Til innholdet

Sjelden idyll helt i vannkanten. Vestvendt tomt på 1,6 mål og strandlinje. Brygge og "seneste kveldssol". IKKE BOPLIKT.

Hellaveien 42
Prisantydning 14 900 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 155
BRA: 160 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1962
Tomtareal: 1602 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY/HELLA - EIENDOM M/STRANDLINJE

Adresse

Hellaveien 42 3140 Nøtterøy

Velkommen til Hellaveien 42 med strandtomt ved Hella og Vestfjorden på Nøtterøy

Hellaveien 42 langs Vestfjorden representerer en sjelden anledning langs sjøkanten på idylliske Nøtterøy!

Med strandlinje mot Vestfjorden, 1,6 mål stor selveiertomt med både hageanlegg og svaberg i tillegg til egen brygge byr eiendommen på det meste man kan ønske seg. Legger man til at huset på eiendommen ligger svært nær vannkanten, på det minste kun ca. 10-11 meter, og at man ligger vestvendt med svært sen kveldssol skjønner man raskt at det her bys en sjeldenhet.

Det er ikke boplikt!

Eiendommen ligger sentralt og skjermet på vestsiden av Nøtterøy, ut mot Vestfjorden og ca. 5 km fra Tønsberg sentrum. Vestfjorden munner litt lengre syd ut i Vrengensundet og skjærgården ut for Tjøme. Man har vakker og slående utsikt tett på sjøkanten enten man oppholder seg i husets hovedoppholdsarealer, på de flotte uteplassene i nær kontakt med sjølinjen eller på svabergene i sjøkanten.

Eneboligen på tomten ble opprinnelig oppført i 1962 og deretter påbygget i flere etapper, senest i 1982 hvor stuen ut mot sjøen ble utvidet. Boligen er innredet med alt på ett plan hvor det på ca. 160 m² bruksareal er inndelt med blant annet to stuer, kjøkken med utenforliggende spiseplass, fire soverom, to bad, vaskerom, kjølerom og godt med lagringsrom/boder.

Strandlinjen består av svaberg og egen brygge, terrengplasserte uteplasser er anlagt flere steder ut for huset. Bryggen, svaberget og steinsatte uteplasser mot sjøsiden innbyr til bading, vannlek, soling og privatliv. Tomtens tre øvrige sider omkranses av hageanlegg med blant annet gressplen, ytterligere uteoppholdsområder og en stor gårdsplass.

Til din orientering har selger fremmet en løpende søknad til Færder kommune om oppføring av en annen type bolig enn eksisterende bebyggelse. Det usikkert når den blir ferdig behandlet og hvorvidt omsøkt tiltak godkjennes - ta kontakt med megler for mer informasjon. En illustrasjon av omsøkt bolig finner du i fotopresentasjonen!

På vegne av eier og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en eiendom av de sjeldne!

Kort fortalt om Hellaveien 42

- Strandlinje
- Brygge
- Vestvendt med misunnelsesverdig sen kveldssol
- Drømmetomt - strandtomt langs Vestfjorden!
- Boligen ligger svært nær sjøkanten - kun ca. 10 m fra stuevegg til sjølinjen
- Ca. 1,6 mål romslig selveiertomt med massevis av boltreplass
- Ingen boplikt
- Idylliske uteplasser med "orkesterplass" mot sol og sjø
- Flotte badeplasser på egen eiendom
- Tilkomst til Nøtterøy-/Tjømeskjærgården rett ut fra eiendommen
- Enebolig med ca. 160 m² bruksareal (BRA) på ett plan
- Byggeår 1962, senere på-/ombygget - senest i 1982 
- Stuer både ut mot sjøen og i bakkant av huset
- Fire soverom
- To baderom + gjestetoalettrom
- Romslig gårdsplass med biloppstillingsplasser og oppholdsområde
- En sjelden anledning med plassering, tomt og beliggenhet som anbefales besiktiget!

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på vestsiden av Nøtterøy, ved Hella - ut mot Vestfjorden. Meget vakker og idyllisk beliggende i direkte tilknytning til sjøen og den vakre Færder skjærgården.

Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, og du har direkte tilgang til en rekke øyperler med båt fra egen brygge. Med andre ord ligger man tett inn på deler av "indrefileten" i Vestfoldskjærgården. Hella er et ypperlig utgangspunkt til sjøs til områdets populære øyer som ligger sydover, i retning Tjøme hvor man blant annet finner Gåsø, Håøya, Veierland, vakre Stauper og Langskjærene. Følger man Vestfjorden til enden av Færder kommune møter man på Verdens ende ytterste på øya!

Fasiliteter i nærmiljøet

Fra eiendommen er det kun noen minutter å kjøre til Teie Torv, hvor man finner servicetilbud som bank, apotek, dagligvare, vinmonopol, kafeer samt flere andre forretninger. Dagligvareforretning i Vestskogen ligger innen et kvarters gange. Det er ca. 1,5 kilometer til Borgheim med blant annet dagligvareforretning, sentrumsbygg, Nøtterøy kulturhus, Nøtterøy Golfklubb og konditori (Nøtterø bakeri). Nøtterøy Golfklubb på Hella har 18 hull og har par på 72. Den er om lag 6500 meter lang, og har fem teesteder. Det er også en korthullsbane med seks hull, samt en drivingrange. Banen er tegnet av Jeremy Turner. Samme område benyttes av mange som et flott sted å starte rekreasjonsturer på turstier i skog og mark, ikke minst også til kyststien langs Vestfjorden som strekker seg frem til Tjøme. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper (lysløype) med utgangpunkt fra Borgheim.

Ønskes et større servicetilbud er det 4-5 km til Tønsberg sentrum hvor du finner shoppingmuligheter, kulturtilbud, kafeer, restauranter, og brygga med sitt yrende folkeliv. Ønsker man å besøke Tjøme kan en tur til kulinariske Engø gård anbefales, og sommerstid er det et yrende folkeliv på Hvasser lengre syd med flere spiseplasser ved gjestebrygge. Her kan du kjøpe reker rett fra fiskebrygga. Åtte Glass i Vrengensundet er blitt en svært populær bryggerestaurant. Mange foretrekker også å ta båt til Tønsberg brygge med sitt yrende kulturliv i sommerhalvåret.

Hellaveien 42 ligger også strategisk med tanke på barn og unge. Det er kort gangavstand til nye Labakken barneskole og barnehage (ca. 1,3 km), barnehage samt Rudolf Steiner barne- og ungdomsskole som også har barnehage (ca. 1,3 km). Det er ca. 1,8 km til ungdoms- og videregående skole på Borgheim.

Det er bussforbindelse i Hellaveien, bussholdeplassen ligger kun ca. 400 meter fra huset. I Tønsberg sentrum ligger også jernbanestasjon med hyppige avganger mot Oslo. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt motorvei på hele strekket, noe som gjør at kjøreturen fra Hella til Oslo normalt gjøres unna på en drøy time. Til Torp Flyplass, med daglige avganger til en rekke Europeiske byer og innenlandsruter, er det ca. 30 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig -  Selveier.

Huset er oppført i 1962. I 1968 er boligen noe påbygget samt noe ombygget mot øst. I 1982 er boligen tilbygget med utvidet stue mot vest.

Innhold

Boligen er oppført med planløsning hvor man har alt på ett plan med følgende inndeling:
VINDFANG med tilkomst fra boligens hovedinngangsparti.

FORSTUE/SPISEPLASS med åpen løsning mot rom mot sjøen.

Romslig og lys HOVEDSTUE med store vindusflater ut mot sjøen, åpen mønehimling i ytterste del av rommet og utgang til uteplass.

KJØKKEN med inngang fra forstue/spiseplass.

VASKEROM/GROVKJØKKEN med tilknyttet KJØLEROM. 

Innholdsrik TV-STUE/AKTIVITETSROM mot øst (motsatt ende av hovedstuen). Stuen ligger i vinkelløsning med utgang til hagen.
2 BADEROM hvorav begge er innredet med dusj og servantmøbler. Et av baderommene er også innredet med toalett, det andre har separat toalettrom plassert vegg-i-vegg.

4 SOVEROM hvor tre av disse er samlet i søndre del av boligen, det fjerde er plassert for seg selv i "østre del" med vindu mot nord.

Stor BOD/LAGRINGSROM med bredt vindu ut mot sjøen i vest. Dette rommet har også et tilknyttet mindre bodrom m/diverse hyller.

SIDEINNGANG med tilknyttet romslig ENTRE/GANG.

Boligen er også innredet med delvis gulvet lagringsloft og 3 boder i kjelleretasje med lav takhøyde (ikke målbart areal).

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens tre etasjer. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Planskissene inneholder ikke planillustrasjon av garasje med sportsbod.

Særskilte opplysninger om fremmet byggesøknad om ny bolig på eiendommen

Til din orientering har selger fremmet en løpende søknad til Færder kommune om oppføring av en annen type bolig enn eksisterende bebyggelse. Vårdal arkitekter i Tønsberg har på vegne av eier fremmet søknad om "Riving av eksisterende bolig og oppføring av ny" hvor Færder kommune har bekreftet å ha mottatt søknaden den 20. februar 2023. Det usikkert når den blir ferdig behandlet og hvorvidt omsøkt tiltak godkjennes - ta kontakt med megler for mer informasjon og evt. presentasjon av foreslått erstatningsbolig som er tegnet på eiendommen. En illustrasjon av omsøkt bolig finner du i fotopresentasjonen!

Tomtebeskrivelse

Tomteareal: ca. 1 602 m²
Tomtetype: Selveiertomt.

Tomten er for det meste flat rundt og ved huset, lett kupert med fjell og svaberg ned til sjøen med steinsatt trapp videre ned til bryggen på eiendommen. Tomten har strandlinje av svaberg og fjell som vender ut mot vest og hvor man kan nyte svært sen kveldssol i sommerhalvåret!

Bryggen, svaberget og steinsatte uteplasser på strandtomten innbyr til bading, vannlek, soling og privatliv. Tomtens tre øvrige sider omkranses av et koselig hageanlegg med blant annet gressplen og vintergrønn hekk mot nord, stor gårdsplass på deler av sydsiden og et delvis skrånende terreng i øst som strekker seg like over tilhørende lekestue. Ved innkjørselen i syd er det installert smijernsport.

Eiendommen er svært solfylt og er derfor anlagt med flere flotte uteplasser plassert i terrenget. Ved fjellplatået langs sjøen, er det anlagt flere stemningsfulle og delvis lunende og tilbaketrukne uteplasser med vakker utsikt til sjølivet som utspiller seg rett utenfor.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer, se situasjonskart og utdrag fra eiendommens matrikkelbrev som følger av vedlegg til salgsoppgave. NB! Det gjøres oppmerksom på pågående grensejustering (innsendt Færder kommune) hvor Hellaveien 42 avgir et areal på ca. 28,5 m², blant annet ca. 4,7 meter av strandlinjen i nord. Se kartforklaring i salgsoppgave. Dagens tomteareal er 1 631,30 m² i følge matrikkelkart så angitt "nytt areal" er ca. 1 602 m² etter grensejustering. Det tas forbehold om mindre avvik i forbindelse med denne justeringen.

Verdt å merke seg rundt naborettigheter ved eiendommen

* Hellaveien 44 (naboeiendom i nord - gbnr. 124/2) har rettighet til veiadkomst på østre del av tomten, se egen tinglyst avtale av m/kartforklaring av 23.12.2013.

* Hellaveien 46 (naboeiendom i sydøst - gbnr. 124/3) har anlagt og disponerer steinbrygge/platting ut for eiendommens tomtegrenser mot sjøen i vest, se tinglyst jordskiftesak av 25.02.1985.

* Færder kommune/båtforeningen disponerer båtrampe i sydvest, se tinglyst jordskiftesak av 25.02.1985.

Megler bistår gjerne rundt forklaring rundt ovennevnte forhold dersom noe fremstår som uklart.

Forholdet til boplikt

Det er ikke boplikt verken på eiendommen eller i denne delen av Færder kommune.

Arealer og spesifikasjon av primærrommene (P-rom)

Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 160 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 155/160 m².

Arealer i kjeller (3 boder) er ikke måleverdige ihht NS3940 grunnet takhøyde under 1,9m og er dermed ikke medtatt i boligens BRA eller P-rom.

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje er medtatt i primærrommene med unntak av 1 stk. bod og kjølerom på tilsammen ca. 5 m². Bod/lagringsrom med vindu mot vest er også medtatt i primærrommene grunnet den bruk/innredning rommet har vært benyttet til. 

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Evt. kommentarer til slike avvik er beskrevet i punktet "ferdigattest".

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard/beskrivelse av de ulike rom i boligen

Boligen fremstår så vel innvendig som utvendig i med utstrakt grad av materialbruk fra byggeåret med generell behov for oppgraderinger og moderniseringsarbeider. Baderommene er oppgradert etter byggeåret, enkelte gulv-/veggflater er modernisert, elektrisk tavleskap er nytt og flere vinduer er utskiftet i årenes løp. Utover dette er det øvrige i all vesentlighet fra byggeåret.

Husets innredninger og egenskaper i ulike rom i hjemmet beskrives blant annet som følger: 

Stuen ut mot sjøen:
Dette rommet er selve "hjertet i hjemmet", denne delen av huset ligger også nærmest sjøkanten. Vindusrekken i vest fyller rommet med herlig, maritime inntrykk, det er også vinduer mot syd og nord som gir godt med innslipp av naturlig dagslys og sjøutsikt. Den åpne løsningen med spiseplassen ut for kjøkkenet, gir også innslipp av morgensol til stuen via østvendt vindu. Ytterste del av stuen, den del som har åpen mønehimling" er påbygget i 1982. Terrassedør tar deg ut til hagen og de mange uteplassene mot sjøen. Stuen byr på ulike, naturlige "avdelinger" med fleksible og gode møbleringsmuligheter for lounge-/sofagrupper. I stuen er det montert peisovn som tilbyr peiskos og ekstra god varme i vinterhalvåret. Det er også montert en nyere parafinkamin. Stuen har teppelagt gulv og i det vesentlige trepanel på vegger (innslag av malt tapet og panelplater). I åpen mønehimling er det trepanel, øvrig del av tak-ess.

TV-stue-/aktivitetsrom i "østre del" av huset:
Hjemmets andre stue ligger i motsatt ende av hovedstuens plassering, tilbaketrukket ved husets ende mot nord-øst-syd. Stuen har vinduer mot både nord og syd. Det er også terrassedør ut til gressplenen på nordsiden. Rommet er utformet i vinkelløsning og i innerste del er det montert en nyere kjøkkeninnredning (ikke omsøkt - se punktet "ferdigattest") hvor hvitevarer medfølger. Hvitevarene består av helintegrert kjøle-/fryseskap, helintegrert oppvaskmaskin (smal modell) og frittstående komfyr m/4-platers keramisk steketopp. Takhengt ventilator sørger for avtrekk over stekesonen.  Termostatstyrt gulvvarme gir god temperatur til de nyere en stavs laminatgulvene. Veggene i rommet har malt Smartpanel og himlingene har tak-ess.

Kjøkken med utgang til spiseplass samt innenforliggende grovkjøkken/vaskerom m/kjølerom:
Kjøkkenet er plassert omtrent "i senter av huset" med sydvendt vindu, ut mot gårdsplassen. Rommet er plassert innenfor spiseplassen i hjemmet som videre har åpen løsning mot boligens stue - på dette viset ligger disse oppholdsrommene i en fin sammenheng med hverandre. Innredningen er eldre og utidsmessig og inneholder diverse underskap, høyskap samt overskap m/kombinasjon av skyvedører og slagdører. Innredningen har både oppvaskkum og sidekum i stål, det er innfelt i vegg et eldre Bosch kombiskap med kjøl-/frys, frittstående Asko oppvaskmaskin medfølger og det er avsatt plass til komfyr. Over sistnevnte er det opplegg for ventilator med avtrekk over tak. Kjøkkenet har flisimitert laminatgulv, tapet/malte panelplater på vegger og malte takplater i himling. Spiseplassen ut for kjøkkenet har parkettimitert laminatgulv, malte panelplater på vegger og malte takplater.
Innenfor kjøkkenet finner man for øvrig husets vaskerom hvor man nærmest inngangen til kjøkkenet også videre har inngang til kjølerom m/hyller på i alt tre vegger i rommet. Vaskerommet, som også har noe innbygget skapplass, har flislagt gulv, fliser/malte veggflater og malte takplater i tak.

Entre og sove-/baderomsgang samt egen entre/gang i østre bygningsdel:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør ved gårdsplassen i syd-øst, møter man husets entre og deretter en innenforliggende og åpen sove-/baderomsgang. I sove-/baderomsgangen er det en mindre nisje for anheng av ytterklær og skotøy som fører videre inn til toalettrommet i boligen. Fra gangen er det også nedtrekkbar loftsstige som leder opp til et delvis gulvet lagringsloft. I vindfanget er det belegg på gulv mens det er parkettimitert laminat i sove-/baderomsgangen. Begge rommene har i det vesentlige panelplater på vegger og malte plater i himlinger.
Entre/gang i østre del av huset kan evt. enkelt få tilkomst innvendig fra innerste del av husets opprinnelige kjøkken, her har det blant annet vært dør tidligere. Her medfølger veggmonterte anheng for ytterklær samt enkelte fastmonterte skohyller. Dette rommet har inn-/utgang på sydveggen ved gårdsplassen og er innredet med nyere en stavs laminatgulv, malt Smartpanel på vegger og himlinger med tak-ess.

De to baderommene og separat toalettrom:
Baderommet i husets opprinnelige bygningsdel er opprinnelig fra byggeår, men gulv ble modernisert med nye varmekabler og fliser ca. 2003 og med utskiftede baderomsplater på vegger. I himlingen er det tak-ess. Rommet er lite, men funksjonelt innredet med dusjkabinett med glidedører og veggservant med dobbelt underskap. Noe opp på veggen har rommet et lite vindu ut mot gårdsplassen som gir innklipp av naturlig dagslys, tilvarende vindu er det på toalettrommet  vegg-i-vegg. Toalettrommet har linoliumsbelegg på gulvet, fliser/malte vegger og malte plater i tak.
Husets andre baderom, i tilbygget mot øst, er antatt fra tidlig 2000 tallet. Her er det flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Vindu mot gårdsplassen slipper inn dagslyset og rommet er Innredet med servantinnredning, speilskap, dusjkabinett med glidedører av herdet glass og sokkeltoalett. Til sides for dusjkabinettet er det opplegg for vaskemaskin (smal - toppmatet modell).

Huset fire soverom:
Huset har fire soverom, tre av disse ligger samlet på syd-vest siden av boligen. To av soverommene ligger med vinduer direkte ut mot sjøen i vest, det tredje har også flott sjøutsikt fra sitt vindu på sydveggen. Hjemmets fjerde soverom, plassert innenfor entre/gang i østre del av huset, har nordvendt vindu. Hjemmets hovedsoverom ligger på hushjørnet syd-vest og er innredet med nyere takhøye 4-dørs skyvedørsgarderobe med speildører. Garderoben er innredet med blant annet en rekke trådkurver, trådhyller, skohyller og hengeanordninger. Det andre soverommet med vestvendt vindu mot sjøen er ikke innredet med garderobeskap, de to øvrige er innredet med henholdsvis plassbygget dobbeltskap (soverom med vindu mot syd) og to frittstående garderobeskap. Hovedsoverommet har teppelagt gulv, panelplater/malt tapet på vegger og tak-ess i tak. Rommet vegg-i-vegg har gulv med parkettimitert laminat, vegger av malt trepanel/panelplater og tak-ess i himling. Det siste soverommet i denne avdelingen har teppefilt på gulv, strietapet/panelplater på veger og malte takplater i himling. Det fjerde soverommet har en stavs laminatgulv, malt Smartpanel på vegger og himlinger med tak-ess.

Annet teknisk

* Ny avløpsledning i 1994 (spillvannsledning) frem til kommunalt punkt
* Ny hovedvannledning av plast inn til huset i 1994
* Elektrisk anlegg med nyere automatiske sikringer til samtlige kurser
* Elektrisk tavleskap plassert i entre i 1. etasje
* 63 A kurs for hovedsikringer (3x16 tverrsnitt)
* 1 stk. 20 A og 1 stk. 25 A kurs til komfyr/stekeovner
* Øvrige kurser på 10 A, 15 A og 16 A
* Installert forbruksmåler (undermåler) til østre bygningsdel
* 1 stk. 200 l. og 1 stk. 120 liter varmtvannsbereder montert i kjeller

Byggemåte

Enebolig med alt på ett plan. Huset er oppført i tre og lettklinkerblokker på mur.

Grunnmur/fundamentering:
Grunnmurer av sementblokker og lettklinkerblokker. Det er krypkjeller under deler av boligen. Ytong i himling, vegger av sementblokker og grus på grunn.

Yttervegger:
Hovedhus av lettklinkerbetong, tilbygg av tre. Tilbygg og stedvis vegger av lettklinkerblokker er kledd med trekledning.
 
Yttertaket:
Plassbygget sperretak i saltaks form med bordet undertak. Taket er tekket med dobbeltkrum betongstein. Takstein er fra ca. 1982 med unntak av tilbygget mot øst hvor taksteinen er fra ca. 1968. Loftet er luftet med ventiler i gavler og det er tilgang via trappeluke i gang. Delvis gulvet lagringsloft.

Etasjeskille:
Ytong og trebjelkelag som etasjeskiller.

Angitt byggemåte er basert på utarbeidet Tilstandsrapport, for ytterligere beskrivelse - se utarbeidet Tilstandsrapport.

Oppvarming

Boligen har oppvarming basert på strøm og vedfyring.

Vedfyring fra peisovn ved siden av terrassedør i hovedstuen, denne har sidehengslet glassdør. Nyere parafinkamin kledd med kleberstein i sidefelt i innerste del av hovedstuen (se senere kommentar).

Boligen har 2 stk. pipeløp, den ene av disse er etablert i forbindelse med tilbygg i 1982.

Elektrisk oppvarming med stedvis monterte panelovner/opplegg for panelovner. Elektriske varmekabler på begge baderom. I stue-/aktivitetsrom i østre del av bygningen er det termostatstyrt gulvvarme.

Det er montert en oljetank på ca. 1000 liter av glassfiber, denne er i bruk i dag og forsyner parafinbrenneren i hovedstuen. Til opplysning er det en nedgravd oljetank i hagen, denne er ikke lengre i bruk, og er i følge opplysninger vasket/renset og gjenfylt med masser. Det gjøres oppmerksom på at det fra 2020 er forbud mot bruk av fossil fyringsolje til oppvarming av bygg, biooljer kan man fortsette å bruke. Kommunen kan pålegg fjerning av nedgravde oljetanker.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Parkering

Eiendommen har rikelig med utvendige parkeringsplasser på egen tomt, på gruslagt gårdsplass på tomtens søndre og østre del.

Eier

Robert Vedvik Per Vedvik

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

I 1994 er avløpssystemet fra eiendommen omlagt og separert - kommunen anla ny spillvannsledning langs Hellaveien via pumpestasjon med videreføring til det kommunale TAU-anlegget. Spillvannsledning ble lagt med nytt innlegg fra boligens kjeller til kommunalt tilknytningspunkt. I 1994 er det også innlagt ny vannledning (plast) inn til huset. I følge Færder kommune går det ingen kommunale VA-ledninger over eiendommen. Felles private ledninger med andre eiendommer er anlagt på østsiden av huset.

Det er adkomst fra Hellaveien som er offentlig vei (kommunal).

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune av 31.01.2018 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde)" og "Byggegrense". I kommuneplanen er det angitt byggegrense på eiendommen, denne følger blant annet yttervegger mot vest og deler av yttervegger i syd, se vedlagte situasjonskart "kommuneplan" hvor byggegrensen er angitt i kartet i rød striplet linje.

Det er ingen reguleringsplan for området.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune. Tilgrensende eiendom i syd - småbåthavn (gbnr. 124/12) er avsatt til "Småbåthavn - nåværende".

Ferdigattest og evt. kommentarer til avvik i godkjente bygningstegninger fra dagens bruk

Boligen har ferdigattest for tilbygg og påbygg fra 1968/69, datert 16. september 1969. Kopi av denne følger av PDF-salgsoppgave. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det finnes ikke ferdigattester eller midlertidig brukstillatelse i Færder kommune sitt bygningsarkiv for opprinnelig del av boligen eller senere på-/tilbygg utover ovennevnte ferdigattest. Det finnes dog. godkjente bygningstegninger fra bygningen som er oppført i 1962 i kommunens arkiv markert med elektronisk arkivnummer D-NK + 203563, tilbygg og ombygging i bygningssak 322/68 datert 29/6-1968 (ajour 25/3-1969) og utvidelse av stue i bygningssak 300/82 i tegninger av 11. mai 1982

I følge §8 i "Proposisjon til Stortinget (Prop. 99 L) Endringer i plan- og bygningsloven (forenklinger i byggesaksdelen og oppheving av krav om lokal godkjenning av foretak", skal det ikke utstedes ferdigattest i gamle saker fra før 1998 som ikke er avslutta med ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det betyr at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest, men det betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Det bemerkes at det i boligen er avvik mellom de godkjente bygningstegningene og dagens bruk da det ikke finnes dokumentasjon på installasjon av boligens kjøkken i østre del, det finnes kun dokumentasjon på kjøkkenet i opprinnelig del av huset. Det bemerkes også at det Ifølge godkjente tegninger er inntegnet "disponibelt rom" i bygningstegninger (ikke soverom) i rommet på husets nord-vestre hjørne som har vært soverom men som i planskisser benyttet i dette prospekt er angitt som "bod/lagringsrom". Dette rommet er dermed definert som bod/lagringsrom og dermed ikke omsøkt/godkjent som "hovedrom til boligen" men "tilleggsdel til boligen". Evt. omgjøring til soverom vil kreve bruksendring. Vindu mot vest i dette rommet fremgår av bygningstegningene. Det er ikke søkt om blending av dør fra opprinnelig kjøkken inn til "østre del" av huset, her anbefales det å reetablere dør for intern tilkomst til alle boligens rom (østre del er ingen egen boenhet men er del av boligen). Hvorvidt blendingen er søknadspliktig er forbundet med usikkerhet. Husets planløsning er noe endret fra slik boligen er inndelt i dag, men dette er ikke søknadspliktige tiltak da de aktuelle endringene av rommene er omgjort fra "hovedrom til hovedrom" og ikke "hovedrom til tilleggsrom" eller motsatt. Søknad og evt. krav fra bygningsmyndighetene i forbindelse med de ovennevnte avvikene må bekostes og besørges av kjøper dersom man ønsker å beholde "kjøkken nr. to" og dersom man ønsker å benytte nevnte "bod/lagringsrom" som soverom. Ved evt. søknad om godkjenning blir dette kjøpers ansvar og risiko da boligen selges slik den fremstår.

De opprinnelig godkjente bygningstegninger fra kommunalt bygningsarkiv følger av salgsoppgaven.

Prisantydning

14 900 000,-

Beregnet totalkostnad

14 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 372 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 385 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 15 285 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og oppsummerte tilstandsgrader fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 16/05-2022 fra rapportansvarlig Onsrud Taksering ved Jens Martin Onsrud som er uavhengig Takstmann. 

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom.

Utarbeidet rapport opplyser innledningsvis at "boligen fremstår med vedlikeholdsbehov da flere konstruksjoner har påløpt alder".

Eiendommen har tilstandsgrader oppsummert som følger med i alt 38 stk. punkter;

-  1 stk. tilstandsgrad  0 (TG-0) - ingen avvik.
- 10 stk. tilstandsgrad 1 (TG-1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG-2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  24 stk. tilstandsgrad 2 (TG-2) - avvik som kan kreve tiltak.
-  3 stk. tilstandsgrad 3 (TG-3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 vurderinger, i alt 3 stk. (se rapport for mer utfyllende opplysninger og evt. tiltak) gjelder følgende bygningsdeler:
* Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Baderomsplater har passert forventet levetid med god margin.
* Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet.
* Våtrom - Generell - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG-2 som er kommentert i rapporten at kan kreve tiltak (24 stk. punkter) gjelder følgende forhold (se rapport for mer utfyllende opplysninger og evt. tiltak):
* Utvendig - Taktekking: Det er aldersslitasje. Mye mose på tak.
* Utvendig - Nedløp og beslag: Renner og beslag har påløpt alder og værslitasje.
* Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er riss i puss på synlige murvegger. Kledning har alder/værslitasje, og stedvise råteskader.
* Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Stedvis noe misfarginger i konstruksjoner, men dette er tørt under befaring og antas å stamme fra eldre lekkasje/kondens.
* Utvendig - Vinduer: Vinduer har alders/værslitasje.
* Innvendig - Overflater: Overflater har påløpt alder og stedvis stor slitasje.
* Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
* Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre (ikke krav til dette på byggetidspunktet)
* Innvendig - Pipe og ildsted: Piper har påløpt alder.
* Innvendig - Krypkjeller: Det er stedvis saltutslag på overflater, dette sees i sammenheng med redusert effekt på utvendig fuktsikring.
* Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
* Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
* Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er avvik.
* Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
* Våtrom - Overflater Gulv - Bad 2: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
* Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad 2: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
* Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Innredning har påløpt alder, og noen fronter trenger justering, men ingen vesentlige skader.
* Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Vifte mangler frontpanel.
* Spesialrom - Overflater og konstruksjon - WC: Overflater og innredning har alder/bruksslitasje.
* Tekniske installasjoner - Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
* Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
* Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i entre. Automatsikringer på alle kurser.
* Tomteforhold - Drenering: Det er stedvis saltutslag på fritt eksponerte kjellervegger, dette indikerer redusert effekt på dreneringer / kapillært oppsug fra grunnen.
* Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 6/12-2020. Rapporten konkluderer med følgende status: Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget. Rapporten er likevel ikke noen garanti for at avvik på fyringsanlegget ikke finnes. I Forskrift om brannforebygging kapittel 2 er det stilt krav om forebyggende plikter for eieren av byggverk. Denne saken er herved formelt avsluttet".

Tilsynsrapport utleveres hvis ønskelig på forespørsel.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16 371 kWt. Strømforbruket gjelder hele boligen. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må selv sørge for egen bygningsforsikring og evt., innbo-/løsøreforsikring fra og med dato for overtagelse.

Kommunale avgifter

Kr. 19 866 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift for 2 stk. pipeløp. Selger har hatt en frivillig tilleggsleveranse i renovasjon (søppel) som ikke er inkludert i oppgitt beløp.

Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 284 982.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 4 625 936.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene utgjorde hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger) for det angitte inntektsåret.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i verken velforening eller sameie.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet og den har ingen bo-/utleieenhet utover denne.

Til generelle opplysning vil det normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold iht. plan- og bygningsloven. Det bemerkes at den del av boligen som har tilgang til "kjøkken nr. 2" ikke er noen egen boenhet men utgjør del av boligen generelt, se for øvrig kommentar i punktet "ferdigattest".

Konsesjon/odel

Det er ikke konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Skolekrets 6 - Vestskogen.  For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med skole- og barnehagekontoret i Færder kommune på telefon 47 39 79 06.

Adkomst - slik finner du frem til Hellaveien 42

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Evt. ønske om relativt hurtig overtagelse kan imøtekommes.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/eventuelt betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Tinglyste servitutter-/heftelser og rettigheter som følger eiendommen

Det er innhentet kopi av tinglyste dokumenter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Følgende er tinglyst og følger eiendommen, også følger matrikkelen også ved eiendomsoverdragelse:

1985/2801-1/91. Jordskifte tinglyst 25.02.1985. Grensegangssak. Gjelder denne registerenheten med flere.
Meglers forklaring til dokumentet: Vestfold jordskifterett avholdte den gang grensegang og rettsutgreiing for bruksforhold ved Hella brygge som også omfatter bruk av "steinplatting/brygge"for naboeiendom og område for båtrampe for Færder kommune/båtforeningen.

2013/1114499-1/200. Bestemmelse om veg tinglyst 23.12.2013. Rettighetshaver: Knr: 3811 - Gnr:124 Bnr: 2.
Meglers forklaring til dokumentet: Dokumentet gir tilgrensende eiendom i nord, gbnr. 124/2 rett til veiadkomst på eksisterende vei over Hellaveien 42 sin eiendom, veien er inntegnet i kartfoto i det tinglyste dokumentet.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Selger har ikke bodd i boligen og har derfor begrenset kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper oppfordres derfor til å foreta grundige undersøkelser av boligen, gjerne med fagfolk.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?