Til innholdet

Stor og flott enebolig m/ 2 store garasjer. Idyllisk omgivelser. Meget solrikt. 4 soverom. Kontor/Showroom. IKKE BOPLIKT

Kalvetangveien 86A
Prisantydning 8 000 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 249
BRA: 402 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1999
Tomtareal: 861 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

FÆRDER - KALVETANGEN

Adresse

Kalvetangveien 86A 3132 Husøysund

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen har en hyggelig beliggenhet på Kalvetangen med kort vei til sjøen. Her bor man fantastisk og usjenert til. Solen har man hele hele dagen, det er bare og forflytte seg rundt på terrassene/balkongene.

Eiendommen ligger i et etablert, attraktivt og familievennlig boligområde på Kalvetangen, ca. 6 km fra Tønsberg sentrum. Boligen ligger i barnevennlig blindvei med umiddelbar nærhet til barnehage, skole og butikk (Spar Føynland). Det er også nærhet til båtmarina hvor du kan leie eller kjøpe båtplass. Området har god offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Fra eiendommen er det kun få minutters gange til Føynlandskogen med turstier og til populære Fjærholmen. Sistnevnte er Nøtterøys største badeplass, hvor det er langgrunn sandstrand og gresslette med lekeapparater. I nærområdet finner du også Nøtterøy golfbane, som er kjent som en av Norges beste golfanlegg. Det er kort vei med båt til de mange øyene i skjærgården.

Eiendommen har gangavstand til Føynland barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Teigar ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Ved ungdomsskolen på Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Et annet alternativ er Nesskogen Idrettspark. Det finnes en rekke idrettsforeninger, samt seilforening både på Føynland og i Tønsberg.

Det er 4 km. til Teie Torv med bl.a. vinmonopol, apotek, bank og dagligvareforretninger, samt ca. 6 km til Tønsberg sentrum med alle bymessige fasiliteter. Ellers gir området gode mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger ca. 900m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 30 min til Sandefjord lufthavn og 50 min til Drammen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1999. Tilbygg mot syd i 2007.

Innhold

1. etasje inneholder:
Entrè/hall med trapp opp til 2. etasje. Vaskerom med wc. Stort showroom/kontor med utgang til hagen. 1 kontor (ikke søkt bruksendring da dette rommet opprinnelig var en del av tilstøtende lagerrom/garasje, kjøper må eventuelt gjøre det for egen risiko).  Det er direkte adkomst fra entrè/hall til stor garasje/lagerrom.

2. etasje inneholder:
Hall. Seperat wc med håndvask. Bad/wc med dusj og boblekar. Dusjbad. Stue med utgang til vestvendt balkong. Deilig flott kjøkken med peisgrue, larvikitt benkplater, integrerte hvitevarer, samt spiseplass og utgang til stor sørvendt terrasse. Romslig stue med høy himling og utgang til østvendt balkong. Soveromsgang. 4 soverom.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 4, Soverom: 4, Bad: 2, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 249 kvm, Bruksareal: 402 kvm

Standard

Velkommen til Kalvetangveien 86a, en meget innholdsrik bolig som holder normal god standard. Det er lagt parkett og fliser på de fleste gulv og veggene er tapetserte og panelte. Badene er flislagte. Alle rom i 2. etasjen er nymalte i år i smakfulle og moderne farger. Det er utstrakt bruk av downlights i huset. For standard forøvrig, se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson. Det er mulighet for kjøp av båtplass.

Det er lagt inn fiber fra Viken fiber. Boligen ligger i et område som er avsatt til kombinert bolig og næringsformål. Boligen passer derfor like ypperlig til næringsrvirksomhet i eget hjem, som til den store familie eiendommen. Dette er en bolig med masse plass og mange muligheter. Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

-   16 stk tilstandsgrad 1 (TG1 lys grønn) - mindre eller moderate avvik.

-    8 stk tilstandsgrad 2 (TG2 gul) - avvik som ikke krever tiltak.

-    15 stk tilstandsgrad 2 (TG2 orange) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.

-    2 stk tilstandsgrad 3 (TG3 rød) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden: Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Isolasjon fyller enkelte stede sperrefakk og stenger for lufting. Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Påbegynnende råte i enkelte bord, mest rundt vinduer og dører. Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Litt slitte vinduer. Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Enkelte av døren er litt trege og trenger justering, litt slitte terrassedører som trenger behandling i første omgang. Påbegynnende råte i terrassedør fra kjøkken. Mindre råte nederst i karm på heve/skyvedører. Innvendig > Overflater. Det er avvik: Litt slitt parkett i enkelte rom, med mindre fuktmerker ved terrassedør, mot syd og inn i bod. Ingen unormal fuktverdier i området. Sprekker og litt bom i fliser showrom. Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken. Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist andre avvik: Dør mellom garasje og boligdel oppfyller ikke dagens brannforskrifter. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Våtrom > Overflater vegger og himling > Hovedbaderom. Det er avvik: Det kommer ett el-rør ut av veggen inn i dusjnisje, usikkert hvilken funksjons den har. Våtrom > Ventilasjon > Hovedbaderom. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er avvik: Lys på avtrekksvifte virket ikke på befaringsdagen. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er anigtt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd): Utvendig > Balkonger, terasser og rom under
balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverk med høyde fra 88 til 94 cm som er lavere
en gjeldende forskrifter. Det er registret bom i enkelte flis samt mindre sprekk i fugemasse på balkong fra spisestue, iflg. eier skal det være PVC membran i bunn. Terrasse mot syd stilles det stor krav til tett membran dersom alt av vann fra tak på den siden ledes ned på terrasse. Flisbelagte
balkonger har forholdsvis lite fall mot sluk slik at vann kan bli liggende i fuger og enkelte områder. Råte i gesims under terrasse mot syd.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Varmekabler i flislagte rom i boligdel. Peisovn i kjøkken/spisestue Peisgrue i kjøkken. Varmekabler i showroom og i deler av garasjen. For øvrig elektriske panelovner. Ventilasjonssystem med balansert ventilasjon (avtrekk fra våtrommene og friskventiler i enkelte oppholdsrom).

Parkering

Stor isolert garasje/lagerrom med innlagt vann og utslagsvask, og med direkte adkomst til gang/entrè. I tillegg så er det enda et stort lagerrom på med egen port. Disse to rommene har tilsammen et areal på ca 153 kvm.
Ellers god parkering i gårdsplassen.

Areal og eierform

Areal: 861 kvm, Eierform: Eiet tomt

ETASJE              BRA   P-ROM   S-ROM

1. etasje               242        89         153
2. etasje               160        160          0
Sum                     402        249         153

Tomt og hage

Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein i gårdsplass. Høye hekker skjermer mot naboer. Ellers er eiendommen beplantet med prydbusker og trær samt gress. Det er flere usjenerte uteplasser på tomten. Det også en opphøyet terrasseplatting som er klargjort for boblekar bak huset.

Eier

Kjønnerød montasje as

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Privat stikkvei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (kombinert bebyggelse og næringsbebyggelse).
Eiendommen omfattes av reguleringsplan Kalvetangen, vedtatt 06.11.2013 med reguleringsformål veg og kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. Kommunen bekrefter at eiendommen er tatt i bruk og godkjente tegninger foreligger på eiendommen.

Prisantydning

8 000 000,-

Beregnet totalkostnad

8 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 200 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 000 000,-)) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 213 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 213 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Formuesverdi : 3 750 000,- Sekundær formuesverdi : 8 302 500,-

Kommunale avgifter

Kr. 9 000 pr. år.
Eiendommen har vannmåler. Ovennevnte beløp er hva selger brukte i 2018 på kommunale avgifter, inkludert renovasjon. Kommunen legger til grunn et snittforbruk på kr. 50/m3 pr. person. Se vedlagte infobrev om kommunale avgifter.

Kommunens satser i 2021:
Vann 1129,00 + 10,05/m3
Avløp 2796,00 + 22,14/m3

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:3 750 000,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 8 302 500,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.14 950)
Provisjon 1 % av salgssum

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?