Til innholdet

Sjarmerende stor leilighet beliggende i ærverdig og koselig bygård med flotte uteområder. Meget sentralt beliggende.

Svend Foyns gate 1a
Prisantydning 2 990 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 104
BRA: 105 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1855
Tomtareal: 0 m²
Få salgsoppgave

Visninger

torsdag 28. mars Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SENTRUM

Adresse

Svend Foyns gate 1a 3126 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

I Svend Foyns arbeiderboliger bor man meget fordelaktig med blant annet umiddelbar gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på; Byens forretningssentrum, Brygga med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, svømmehall, rutebilstasjon, Farmandstredet, Sykehuset i Vestfold m.m. Gunnarsbøparken grenser til eiendommen. I tillegg er det kort avstand til blant annet Slottsparken, Nordbyen, Frodeåsen og Grevestien som tilbyr rekreasjon og fine turmuligheter. Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, caféer, velstelt leilighetsbebyggelse og eldre trevillaer. God offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Det er ca 500 meter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Til jernbanestasjonen er det knappe 700 meter med tilgang til tog på Vestfoldbanen samt buss til Tjøme/Oslo.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1855, modernisert i 2001

Bygninger og byggemåte

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang. Romslig kjøkken med spiseplass og hvitevarer. Stue med peisovn. Soveromsgang. Bod. 3 soverom, hvorav hovedsoverom har stor skyvedørsgarderobe. Bad med dusjkabinett. Wc med håndvask.

1 kjellerbod og 1 stor loftsbod.

Felles bryggerhus for borettslaget som er renovert i gammel stil. Dette lokalet innholder allrom med flott peis, kjøkken og wc. Ved siden av bryggerhuset er det en stor nyrestaurert gammel bakerovn i eget disponibelt rom. Bryggerhuset kan leies (ca kr. 400,-) av andelseierne til f.eks. selskap eller annet etter avtale med borettslaget.

Det er felles sykkelbod på eiendommen ved bryggerhuset. Her er det også rom for fellesfunksjoner som vaktmesterkontor og renovasjonsrom.

Eiendommens historie

Svend Foyns arbeiderboliger er en bygård i Tønsberg i Vestfold. Bygningene ble oppført i etapper fra 1850-tallet. De ble reist av skipsrederen Svend Foyn for folk som var ansatt hos ham. Arbeiderboligene er et fredet kulturminne. Den eldste bygningen mot gata, Nedre gård, ble oppført i 1857, den andre innenfor gårdsplassen, Øvre gård, seinest i 1865. Østre sidebygning (mot Gunnarsbøparken) antas å ha tilhørt første byggetrinn, mens den gule tverrbygningen mot Svend Foyns gate ble oppført noe etter 1870. Bygningene inneholdt opprinnelig 2- og 1-roms leiligheter. Her bodde på det meste om lag 300 mennesker. Det var enkelt, praktisk og billig. Her var også barnehage, eller «barneasyl» som det ble kalt den gang, slik at foreldre som var opptatt av å arbeide, hadde et trygt sted for barna. Arbeiderboligene ble bygd fordi Svend Foyn (1809-1894), skipsreder og grunnlegger av den moderne hvalfangsten, var opptatt av at hans arbeidere og deres familier skulle ha akseptable boligforhold. Svend Foyn var pioner på området sosial boligbygging for sjøfolk. Bygningene brukes stadig til boligformål og er i dag organisert som et borettslag med navn Svend Foyns arbeiderboliger.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 114 kvm

Standard

Velkommen til denne store leiligheten som fremstår som sjarmerende og koselig med mange flotte detaljer. Leiligheten er en endeleilighet og hovedsoverommet grenser til Gunnarsbøparken. Leiligheten ble oppusset og modernisert etter en brann i 2001. Da ble også vinduene byttet. På gulv er det lagt parkett og laminat. Veggene er oppmalt i lyse og lune farger og i soveromsgangen er den gamle tømmerveggen bevart. Badet er flislagt på gulv og har våtromstapet på vegger. Det er innlagt kabel-tv fra Canal Digital hvor abonnementet er inkludert i fellesutgiftene. Det er også brannanlegg som er direkte tilknyttet brannvesen (felles for borettslaget). For standard forøvrig, se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann. Boligen gir et meget godt inntrykk. Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i bad. Peisovn i stue.

Parkering

Gateparkering i områdets nærliggende gateløp. Det er godt med eksterne tilbud om leieplasser både innomhus og utomhus innenfor kort gangavstand. Det er ingen egen tilhørende parkering på eiendommen som er tilknyttet borettslaget/leiligheten. Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Den 1. september 2009 innførte Tønsberg kommune beboerparkering i sentrum. Dette innebærer at alle som er folkeregistrerte beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på offentlige avgiftsplasser, og koster pr. tiden kr. 380,- pr. mnd. evnt. kr. 1.980,- pr. halvår (tar forbehold om prisendringer). Se mer informasjon og betingelser på deres nettside www.tbgparkering.no.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

En meget hyggelig hage med atrium som er pent opparbeidet med plen, brosteinslagte arealer, en rekke frukttrær, prydbusker med mer. Uteområdene er felles for borettslaget og benyttes fritt av beboerne.

Eier

Anna Karlsen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommunedelplanen - Sentrum - byplan 2014-2016 er avsatt til boligbebyggelse og offentlig eller privat tjenesteyting. Eiendommen ligger ikke i regulert område. I følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune, omfattes ikke eiendommen av bebyggelsesplan etter eldre Plan- og bygningslov. Eiendommen ligger heller ikke innenfor område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Kommunen bekrefter også at det ikke foreligger igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det arbeides med et plaforslag med planid 704 90019 og plannavn sentrum, byplan 2018 - 2030.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 09.03.1987 ifm. utbedringsprogram for eiendommen. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Diverse opplysninger

Borettslag: Svend Foyn Arbeiderboliger Brl., Orgnr.: 948893932
Andelsnr.: 15
Andel fellesgjeld: 80368, Andel fellesformue: 16238
Borettlaget består av 36 boenheter.

Info om selskapets lån:
Lånegiver: DnB. Lånenummer: 1213.14.49508. Saldo: 1.986.000 pr. 31.12.2018.
Den 07.02.2019 er det avholdt ekstra ordinær generaforsamling hvor det ble vedtatt nytt låneopptak på kr. 8.500.000,- som igjen skal brukes til nye tak på begge bygninger samt brannvern tiltak på loftene. Arbeidet er tenkt påbegynt april 2019 i nedre gård, øvre gård etter sommeren, og alt beregnes ferdig til jul 2019. Samlet lån vil da være 10.500.000. Antatt fellesgjeld etter låneopptak vil være 425.000,- for denne leiligheten. Borettslaget har budsjettert med en husleieøkning på 10 % i 2020 og 2021. 5 % økning i 2022 og 3 % økning i 2023. Det nye lånet (10.500.000) vil dekke inn lånet i DnB. Lånevilkår: 3 års avdragsfrihet, så nedbetaling over 30 år, pt. 2,25 % rente.

Forretningsfører er Britt Lysebo Knudsen i advokatfirmaet Cramer. Forretningsfører opplyser om at fra høsten 2019 skal OBOS ta over som forettningsfører.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslaget. Ny eier skal styregodkjennes

Prisantydning

2 990 000,- / Felleskostnader: 4 960,- Følgende er inkludert i fellesutgiftene: Kommunale avgifter, nedbtaling renter/avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, avsetning til vedlikehold, strøm i fellesarealer, brøyting, plenklipping, vaktmester, kabel-tv/internett (grunnpakke) m.m.

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 80 368,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 070 368,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 5 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 075 500,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon: 1,75 % av salgssum
Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protecor Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen  dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Fullstendige vilkår for boligselgerforsikringen kan hentes på www.protectorforsikring.no. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?