Til innholdet

Spennende og stilig hytte med eiet tomt og helårs vei helt frem. Flott utsikt og sen kveldssol.

Omholtseterknatten
Prisantydning 4 900 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 103
BRA: 108 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2016
Tomtareal: 991 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Finn.no: Lokalområde

Kongsberg/Skrim Nord

Adresse

Omholtseterknatten 3648 Passebekk

Adkomst

Følg Digerhaugveien helt opp til Digerhaugparkering. Ta inn ringebom øverst til høyre. Følg veien noen hunde meter og hold opp til venstre. Kjør opp bakken og hytta er beliggende som femte hytte på venstre side av veien.
Eiendommen er skiltet med salgs skilt fra Z-eiendom.

NB! Alle internveier på Skrim er stengt med bom. Eventuelle ulåste bommer låses uten varsel.
Kontakt megler for visning.
For øvrig se vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven eller vedlagte kartskisse i FINN-annonsen.

Beliggenhet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) samt mye bær og sopp å finne. 
Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda.
For mange kan det være like viktig at det er ca. 30 minutter med bil til nærmeste golfbane (i Kongsberg) og at det er store områder med gode viltbestander både på Skrim og i områdene rundt. I Kongsberg er alt av sentrumsfunkajoner samt Kongsberg Skisenter som er et alpinsenter med varierte løyper og aktiviteter. Alpinbakker finnes i Bergerbakken (i Hvittingfoss) som nås på ca. 20 minutters biltur.
Med en times kjøretid fra Vestfoldbyene, så ligger dette populære område. Selv fra Oslo/Bærum eller Østfold er det ikke mer enn ca. 1 1/2 time å kjøre.
Se mer informasjon om området på www.visitskrim.no eller se filmen "En vinterdag på Skrim" ved å klippe ut og lime inn i nettleser: http://www.visitskrim.no/index.php/nyheter
Se for øvrig vedlagte hytteprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2016
Ferdigattest er utstedt i 2017.

Bygninger og byggemåte

Hytte oppført av tre på betong.
Yttertak er tekket med overlatebehandlet trebord.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 108 kvm

1. etasje
P-rom med ca. 62 kvm.: Stue/kjøkken, WC og hall.
S-rom med 2 kvm.: Bod.

2. etasje
P-rom med ca. 41 kvm.: Gang, bad og 3 soverom.
S-rom med ca. 3 kvm.: Bod.

Takstmann kommenterer i tilstandsrapporten at loft har 4 rom uten målbare arealer på grunn av lav takhøyde. Gulvarealet er på ca. 54 kvm. Da rom på loft ikke er godkjent for opphold er det heller ingen brudd på krav. Gjør oppmerksom på at vinduer har for små åpninger til å benyttes som rømningsvinduer.
Takstmann beskriver eiendommen i tilstandsrapporten som fritidsbolig oppført hovedsakelig i 2016. Nytt bad høsten 2020. Bygningen fremstår i normal stand ut fra alder. Enkelte avvik er registeret blant annet på grunn av manglende dokumentasjon eller mindre skader osv.
Vi gjør oppmerksom på at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Selger har nylig utarbeidet ferdig pussede murer, lagt beleggningsstein på uteplasser, lagd trapp fra badet ut mot nord/vest hvor det er montert Jacuzzi.
I tillegg har selger innredet og etablert nytt bad i 2020 samt innredet 4 rom i loftetasjen. Badet er byggesøkt etter TEK 1997 i 2009 og er nytt 2020.
Selger setter inn brannslukkere samt vil montere stålpipe gjennom taket og vil konferere med kjøper om videre prosess.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven.

Møblering / utstyr

Hytta selges møblert/utstyrt, foruten løsøre og gjenstander av affeksjonsverdi.

Standard

Ei stilig hytte med gjennomført lun atmosfære som tiltaler de fleste.
Med vakkert naturlandskap like utenfor døren gjør at alt ligger til rette for flere fine opplevelser i et variert terreng hele året.
Her er en hytte som gir positivt og imøtekommende inntrykk med beleggningsstein ved inngangspartiet og på uteområdet bak hytta.

Hovedetasje/1. etasje
Hall med fliser på gulv, panel på vegger og malt panel med dowvnlights i himling. Lyssettingen og gulvvarmen skaper hyggelig og lun stemning idèt man komme inn i denne innholdrike og fine hytta. Det er trapp opp til halvetasje fra hallen.
Stue med åpen løsning mot kjøkken og rommet kan fint kunne anses som et allrom. Koselig oppholdsted å samle familien for et slag kort eller spille brettspill. Det er laminat på gulv med gulvvarme, panel på vegger og malt panel med downlights i himling. Peisovnen er ikke tilkoblet pipe da stålrør ikke er montert. Selger vil montere stålpipe gjennom taket og vil konferere med kjøper om videre prosess. Tofløyet dør ut til uteplass med plass til møblering av hyggelige uteplasser.
Kjøkkenet har laminat på gulv med gulvvarme, panel på vegger og malt panel med downlights i himling. Rikelig med malt kjøkkeninnredning hvor integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Varmepumpen gir jevn varme i hele rommet.
Separat toalettrom med fliser på gulv, malt panel på vegger og malt panel med downlights i himling. Rommet har gulvvarme og inneholder vegghengt WC.
Teknisk rom har flislagt gulv med gulvvarme, panel på vegger og malt panel i himling. Rommet har opplegg til vaskemaskin.

Halvetasje opp/2. etasje
Gang med laminat på gulv, panel på vegger og malt panel med downlights i himling.
Soverom med laminat på gulv, panel på vegger og malt panel i himling.
Soverom med laminat på gulv, panel på vegger og malt panel i himling.
Soverom med laminat på gulv, panel på vegger og malt panel i himling.
Bod med laminat på gulv, panel på vegger og malt panel i himling.
Nytt delikat bad fra 2020 som er byggesøkt i 2009. Baderommet har fliser på gulv med gulvvarme, fliser og Wall2paint på vegger samt mdf panel i himling. Badet inneholder baderomsinnredning, vegghengt WC og dusjvegger. Det er utgang til uteplass med beleggningsstein og Jacuzzi fra rommet som bidrar til forlengelse av komfortabelt bademiljø rett utenfor hytteveggen. 

Loftetasje
Det er 4 rom i denne etasjen som er nyinnredet med laminat på gulv, beiset panel på vegger og himlingsplater.
2 av rommene på loftet er i dag benyttet som soverom av selger.
1 rom på loftet er i dag benyttet som loftstue av selger.
Rommene er uten målbare arealer på grunn av lav takhøyde. Gulvarealet er på ca. 54 kvm. Da rom på loft ikke er godkjent for opphold er det heller ingen brudd på krav.
Gjør oppmerksom på at vinduer har for små åpninger til å benyttes som rømningsvinduer.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven da beskrivelse, sammendrag og arealer er kommentert samt punkter og forhold er vurdert med ulike tilstandsgrader.
Overflater vegger og himling bad, overflater gulv bad, sanitærutstyr og innredning bad, ventilasjon bad, branntekniske forhold og byggegrunn er vurdert med tilstandsgrad mørk grønn 0 (ingen avvik).
Utvendig taktekking, utvendig veggkonstruksjon, utvendig vinduer, utvendig dører, innvendige overflater, innvendig etasjeskiller, innvendige dører, overflater og innredning kjøkken, avtrekk kjøkken, overflater og konstruksjon toalettrom, teknisk installasjon ventilasjon, teknisk installasjon varmesentral, varmtvannstank, elektrisk anlegg, drenering, grunnmur og fundamenter, terrengforhold samt utvendige vann- og avløpsledninger er vurdert med tilstandsgrad lys grønn 1 (mindre eller moderate avvik).
Badet generell vedrørende fukt i tilliggende konstruksjoner (eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen) samt sluk, membran og tettsjikt bad er vurdert med tilstandsgrad lys orange 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak).
Innvedig radon, teknisk installasjon vannledning og tekniske installasjoner avløpsrør er vurdert med tilstandsgrad orange 2 (avvik som kan kreve tiltak).
Utvendig renner og nedløp, innvendige trapper og tomteforhold forstøtningsmurer er vurdert med tilstandsgrad rød 3 (store eller alvorlige avvik).
Takkonstruksjon samt pipe og ildsted er vurdert med tilstandsgrad IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).

Oppvarming

Peisovn i stue, varmepumpe i kjøkken, gulvvarme i alle rom i hovedetasjen/1. etasje, gulvvarme bad halvetasje opp/2. etasje og panelovn på alle soverom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette ikke med i handelen.

Hytta har pr. i dag ikke pipe og ildsted. Selger planlegger montering av stålpipe i eksisterende pipehatt.
Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Kongsberg kommune opplyser at det er registrert ildsted på eiendommen.
Det er ikke utført tilsyn eller feiing på eiendommen den 17.09.2018.
Kommunen opplyser det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter i gruset gårdsplass rett ved hytteveggen.

Areal og eierform

Areal: 991 kvm, Eierform: Eiet tomt

Oppgitt tomteareal er et beregnet areal som er innhentet hos/oppgitt av Kongsberg kommune og må kunne anses som et ca./antatt areal.
Arealet er hentet fra elektronisk matrikkelutskrift som er mottatt fra kommunen.
Det tas forbehold om at arealet kan avvike noe.

Tomt og hage

Skrånet og flat tomt i flere nivåer med skråninger mot ytterkanter.
Gruset gårdsplass.

Eier

Runar Helmersen

Vei, vann og avløp

Vei
Helårs privat vei helt frem til innkørsel og gruset gårdsplass ved hytta.
Årlig serviceavgift Skrim Hytteservice for drift/vedlikehold/brøyting/bomkort av hovedvei (Skrimveien og Digerhaugveien) 2 300,-.
Årlig avgift til grunneier Henning Aannestad Pedersen for brøyting/vedlikehold internvei (fra bom ved Digerhaugparkering og frem til hytta) med vannavgift drift av felles pumpehus kr. ca. 5 000,-.

Vann og avløp
Helårs privat vann og avløp tilkoblet Skrim Vann- og Avløpsselskap med årsavgift kr. 5 312,-.

Reguleringsforhold

I Kommuneplanens arealdel 2013-2025, vedtatt og ikrafttredelse 12.11.2014, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse nåværende.

I Reguleringsplan 343R Omholtfjell, vedtatt og ikrafttredelse 11.03.2009, ligger eiendommen i område avsatt til fritidsbebyggelse.

Ferdigattest

Fritidsboligen er registrert hos Kongsberg kommune med igangsettelse 16.11.2009 og ferdigattest 23.02.2017.
Kopi av ferdigattest følger vedlagt i salgsoppgaven. Kopi kan også fås ved henvendelse til meglerkontoret.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 900 000,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 135 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 035 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Auen Takst v/Anders Auen Takstdato : 02.11.2021 Formuesverdi : 229 497,-
Formuesverdi er opplyst av selger.

Etter sjekk via nettsider hos Skatteteten er det medling om at det mangler formuesverdi for eiendommen.
Beregening av formuesverdi av fritidseiendom i Norge beregnes ved at ved første gangs verdsetting fastsettes formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg.
Har man verken opplysninger om kostpris eller tidligere fastsatt formuesverdi, registrerer man antatt markedsverdi. Det vil si det fritidseiendommen ville blitt solgt for i dag.

Om tilstandsrapport
Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen.

Tilstandsrapporter har tilstandsgrader (TG) 0-3 og IU.
TG 0 angir ingen avvik.
TG 1 angir mindre avvik med normal slitasje.
TG 2 angir vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS 3600 gir TG 2, og er gradert med to alternativer vist med ulik farge om avvik kan kreve tiltak eller ikke krever umiddelbare tiltak.
TG 3 angir store eller alvorlige avvik.
TG IU angir ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse, og kan være avvik/skader som ikke er avdekket.
Der tilstandsgradens element er 2 eller mer anbefales normalt videre undersøkelser.

Tilstandsrapporten for fritidseiendommen i Omholtseterknatten har:
* TG0: 6 stk.
* TG1: 18 stk.
* TG 2: 5 stk.
* TG 3: 3 stk.
* TG IU: 2 stk.

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann i salgsoppgaven

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 11 500 kWh.
Forbrukstall er innhentet fra strømleverandør og er målt snittforbruk over de tre seneste år. Beregnet årsforbruk gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Sparebank1 Premie: 4163

Kommunale avgifter

Kr. 4 611,36 pr. år Kommunale avgifter dekker feiing kr. 761,25,-, renovasjon kr. 1 735,- og eiendomsskatt kr. 2 2012,60,- (grunnlag prom 737 600) Se for øvrig svarbrev fra Kongsberg kommune om kommunale gebyr og eiendomsskatt som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Skrim Hytteeierforening (medlemskap - frivillig) 500,-.
Løypeavgift (frivillig) 500,-.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.18 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.540) Tønsbergs Blad 101121 (Kr.4 500) Dronefoto (Kr.2 200) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 900 000,-) (Kr.60 625) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.111 165)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Parabol medfølger i handelene, tuner følger ikke med i handelen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Tinglyste heftelser
Dagboknr. 6479, tinglyst 28.11.2002 - Fredningsvedtak
Forskrift om verneplan for Skrim
Fredning av Skrimfjella naturreservat
Iflg. kongelig resolusjon av 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/5
Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr. 6480, tinglyst 28.11.2002 - Fredningsvedtak
Forskrift om verneplan for Skrim
Vern av Skrimfjella landskapsvernområde
Iflg. kongelig resolusjon av 08.11.2002
Overført dea: 3006-42/5
Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr. 8226, tinglyst 07.11.2009 - Diverse påtegning
Endringer i forskrift 08.11.2002 nr. 1283.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Hvis ikke tidspunkt for fellesvisning fremkommer i annonsen eller du ønsker annet tidspunkt, ber vi deg kontakte megler for å avtale visningstidpunkt.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Dersom eiendommen selges (budaksept) etter 31.12.21 selges eiendommen etter den nye Avhendingsloven. Dette medfører at ovennevnte avsnitt utgår.
Videre medfører dette at boligkjøper får en sterkere undersøkelsesplikt, herunder at opplysninger som er gitt i prospekt/salgsoppgave, tilstandsrapport og lignende salgsdokumentasjon, er å anse som kjent informasjon for kjøper. Kjøper kan således ikke reklamere på disse forhold. Videre vil det medføre at kjøper har en "egenandel" på en reklamasjon på kr. 10.000,-. Dvs at kjøper kan reklamere på krav/erstatning for beløp over nevnte egenandel.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?