Til innholdet

TØNSBERG / TEGLHAGEN - LEKKER, NYOPPUSSET LEILIGHET - FLYTT RETT INN ZOLGT

Emil Olsens vei 3
Prisantydning 2 290 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 50
BRA: 50 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1952
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Kort om eiendommen

Velkommen til Emil Olsens vei 3 som er en lys og koselig 2-roms selveierleilighet med flott plassering i firemannsbolig. Leiligheten ble vesentlig oppgradert av selger i 2020/ 2021 med nytt kjøkken, bad/vaskerom samt nye overflater i alle rom. Dette er leiligheten man kan flytte rett inn i uten å måtte tenke på oppussing.

Fra leiligheten er det gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter, kort vei til både buss og tog,

og umiddelbar nærhet til byfjorden med nydelig turområder. Ta kontakt med megler for å avtale visning.

Adresse

Emil Olsens vei 3 3125 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt og fordelaktig på Teglhagen, ved foten av Slottsfjellet og rett i utkanten av sentrum. Her bor man stille og rolig tilbaketrukket, men likevel veldig sentralt i et område uten gjennomgangstrafikk. 

Det er ca. ti minutters gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av sentrumsfunksjoner, herunder bussterminal, jernbanestasjon og Tønsberg brygge med et yrende folkeliv, restauranter og båtliv. I sentrum finner du flere flotte grønne lunger/parker, byens koselige torv med ulike tilbud og utsalg av frukt/grønt og blomster for å nevne noe, hyggelige kafeer og rikelig med handlemuligheter. Farmandstredet med sine mange butikker er kun en kort spasertur unna.  I kort nærhet finner du også dagligvareforretning på Korten (Coop Extra) som bl.a. også har søndagsåpent.

Det er også kun en kort spasertur til fuglereservatet ved Ilene. Idylliske Nordbyen med smale gateløp mellom byens gamle trehusbebyggelse, Slottsfjellet med nydelig utsikt og byens bryggeområde med flott bystrand er også populære områder å besøke til fots.

Umiddelbar nærhet til flotte tur og rekreasjonsområder, samt en rekke fritidstilbud. I Frodeåsen finner du et flott turterreng hele året - ypperlig enten du spaser, jogger eller ønsker en skitur i lysløypa om vinteren.

Teglhagen ligger ca. 100 km fra Oslo og har enkel adkomst til E-18 da man med nærhet til Korten ligger på "riktig side av byen". E 18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen til hovedstaden gjøres unna på en drøy time. Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1952

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré/ gang, bad/vaskerom, kjøkken, soverom og stue med utgang til solrik balkong. Det tilhører 2 boder i kjeller på 5,5 m2 og 8 m2. Egen bod på loft
på ca. 12 m2 lagringsplass. Felles vaskerom.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

2.Etasje: P-rom/ BTA: 50/55m²

Standard

Delikat, lys og innbydende leilighet med gjennomgående lik bruk av fargevalg og materialbruk i de ulike rom som gir et flott helhetsinntrykk. Leiligheten har blitt vesentlig oppgradert i 2020/ 2021 og fremstår som en leilighet man kan flytte rett inn i uten å måtte tenke på oppussing.

Stue-/spisestue:

Stuen er et romslig rom med plass til både sittegruppe og spisestue i rommet, og vinduene samt terrassedøren slipper inn godt med dagslys. I tillegg er det godt med veggplass. Gulvet er laminat gulv av type Berry Allock og veggene er malte mdf plater som var nytt i 2020. I stuen er det også en koselig vedovn som varmer perfekt på kalde vinterdager. To soner med downlihts med individuell styring + eget takpunkt for taklampe med dimmer. 

Bad-/vaskerom:

Badet fremstår lyst og delikat med fliser på gulv (varmekabler) og fliser på vegger. Selger totalrenoverte badet i 2021 og har brukt kvalitetsprodukter som: Dusjbatteri av Hansgrohe, tropdedusj, veggmontert toalett med innbygget sealingsbag, flott servant fra Linn bad - benk med skuffinredning, speil med lysarmatur. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet. Spotbelysning i tak.
Kjøkken:

Nytt Norema kjøkken fra 2020 med slette malte overflater, laminat benkeplater. Stål beslag med innbygget såpedispenser. Ett-greps blandebatteri med uttrekk av type Hansgrohe. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer: induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøl og fryseskap og micro. Waterstopp i kjøkkenbenk og komfyrvakt.


Innvendige overflater:

Alle innvendige overflater er pusset opp og fornyet i 2020/ 2021 og fremstår med moderne fargevalg som jeg trur vil begeistre de aller fleste. Eier har lagt nye trinnlydplater og gulvgips-plater i 2020 på alle rom bortsett fra bad og soverom, himlinger er tilleggs-isolert med 5 cm mineralull. Det er innbygget spotter av ledd med dimmer.

For nærmere beskrivelse av standard se vedlagt boligsalgsrapport utført av takstmann Hans Holt. Denne ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

Oppvarming

El - oppvarming , varmekabler på bad . Vedfyring i stuen.

Parkering

• Borettslaget har 17 garasjeplasser. Leie for disse betales som et tillegg til felleskostnadene.
• Styret søkes om garasjeplass. Det er venteliste etter søkedato.
• De som har små garasjer får førsterett på større garasje når slike blir ledige.
• De som leier garasje, må bruke disse. Det er en forutsetning at garasjene brukes til bil, og ikke til lagerplass.
• Det er i tillegg 35 P-plasser ute. Det betales ingen leie for disse.

Det er lagt inn 10 Ampere med 63 A jordfeil for ladning av el-bil ute i gate. Stikkontakten har lås.

Areal og eierform

Det er lagt inn 10 Ampere med 63 A jordfeil for ladning av el-bil ute i gate. Stikkontakten har lås.
Eierform: Festet fellestomt

Eier

Martin J Grøndahl Smith

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune av 22.05.2019 er avsatt til " Boligbebyggelse - Nåværende".

Eiendommen ligger i uregulert område.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 21.06.1952 Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Teglhagen Borettslag, Orgnr.: 853694932 Andelsnr.: 3 Medlemskontingent: 500 Andel fellesgjeld: 151000, Andel fellesformue: 17201, Total gjeld: 8439318, Oppdatert pr: 01.09.2021 Forkjøpsrett: Ja

Styreleder er Marie Askjem Dahl

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: DNB2-1212155879
Type lån: Annuitet
Restsaldo: 8.439.318,-
Restløpetid: 32 år 10 mnd.
Rente: 1,69%, Flyt

Forkjøpsrett: Ja
Styregodkjenning: Ja
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslaget har avtale med Canal Digital, "Komplett Mini". Avtalen inneholder bredbånd og kabel-TV. Avtalen er inkludert i faktura for felleskostnader. Andelseier kan få tillegg til avtalen. Tillegget vil faktureres andelseier.
Borettslaget har dugnadsrefusjon. Dugnadspenger innbetales hver måned og utbetales en gang i året dersom andelseier stiller til dugnader. Styret sender liste til forvaltningskonsulent for refusjon. Refusjon av dugnadspenger skjer i januar året etter innbetaling og blir trukket fra i felleskostnadene.


Borettslaget har planlagt følgende større vedlikehold i 2021:
Male tre hus kr. 450.000
Drenering kr. 220.000
Ladestasjoner elbil kr. 200.000
Oppussing av 3 oppganger kr. 150.000
I tillegg er lagt inn avfallsstasjoner med inntil kr 1.000.000. Det forutsettes låneopptak til avfallsstasjoner.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 290 000,- / Felleskostnader: 3 893,- pr. mnd Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, forsikringer, festeavgift, kommunale avgifter, energi/fyring, TV-anlegg/bredbånd og andre driftskostnader.

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) 151 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 441 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 232,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 446 232,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Takstdato : 05.10.2021 Formuesverdi : 597 340,- Sekundær formuesverdi : 1 991 134,- Formuesverdi pr. : 31.12.2019

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 11 903 kWt. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587758

Kommunale avgifter

Kr. 9 710 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:597 340,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 991 134,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 201021 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.14 900) Provisjon (Kr.39 000) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 995) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 200) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.87 395)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?