Til innholdet

Tønsberg sentrum; Lettstelt og pen eierleilighet i tilbaketrukket og sjarmerende bygård med egen inngang

Øvre Langgate 4
Prisantydning 1 975 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 49
BRA: 50 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1890
Tomtareal: 393 m²

Kort om eiendommen

Velkommen til en tiltalende og lettstelt 2 roms i en sjarmerende bygård i Tønsberg sentrum.

Leiligheten er de siste årene modernisert med en god standard og særpreges av en høy himling, lekre detaljer og et pent fargevalg.

Leiligheten har egen inngang i enden av bakgården uten generende innsyn og gjennomgangstrafikk. Det er port til den hyggelige bakgården, så man slipper uinviterte "gjester" der.

Dette er en god mulighet for deg som ønsker å bo i umiddelbar nærhet til restauranter, shopping, sjø, småbåthavn, jernbane og hyggelige rekreasjonsområder på Slottsfjellet.

Boligens innhold og uteplasser

Leiligheten har egen inngang i enden av bakgården uten sjenrende innsyn og gjennomgangstrafikk. Leilighet er beliggende i 1. etasje med adkomst via egen inngangsdør. Det er en god planløsning, hvor rominndelingen følger;

Indre rom:
Gang
Kjøkken med spiseplass
Romslig soverom med garderobeskap
Helflislagt baderom/vaskerom med wc og dusj
Stue med peisovn
Innvendig bod

Ytre rom:
1 tilhørende bod på 4,5 m2 i felles bodanlegg. Boden har støpt gulv , panelte skillevegger og låsbar dør.

Også 1 tilhørende bod på 6 m2 i kjeller. Det er adkomst via utvendig kjellerlem i gårdsplass.

Standard

Tiltalende og lettstelt leilighet i en sjarmerende bygård i Tønsberg sentrum. Leiligheten er modernisert med en god standard og særpreges av en høy himling, lekre detaljer, store vindusflater og et moderne fargevalg. Leilighten har følgende standard;

Stuen med peisovn
Stuen har store vindusflater som slipper rikelig med deilig dagslys inn. Den gode takhøyden, sammen med himling malt i hvit høyglans, gir en god romfølelse. Videre står den moderne peisovnen sentralt plassert

Baderommet/vaskerommet
Badet er helfliselagt og varmekabler gir en deilig gulvvarme året rundt. Baderomsinnredninen består av underskap med nedfelt servant, speil og lysarmatur. Videre er det sokkeltoalett og et nyere dusjkabinett. Det er opplegg for vaskemaskin og strømuttak for tørketrommel. Ventilasjon via el-vifte i himling.

Kjøkkenet
Kjøkkenet er et hyggelig og romslig rom med plass til spisebord. Pen innredning fra ca. 2006 av heltre eik og laminat benkeplate med fliser over. Videre er det integrert komfyr og keramisk platetopp.

Soverommet
Soverommet er i god størrelse med plass til dobbelseng og nattbord. Romslig garderobeløsning gir god plass til klær, sengetøy og andre ting for oppbevaring. 

Øvrig vedr. oppgraderinger og teknisk:
* det er malt utvendig sommeren 2014
* ytterdør fra 2012
* ny port til bakkgård, samt callingsanlegg fra 2009
* yttertaket er nytt i 2008.
* bygget har nyere kledning på sydsiden
* el-skap med automatsikringer

Beliggenhet og nærområdet

Øvre Langgate 4 har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i en populær gate i Tønsberg sentrum.

Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, caféer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trev illaer og ikke minst en rekke parker og friarealer.

Her bor du helt innpå lokale caféer og dagligvareforretninger. Nær umiddelbar gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på; forretningssentrum, Brygga med sitt yrende restaurantliv , jernbanestasjonen, svømmehall, rutebilstasjon, Farmandstredet, Sykehuset i Vestfold m.m. I tillegg kort avstand til blant annet Gunnarsbøparken, Slottsfjellet, Nordbyen, Frodeåsen og Grevestien for rekreasjon og fine turmuligheter.

Det er god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med ca 500 meter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. T il jernbanestasjonen er det knappe 700 meter med tilgang til tog på Vestfoldbanen samt TIMEekspressen til T jøme/Oslo.

Se også nabolagsprofil i komplett salgsoppgave.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1890, modernisert i 1994

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

1.Etasje: BTA/BRA/P-rom: 56/50/49 m².

Alle innvendige rom, bortsett fra innvendig bod, er medtatt i primærrommene.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er innvendiberegnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst - slik finner du eiendommen

Fra Tønsberg sentrum følger man Øvre Langgate mot Sørbyen og Gunnarsbøparken. Eiendommen ligger da på høyre hånd etter kryssende St. Olavsgate. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Felleskostnader og hva de inkluderer:

Felleskostnaden er kr. 960,- pr. måned og inkluderer følgende:

* Kommunale avgifter unntatt renovasjon (renovasjon er kr. 212,-/mnd)
* felles strøm
* varmtvann
* bygningsforsikring

Faste kostnader

I tillegg til felleskostnader, betales det kostnad for renovasjon, strøm og innboforsikring.

Parkering

Gateparkering i områdets nærliggende gateløp.
Det er ingen egen tilhørende parkering til leiligheten.

Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Kortet gir tilgang til parkering på offentlige avgiftsplasser, og koster pr. tiden kr. 380,- pr. mnd. evnt. kr. 1.980,- pr. halvår (tar forbehold om prisendringer). Se mer informasjon og betingelser på deres nettside www.tbgparkering.no.

Areal og eierform

Areal: 393 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Andel av felles eietomt. Meget koselig, usjenert og forholdsvis solrik bakgård pent opparbeidet med belegningsstein, koselige sittegrupper og sykkelparkering. Bakgården er avstengt med en fin smijernsport

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet, herunder panelovner. På baderomsgulvet er det elektriske varmekabler. I stuen er det en koselig vedovn til kalde vinterdager.

Eier

Magnus Skjølsvik Svendsen

Vei, vann og avløp

Seksjonen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp. Adkomst fra Øvre Langgate, som er kommunal vei

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen i kommunens arkiver, men godkjente byggningstegninger. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak det er søkt om før 01.01.1998, jf. plan- og bygningslovens § 21-10, femte ledd.

Diverse opplysninger

Total formue: 92509
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.

Sameiet skal oppgradere felles bakgård. Dette skal påkostes via egenkapital sameiet har på bankkonto.
Pga. økte utgifter til bygningsforsikring, felles strøm og kommunale avgifter er det foreslått å øke felleskostnader med 9% f.o.m 01.04.19. Dette skal stemmes over og eventuelt bli vedtatt på årsmøte 18.03.19

Nordvegg i Øvre Langgate 2 (nabobygg mot syd) skal byttes.

SAMEIEBRØK: 50/518

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

1 975 000,- / Fellesutgifter: 960,-

Beregnet totalkostnad

1 975 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 975 000,-)) -------------------------------------------------------- 57 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 032 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Ligningsverdi : 455 187,- Sekundær ligningsverdi : 1 638 671,-

Forsikring

IF

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 1 975 000,-) (Kr.27 110) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 495) Internett annonsering (Kr.15 995) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.63 475)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protecor Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen  dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Fullstendige vilkår for boligselgerforsikringen kan hentes på www.protectorforsikring.no. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jørgen Nyhus

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jørgen Nyhus

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?