Til innholdet

STOKKE - Usjenert og attraktiv enebolig med stor terrasse i ettertraktet område like ved Stokke Sentrum ZOLGT

Grimestadveien 143
Prisantydning 5 790 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 141
BRA: 251 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2009
Tomtareal: 899 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Grimestadveien 143!

En flott eiendom med store utearealer som ligger usjenert til, har gode solforhold og flott utsikt mot Akersvannet.

Boligen har 3 soverom, 2 bad, romslig kjøkken og stor stue/spisestue - alt på en flate. Terrassen er romslig og leder ut til en pent opparbeidet hage med plen og bed. I underetasjen er det bod og garasje, samt en egen frittstående dobbelgarasje.

Eiendommen ligger i et etablert boligområde med småhusbebyggelse nært Stokke sentrum med dagligvareforretning, bank/post, vinmonopol og andre sentrumsfunksjoner. Kort avstand også til jernbanestasjonen med god offentlig kommunikasjon sørover mot Sandefjord og Porsgrunn, og nordover mot Tønsberg og Oslo.

Ta kontakt med megler for å avtale visning!

Adresse

Grimestadveien 143 3160 Stokke

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde med småhusbebyggelse nært Stokke sentrum med dagligvareforretning, bank/post, vinmonopol og andre sentrumsfunksjoner. Kort avstand også til jernbanestasjonen med god offentlig kommunikasjon sørover mot Sandefjord og Porsgrunn, og nordover mot Tønsberg og Oslo. Her kan du leve uten storbyens stress og samtidig ha byens mange fordeler rett rundt hjørnet. Stokke har fine tur- og rekreasjonsmuligheter, med kort vei til bademuligheter på sommeren og lysløyper vinterstid. Det er ca 10 minutter til sjøen med småbåthavner og gode bade forhold. 18 hulls golfbane finnes også kun få minutter med bil unna.

3 minutters kjøretur til butikken, Stokke sentrum.
10 minutters kjøretur til sjøen og Bogen båthavn/friområder.
13 minutters kjøretur til Sandefjord Sentrum.
23 minutters kjøretur til Tønsberg sentrum.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 2009

Bygninger og byggemåte

Enebolig med dobbeltkrummet betongstein tak og forenklet undertak. Selvbærende takkonstruksjon, og lufting over undertak. Det er malte vindskier og israfter med beslag, alle renner, nedløp og beslag er av lakkert/plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med stående panel, vinduer av 2-lags glass og treverk - ett fra 2015, resten fra byggeår. Ytterdøren er av formpresset materiale, terrassedøren har 2-lags glass, og dør samt porter til garasjen er i lakkert aluminium.

Terrassen er støpt i betong, så fliselagt. Det er inngang til stuen via skyvedører både på øst og vest siden. Begge sider av terrassen er delvis overbygget. Rekkverk rundt terrasse er av malt treverk eller mur/betong. Også trappen til det overbygde inngangspartiet er støpt i betong med vanger av stål, deretter flislagt. Det er satt opp rettverk av stål og tre, samt lagt varmekabler i trappen. Den store gårdsplassen er steinlagt.

Byggegropen består av løsmasser av stein og grus, dels over fjell. Grunnmur av lettklinkerblokker med pusslag, samt skiferforblendinger, antatt på såle av betong. Det er brukt Platon drensplater, eller tilsvarende, som fuktsikring. Det er antatt dreneringsrør av plast. Forøvrig isolerte ringmurselementer og forstøtningsmurer av fasadeblokker; armert og fylt med betong. Tomten består av flatt og skrånet terreng. Avløpsrør og vannledning av plast med offentlig vann og avløp via privat stikkledning (fra byggeåret). Det er utvendig stoppekran på gårdsplassen.

Frittstående garasjen fra 2011 er oppført på løsmasser av stein og grus med en oppkant av murblokker på betonggulv. Veggene er bindingsverk som er vindtette og kledd med stående panel. Det satt opp prefabrikkert takkonstruksjon med et forenklet undertak og tekket med dobbeltkrummet betongstein. Som på eneboligen er det balte vindskier og israfter med beslag. Det er satt inn 2 stk porter av lakkert stål/aluminium med automatiske åpnere, samt vinduer med 2-lags glass. Det er innlagt strøm i garasjen.

Innhold

Etasje: Bad/vaskerom , Bad , Kjøkken , Stue , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Hall m/trapp, Bod
Kjeller: Gang , Garasje , Teknisk rom (takhøyde i teknisk rom er 1,9 m)
Garasje: Garasje , Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Vi ber interessenter sette seg godt inn i salgsoppgaven og tilstandsrapport som er utarbeidet for eiendommen.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2
Antallet er basert på godkjente byggetegninger hos kommunen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 251 kvm

Etasje: 141/143m² P-rom/BRA
Kjeller: 0/63m² P-rom/BRA
Garasje: 0/45m² P-rom/BRA

Standard

Innvending
Gulvene er en kombinasjon av laminat, fliser og tepper i ulike rom. Veggene har tapet, fliser og panelplater, og himlinger består av malte plater. Gulvene er lagt på grunn av betong, og det er ikke påvist vesentlige skjevheter med svinnsprekker i garasje. Pipen er av lettklinkerblokker, peisovn er montert i stuen og sotluke på terrassen. I trappen mellom etasjene er det malt rekkverk og beisa trinn. De innvendige dørene er av formpresset materiale, bortsett fra til teknisk rom og garasje som har finert overflate som er brann og lyd klassifisert. Fra stuen er det to større skyvedører ut mot terrassen, både mot øst og vest. Du har utsikt ned mot Akersvannet samt terrassevarmere på terrassen mot øst.

Kjøkken
Kjøkken innredning av folierte fronter og skrog med en laminat benkeplate og kum i rustfritt stål. Stekeovn og koketopp er integrert, det er plass til oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator i børstet stål er plassert i overskap med avtrekk ut. Det er spiseplass på kjøkkenøya, og et eget spiskammers/pantry.

Våtrom
Badet har fliser på smøremembran over gulv av betong. Det er lagt varmekabler i gulvet, og sluker at av plast. Veggene er kledd med baderomspanel og himlingen har malte plater. Det er ventilasjon via ventil som er tilkoblet ventilasjonsanlegg. Badet er innredet med servant på underskap, wc og dusj.

På bad/vaskerom er det også flislagt gulv med varmekabler, lagt på smøremebran over betonggulv. Sluket er her av stål. Veggene har membranplater med panel og fliser over, mens det er malte plater i himlingen. Det er satt inn innredning med dobbel servant, wc, dusjnisje og innredning med opplegg for vaskemaskin. Det er ventilasjon via ventil som er tilkoblet ventilasjonsanlegg.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber og med rør i rør system. Fordelingskap og stoppekran plassert i garasje. Avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjonsanlegg. I tillegg klaffventil i rom som senere er innredet. Filter jevnlig byttet. Varmtvannsbereder med kapasitet på ca 300 l. Elektrisk anlegg med skjult ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 63 amp hovedsikring og 19 fordelingskurser. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  29 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er bom under enkelte fliser.

Innvendig - Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Pipevanger er ikke synlige.

Innvendig - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er ikke benyttet sokkel list i hele våt sone.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med skjult ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 63 amp hovedsikring og 19 fordelingskurser.

Tomteforhold - Drenering: Noe saltutslag i garasje. Stedvis glipe mellom topplist og fuktsikring.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Det er registrert riss/sprekker i pusslag og i fuger mellom skifer.


Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Tomteforhold - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Lite part mot syd.


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Gulvvarme i nesten hele hovedetasjen, unntak på et par soverom og bod. Peisovn i stuen. Eller elektrisk oppvarming via panelovner o.l.

Parkering

Eiendommen har 3 garasjeplasser, en integrert i boligen og 2 i frittstående garasje. Ellers parkering på steinlagt gårdsplass.

Areal og eierform

Areal: 899 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Pent opparbeidet utearealer med plen og bed, samt belegningsstein i gårdsplassen.
Tomten grenser mot fredet arealer mot nord.

Eier

Knut Roar Stein

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, samt ankomst via offentlig vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Sandefjord kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan (24.9.2019). Samt Gul sone iht. T-1442, Kommuneplan (24.9.2019).

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i område som reguleres av:
19970008 - Lågerødåsen (13.12.1999), Konsentrert småhusbebyggelse
3804 19970008 - Lågerødåsen (13.12.1999), Frittliggende småhusbebyggelse
3804 19970008 - Lågerødåsen (13.12.1999), Boliger

Relaterte planer i forhold til PLANID 19970008E01 - Lågerødåsen C1 - endring (26.4.2017)

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest.  Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

5 790 000,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 150 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 940 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 23.06.2022 Formuesverdi : 1 048 401,- Sekundær formuesverdi : 3 774 244,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  21.811 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 10 221 pr. år Ingen eiendomsskatt. Avtnr: 52024552.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 048 401,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 774 244,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon 0,94% av salgssum
Tilrettelegging (Kr.15 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.2 950)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 763207-1/200, tinglyst 12.10.2009 -  Best. om vann/kloakkledning.  
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:418 Bnr:15  
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?