Til innholdet

Solvang/Sentrum; Lekker og innholdsrik halvpart av tomannsbolig | vesentlig oppusset 2015/16 | 2 uteplasser | sentralt

Enggaten 14
Prisantydning 3 490 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 103
BRA: 116 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1918
Tomtareal: 399 m²

Visninger

søndag 15. september Kl 13.30 - 14.30
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jørgen Nyhus

Jørgen Nyhus

Velkommen til visning

Z-eiendom har gleden av å presentere Enggaten 14 og denne lekre halvparten av tomannsbolig m/alt på-ett-plan i 1. etg.

Boligen har en innholdsrik planløsning m/romslige rom og er vesentlig oppusset i 2015/16 m/moderne overflater og innredning. To stuer gir en ærverdig romfølelse og det gir også spennende muligheter i forhold til bruk og møblering. En av stuene har rosett i himling og flott ildsted. Det moderne kjøkkenet har plass til stort spisebord og har integrerte hvitevarer. Badet ble pusset opp i 2009. Videre har boligen to soverom m/hhv. garderobeskap og walk-in-closet. Det er forøvrig godt m/lagringsplass i egen bod.

Eiendommen ligger attraktivt til i et rolig område rett ved Tønsberg sentrum. Tomtens gode solforhold kan nytes på de to egne uteplassene, samt det medfølger en egen parkeringsplass.

Z-eiendom v/Jørgen Nyhus ønsker på vegne av selger velkommen til visning!

Boligens innhold, uteplasser og garasje

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med alt på ett-plan i 1. etasje, to inngangsdører og følgende rominndeling;

1. etasje: 
Entrè 1
Entrè 2
Gang
Stue/Soverom
Stue med moderne peisovn
Kjøkkenet med plass til stort spisebord. 
Baderommet med dusj og toalett
To soverom, hvorav ett med walk-in-closet og ett med skyvedørsgarderobe.

Terrasser/uteplasser: 
Boligen har to, flotte uteplasser;

Ved boligens andre inngangsparti finnes en overbygd uteplass på ca. 16 m². Her er det belysning, dekke med støpte betongheller og godt med plass til utemøblement. Uteplassen kan fint benyttes ved lett nedbør og har adkomst til hagen.

 I det sydvestre hjørnet av tomten ligger en flott terrasseplatting på nesten 11 m². Plattingen er skjermet av murvegg, samt overhengende trær.

Planskisser:
Vedlagt følger planskisser over boligens etasjeplan. Vi gjør oppmerksom på at disse kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk.  Det tas også forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning.

Standard

Lekker og meget delikat bolig som er innvendig oppgradert i det vesentlige i 2015/16. Boligen gir et meget godt inntrykk og særpreges av lekre detaljer, moderne farger på overflater og innredning, samt store vinduer som slipper inn masse lys fra flere sider.

Beskrivelse av de ulike rom og deler av eiendommens utstyr er som følger:

Entrè
Det er to innganger til boligen. Hovedinngang har overbygg, malt tretrapp og belysning. Herfra kommer man inn til en innbydende entré som godt førsteinntrykk av boligens gjennomgående fargevalg og stil. Det finnes rikelig med plass til klesoppheng og sko i plassbygget, åpen garderobeløsning med knagger og hyller. Den andre inngangen er på baksiden, i tilknytning til uteplass.

Kjøkken
Kjøkkenet er meget romslig med plass til stort spisebord ved vinduet mot sydvest. Den moderne kjøkkeninnredningen, som har rikelig med skap- og benkeplass, er fra Kvik og var ny i 2015. Sorte, glatte fronter og heltre benkeplate med nedfelt vaskekum. Videre er rommet utstyrt med integrerte hvitevarer som; induksjonstopp, stekeovn, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin, samt kullfilterventilator.

To stuer
I boligen finnes det to stuer som ligger vegg-i-vegg, noe som gir ekstra spillerom i hverdagen. Gjennom skyvedører entrer man den lekre hovedstuen utført med rosett i himling, samt buet sone med store vindusflater. Rommet har en luftig og moderne atmosfære med god takhøyde. Vindusflatene bringer inn mye dagslys og en vedovn med glassdør bidrar til ekstra varme og hygge.

Den andre stuen er et rom med mange funksjoner og muligheter. Rommet egner seg utmerket som tv-stue, men i tillegg har rommet en plassbygget køyeseng med stige og integrert skrivebordplass. Derav kan rommet også benyttes som kontor og soverom. Én vegg er sortmalt, noe som gir et moderne preg.

Bad/wc/vaskerom 
Det romslige badet er pusset opp i 2009 med lyse fliser på vegger samt matchende, grå fliser fra 2015 på gulv. Det er kulestein på gulv i dusj. Varmekabler i gulv gir en deilig gulvvarme året rundt. Baderomsinnredningen har heldekkende servant møblement i tre, vegghengte skap og speil med belysning. Videre er det sokkeltoalett og dusjnisje med mosaikkfliser fra 2015. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Ventilering via elektrisk avtrekksvifte.

Soverom og garderobe
Boligen har soverom, i tillegg til køyesengløsning i den ene stuen. Det ene soverommet er utstyrt med garderobeskap fra 2015.

Det er godt med lagringsplass i garderobeløsning i entré, i disponibel bod på ca. 8 kvm og andel av fellesbod på ca. 7 kvm.

Innvendige overflater:
Gulver:Det er hovedsakelig heltre gulv i alle rom. Forøvrig belegg i entrè og laminat i yttergang mot hage.
Vegger: Malte plate i alle rom.
Himlinger: Malte plater og malt trepanel.

Beliggenhet og nærområdet

Eiendommen ligger meget attraktivt og sentralt på Solvang - "midt i smørøyet" i byens kanskje beste boligområde. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum og tett på en rekke flotte rekreasjonsområder. Området består av eiendommer preget av klassisk trehusbebyggelse og romslige hager hvor det er hyggelig å bo og vokse opp.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum bor man særdeles sentralt  med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold sin største arbeidsplass.

Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Ca. 1 km til Greveskogen videregående skole og i underkant av 2 km til Wang toppidrettsskole. 6-700 meter fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og innendørs treningssenter.

Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1918, modernisert i 2015

Bygninger og byggemåte

Leilighet i 1. etasje i horisontaldelt tomannsbolig.

Støpt gulv i kjeller. Grunnmurer i støpt betong med sparesten.

Yttervegger over grunnmurer i bindingsverk, kledd utvendig med trepanel.

Sperretak i tre. Saltak. Taket er tekket med stålpanner. Renner, nedløp og beslag i stål.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 10

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 116 kvm, Bruttoareal: 122 kvm

1. etasje: BTA/BRA/P-rom: 109/103/103 m².
Kjelleretasje: BTA/BRA/P-rom: 13/13/- m².

Alle innvendige rom i 1. etasje er medtatt i primærrommene.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming / teknisk

Det er elektrisk oppvarming ved varmekabler i gulv på bad og stedvis panelovner. Vedfyring ved flott peisovn i stuen.

Sikringsskap fra 2015 med automatsikringer og integrerte jordfeilbrytere.

200 liters varmtvannsbereder

Internett på fastlinje.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

Med boligen følger biloppstillingsplasser på tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Areal og eierform

Areal: 399 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 6000

Tomt og hage

Boligens tomt er pent opparbeidet med plenareal, beplantning og asfaltert gårdsplass. Tomten er inngjerdet med hekk, hvitt stakittgjerde og forstøtningsmur, noe som gir økt privatliv. Boligen

Videre har tomten gode solforhold hele dagen, noe som kan nytes til det fulle på to uteplasser.

Festeavtale

Bortfester: Tønsberg kommune
Festavgift: kr. 6 000,-
Neste regulering av festeavgift: 2028
Avgift reguleres iht. konsumprisindeks.
Det er muligheter for innløsning av festetomt. Dette må da gjøre av sameiere i fellesskap (begge seksjonene). Innløsningssum for denne seksjonen er pt. kr. 300 000,-. Se også vedlagt brev fra bortfester eller kontakt megler for mer info.

Eier

Ole-Petter S Kjellevold

Vei, vann og avløp

Offentlig vei og vann. Eiendommen er tilkoblet egen septiktank

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til bolig med plannavn kommuneplan(vedtatt 03.02.2016). Eiendommen ligger ikke i et regulert område. Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL. Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 19.10.1978 og 14.09.2007. Kopi av disse kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

3 490 000,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) -------------------------------------------------------- 95 572,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 585 572,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Hans Holt Byggmester/Takstmann Formuesverdi : 706 613,- Sekundær formuesverdi : 2 543 807,-

Kommunale avgifter

Kr. 10 463

Faste kostnader

Det betales faste kostnader for kommunale avgifter, bygningsforsikring (felles med 2. etasje), festeavgift og strøm.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende fremkommer av boligens grunnbokblad:

Pengeheftelser i eiendomsrett

1918/900044-2/91  Festekontrakt - vilkår  
02.04.1918 
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0704 Gnr:1009 Bnr:184 Snr:2
ÅRLIG AVGIFT NOK 45
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/3685-2/91  Bestemmelse om bebyggelse  
02.11.1948 
rettighetshaver:Knr:0704 Gnr:1009 Bnr:192 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0704 Gnr:1009 Bnr:192 Snr:2  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
Overført fra: 0704-1009/184
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/3705-1/91  Bestemmelse om bebyggelse  
03.11.1948 
rettighetshaver:Knr:0704 Gnr:1009 Bnr:210  
Rett til påbygg av hus på div. betingelser
Overført fra: 0704-1009/184
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett

1918/900044-2/91  Festekontrakt - vilkår  
02.04.1918 
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0704 Gnr:1009 Bnr:184 Snr:2
ÅRLIG AVGIFT NOK 45
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Overført fra: 0704-1009/184
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1477682-1/200  Pantedokument  
30.10.2018 21:00 
BELØP: NOK 2.500.000
Panthaver:RørosBanken Røros Sparebank  
Org.nr: 956548888
Gjelder feste

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.38 750) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Internett annonsering (Kr.15 995) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.72 615)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jørgen Nyhus

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jørgen Nyhus

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?