Til innholdet

TEIE; Meget innholdsrikt og lekkert rekkehus | skjermet og stor uteplass | gangavstand til sentrum

Cappelens vei 14D
Prisantydning 3 475 000 , -
Boligtype: Rekkehus
P-ROM: 138
BRA: 174 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1965
Tomtareal: 2088 m²

Kort om eiendommen

Velkommen til Cappelens vei 14d og denne innholdsrike og oppussede og tiltalende rekkehusboligen på Teie. Her bor man solrikt i et svært sentralt område m/gangavstand til nær sagt det aller meste.

Dette lekre rekkehuset er omfattende oppusset og renovert de siste årene og fremstår m/et flott interiør. Gjennomtenkt materialbruk, smakfullt fargevalg og moderne løsninger gir boligen særpreg.

Boligen er innholdsrik, hvor fremtredende elementer er en åpen og lys 1. etg. m/stue og kjøkken fra 2018, 2. etg. m/bad og tre soverom. Videre er det en bruksvennlig underetasje m/innredet rom (brukes i dag som kjellerstue) og bad/wc/vask, samt et stort, uinnredet loft m/god takhøyde.

I den solrik og deilige haven er det en stor terrasse hvor du kan nyte lange soldager. Husets kjøretøy plasseres i egen garasje

På vegne av eier og Z-eiendom ønskes du velkommen til visning.

Boligens innhold, uteplass og parkering

Boligens moderne oppussing er gjort på en gjennomført måte som gir et godt helhetsinntrykk, og inndelingen er som følger:

1. etasje:
Overbygget inngangsparti på eiendommens nordre side med trapp opp fra terreng til inngangsdør.
Entre/gang med garderobesystem. Fra den åpen løsningen er det også trapp opp til 2. etasje.
Gjennomgående stue med åpen kjøkkenløsning, hvor det er ny innredning 2018. Videre er det peisovn fra 2018 og utgang til terrasse og hage i syd.

2. etasje:
Sove-/baderomsgang med himlingsluke-/trappestige til loft.
Tre soverom, hvorav et meget stort hovedsoverom med utgang til overbygget balkong mot syd
Helfliset baderom med bl.a. dusjkabinett, flislagt badekar og baderomsservant.
Separat toalettrom med servant.

Underetasje:
Trapperom
Innredet rom som i dag benyttes som kjellerstue
Dusjbad/vaskerom/WC
Treningsrom/lagringsrom
Bod.

Loft med delvis ståhøyde:
Gulvet, uinnredet og romslig loftsetasje med adkomst fra villetrapp med nedfellbar stige. Loftet har meget god takhøyde, og ca. 18m² er tatt med som målbart BRA i oppgitte arealer for boligen.

Eiendommens terrasser/uteplasser:
Boligen har en solrik beliggenhet, og dette gjenspeiler seg i eiendommens terrassefasiliteter. Det er oppført en stor terrasse på hele ca. 40m² som er forlenget og bygget i 2014 med brede trebord i hagen mot syd. Ved denne herlig store uteplassen, ager levegger, vintergrønne hekker og koselige hagetrær god usjenanse.

Balkongen i 2. etasje er bygget med impregnerte materialer, og denne overbygde uteplassen mot syd er på ca. 5m².

Garasje samt utvendig bod:
Det tilhører garasjeplass på ca. 20m² i felles garasjeanlegg.

Ved garasjeanlegget har boligen en bod på ca. 1,5m² i felles bodanlegg.

Planskisser av boligens inndeling:
Vedlagt følger planskisser over eiendommens tre etasjeplan. Loftsetasje er ikke illustrert. Vi gjør oppmerksom på at planskissene kun er av illustrativ karakter og er ikke i målestokk. Det tas også forbehold om avvik fra stedlig løsning.

Standard

Boligen har et gjennomgående moderne, lyst og helhetlig interiør-/fargevalg. I løpet av de siste årene er det gjort påkostninger ved innvendig oppussing/renovering i tillegg til at det er gjort utvendige påkostninger med blant annet nytt tak i 2015 og nye vinduer i 2009.

Beskrivelse av de ulike rom og deler av eiendommens utstyr er som følger:

Stuen med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse:
Det romslige, innholdsrike og sosiale spisekjøkkenet i åpen løsning med stue/spisestue i 1. etasje har en flott løsning. Dette er et rom som virkelig imponerer med sin gode skapplass og øyløsning som skaper en fin overgang til stuearealet. Innredningen er fra 2018 fra Ikea og har moderne, slette fronter med innfelte håndtak. Innredningen er utformet med gode løsninger med bl.a. svært godt med benkeplass og overskap ført helt opp til himling. Det store vinduet i enden av rommet slipper inn masse deilig lys, og den helt åpne løsningen mot stuen gir en herlig romfølelse.
Av hvitevarer på kjøkkenet medfølger følgende: stor induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. 

Stuen og spisestuen i 1. etasje ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Store og dype vinduer mot syd fyller rommet med dagslys - i tillegg sørger den åpne løsningen mot kjøkkenet for at det også kommer morgenlys til rommet. Sentralt plassert står den varmeeffektive peisovnen fra 2018 som sprer deilig varme på mørke vinterkvelder. Terrassedøren tar deg ut til den herlig store terrassen og haven.

Entreen/gangen:
Entreen/gangen i forbindelse med inngangspartiet i 1. etasje har garderobeskap som er fornyet i 2018.  Legg merke til trappen opp til 2. etasje med innfelt lys med nivåjustering.

Baderommene/vaskerom/wc:
Det romslige baderommet i 2. etasje er oppusset i 2009. De grå flisene m/varmekabler skaper en flott kontrast til de store og brede veggflisene i hvit glans. Badet inneholder blant annet innmurt/flislagt badekar og dusjkabinett m/glassdører. Solid og moderne baderomsinnredning med skuffer, heltre benkeplate m/overliggende servant og hvitprofilert skapinnredning samt speil m/lysarmatur og stikkontakt. Legg også merke til den vegghengte håndkleholderen med varme. Innfelte downlights i himlingen gir godt med lys til rommet.

Vaskerom/dusjbad/WC i underetasjen som er innredet i 2007 er romslig og praktisk innredet. Flisene m/varmekabler gir god varme til rommet. Det er malt mdf-/smartpanel på vegger. Innredet med blant annet dusjkabinett, WC med vegghengt og skjult sisterne, skap med nedfelt vaskekum og diverse hyller. I tillegg er det selvsagt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannstank er også plassert i dette rommet.

Gjestetoalettet ligger vegg i vegg med baderommet og har nytt toalett fra 2013. Det er servant i rommet.

Soverommene:
De tre soverommene i hovedetasjen er lyse og hyggelig soveværelser hvor samtlige er innredet med garderobeskap. Hovedsoverommet har ekstra stor plass og er innredet med romslig skyvedørsgarderobe, mens de øvrige soverommene har hvert sitt doble garderobeskap.

Innredet rom i kjelleretasje:
Rommet brukes i dag som kjellerstue og er allsidig rom som er ypperlig dersom noen av familiens medlemmer ønsker å trekke seg tilbake til alenesoner. I rommet er det plass til både sofagruppe, arbeidsbord med mer. Prosjektor m/utstyr medfølger ikke.

Innvendige overflater: 
Gulver:
1. etasje: Laminat fra 2018
2. etasje: Laminat, malte gulvbord.  Laminat i gang er ny 2018.
Kjeller: Hovedsakelig laminat. Ubehandlede murgulv i boder.

Vegger:
1. etasje: Malt glassfibervev, tapet, malt tapet, malte MDF-plater.
Soverom: Malte MDF-plater, tapet og malt glassfibervev. Soverom er malt i 2020.
Kjeller: Malte MDF-plater, malte murvegger og tapet.

Himlinger:
1. etasje: Malt trepanel og malte plater.
2. etasje: Beiset trepanel.
Kjeller: Malt trepanel og ubehandlet trepanel.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet Tilstandsrapport.

Beliggenhet og nærområdet

I Cappelens vei bor du svært sentralt og bynært på Bryggerijordet/Teie på "Nøtterøysiden" av Tønsberg kommune. Tønsberg sentrum ligger innenfor gangavstand, og det er samtidig få minutter å gå (ca. 700 meter) til Teie torv med de aller fleste handelsfasiliteter som blant annet dagligvareforretninger, spisesteder, en rekke forretninger, apotek, Vinmonopolet med mer.

Rolig, usjenert og solrik beliggenhet i et barnevennlig område tilpasset alle aldersgrupper. Det er gangavstand til barnehager, idrettsanlegg og flotte turområder i Teieskogen. Kort avstand også til Rosahaugparken med småbåthavn og badestrand. Kun 5 -6 minutter med bil til Nøtterøy golfbane hvor det også er oppkjørte skiløyper m/lysanlegg om vinteren.

Selve navnet Bryggerijordet stammer fra den gang Tønsbergs bygrense ble utvidet til å omfatte den nordre delen av Nøtterøy i 1876, og i 1877 fikk Tønsberg Bryggeri AS (stiftet av et interesseselskap bestående av blant annet Svend Foyn) rett til å bruke den gamle bygdeveien over Teie fra bryggeriets ishus.

E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen fra Cappelens vei til Oslo gjøres unna på ca. 1 time. Utmerket kommunikasjonstilbud, både med buss til Tønsberg/Horten/Sandefjord, TimeEkspressen til Oslo og togforbindelse fra Tønsberg. Til Torp Flyplass er det ca. 20 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 1965

Bygninger og byggemåte

Rekkehusbolig oppført i tre på mur.

Yttervegger av isolert tre-/bindingsverk som er utvendig kledd med stående Tømmermannskledning. Klinkstein/murstein mellom leilighetsseksjonene. Kledningen er senest malt i 2013 med Drywood - utført i regi av sameiet.

Grunnmur fundamentert med støpte såler i betong på kultet masse og støpte gulver mot terreng i underetasje. Det er drenert rundt grunnmur på nordvegg i 2015. Etasjeskiller i tre bjelkelag som er isolert.

Vinduene har støydempet glass i begge etasjer, og vinduer er fra 2009. Toppsvingvinduer med 2-lags isolerglass - fastkarmvinduer i stuen i 1. etasje. Terrasse-/balkongdører er også fra 2009 med lyddempet glass.

Takkonstruksjon som sal-/sperretak med undertak av takbord/rupanel - kaldt luftet loft. Etasjeskiller mot loft er isolert med ca. 20 cm mineralull. Yttertaket er tekket med dobbelkrum betongtakstein som er nylagt i 2015 Takrenner og nedløp i stål er også nytt i 2015.

Denne beskrivelse er basert på utarbeidet tilstandsrapport fra Sertifisert takstmann/byggmester Hans Holt. Se for øvrig utarbeidet rapport som følger av komplett salgsoppgave for ytterligere beskrivelse av boligens byggemåte.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 186 kvm

1.Etasje: BTA/BRA/P-rom: 57/53/53m²
2.Etasje: BTA/BRA/P-rom: 57/53/53m²
Kjelleretasje: BTA/BRA/P-rom: 54/50/32m²
Loft BTA/BRA: 18/18m²

Primærrom (p-rom) består av følgende rom:
Alle innvendige rom, bortsett fra to boder i kjeller og uinnredet loftsrom, er medtatt i primærrommene.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Innredet kjellerrom (kjellerstue) er vurdert som P-rom på grunn av eiers bruk av rommet. Rommet mangler tilfredstillende lys og mangler direkte rømningsvei ut.

Det opplyses særskilt at innredning av kjellerstuen (kalt "Innredet rom) ikke er omsøkt hos bygningsmyndighetene i Tønsberg kommune til " innredede rom til varig opphold". Dersom man ønsker å benytte rommene til rom for varig opphold, anbefales det å bringe dette i orden. Evt. krav fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent til formålet må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt rommene lar seg godkjenne.  

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Felleskostnader og hva de inkluderer

De månedlige fellesutgiftene stor månedlig kr 2.000,- dekker blant annet følgende:

* Felles bygningsforsikring
* TV- og Internett fra Viken fiber
* Utvendig forsikring
* Festeavgift
* Snøbrøyting
* Tømming av septiktank
* Diverse vedlikehold/drift og avsetting til dette
* Vederlag til styreleder/regnskapsfører

Info om sameiet Cappelens vei 14

Sameiet Cappelens vei 14 er bestående av i alt 5 selveierseksjoner med sameiebrøk hver seg på 1/5-del.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, regnskap/budsjett og øvrige opplysninger avgitt fra sameiet.

* Dyrehold er tillatt
* Det kreves ikke styregodkjenning av ny seksjonseier
* Det gjennomføres dugnad/gressklipping av seksjonseierne
 Sameiet har disponibelt beløp pr. 31.12.2019 på totalt kr. 141.510,-

Oppvarming / teknisk

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Det er elektriske varmekabler på vaskerom/dusjbad/WC i underetasje og på baderommet i 2. etasje. I innredet rom i kjeller (kjellerstue) i underetasje er det varmefolie i gulv. Øvrig elektrisk oppvarming med panelovner.

Vedfyring i stue fra peisovn type Nordpeis fra 2018.

Innlagt fibernett fra Viken fiber - Altibox

El skap med automatsikringer fra 2019 og 50 ampere hovedsikring. Det var tilsyn på el-anlegget i 2020 og det foreligger samsvarserklæring på utførte el-arbeider fra 2019 og 2020.

200 liter varmtvannsbereder type OSO fra 1994

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

Parkering i egen garasje i fellesanlegg i tillegg til på asfaltert område med felles biloppstilling for sameiet.

Areal og eierform

Areal: 2 088 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomt og hage

Meget pent opparbeidet uteareal hvor boligen disponerer ideell andel av sameiets fellestomt. Den store terrassen på hele ca. 40 m² er inngjerdet med hekk, og det er gode solforhold hele dagen. Her sitter du særdeles usjenert, og løvtrærne bidrar godt til usjenansen sammen med vintergrønn hekk og levegger. Utenfor terrassen, på sameiets fellesareal, er det et pent opparbeidet haveanlegg med gressplen som klippes "etter liste".

Tomten og uteområdet er felles med gruset gårdsplass og asfaltert oppkjørsel og asfaltert foran garasjeanlegg.

Sameiets fellestomt har et totalt areal på ca. 2.088m² og er festet med Tønsberg kommune som bortfester. Utløpsår for festekontrakt er 2064 og festeavgift pt. for denne seksjon, kr 4.281,- er inkludert i seksjonens andel av oppgitte fellesutgifter. Festeavgift reguleres hvert 15. år, hvor neste avgiftsregulering er i 2024.

Adkomst - slik finner du frem

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbrua og følger Nøtterøyveien rett frem i rundkjøringen. Før første lyskryss (Teie veidele), ta Kvernhusveien til høyre, Elgveien til høyre og så Cappelens vei til høyre. Eiendommen ligger så på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen og husets inngang ved fellesvisninger.

Ved å trykke på kartet til høyre i denne annonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Eier

Camilla Christina Selnes Thomas Andre Selnes

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Det er privat septiktank. Kostnad for tømming av denne er inkludert i felleskostnaden.

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, men omfattes av kommuneplanen/kommunedelplanen, hvor formålet er Boligbebyggelse - Nåværende, Veg - Nåværende, Gang/sykkelvei - Nåværende.

Ifølge Tønsberg kommune er det ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 06.08.1965. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 475 000,- / Fellesutgifter: 2 000,-

Beregnet totalkostnad

3 475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 86 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 475 000,-)) -------------------------------------------------------- 95 612,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 570 612,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Formuesverdi : 798 580,- Sekundær formuesverdi : 2 874 889,-

Kommunale avgifter

Kr. 10 948,50

Faste kostnader

Felleskostnad, kommunale avgifter, strøm og innboforsikring.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende fremkommer av seksjonens grunnboksblad:

Pengeheftelser i eiendomsrett

1964/1710-3/91  Festekontrakt - vilkår  
15.05.1964 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:5
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:3
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:1
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,568
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett

1964/1710-3/91  Festekontrakt - vilkår  
15.05.1964 
festetid: 100 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:5
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:3
Gjelder matrikkelenhet: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:142 Snr:1
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,568
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/4292-1/91  Erklæring/avtale  
22.04.1993 
Bestemmelse om garasje/parkering i henhold til vedlagte
tegning.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Vedr. utleie

Det foreligger en bruksenhet i boligen, og den har ingen separat utleieenehet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Internett annonsering (Kr.17 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Totalt kr. (Kr.32 625)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger salget. Prosjekter og lerret i innredet rom kjeller medfølger ikke salget.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jørgen Nyhus

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jørgen Nyhus

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?