Til innholdet

Toppleilighet m/3 sov & oppusset, lekker standard! Vestvendt m/utsikt & sen kveldssol - Garasje - Barnevennlig nær skole

Petterødveien 12E
Prisantydning 3 050 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 100
BRA: 108 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1982
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til denne flotte toppleiligheten på Hårkollens vestside, med fantastiske solforhold fra morgen til kveld!
Her har du en trappefri adkomst til leiligheten, samt tilhørende garasje og bod.
Leiligheten er svært moderne og flott, og ansees som innflytningsklar!

Kort fortalt:
- Vesentlig oppgradert og oppusset i de senere årene
- Mye nytt elektrisk - Plejd smartsystem i alle rom (kan skru av hele leilgheten med ett trykk)
- Svært lyst og trivelig med mengder av boltreplass
- Mulighet for et 4.soveorm
- Svært god bodplass innvendig (opptil 3 boder) samt utvendig sportsbod
- Trappefri adkomst (kjør til døra) fra byggets bakside
- Enorm terrasse mot vest på 42m², samt en stor terrasse på 14m² ut fra hovedsoverommet
- Virkelig en flott leilighet som du kan flytte rett inn i
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

*VISN 03.12* NØTTERØY - HÅRKOLLEN

Adresse

Petterødveien 12E 3138 Skallestad 4. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært flott beliggende i byggets øverste etasje med flott vestvendt utsikt og sol fra morgen til sen kveld.

Eiendommen ligger i barnevennlige og rolige omgivelser med fine friområder rett på utsiden. Det er gangavstand til Oserød barneskole og kort vei til flere barnehager i nærområdet. Ved siden av skolen ligger Hårkollhallen og litt lenger unna ligger idrettsanlegget for Nøtterøy IF og en fin MENY butikk med post og bank i butikk i nærområdet. Det er kort vei til sjøen med flere forskjellige badeplasser (Ulvøtangen og Torødstranda) samt småbåthavner på Arås og Knarberg. Nærområde har mange fine tur og rekreasjonsområder med kyststier langs Nøtterøys skjærgård. Eiendommen ligger veldig fint til, med mye sol.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1982

Bygninger og byggemåte

Bygningen har fasader med stålplater og fasadeplater. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduene er fra 2007
og 2010. Entrèdør fra byggeår med brannisoleringsevne B30. Balkongdør i tre med 2-lags glass fra 2007. Heve-/skyvedør i tre med 2-lags glass fra 2010.
Etasjeskiller er av betongdekke.

Innhold

4.etg.: entré/gang, toalettrom med servant og wc, bod, garderoberom/bod, flislagt baderom med dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, servantinnredning og wc. 3 soverom hvorav hovedsoverommet har utgang til sydvendt terrasse, samt hvorav ett soverom har walk-in.
Stue med skyvedør til terrasse, samt åpen løsning mot spisestuedel og kjøkken.

Det er sportsbod i fellesanlegg samt lukket garasje i felles garasjeanlegg.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 108 kvm

4.Etasje: 100 / 108 kvm p-rom/BRA

Garasje kommer i tillegg til målte arealer.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Gjennomgående flott og oppgradert leilighet med nyere/oppussede overflater i de fleste rom, samt kjøkkeninnredning og hvitevarer. Side-by-side kjøleskap nytt i 2022. Flislagt og romslig bad med varmekabler fra 2005.
Svært praktisk romløsning med god lagringsplass og mengder av boltreplass i alle rom!

Overflater oppsummert:
Gulv: Laminat.
Vegger: Malte plater og murpuss.
Himling: Malte plater.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Avløpsrør av plast og støpejern. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Stoppekran er lokalisert under kjøkkenvask.
Varmtvannstanken er på ca 120 liter og plassert i hjørnet under kjøkkenbenk. Alder er ukjent, men det er tydelig at den er skiftet i nyere tid.
Boligen har et skjult el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert ved entrè.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   0 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 12 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   4 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
-   6 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-   0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
-   0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til vinduer, utvendig rekkverk, radon, avvik på bad.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming via panelovner, samt varmekabler på badet.

Parkering

Det tilhører egen garasje til leiligheten i fellesanlegg. For øvrig godt med biloppstillingsplasser på området.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Eier

Kim Sundal

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i område regulert til boligområde, nåværende.
 Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 18.12.1987. Det foreligger også byggemeldte og godkjente bygningstegninger på leiligheten samt hele boligblokka.

Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Oserødlund borettslag, Orgnr.: 848009342
Andelsnr.: 20

Forkjøpsrett: Ja
Styregodkjenning: Ja
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Forsikret hos: If Skadeforsikring - polisenummer 561601.

Garasje følger leiligheten: Ja - Det er 24 garasjer, en til hver leilighet. Garasjeleie er inkludert i felleskostnadene.
Parkering følger leiligheten: Nei - Borettslaget disponerer 24 parkeringsplasser ute. Parkeringsplassene som borettslaget disponerer er på kommunens tomt. Borettslaget holder plassen i god stand og sørger for grusing, brøyting og lignende. Det betales ikke leie for parkering.

Borettslaget informerer:
Høsten 2023 skal det igangsettes et prosjekt med rørtekking. Nytt låneopptak på kr. 2.6 mill vil øke fellesgjeld, og felleskostnader ca. 8-10%.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

3 050 000,- / Felleskostnader: 6 080,- pr. mnd Inkl. renter felleslån, kommunale avgifter, tv/nett, utvendig vedlikehold og forsikringer, garasje m.m.

Beregnet totalkostnad

3 050 000,- (Prisantydning) 355 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 405 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 411 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 896 619,- Sekundær formuesverdi : 3 227 827,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 11663 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:896 619,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 227 827,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Eierskiftegebyr til forretningsfører (Kr.1 800) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Servitutter (Kr.1 800) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 050 000,-) (Kr.54 900) Tilrettelegging (Kr.16 950) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utlegg (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480) Totalt kr. (Kr.113 735)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?