Til innholdet

Stor enebolig med 6 soverom, trippelgarasje og romslig tomt! Huset brukes i dag med to leiligheter itillegg til hoveddel

Heianveien 73
Prisantydning 5 300 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 252
BRA: 261 m²
Soverom: 6
Byggeår: 1975
Tomtareal: 1633 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
John Marius Eia Thollefsen

John Marius Eia Thollefsen

Finn.no: Lokalområde

Ta kontakt for visning!

Adresse

Heianveien 73 3175 Ramnes

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Heianveien 73 ligger tilbaketrukket og landlig til, fem minutter fra Revetal og ti minutter fra Tønsberg sentrum. Her har du stor solrik tomt å boltre deg på, og gode turmuligheter i kort avstand fra boligen. Det er kort vei til barnehage og bussforbindelser. Ellers finner du barne - og ungdomsskole på Revetal.
Revetal ungdomsskole fikk nytt skolebygg til skolestart høsten 2017. I Revetal sentrum finner du de fasiliteter du måtte trenge i hverdagen, feks  ReTorvet kjøpesenter, vinmonopol og treningssenter.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1975

Bygninger og byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje med to hybler i kjeller, boligen er oppført i 1975 og tilbygd i 1985. Det gjøres spesielt oppmerksom på at hybler er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene. Taktekking er fra 2009, utover det er det mesta av innvendig som utvendige overflater er av eldre date. Hybler ble innredet i 1998 og 2002 og det meste av innvendige overflater der er fra den tide. Generelt slitte dører som må påregnes byttet samt enkelte vinduer. Videre må baderom i hovedetasje påregnes oppusset på kort sikt. Se førovrig Tilstandsrapport som ligger i salgsoppgaven for mer informasjon.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

1. Etasje: Vindfang , stue, kjøkken, gang, soverom, soverom 2, bad.
2. Etasje: Soverom, soverom
Leilighet nord: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, bad
Leilighet syd: Vindfang, stue, kjøkken,soverom, bad

Antall rom

Soverom: 6

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 252 kvm, Bruksareal: 261 kvm

Leilighet nord: 54/ 45/ 9 P-rom/BRA/ S-rom
Leilighet syd: 60 /60 Kvm P-rom/ BRA
1.Etasje: 117/ 117 Kvm P-rom/ BRA
2.Etasje: 30/30 Kvm p- rom/ BRA

Garasje:
Underetasje: 71 kvm BRA
1.Etasje: 78 Kvm BRA

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
Underetasje er bygget om fra sekundærareal (S-rom) til boligareal (P-rom) med to selvstendige boenheter. Innredning av kjeller til boligformål er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Eiendommen består av en stor hovedbolig der eier har innredet til to separerte leiligheter i underetasjen (Innredning av kjeller til boligformål er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene), dobbel garasje med varme og isolerte rom i underetasjen, og en hoveddel med fire soverom.

I det du kommer inn i hovedboligen blir du møtte av lys og trivelig entre med skyvedørsgarderobe med speildører og fliser på gulv. Videre inn i boligen kommer du til stuen. Dette er et svært romslig rom med plass til både sofagruppe, spisebord og kontorkrok. Det er lagt skipsgulv og det er utgang til den herlige og store uteplassen. Kjøkkenet er romslig med god lagringsplass i kjøkkeninnredningen. Innredningen er også lys og trivelig. Det er videre plass til et spisebord her inne der frokoster og middagsmåltider kan nytes sammen i fellesskap. Badet er pent innredet med servant, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.Videre er det fire soverom i hovedhuset. To i hovedetasjen og to i 2. etg. Hovedsoverommet byr på rikelig med plass til dobbeltseng og kommode, samt utgang til uteplass.

Leilighetene i underetasjen inneholder stue, kjøkken, soverom og bad. (Innredning av kjeller til boligformål er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene)

Stor garasje med masse lagringsplass. I underetasjen er det flere isolerte og varme rom, der du kan innrede til kontor, eller bruke til lagring.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 4 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.

- 213stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.

- 23 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.

- 3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Vinduer fra byggeår
- Utvendig > Dører
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Utvendig > Garasje
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige dører
- Innvendig > Andre innvendige forhold
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

- Utvendig > Utvendige trapper
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Våtrom > Generell > Bad

Oppvarming

Boligen varmes opp av vedfyring samt varmekabler i div rom. I tillegg er det varmepumpe i alle boenhetene

Parkering

God plass til parkering i stor garasje og på gårdsplassen

Areal og eierform

Areal: 1 633 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Opparbeidet tomt med plenarealer og beplantning. Belegningsstein ved boligen og asfaltert gårdsplass. Det er to gårds og bruksnr.

Eier

Handeren A-m Dawodi Safin Abdal Dawodi

Vei, vann og avløp

Offentlig vei og vann. Privat avløp.
Slamtanken blir tømt annet hvert år via kommunens tømmeordning.
Det må påregnes å bytte til godkjent renseløsning (for avløpsvann) i løpet av de neste årene.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Bevaring kulturmiljø og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Kommuneplan vedtatt 08.09.2015.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 31.10.1975. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger også en ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 06.12.2019.

Prisantydning

5 300 000,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 145 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 445 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Takstdato : 10.05.2023 Formuesverdi : 1 273 816,- Sekundær formuesverdi : 4 585 739,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Forsikring

Tryg

Kommunale avgifter

Kr. 12 085 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 273 816,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 585 739,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 300 000,-) (Kr.53 000) Servitutter og grunnbok (Kr.569) Tilrettelegging (Kr.16 950) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.12 600) Finn.no (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.103 439)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Ta kontakt med megler for visning!

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?