarte detaljer både i vindu og garderobeskap.

Leiligheten har forøvrig god lagringsplass med garderobe i entré, samt i loftsbod og stor bod i felles kjeller.

Alt i alt er dette en leilighet av de sjeldne som må bare oppleves! Velkommen til visning!

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, og varmekabler på bad. I tillegg har leiligheten kakkelovn i stue og etasjeovn i spisestue. Det er naturlig ventilasjon i bygget med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. Videre har leiligheten sikringsskap med automatsikringer på alle kurser, varmtvannsbereder på 200 liter montert i kjeller, og seriekoblede brannvarslere for både leilighet og bygg.

Parkering

Det er beboerparkering gjennom Tønsberg parkering i området Det er også flere muligheter for leie av parkeringsplasser i området. Til St. Olavs gate 5 tilhører det 1 stk. felles p-plass for sameierne som disponeres i fellesskap etter "førstmann til mølla prinsippet".

Areal og eierform

Areal: 479 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Leiligheten har en tofløyet terrassedør på kjøkkenet med utgang til en fredfull, inngjerdet bakgårdsidyll. Fellestomten er opparbeidet med sykkelparkering, sandkasse og en hyggelig sittegruppe, samt beplantet med plen, prydbusker, diverse beplantning og trær

Eier

Maria Johansen Kenneth Mørken

Vei, vann og avløp

Offentlig i følge opplysninger fra kommunen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse, vedtatt den 22.05.1990.

Eiendommen ligger i uregulert område.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Erklæring/avtale
1998/12937-1/91
Tgl. 28.10.1998 
Endringer i disposisjonsrett til fellesarealer
Gjelder denne registerenheten med flere

Seksjonering  
1982/402-2/91
Tgl. 14.01.1982 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 143/504

Resek/tilleggssek
1982/15135-6/91
Tgl. 26.11.1982 
nye seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/624
seksjonsameieandeler:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/624
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 5 SEKSJONER

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
1982/15135-8/91
Tgl. 26.11.1982 
endring av formål/brøk:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 143/624

Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
1996/4916-1/91
Tgl. 26.04.1996 
endring av formål/brøk:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 130/609
2012/274529-1/200   ** Diverse påtegning  
04.04.2012 
Reseksjonering består av å endre eierforhold på loft og vaskekjeller

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30/11-1993. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: EIERSEKSJONSSAMEIET ST. OLAVS GATE 5
Sameiet består av 5 seksjoner.
Kasserer: Petter Smith (bebeoer i sameiet)

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Prisantydning

4 740 000,- / Fellesutgifter: 1 430,- pr. mnd Felleskostnader inkl. felles strøm, bygningsforsikring og avsetting til utvendig vedlikehold og hage.

Beregnet totalkostnad

4 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 118 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 740 000,-)) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 127 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 867 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 10.06.2020

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 72345577

Kommunale avgifter

Kr. 8 904 pr. år Kommunale avgifter kan ha avvik da det betales vann og avløp etter forbruk. Vedlagt i salgsoppgaven ligger info evdr. kommunale avgifter fra Tønsberg kommune.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Pliktig medlemsskap i sameiet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon: 0,9% av salgssum
Tilretteleggingshonorar: Kr.13 695,-

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det ble utført tilsyn av fyringsanlegg den 19.12.2018, rapport ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ved tilsyn ble det bemerket at plate inne i kakkelovn bør skiftet. Det er sprekker i flere fliser og sprekk mellom ovn og veggen. Innsatsen i kakkelovnen er noe løs. Det ble påpekt mindre tiltak for sameiet som er utført. Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Richard Askjem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Richard Askjem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?