Til innholdet

Sjelden mulighet! Værås Hyttetun - Unik hytte over 2 plan - Denne må du se - Under 2 t fra hverdagen!

Øvre Fjelltunvegen 19
Prisantydning 5 400 000 , -
Boligtype: Fritidseiendom
P-ROM: 104
BRA: 179 m²
Soverom: 4
Byggeår: 2004
Tomtareal: 767 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

lørdag 2. desember Kl 13.00 - 14.00
søndag 3. desember Kl 13.00 - 14.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til en flott og innholdsrik tradisjonell Buen-hytte med moderne fasiliteter. Buen-hytta versjon "Bjorli 2" er ei hytte med utvendig karakter.

Eier kjøpte tomten i 2001 og hytta ble oppført i 2004.  Visningshelg hvor eier er tilstede på visningene, lørdag/søndag fra kl. 13:00-14:00. Vi ser fram til en hyggelig prat om hytta, hyttetunet og området rundt.

Finn.no: Lokalområde

Blefjell / Værås

Adresse

Øvre Fjelltunvegen 19 3623 Lampeland

Adkomst

Se vedlagt kartskisse.

Beliggenhet

Velkommen til en flott og innholdsrik tradisjonell Buen-hytta med moderne fasiliteter. Hytta ligger i et populært fritidsområde på Blefjells hyttetun "Værås", med kort vei til snaufjellet og flott turterreng. Det er preparerte skiløyper rett ved som tar deg opp på fjellet. Blefjell kan ellers by på et helårs turområde med fiskevann, merkede stier og milevis med oppkjørte skiløyper i løypenettet til Blefjell. Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter. Med +/- 2 timer fra nærliggende sentrale boligstrøk (som Oslo eller Tønsberg) er fjellet veldig tilgjengelig og reiseveien kort, både reisetiden og også selve veien.

Type, eierform og byggeår

Fritidseiendom selveier, oppført i 2004.

Bygninger og byggemåte

Hytta fremstår som en solid og er en hytte med utvendig karakter.

Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Dreneringen er fra 2004. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Terrenget er flatt og faller fra grunnmur. Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige avløpsledninger er fra 2004. og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 2004. Vann og avløp er tilknyttet det felles private anlegget i området som eies og driftes av hytteeierne.

Innhold

Loft etasje P-rom: 31 kvm, S-rom 0 kvm
1 Etasje P-rom: 73 kvm, S-rom: 5 kvm
Kjeller P-rom: 0 kvm, S-rom: 70 kvm

Antall rom

Oppholdsrom: 2
Soverom: 4
Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 179 kvm

1.Etasje: 78/73/ 5 Kvm BRA/ P-rom/ S:rom
Loftsetasje: 31/ 31/ 0  Kvm BRA/ P-rom/ S:rom
Kjeller: 70/0/70 Kvm BRA/ P-rom/ S:rom

Standard

Den nøye tilpassede fargepaletten benyttet inne, hvor fjellets og naturens farger ute har hovedrollen også inne, harmonerer med utsiden og sikten ut.  Hytta har gjennomtenkte og varige materialer; treverk, skifer, stein med mye gjenbrukt tradisjonelt og noe utradisjonelt og oppgradert for innredningen og i møbleringen. Planløsningen er praktisk og passer fint for familien, men eller uten besøk.

Hytten har en fin rominndeling med åpen stue/kjøkken-løsning. Kjøkkeninnredning med oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl/frys (70/30) og kaffemaskin. I stuen står en effektiv London-peis fra Nordpeis og stor sofagruppe. Elektriske varmekabler i hall, gangareal og bad 1. etasjen. Totalt fire soverom og loftstue med sovesofa gir gode sengeplasser til 10 personer. To bad med wc, servant og dusj. Hovedbaderommet har i tillegg boblebadekar.
To utvendige uisolerte boder, samt kjeller, gir god plass til lagring og oppbevaring.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 08.09.23 med befaringsdato 21.08.23 fra Sigbjørn Rua som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 4 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 18 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 13 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
- 2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 1 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for tak, rekkverk, kjeller, våtrom, tekniske installasjoner og rom under terreng.
TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til for rekkverk.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Elektrisk.

Parkering

God plass til parkering på egen tomt.

Areal og eierform

Areal: 767 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Naturtomt med fine uteplasser. Bålpanne og god plass til to biler.

Tilliggende fasiliteter

Det er lagt fiber inn i hytta?

Eier

Mette Gjellebæk Eriksen Johnny Werner Eriksen

Vei, vann og avløp

Vann og avløp er tilknyttet det felles private anlegget i området som eies og driftes av hytteeierne.

Årlige kostnader:
Vann og avløp samt veivedlikehold: 9.800.-
Kommunale avgifter: 7.030.-
Estimerte årlige vedlikeholdskostnader: 20.000.-

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Værås, 2010 og er regulert som fritidsbolig.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.01.2008. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

5 400 000,-

Beregnet totalkostnad

5 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)) -------------------------------------------------------- 148 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 548 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Sigbjørn Rua Formuesverdi : 739 887,- Sekundær formuesverdi : 2 811 569,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Forsikring

WaterCircle AS Polisenummer: 1191163

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:739 887,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 811 569,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Værås hyttetun med bom.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.12 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.1 800) Totalt kr. (Kr.34 370)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?