Til innholdet

Stokke/Melsomvik - Innholdsrik og sjarmerende enebolig med nærhet til sjøen ZOLGT

Skippergaten 6
Prisantydning 4 500 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 151
BRA: 169 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1866
Tomtareal: 363 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Adresse

Skippergaten 6 3159 Melsomvik

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Melsomvik er et sted som skapt for det gode liv. Her ligger et vakkert tettsted med båthavn, strand og sjarmerende kulturlandskap. Sjøen ligger
for dine føtter, du finner en fantastisk kystlinje og har kort vei til både Tønsberg og Sandefjord.

Bebyggelsen består i all hovedsak av koselige trehus og stedet er et populært feriemål. Denne perlen av et lokalsamfunn har en historie som
strekker seg langt tilbake i tid. Nærheten til skogen og havet har sørget for et lokalmiljø med miljø og natur i fokus.

Området er i sterk vekst og utvikling. Stranden er nyrestaurert med stupetårn, volleyball- og fotballbane, lekeplass, vannklosetter og kiosk. Melsomskogen og
kyststien er to av mange flotte naturopplevelser i umiddelbar nærhet.
Både sommer som vinter holdes det arrangementer i Melsomvik, blant annet kan Melsomvik Mølle med sine utstillinger varmt anbefales.

Nærområdet:
Fra Skippergaten er det kun ca. 3 km til Stokke sentrum. Med sin geografiske plassering mellom byene Tønsberg og Sandefjord er dette koselige
sentrumsområdet i sterk og harmonisk vekst. Her bor du med andre ord sentralt i hjertet av Vestfold. Til nevnte byer, er det bare ca. 15 minutter med bil.

Stokke har et levende sentrum med bank, en rekke butikker, post, vinmonopol, bibliotek og helsetjenester.
Stokke byr også på en idyllisk bøkeskog, flotte turområder med stier og lysløyper, bl.a. i Bokemoa. For de som er glad i å gå på ski, finnes det blant
annet ett flott og populært skianlegg med snøkanoner på Storås kun 5-6 minutter unna med bil. Her ble blant annet NM på ski avholdt i 2010.

Kort vei til E18 med 4-felts vei hele veien inn til Oslo. Fra jernbanestasjonen i Stokke er det hyppige avganger både sydover og mot Drammen, Oslo
og direkte tog til Gardermoen. Til Torp Flyplass er det ca. 15 km med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer!

For den golfinteresserte, er det få minutters kjøreavstand til Vestfold Golfbane som er en tradisjonsrik og veldrevet 18-hulls golfbane i flotte omgivelser.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1866

Bygninger og byggemåte

Eiendommen omfatter en eldre enebolig som er tilbygget og pusset opp i senere år. Boligen er renovert i 1984-1986, samt tilbygget i 1997-1999.
Eiendommen fremstår godt vedlikeholdt og holder god standard for alderen. Det må allikevel bemerkes enkelte bygningskonstruksjoner som har redusert levetid som følge av alder. For ytterligere info, se tilstandsrapportens enkeltpunkter.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Toalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 151 kvm, Bruksareal: 169 kvm

1.Etasje: Gang, Bad, Wc, Kjøkken, Stue og Spisestue.
2.Etasje: Gang, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3.
Kjelleretasje: Vaskerom, Kjellerstue, Bod og Verksted.
Uthus/bod.

Standard

Velkommen til Skippergaten 6.
Dette er en flott eiendom som fremstår som godt vedlikeholdt. Flere fine innredningsmuligheter. Kjøkken er i åpen løsning til stuen. Pent bad og innredning. Boligen gir et meget lyst og trivelig inntrykk med god romløsning og gjennomgående lyst fargevalg.

Inngangsparti, entrè og gang:
Stor flislagt gang. Godt med garderobeplass, og er en fin og praktisk entre.
Fra gangen er det trapp til 2.etg. og inngang til baderom, wc og kjøkken.

Kjøkken:
Innredning med profilerte trefiberfronter og benkeplate av heltre. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap. Deler av innredningen er av eldre dato, mens benk/skap langs vestveggen er av nyere dato.
Kjøkkenet er luftig og har en god atmosfære i delvis åpen løsning mot stuen.
Kjøkkenet har også plass til langbord og vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys.

Stue/spisestue: 
Stuen har fin plass til sittegruppe. Denne delen er i halvåpen løsning til kjøkkenet og spisestuen.
Rommet er for øvrig malt opp i lyse nøytrale farger. Heltre gulv.
Det er også opparbeidet en kjellerstue. Lyse farger og flislagt gulv.

Soverom:
Det er tre soverom i boligen. Alle befinner seg i 2.etg.
Hovedsoverommet er i god størrelse og plass til garderobeløsninger.
De andre rommene er noe mindre, men også her plass til garderober.

Baderom/vaskerom og wc:
Badet inneholder badekar, dusjnisje og baderomsmøbel som ble etablert ifbm oppføring av tilbygg. Det er fliser på vegger og gulv. Badet inneholder innredning med servant, dusjhjørne og innbygget badekar.
Vaskerom som ble etablert ifbm oppføring av tilbygg. Det er pussede vegger og himlingsplater i tak. Flislagt gulv med
varmekabler. Rommet har utslagsvask med opplegg for vaskemaskin.
Toalettrom inneholder vegghengt toalett og servant. Fliser på gulv og panel på vegger og tak.

Hage og uterom:
Mange koselige uteplasser på tomten. Flere av disse har godt med sol hele dagen.
Overbygget terrasse fra 2.etg. Denne har også nedgang til resten av terrasseområdet og hagen.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 11 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 15 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 11 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 4 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hoved vurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert: Snøfanger, begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen, vinduer, dører, bom i flis, rekkverk på terrasse, pipe, rom under terreng, bad, vaskerom og grunnmur.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert: Ikke montert rekkverk, høydeforskjell på rom, vaskerom og forstøtningsmur.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Areal og eierform

Areal: 363 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Janne Elisabeth Moholt Geir Trygg Moholt

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område, med Plannavn (vedtaksdato): Melsomvik sentrum (26.1.1981) og Reguleringsformål: Boliger og Bevaringsområde.

Ferdigattest

For denne eiendommen mangler det dokumentasjon på oppføring av bolig i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.
Det tas forbehold om at det kan være avvik i våre registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.
Eneboligen er SEFRAK-registrert med gul trekant, som innebærer restriksjoner på utvendige endringer. Ta evt. kontakt med megler for mer info.

Prisantydning

4 500 000,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 125 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 625 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 29.03.2022

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 20 451 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7299107

Kommunale avgifter

Kr. 10 221

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Det er boplikt på enkelte eiendommer i Melsomvik, og Skippergaten 6 har boplikt. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Internett annonsering (Kr.15 500) Tilrettelegging (Kr.12 250) Provisjon (Kr.54 000) Eierskifteforsikring (Kr.25 605) Tønsbergs Blad 040522 (Kr.4 500) Servitutter (Kr.172) Dronefoto (Kr.3 200) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Totalt kr. (Kr.124 127)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?