Til innholdet

Enebolig/gen.bolig m/utsikt og sentral beliggenhet!Oppgr. senere år - 2 kjøkken & stuer - 2 bad - 3(5) soverom - 2 gar.!

Solhaugveien 5
Prisantydning 5 250 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 223
BRA: 260 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1977
Tomtareal: 556 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til Solhaugveien 5 - en stor og flott familiebolig med plass til både store og små!
Her bor du sentralt med vidstrakt utstikt over omkringliggende naturlandskap, og kort gangavstand til skoler, barnehager, butikker, kollektivtransport m.m.
Selve boligen er oppgradert og pent pusset opp i de senere årene, innredet flere rom i 1.etg. til "hybel" (ikke søkt bruksendring på rom eller til hybel hos kommunen) - svært praktisk og flott bolig!

Kort fortalt:
- Utvendig drenert rundt hele boligen i 2016
- Skiftet kledning mot nord, øst og syd
- Skiftet endel vinduer i perioden 2009-2019
- Taktekking (shingel) skiftet i 2014
- Stor og flott terrasse med glassrekkverk fra 2021
- Innredet til hybel i 1.etg. med egen inngang, kjøkken, bad, stue og "soverom". Soverommet og stua er ikke søkt bruksendring til varig opphold, som kan medføre at det ikke er lov å oppholde seg der over tid.
- Det er 3 godkjente soverom i boligen, mens det er totalt innredet 5 stk. inkl. "hybeldel". Disse to rommene, samt stue i hybel, er altså ikke søkt bruksendring på.
- De fleste overflater innvendig i boligen er pusset opp i senere tid
- Vannbåren varme (sentralfyring via varmepumpe)
- Svært hyggelig og sentralt nabolag med gode utsikts-og solforhold!
- 2 stk garasjer
- Belegningstein i gårdsplassen og svært flott opparbeidet hagetomt med gressplen og gjerde/hekk/støttemurer mot naboer.

Se komplett prospekt og tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Velkommen!

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - BORGHEIM

Adresse

Solhaugveien 5 3140 Nøtterøy

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen og følger skilting mot Tjøme. Følg Kirkeveien forbi Borgheim sentrum. Etter noen hundre meter ta Gunnestadveien
inn til høyre. Følg sykkel/gang vei til høyre ( umiddelbart ), denne gir adkomst til Solhaugveien. Huset ligger i enden avdenne blindveien skiltet med Til Salgs
skilt fra Eiendomsmegler1.
Se også vedlagte kart/nabolagsprofil.

Beliggenhet

Boligen ligger solrikt i ende av blindvei og nesten rett ved Nøtterøy golfbane på Gunnestad/Borgheim. Flott utsikt over omkringliggende naturlandskap mot øst!

Her bor man nesten rett innpå flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med nærhet til langstrakt skogsterreng, sjø og strand. På sommerstid sykler man ned til Hella med badeplasser v/Vestfjorden på ca 5 minutter. Hellaskogen er et yndet sted for turgåere med sitt mangfold av turstier, sykkelstier og enkelte
offentlige strender/badeplasser. På vinterstid starter Nøtterøys populære lysløype bare et drøyt stenkast fra eiendommen!

Kort gangavstand til Borgheim bl.a. m/dagligvareforretning, kafe/restaurant, Nøtterøy kulturhus m.m. På Borgheim, og kun innenfor 2-3 minutters gange, ligger det også ungdomsskole samt videregående skole ("allmenn-linje"). Sykkelavstand til Teie torv med sitt mangfoldige servicetilbud av ulike forretninger, spisesteder, Vinmonopolet m.m.
Til Nøtterøy ridesenter er det kun ca. 5 minutters gangavstand fra Solhaugveien 5.

Til Tønsberg sentrum er det ca. 6 km, og det er sammenhengende sykkel- og gangvei fra eiendommen og helt frem til sentrum.

Bussholdeplass ligger et steinkast fra eiendommen, og her passerer buss til Tønsberg sentrum og andre veien ut til Tjøme.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av fasiliterer og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1977

Bygninger og byggemåte

Boligen har grunnmur/vegger i 1. etasje av lettklinkeblokker. Vegger i 1. etasje av bindingsverk med kledning av stående trepanel. Takstoler i tre med rupanel og tekking av pappshingel. Terrasse i tre som ligger over garasjen.

Innhold

1etg.: entré/gang med skyvedørsgarderobe, teknisk rom/bod med opplegg til vaskemaskin, hall/gang/kjellerstue med peisovn og trapp opp, bod/disp-rom iflg tegninger - i dag i bruk som soverom (ikke søkt bruksendring), 2 stk boder samt kjølerom.
2.etg./hovedetasje: stue med store skyvedører til terrassen, kjøkken med innredning og spiseplass, soveromsgang, flislagt baderom med dusj, badekar og servantinnredning, separat toalettrom, 3 soverom.
Loft.

Hybel: entré/gang, kjøkken med innredning, stue, bad/vaskerom med dusjkabinett, wc og servantinnredning. Rom som i dag brukes som soverom.
Det gjøres oppmerksom på at hybeldel ikke er søkt til kommunen. Det er ikke søkt bruksendring på soverommet eller stua, som kan medføre at rommene ikke kan brukes til det de er i bruk som i dag.
Det er to stk innerdører mellom hoveddel og hybeldel.

Det er den faktiske bruken av rommene på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Garasjerom i tilknytning til boligen (under terrassen) samt 1 stk frittliggende garasje litt lenger bort i gaten (på kommunal grunn).

Antall rom

Soverom: 5, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 223 kvm, Bruksareal: 260 kvm

1.Etasje:   99 / 136 kvm p-rom/BRA
2.Etasje (hovedetasje: : 124 / 124 kvm p-rom/BRA

Møblering / utstyr

Hvitevarer på begge kjøkken medfølger i handelen.

Standard

Velholdt og pen enebolig, vesentlig oppgradert og oppusset i de senere årene.

Overflater oppsummert;
Parkett og laminat på gulv.
Panel og malte plater i tak.
Panelplater og tapet på vegger.

Våtrom oppsummert;
Flislagt bad i 1. etasje som er fra 2001.
Bad/vaskerom i underetasjen med flislagt gulv som er fra 1999.

Boligen har 2 stykk kjøkken;
Hybelkjøkken i underetasjen med profilerte trefiberfronter og benkeplate av furu. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Kjøkken i 1. etasje med innredning fra 2009, slette trefiberfronter og benkeplate av laminat.
Det er fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrert kjøleskap, stekeovn, platetopp, microbølgeovn og oppvaskmaskin.

Kjølerom i underetasjen med panelte vegger/tak. Gulvet har fliser av nyere dato.

Garasje i tilknytning til boligen, samt en frittliggende garasje på kommunal tomt, hvor det medfølger kledning og materialer for ny eier.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
200 liters varmtvannstank fra 2015 plassert i skap i hybel. Varmtvannstank ifbm. varmepumpe med ukjent størrelse, men opplyst å være fra 2008.
Synlige vannrør av kobber og plast med rør i rør. Det antas å være delvis nyere rør og delvis rør av eldre dato (byggeår).
Rør-i-rør har fordelerstokk i vegg, uten vannskap. Det ser imidlertidig ut til å være montert lekkasjestopper i denne veggen.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  23 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-    6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  12 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at begge bad må påregnes å renovere de nærmeste år - med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt, samt at det er påvist at flisfuger på vegger har riss/sprekker på badet i hovedetasjen og manglende tilkomst og ventilering under innmurt badekar. 
Klemlist på grunnmursplast mangler ved hjørnet mot nord/vest, løst plastbelegg på takfotbeslag (takrenner), overgang mellom vegg og takoverbygg på inngangsparti er utett og kan medføre fukt inntrenging i konstruksjonen, stedvis ufagmessig utførelse av kledning, bom i enkelte fliser rundt garasje samt saltutslag, værslitte karmer på de vinduer som fortsatt er fra byggeår, søyler til terrasse (på langsiden av boligen) er ikke avsluttet over terreng som vil medføre større fuktbelastning enn nødvendig.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er anigtt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at badet i hovedetasjen har riss/sprekker på gulv og noen fliser har bom, samt at bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Vaskerommet har fått kommentar på at det trenger full oppgradering - dette rommet er vurdert sammen med badet i undertasjen da dette opprinnelig var samme ett og samme rom.
Utvendig er det nevnt at forstøtningsmur mot nabo har en vertikal sprekk.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er montert nyere peisovn i hall/kjellerstue i 1.etasje, samt plassmurt peis med lukket innsats i stua i hovedetasjen. Det er installert sentrafyringsanlegg, ombygget til luft/vann i 2008 med varmepumpe. Dermed er det vannbåren gulvvarme i hall, samt radiatorer i hovedetasjen.
For øvrig elektriske, termostatstyrte varmekabler på begge bad. Ellers oppvarming via panelovner der disse evt. befinner seg.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt, samt i garasje både i tilknytning til boligen og i frittliggende enkelgarasje ca 50 meter fra boligen (på kommunal grunn).

Areal og eierform

Areal: 556 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet hagetomt beliggende på et mindre høydedrag.
Eiendommen er beliggende innerst i denne blindveien, så her kan barn oppholde seg trygt og godt!

Fra bl.a. stue, kjøkken og terrasser mot øst og syd, har man hyggelig utsikt mot naturskjønne omgivelser - likevel kan du her oppholde deg usjenert i egen
hage!

Tomten er i det vesentlige flat/lett kupert og pent opparbeidet med hageplen, diverse prydbusker, noe blomsterbed, ulike trær og beplantning.
Terrenget er noe opptrappet mot vest, mens man har sammenhengende terrasser mot øst og syd med direkte adkomst fra boligens øverste etasjeplan.

Gårdsplassen er i sin helhet asfaltert, og det er etablert pynte-/forstøtningsmur nord på tomten. Hekk og gjerde mot naboer.

Deler av utebelysningen på eiendommen er styrt over fotoceller, og det er utstrakt bruk av downlights ved overbygg til terrasse og ved inngangspartiet som
gir en flott lyseffekt på kveldstid!

Eier

Diana Visciünienè

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Felles stikkledninger på avløp med naboer.
Adkomst fra privat vei (Solhaugveien).

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område regulert til boligområde, nåværende. PlanID 3811 157 Gunnestad-Stangeby av 13.09.1978. Ingen igangsatte planleggingsarbeider eller planforslag som vil kunne berøre eiendommen, iflg kommunen.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1975/1758-6/91BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
08.04.1975
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.01.1977.
Godkjente bygningsteginger på bolig samt garasje (som står på kommunal grunn) foreligger.

Kopi av dette kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke helt med dagens bruk.

Prisantydning

5 250 000,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 144 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 394 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 1 383 402,- Sekundær formuesverdi : 4 980 246,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  38 319  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 13 611 pr. år Tallene er gjeldende pr 2021 og kan bli justert for 2022.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 383 402,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 980 246,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 120122 (Kr.4 500) Internettannonsering (Kr.4 700) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Relansering ny pris (Kr.1 250) Relansering ny pris (Kr.1 250) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.14 400) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 250 000,-) (Kr.162 750) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Tilrettelegging (Kr.12 995) Totalt kr. (Kr.212 302)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes en kjøper av eiendom som er en fysisk person og som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?