Til innholdet

Sjelden anledning! En landlig drøm på nesten 10 mål med våningshus, låve m/leilighet, stabbur og garasjer. Må oppleves!

Romsveien 154A
Prisantydning 12 200 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 243
BRA: 243 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1750
Tomtareal: 9236 m²

Kort om eiendommen

Velkommen til denne vakre og naturskjønne prakteiendommen med et herskapelig preg!
Denne flotte eiendommen i Romsveien 154 er en drøm som nå kan bli virkelighet.

Vi selger her en eiendom som oser av sjarme og nostalgi. Men sin landlige beliggenhet og flotte bebyggelse, ligger alt til rette for å tilfredsstille "gårdsdrømmen" i naturskjønne og rolige omgivelser, og det kun 10 minutter i bil fra Tønsberg sentrum.
Det første som møter deg når man ankommer eiendommen er en flott allè av løvtrær som brer seg over veien. Deretter kommer man inn på det flotte gårdstunet som virkelig fremprovoserer godfølelsen og forsterker det gode inntrykket.

Selve tomten er utrolig flott opparbeidet,  og ikke minst stor og innholdsrik. Her finner man alt fra flere hundre år gamle trær til gamle natursteinsmurer, noe som passer godt til en eiendom av dette slaget.

Bebyggelsen er godt vedlikeholdt og det er gjort store oppgraderinger de siste 10 år. I deler av låven er det innredet en godkjent leilighet på over 100 kvm. som kan innbringe gode leieinntekter. I resten av låven er det garasjeplass, hestebokser samt meget god lagringsplass på begge plan. I tillegg finner man en frittstående garasje med bodplass.
Det gamle og flotte stabburet setter virkelig prikken over ièn.

Det å kunne bo på en slik landlig idyll som dette, men samtidig ha kun 10 minutter til byen, sjøen og E-18 er relativt sjeldent. Vi vil derfor betegne dette som en unik og sjelden mulighet til å kunne anskaffe seg en drøm av en eiendom.

Velkommen skal du være!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SLAGENDALEN

Adresse

Romsveien 154A og B
3114 Tønsberg

Innhold

Våningshuset/hovedbygningen

1. etasje:
Entrè og hall med stor garderobe, vaskerom, toalettrom, stort kjøkken, romslig spisestue samt stue.
Trappenedgang til kjelleren.

2. etasje:
Stor stue, 4 soverom, kontor, 2 bad og wc.
Oppgang til stort gulvet loft.

Kjeller med lagringsplass under deler av boligen.

Planløsning låve

1. etasje leilighet:
Bad, gang, soverom og kontor.

2. etasje leilighet:
Bad, gang, kjøkken, stue og soverom.

Annet:
Låven inneholder foruten leiligheten; verksted, garasjerom, hestebåser og boder i 1. etasje samt et stort lagringsrom i 2. etasje med adkomst via låvebru.

Standard

Bygningsmassene fremstår som svært godt vedlikeholdt og det er lagt vekt på å ivareta sjarmen denne eiendommen innehar. i 2011 ble våningshuset vesentlig oppgradert og restaurert, og det ble det lagt vekt på et materialvalg som passer godt til boligens og eiendommens stil.

Av utbedringer som ble gjort i 2011 kan det bl.a. nevnes:
*Alle våtrommene ble vesentlig oppgradert
*Nye vinduer i hele boligen
*Ny kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Kvänum inkl. hvitevarer
*Oppgradering av el-anlegget inkl. nytt sikringsskap
*Oppgraderinger av alle innvendige oveflater
*Ny varmtvannstank på 300 ltr.
*Fornyet en del røropplegg
*m.m.


I tillegg er det gjort utbedringer i 2019 som:
*Nymalt våningshus inkl. skifting av noe kledning.
*Byttet fasadekledning på låvens østside samt malt 2 vegger.
*Malt garasjen
*Malt stabburet.
*m.m.

En beskrivelse av de ulike rommene i våningshuset er som følger:

1. ETASJE

Entrè, gang og hall
Man kommer inn i i huset via en flott to-fløyet dør og rett inn i entreen som er adskilt fra hallen med en dobbel glassdør. Fra entreen er det trappeadkomst til kjelleren.
Hallen gir et meget godt førsteinntrykk da den er både lys og luftig. I tillegg er den tilknyttet 2. etasje med en flott og fasjonabel trapp som svinger seg oppover i et åpent og luftig trapperom.
Hallen er i direkte tilknytning til et garderoberom/gang med plassbygget innredning og kledelige hvitmalte profilerte fronter. Her er det også integrert et stort frys-/kjøleskap med samme fronter som garderobeskapene.

Kjøkkenrommet
Boligen kan by på et meget romslig kjøkken og en svært innholdsrik kjøkkeninnredning fra kvalitetsmerket Kvänum. Dette er et stilfullt og flott kjøkken med herregårdspreg, noe som kler huset godt.
Her er det plass i massevis i de mange skap og skuffer, og det er metervis med benkeplass. Benleplatene er for øvrig i heltre.
Det strømmer inn godt med naturlig lys fra de mange vinduene, og utsikten er virkelig idyllisk. Kjøkkenrommet oppleves som svært lunt og trivelig, og er et rom som innbyr til mange hyggelige stunder.
I tillegg er det plassert en vedovn i hjørnet.

Kjøkkenet har en eksklusiv, 100 cm bred gasskomfyr med 2 stekeovner, gassbluss og keramisk koketopp. Over komfyren er det en pent innkledt ventilator og glaserte, vaniljefargede fliser over kokesonen.
Videre finner man integrert kjøleskap, integrert fyseskap og integrert oppvaskmaskin; alle fra kvalitetsprodusenten Miele.

Spisestuen
Den staselige spisestuen ligger i praktisk avstand til kjøkkenet (vegg-i-vegg), og er et svært sjarmerende rom med romantisk blomstrete tapet på veggene og en flott peisovn langs den ene veggen.
Rommet har god plass for langbord, og man kan dermed dekke opp til store selskaper med mange gjester.

Stuen
Stuen er adskilt fra spisestuen med en to-fløyet dør, og her er det direkte utgang til en skiferbelagt og solrik terrasse som vender ut mot den flotte hagen.
Stuen er holdt i samme stil som spisestuen med gamle, malte tregulv og hvitmalt tak med flotte bjelker.
Rommet smykkes med en praktfull kakkelovn, som gir svært god varme.

Vaskerom og toalett
I forbindelse med garderobegangen er det adkomst til en flott og praktisk vaskerom med både benk- og skapplass. Det er nedfelt vaskekum med armatur i benken. Rommet har spotter i taket, og det er god plass til både vaskemaskin og tørketrommel.

Ved siden av vaskerommet finner man et koselig toalettrom/gjestetoalett med autentisk innredning som toalett i gammel stil og gulvstående servant. Det er flott tapet på veggene og spotter i taket.

2. ETASJE

Baderommene og toalettrommet
I 2. etasje finner man en egen baderomsavdeling som er adskilt fra de andre rommene.
Det er to delikate bad og ett separat toalettrom. Dette er selvfølgelig meget praktisk når hele familien skal på badet om morgenen.

Det første badet innbyr til velvære med innfliset badekar og regnfallsdusj. Kraner og dusjgarnityr er holdt i nostalgisk design, mens flisene over badekaret er lyse, håndlagede fra Fired Earth.
Rommet har lyse panelvegger ellers, sandfargede fliser på gulv, downlights i hvitmalt panelhimling og stort sprossevindu vendt mot hagen. Videre er det toppmontert servant på hvit skuffeseksjon, frittstående toalett, behagelig gulvvarme og avtrekk fra balansert ventilasjon.

Bad 2: Det andre badet har sandfargede fliser på gulv med gulvvarme, hvitmalte panelvegger, downlights, elektrisk avtrekksvifte og stort sprossevindu. Innredningen består av en stilfull søyleservant, belysning over speil, veggskap og dusjnisje.

Boligens soverom
Det er 4 soverom i huset, og alle er beliggende i boligens 2. etasje.
Rommene er lyse og luftige, og holdt i delikate farger med synlige bjelker i hvitmalt tak. Noen av rommene har også fått en svært sjarmerende tapet på vegg som understreker den romantiske stilen.
Tre av soverommene har garderobeløsning, dere flere skap er plasstilpasset og holder høy kvalitet.
Det er ytterligere 2 soverom i utleiedelen.

TV-stue
I 2. etasje er det en flott tv-stue med godt lysinnslipp fra 2 sprossevinduer på hver sin side av rommet.
Dette er et flott rom å trekke seg tilbake til, og den fungerer også utmerket som en egen stue til store barn som etterhvert trenger litt privatliv.

LÅVEN
Deler av låvebygget er smart innredet med en utleiedel over to plan. Denne består av to soverom, to bad, en koselig stue og et kjøkken. Utleiedelen ble etablert på 80-tallet, og overflatebehandlet i 2011. Badene inneholder dusjkabinett, toalett og servant. I andre etasje er det nyere dusjkabinett fra 2011, og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet er romslig med innredning i eik.

Låven har for øvrig et stort innredet rom, et verksted/garasje med plass til flere kjøretøy samt flere boder som gir lagringsplass. Låvens 2. etasje har adkomst via flott låvebru, og her finner man et stort rom med enda mer lagringsplass.
I låven kan det finnes bra med potensiale for videre utnyttelse.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et landlig, men samtidig sentralt område i Slagendalen i Tønsberg kommune, kun 10 minutter fra Tønsberg sentrum. Stedet er naturskjønt og byr på gode turområder og ridestier. Lefdal rideskole ligger ca. 2 km unna. Vinterstid kan du spenne på deg skiene rett utenfor stuedøren.

Nærområdet er viden kjent for sine mange kulturminner, der spesielt funnet av Osebergskipet utmerker seg. Selv på eget gårdstun kan du studere en fasinerende steinformasjon på ca. 20 meter i diameter. Historikere og arkeologer har ikke funnet svar på hva som skjuler seg i røysa, men at den er gammel er det ingen tvil om. Om det er et horg kan det stamme fra så tidlig som år 400.

Fra eiendommen er det kun 3 km til Åsgårdstrand, som er et yndet bade- og feriested langs Oslofjorden, med badepark og idylliske strender. Stedet er også kjent som "kunstnerbyen", der Edward Munch malte noen av sine kjente malerier. I dag finnes det flere gallerier, kunstverkutsalg og atelier i den lille byen som har et idyllisk sørlandspreg.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Fra eiendommen er det få km til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og gresslette som innbyr til soling.
Det er for øvrig flere andre flotte badesteder i området.

Adkomst

Fra Tønsberg jernbanestasjon kjører man opp mot og forbi Vestfold Sentralsykehus. Ta til venstre i rundkjøringen på Heimdal og følg veien 4 km frem til rundkjøringen ved Nordre Slagen Kirke/Klokkeråsen skole. Ta til høyre i rundkjøringen, så til venstre inn Romsveien. Eiendommen ligger inn en stikkvei på venstre side etter ca 2 km.

Type, eierform og byggeår

Enebolig - selveier. Antatt oppført i ca. 1750. Tilbygget på 1900-tallet.
Det er usikkert når de andre bygningene er oppført.

Bygninger og byggemåte

Våningshuset er fundamentert på antatt støpte såler i betong. Støpte vegger i betong og mur under terreng. Gråsteinsmurer.
Grunnforhold av jord og steinmasser. Drenering til kultet masse.
Yttervegger i tømmer og reisverk/stående- liggende plank. Isolert.
Stående malt tømmermannskledning. Over og underliggere. Innkledde gesimser og takutstikk.
Saltak- sperre og åstak. Undertak av over og underliggere. Gulvet lagringsloft. Noe synlig isolasjon ut mot raft og gesims.
Taket er tekket med tegltakstein av eldre type.

Låvebygning oppført i tre. Ene del av låven er innredet til leilighet.
Bygningen er fundamentert delvis med ringmur i betong og stein. Noe fundamentering med steinmurer og pilarer.
Utvendig kledning av stående malt trepanel. Malt i 2019. Fasade og kledning på fasade øst er ny i 2019. Eldre vinduer med enkle glass. Doble låvedører. Div. labankdører. Saltak, sperre og åstak. Undertak av over og underliggere. Taket er tekket med dobbelkrum betongtakstein på fasade syd mot gårdstunet. Bakre del mot nord har enkelkrum tegltakstein. Takrenner i stål. Innvendig låvegulv i tre i 2.etasjeplan.

Frittliggende garasje bygget med støpt plate og ringmur på mark. Hovedkonstruksjon vegg  oppført i mur , antatt av type Ytongblokker- lettbetong.  Utvendig stående malt kledning. Vippeport i tre. Etasjeskiller opp mot loft er i mur- antatt lett murkonstruksjon. Saltak tekket med dobbelkrum betongtakstein. Takrenner i stål. Vindskier i tre. Det er innredet utedo og bod for enden av garasjen. Eier har malt utvendige fasader i 2019.

Stabbur type kåpe-stabbur, bygget i tømmer-konstruksjon. Fundamentert på pilarer. Tak av type saltak tekket med tegl-takstein. Vindskier i tre. Takrenner i tre. Vegger har ekstra beskyttelse med malt trekledning som danner en kappe rundt fasadene. Innvendig gulv i tre. Innvendig trapp til lagringsloft . Vindskier er skiftet og malt i 2019. Utvendig malt i 2019.

Dette er et utdrag fra tilstandsrapporten til takstmann Hans Holt. Rapporten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Antall rom

Oppholdsrom: 4, Soverom: 3, Bad: 2, Ekstratoalett: 2

Arealer og fordeling per etasje

I hovedbygningen/våningshuset:
Primærrom: 243 kvm, Bruksareal: 243 kvm, Bruttoareal: 260 kvm

1. etasje: p-rom: 121 kvm, bra: 121 kvm, bta: 130 kvm.
2. etasje: p-rom: 122 kvm, bra: 122 kvm, bta: 130 kvm.

I låven/sidebygningen:
Primærrom: 35 kvm, bruksareal: 328 kvm, bruttoareal: 343 kvm.

1. etasje: p-rom: 35 kvm, bra: 193 kvm, bta: 203 kvm.
2. etaske: p-rom: 0 kvm, bra: 135 kvm, bta: 140 kvm.

I leilighet (låven/sidebygningen):
Primærrom: 106 kvm, bruksareal: 110 kvm, bruttoareal: 119 kvm.

1. etasje: p-rom: 36 kvm, bra: 36 kvm, bta: 39 kvm.
2. etasje: p-rom: 70 kvm, bra: 74 kvm, bta: 80 kvm.

I garasjen:
Bruksareal: 41 kvm, bruttoareal: 43 kvm.

I stabburet:
Bruksareal: 20 kvm, bruttoareal: 22 kvm.

Oppvarming

Våningshuset/hovedhuset:
Det er vedovn på kjøkkenet, i spisestua og i stua i 2. etasje.
kakkelovn i stua i 1. etasje.

Det er varme i gulvet på kjøkkenet, i gangen, på wc og på vaskerommet i 1. etasje.
Varme i gulvet på baderommene i 2. etasje.

Vegghengte, elektriske oljeovner i spisestua og i stua i 1. etasje.

Ventilasjonssystem med varmegjenvinner med motoren plassert på loftet.

Leiligheten:
Peisovn i stua.
Varme i gulvet på begge baderommene.
Ellers vanlig elektrisk oppvarming med panelovner.

Parkering

Det er parkering i garasje samt at det er plass til flere biler i låven.
Det er for øvrig rikelig med parkeringsmuligheter på eiendommen.

Areal og eierform

Areal: 9 236 kvm. Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Allerede i det man kjører inn mot eiendommen får man en herskapelig følelse. Den flotte veien inn mot tunet er omkranset av flotte løvtrær som danner et naturlig tak over passasjen. Når man kommer frem til bygningsmassen vil man umiddelbart kjenne på den herskapelige og rolige følelsen dette stedet gir deg.

Eiendommen på 9236 kvm. ligger i idylliske og landlige omgivelser, der utsikten strekker seg helt mot Kilen, og solen skinner fra morgen til sene kveld. Gårdstunet er vakkert og parkmessig opparbeidet med store plenarealer, nydelig beplantning, frodige trær og flotte hekker. Det medfølger to kostbare robotklippere fra Husqvarna. Dette gjør den vakre tomten lettstelt og den fremstår som nyklipt og fin hele sesongen.

Eiendommen har kjent historie tilbake til 1750, og muligens enda lengre bak i tid. Et spennende kulturminne pryder tomten, og byr på et lite mysterium som har gitt arkeologer og historikere hodebry. Dette kan være en horg/gudehov fra så langt tilbake som år 400, eller et gravsted med mulig tilknytning til Oseberg. En annen teori går ut på at det er ruinene av en gammel stavkirke.

Kulturminnet består av en opphøyd, rundt steinformasjon på ca. 20 meter i diameter, omkranset av ærverdige eiketrær med enorm stamme. På eiendommen gir dette et vakkert skue, og det hele fremstår som et naturlig, stemningsskapende lysthus.

Eiendommen er bebygd med et meget tiltalende våningshus over to plan, med solgul kledning og hvit staffasje. Videre finnes et rødmalt låvebygg med en sjarmerende låvebru i stablet stein, og et nydelig stabbur som understreker sjarmen. I bakkant finnes et gulmalt garasjebygg. Deler av låven er innredet med en utleieleilighet, som kan gi gode leieinntekter.

Våningshuset har en herskapelig, steinsatt terrasse med elegant rekkverk i smijern på hver side, og trapp ned til hagen. Terrassen er utstyrt med markise som gir ly, og det er god plass for utemøblement. Her kan solen nytes gjennom hele dagen, med skue over egen "park" og øvrig landskap. I låvebygget finnes trimrom, et par bokser egnet for ponnier, samt flere rom med innredningspotensial og lagerplass.

Eier

Hans Otto Beckstrøm Marianne Beckstrøm

Vei, vann og avløp

Adkomst fra privat vei.
Vann fra eget borehull.
Avløp til privat renseanlegg (biovac-system).

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til:
LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet virksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende.
Bevaring kulturmiljø.

Eiendommen ligger ikke i regulert område.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bruksendring til 1 boenhet i del av driftsbygningen datert 21.05.2010. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Prisantydning

12 200 000,-

Beregnet totalkostnad

12 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 305 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 200 000,-)) 11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 317 322,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 517 322,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og formuesverdi

Utført av : Hans Holt Takstdato : 07.09.2019 Formuesverdi : 2 563 323,- Sekundær formuesverdi : 9 227 961,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Kommunale avgifter

Kr. 8 020 pr. år
Dette inkluderer avgift for feiing av 3 pipeløp, renovasjon for 2 bruksenheter samt tømming av minirenseanlegget.
Beløpet er fordelt på 4 terminer pr. år.

Muligheter for utleie

Det er en egen utleiedel i låven på 106 kvm. Denne er godkjent for utleie.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995)
Digital markedsføring (Kr.10 950)
Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 11 800 000,-) (Kr.70 800)
Annonsering i avis etter avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Tor Fredrik Westrum Lindman

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Tor Fredrik Westrum Lindman

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?