Til innholdet

Sjelden mulighet i 1. rekke til sjøen! Nydelig eiendom med egen brygge og naust. IKKE BOPLIKT! ZOLGT

Fuglevikveien 23
Prisantydning 6 450 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 137
BRA: 205 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1930
Tomtareal: 1620 m²

Ansvarlig megler
Marianne Gran Rustadstuen

Marianne Gran Rustadstuen

Kort om eiendommen

Sjelden mulighet ved Tjømes skjærgård! 40-50 meter fra vannkanten ligger det romslige huset med 1,5 måls tomt. En egen brygge med naust ligger få meter fra eiendommen. Bryggen vil i løpet av våren/sommeren få nye påler og således bli et fint sted å legge til båten. På bare noen sekunder er man ute i den vakre skjærgården!

Det er ikke boplikt på eiendommen. Enten man vil bruke eiendommen hele eller kun deler av året, er dette virkelig et sted man finner roen i idylliske, fredelige omgivelser. Samtidig ligger Kiwi på Kjøpmannskjær, golfbane, Tjøme sentrum, Teie torv og Tønsberg sentrum bare en kort biltur unna.

Boligen trenger en del oppgraderinger, men med en sjeldent idyllisk beliggenhet og mye plass både ute og inne ligger det til rette for at dette kan bli en fantastisk perle!

Finn.no: Lokalområde

Færder/Kjøpmannskjær

Adresse

Fuglevikveien 23 3143 Kjøpmannskjær

Adkomst

Fra Kanalbroen kjører du mot Tjøme. Forbi Kjøpmannskjær, ta til høyre rett før Vrengenbrua for deretter å følge Fuglevikveien frem til lite veidele. Ta til høyre, og kjør ned mot vannet. Eiendommen ligger på høyre side når man kommer ned til sjøen.

Beliggenhet

Dette er en eiendom hvor det virkelig ligger til rette for å nyte livet det gode liv ved sjøen! Eiendommen ligger nydelig til i 1. rekke mot sjøen. Fuglevik ligger på sydsiden av Nøtterøy, og eiendommen ligger her solrikt til med herlig utsikt mot Vrengensundet og Tjøme. Det er virkelig en opplevelse å komme ned hit, hvor feriefølelsen slår imot en med det samme. Her høres bølgeskvulp, fuglekvitter og båter som tøffer ute i skjærgården. Det er ikke boplikt på eiendommen, og enten man vil bruke eiendommen hele eller kun deler av året, er dette et sted man finner roen. Et flott friareal ligger rett foran eiendommen mot øst, og mot sør er sjølivet et evig vakkert skue.

Eiendommen består av to bruksnumre, der naust og brygge har et eget bruksnummer og ligger få meter unna eiendommen.

Kyststien som omkranser store deler av Nøtterøy og Tjøme går i umiddelbar nærhet til eiendommen. Forøvrig finnes annet fint turterreng med skog, stier og knauser i nærheten.

Nærmeste barneskole er Brattås skole. Brattås barnehage ligger som nærmeste nabo til skolen. Både skole og barnehage er av nyere dato med gode fasiliteter. Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy videregående skole ligger på Borgheim ca. 10 min. i bil. Det er meget gode bussforbindelser få minutters gange unna. Teie torv og Tønsberg sentrum ligger kun ca. 15 minutter fra eiendommen i bil, med alt av servicefasiliteter. Området kan også by på rikelig med fritidsaktiviteter for både barn og voksne med Tømmerholt idrettsanlegg, Nøtterøy golfbane, flerbrukshaller, m.m.

Rett på andre siden av Vrengenbrua er Tjøme med alt det tettstedet har å tilby. Et hyggelig sentrum med kafé, butikker, golfbane m.m.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, trolig oppført mellom 1920 og 1940.

Kommunen har ikke opplysninger om byggeår eller tegninger i sitt arkiv. Byggeår er derfor ukjent.
Takstmann opplyser følgende: "Ut i fra bygningens konstruksjoner er denne oppført i henhold til byggeskikk fra rundt 1920 tallet til 1940 tallet. Boligen er tilbygget mot syd mulig på 70 tallet".

Bygninger og byggemåte

Eneboligen inneholder:

1. etasje: Entré, hall m/ trapp, soverom, kjøkken, stue med utgang til glassveranda og videre til terrasse.
2. etasje: Hall m/ trapp, soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong.

Kjeller: Bad, wc, 2 boder, kjellerrom og gang.

Loft: Innredet rom og uinnredet loftsrom.
Til eiendommen hører en egen brygge med naust.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i støpte sparesteinsmurer. Yttervegger i plank er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med takshingel.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 229 kvm

1. etasje: 70/70 kvm P-rom/BRA
2. etasje: 60/63 kvm P-rom/BRA
Kjeller: 7/54 kvm P-rom/BRA
Loft: 0/18 kvm P-rom/BRA

Standard

Romslig enebolig med mange muligheter. Den har opprinnelig vært brukt som en tomannsbolig, og er innredet deretter. Det finnes bl.a. et kjøkken i hver etasje, men rommene er avgrensede, så det bør være mulig å gjøre om noen av rommene til eksempelvis soverom.

I hovedetasjen er det pusset opp en del på 2000-tallet, og da med lysmalte panelplater i stue og kjøkken, og eikeparkett på stuegulv. Utvendig er det rundt 2000 blitt kledd om på nordvegg, mens nedre del av østveggen er kledd om rundt 2014.

Det er slående utsikt både fra 1. og 2. etasje! Utsikten kan nytes fra stue og soverom i begge etasjer, og det er tilgang til uteplasser fra begge stuene. Den praktfulle utsikten og nærkontakten med sjøen må ganske enkelt oppleves.

Til eiendommen hører en egen brygge med naust. Selger har bedt om pris på 2 stk kreosotpåler med anlegg for brygge. Ved normal vannstand er dybden ca 2 meter ytters på brygga.

Velkommen til visning av denne sommerdrømmen!

Oppvarming

Peisovn fra 2015 i stue 1. etasje og eldre ildsted i 2. etasje.
Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det i enkelte rom ikke er oppvarmingskilde, medfølger det heller ikke.

Parkering

I enkel garasje på tomta samt i innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 1 620 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Deilig tomt planert som små terrasser oppover i terrenget. På det nederste nivået er en deilig plen. Ellers er det oppover i terrenget variert vegetasjon med bl.a. noen frukttrær.
Uansett hvor man er på tomten har man den fantastiske utsikten over skjærgården!

Eiendommen består av 2 bruksnumre, der husets tomt er på 1535 kvm.
Tomten til brygge og naust er på 84,9 kvm.

Eier

Jan Ove Fosås

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløp, med slamavskiller med kommunal slamtømming. Det er tilknyttet kommunal ledning med utslipp til sjøen.
Det vil komme pålegg om utbedring av avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er avsatt til LNFR - areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1967/585-1/91  Jordskifte  
20.02.1967 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det finnes ikke ferdigattest eller tegninger i kommunens arkiv. Megler har derfor ikke hatt mulighet til å sjekke hva som er byggemeldt/godkjent.

Prisantydning

6 450 000,-

Beregnet totalkostnad

6 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 156 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 169 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 619 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 22.04.2021 Formuesverdi : 845 726,- Sekundær formuesverdi : 3 044 613,-

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporter har TG 0-3. TG-0 benyttes ikke ved denne type tilstandsrapporter. TG-1 er angitt tilstandsgrad med svakeste symptomer. Der tilstandsgradens element er 2 eller mer anbefales normalt videre undersøkelser.

Tilstandsrapporten for Fuglevikveien 23 har:

* TG-1: 1 stk

* TG-2: 19 stk

* TG-3: 1 stk

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Boligen har ikke vært fast bebodd de senere år, så reelt strømforbruk er ikke representativt.

Forsikring

Premie: kr. 7.500,- årlig.

Kommunale avgifter

Kr. 14 091 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp, helårs renovasjon og feiing.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 280421 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.16 875) Annonsering under fritid på finn (Kr.6 463) Eierskifteforsikring (Kr.28 687,50) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (Kr.71 875) Tilrettelegging (Kr.14 950) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.152 785,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Søderberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Dette er et dødsbo, og selger har derfor begrenset kunnskap om eiendommen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.
Oppvaskmaskin medfølger, men fungerer ikke.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning, og ber deg ta kontakt senest 2 timer før annonsert visningstidspunkt. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran Rustadstuen

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran Rustadstuen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?