Til innholdet

Tiltalende, flott enebolig m/rolig beliggenhet! 2 stuer - 3 sov - Garasje og carport - Skogen i umiddelbar nærhet! ZOLGT

Kongslysveien 13
Prisantydning 4 790 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 168
BRA: 180 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1975
Tomtareal: 578 m²

Visninger

onsdag 10. august Kl 18.15 - 19.15
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til rolige og skogsnære Kongslysveien 13 - en flott familiebolig nær det meste på Eik!
Her har du gangavstand til butikker, skoler, barnehager, nydelig turområder i Greveskogen, kolletivtrafikk m.m.
Boigen går over 3 plan og har en god planløsning med plass til hele familien.

Kort fortalt;
- 3 soverom samlet i samme etasje, samt komplett baderom med dusj og badekar
- 2 stuer, inkludert en stor kjellerstue perfekt for barn og ungdom
- Nyere kjøkkeninnr. fra Kvik
- Flott hagetomt grensende til friområde
- Garasje med innredet loft og kjeller
- Carport
- Steinlagt gårdsplass
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

VISNING AVLYST - SOLGT - TØNSBERG - EIK

Adresse

Kongslysveien 13 3123 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et barnevennlig og etablert boligområde på Eik, ca. 3,5 km fra Tønsberg sentrum i Tønsberg kommune.

Det er gangavstand til lekeplasser, fotballbaner, treningssenter, tennisanlegg, dagligvarer, apotek og frisører (m.m). Kun noen få hundremeter fra Eik Skole og Eik Vestre Barnehage. Kongs-eik barnehage ligger også innen kort gangavstand fra boligen. 

Kun få hundre meter unna ligger Kong-Eik ungdomsskole, samt populære Greveskogen Videregående skole.
Selve Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra boligen er det også kort avstand til "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Stedet er også er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Slottsfjellet ligger også i kort avstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eiktoppen kjøpesenter spisesteder, kiosk/kafé, frisører, apotek og legesenter m.m. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, samt Farmandstredet med godt over 100 butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er ved gartneriet, og ligger ca. 200 meter fra boligen. Bussavganger hvert 15.minutt til sentrum på hverdager.

Det er videre enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg, 18 min til Horten, 20 min til Sandefjord lufthavn, 1 time til Oslo, samt 1 time og 30 min til Oslo lufthavn.

Wang Ung (privat ungdomsskole) ligger få minutter unna. Det finnes flere videregående skoler i nærheten som f.eks. Wang toppidrett og Greveskogen videregående, samt et godt utvalg avbåde private og kommunale barnehager.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte avbåtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Fra Tønsberg sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden.

Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1975

Bygninger og byggemåte

Boligen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinkeblokker. Fasader er kledd med stående trepanel og taket er tekket
med enkelkrummet betongtakstein.

Innhold

1.etg.: entré/gang, hall med trapp opp/ned, toalettrom, kjøkken med innredning og spiseplass, stue med utgang til terrasse og hage.
2.etg.: soveromsgang, 3 soverom hvorav ett har utgang til luftebalkong, flislagt baderom med servantinnredning, wc, dusjkabinett og badekar. Kneloft.
U.etg.: gang, boder, vaskerom med innredning og teknisk opplegg, kjellerstue med vedovn.

Frittliggende garasje med plass til 1 bil, samt loftsrom og kjeller (via separat sidedør).

Generell info:
Det er den faktiske bruken av rommene i boligen på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 180 kvm

1.Etasje: 72 / 72 kvm p-rom/BRA
2.Etasje: 44 / 44 kvm p-rom/BRA
U.Etasje: 52 / 64 kvm p-rom/BRA

Frittliggende garasje:
1.Etasje: 35 kvm BRA
2.Etasje: 12 kvm BRA
Kjeller:    30 kvm BRA.

Carport:
30 kvm BRA

Terrasse på 29 kvm.
Balkong på 8 kvm

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Enebolig med gjennomgående normalt god standard. Det er gjort en del oppgraderinger i de senere årene, i tillegg er boligen godt vedlikeholdt utvendig.
Innvendig er det i senere tid montert et nytt og flott kjøkken fra Kvik, med integrerte hvitevarer. For øvrig et flott kjøkken med fint utsyn over friområdet mot nord.
Stor og praktisk stue med mengder av boltreplass. Her er det i senere tid malt opp.
I 2 etg. er det 3 gode soverom hvorav ett har utgang til luftebalkong. Lyst og trivelig baderom med fliser og til dels panelte vegger.
I boligens kjelleretasje er det en stor kjellerstue, perfekt for barna/ungdommen. Praktisk innredet vaskerom, samt god bodplass.

På eiendommen er det også en garasje med både loft og kjeller. Carport for ekstra parkering.

Overflater oppsummert;
Gulv: Fliser, laminat og parkett.
Vegger: Malte plater, tapet og panel.
Tak: Malte plater og panel.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Stoppekran plassert i vaskerom. Det er avløpsrør av plast.
Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
Boligen har et delvis skjult/åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i gangen. Eget skap i garasje med skrusikringer.
Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Naturlig ventilering på bad og vaskerom.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-    2 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik.
-  14 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  12 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på taket er oppbrukt, naturlig elde og slitasje på vinduer og dører, terrassedør er vanskelig å åpne, for lavt rekkverk på balkong og utv. trapper, enkelte sprukne fliser i entré, enkelte innerdører tar mot karm, noe ujevne fuger og løs fuge ved slukrist på badet, kun naturlig ventilasjon på bad, toalettrom og vaskerom (lufteluke i vegg/ventilering i vindu m/ventil). 
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Manlende rekkverk og håndløper på trapp til kjeller, samt for store åpninger i trappetrinn, ikke synlig membran/tettesjikt på vaskeromsgulv.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er peisinnsats og luft-til-luft varmepumpe i stua i hovedetasjen. Vedovn i kjellerstue. Boligen har elementpipe fra byggeår med innvendig stålrør fra 1990.
Varmekabler på badet i 2.etg, samt i entré og wc i hovedetasjen.
For øvrig elekrtisk oppvarming.

Parkering

Fine parkeringsforhold både i enkelgarasjen og i carporten på eiendommen. I tillegg plass i steinlagt innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 578 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet eiendom med hovedsakelig gressplen rundt boligen og hekk mot naboer. Flere blomsterbed, prydbusker og trær rundt om. Flaggstang.
Praktisk innkjørsel med belegningstein og heller inn mot inngangspartet.
Eienommen grenser mot friareal og har dermed en relativt fri og "luftig" beliggenhet - gå rett inn i skogen fra eiendommen!

Eier

Kristian Eide

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal gate.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i uregulert område, avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Deler av eiendommen ligger i område avsatt til grønnstruktur - nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 14.08.1975. Godkjente bygningstegninger fra byggeår, samt både tilbygg på inngangsparti og oppløft, samt kjøkken, foreligger. Godkjente bygningstegninger på garasje (foruten loft og kjeller) samt carport.

Kopi av dette kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik dokumentasjon eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 790 000,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 140 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 930 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 1 225 389,- Sekundær formuesverdi : 4 411 400,-

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 19415 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 12 744 pr. år Inkl. vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 225 389,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 411 400,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke inkl dronebilder (Kr.19 000) Tønsbergs Blad 100822 (Kr.4 500) Provisjon (Kr.63 750) Tilrettelegging (Kr.15 950) Kommunale opplysninger (Kr.2 950) Eierskifteforsikring (Kr.29 019) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.145 576)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Ingen registrerte rettigheter.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?