Til innholdet

Svært pen leilighet i 8.etg m/vid utsikt og sen kveldsol! Stor, innglasset balkong - Fyring & varmtvann inkl! Heis m.m. ZOLGT

Anders Rørholts vei 18
Prisantydning 2 900 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 73
BRA: 84 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1973
Tomtareal: 3613 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Anders Rørholtsvei 18 er en gjennomgående lekker og pent leilighet, populært beliggende i Høybo borettslag sentralt på Solvang. Her bor du nær det meste, og har gangavstand til både butikker og sentrum.
Leiligheten har 2 romslige soverom, en lys og trivelig stue med mye lys fra store vinduer på 2 sider, samt en innglasset balkong som passer utmerket som en stue nr 2.

Kort fortalt;
- Flott leilighet med "flytt rett inn"-standard
- Stor og innholdsrik kjøkkeninnredning med øy, oppgradert i 2021 med nye håndtak
- Nylig pusset opp de fleste innervegger (slette flater) og malt alle innvendige flater
- Fyring og varmtvann samt TV og nett fra fiber (m.m.) er inkl i fellesutgiftene  
- 2 romslige soverom med skapplass
- Innglasset og innredet balkong med utsikt og gode utsikts- og solforhold! Downlights for god belysning!
- Heis
- Bodplass
- P-plasser tilgjengelig, samt garasje etter ansienitet
m.m

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SOLVANG

Adresse

Anders Rørholts vei 18 3117 Tønsberg 8. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget attraktivt og sentralt på Solvang - et av byens mest attraktive boligområder. Med vid utsikt mot både vest og nord har du virkelig god oversikt fra denne leiligheten i 8.etasje!

Beliggenhet er ypperlig for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet med flott turterreng sommer som vinter, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Kilometerlang lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen.

Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Egen fotballbane og lekeplass.

Sykehuset i Vestfold (SIV) og jernbanestasjonen ligger også innenfor gang-/kort sykkelavstand.

Kort vei til Greveskogen Videregående skole og i underkant av 2 km til Wang toppidrettsskole.

Ca. 600 meter fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og treningssenter.

Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasliteter og avstander til disse

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1973

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i 3. etasje av en høyblokk. Bygget har felles inngang på bakkeplan med heis- og trappegang. Bygget er oppført i betongkonstruksjoner og har fasader med teglstein og murpuss. Leiligheten disponerer bod i kjeller.

Innhold

8.etg.: entré/gang med skyvedørsgarderobe, flislagt baderom med dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, servantinnredning og wc. Stue med utgang til innglasset balkong og åpen løsning mot kjøkken med innredning og kjøkkenøy. Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og gjesterom med skapplass.

Bod i kjeller samt felles sykkelbod m.m.

Antall rom

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 84 kvm

8.Etasje: 73 / 84 kvm p-rom/BRA

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Leilighet med gjennomgående normalt god standard, oppgradert med slette overflater i senere år, samt oppgradert opprinnelig kjøkken innredning (2012) i 2021.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber. Stoppekran plassert under kjøkkenbenk. Avløpsrør av eldre støpjernsrør og noe plastrør.
Bygget har oppvarming med vannbåren varme via radiatorer i stue/kjøkken og begge soverom. Ellers er det elektriske varmekabler på badet.
Leiligheten har ikke varmtvannsbereder, da det er felles varmtvann i bygget.
Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbrytere plassert i fellesgang. Anlegget er oppgradert av en tidligere eier som er fagutdannet elektriker iflg tidligere rapport.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-     1 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik
-  11 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-    6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er felles oppvarming (sentralfyr) for hele bygningen via fjernvarmeanlegg med radiatorer plassert i hver leilighet. Kostnader til fyring og forbruk av varmtvann er inkludert i felleskostnader.
Elektriske varmekabler på badet.

Parkering

Borettslaget har 62 p-plasser på egen eiendom. P-plass er inkludert i felleskostnader. Det er 2 stk elbilladere på parkeringen i Anders Rørholtsvei 18 og to i Anders Rørholtsvei 20 til beboeres benyttelse.
Garasje etter ansienitet (se info under "borettslag" lenger ned.

Areal og eierform

Areal: 3699 kvm
Eierform: Festet fellestomt. Tomten er festet med Tønsberg kommune som bortfester, og festeavgift er inkludert i felleskostnader.

Fellesareal og hage

Pent opparbeidet fellesareal bestående av hageplen og steinlagte områder. På tomten er det bl.a. opparbeidet en hyggelig, felles uteplass med utepeis/grill. Hageanlegget vedlikeholdes av gartner!

Asfalterte parkeringsområder ved og mellom høyblokkene.

Eier

Jacob Melsom Bjerke

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som ihht reguleringsplan "Ringvei Nord" vedtatt 06.02.2002 er regulert til boliger og midlertidig trafikkområde.
Relaterte planer "Parsell av Rv 308 Sem kirke - Tønsberg m.v. og Kjellekrysset (18.10.2017

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bygningene. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Høybo borettslag, Orgnr.: 953465973
Andelsnr.: 38
Andel fellesgjeld: kr. 26.943,- pr. 01.04.22
Andel fellesformue: kr. 29.073,- pr. 01.04.22

Forkjøpsrett: Ja
Styregodkjennelse: Ja
Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Forsikret hos: If Skadeforsikring - polisenummer 587782.

Selskapets totale lån og vilkår:
* OBBK01-98207417882 A 2.373.361,- 3 år 10 md. 12 Flyt 2,65%
Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

TV og bredbånd: Borettslaget har avtale med Viken Fiber (Alt i Box) om levering av TV og bredbånd. Dette er inkludert i felleskostnadene. Andelseiere kan selv bestille tillegg til dette, som vil bli fakturert den enkelte andelseier.
Borettslaget har fjernvarme som går til oppvarming og varmt vann. Dette er inkludert i felleskostnadene.
Garasjer: Borettslaget har ingen egne garasjer, men andelseier kan leie garasjeplass via Solvanglia garasjeanlegg. Det er venteliste etter ansiennitet. Borettslaget har inntil 24 garasjer i Solvanglia garasjeanlegg. Styret i borettslaget må kontaktes for videre informasjon. Det er egne vedtekter for Solvanglia garasjeanlegg. Garasjeleie betales i tillegg til felleskostnader.
Borettslaget har etablert to elbilladere på parkeringen i Anders Rørholtsvei 18 og to i Anders Rørholtsvei 20.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 900 000,- / Felleskostnader: 4 696,- pr. mnd
Felleskostnader dekker:
* Oppvarmingsutgifter fra fjernvarmeanlegg
* Varmtvann
* Renter og avdrag på felles lån
* Gang/trappevask
* Ytre vedlikehold
* Vaktmestertjenester for felles bygningsarealer
* Bygningsforsikring
* TV og internett fra VIken Fiber (Altibox)
* Kommunale avgifter (vann-kloakk-renovasjon)
* Honorar til forretningsfører og styreledelse
* Festeavgift
* Andre driftskostnader
* Snøbrøyting og hagestell/gressklipping

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) 26 943,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 926 943,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 776,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 940 719,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 662 722,- Sekundær formuesverdi : 2 385 799,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  4457  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:662 722,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 385 799,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 110522 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.17 000) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Eierskifteforsikring (Kr.8 597,40) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Provisjon (Kr.48 300) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.115 582,40)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?