Til innholdet

Sjarmerende og velholdt enebolig i sjønært og attraktivt område på Nøtterøy. ZOLGT

Aråsveien 46
Prisantydning 5 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 219
BRA: 259 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1987
Tomtareal: 1003 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Finn.no: Lokalområde

ARÅS / HÅRKOLLEN

Adresse

Aråsveien 46 3138 Skallestad

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Nærområdet

Eiendommen ligger i et etablert, attraktivt boligstrøk, ca. 12 minutters kjøring fra Tønsberg sentrum. Her bor man bare en liten tusletur unna Arås båthavn. Det er også en rekke badeplasser i nærområdet. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, og hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark.
 
I nærområdet ligger rekreasjonsmulighetene som perler på en snor, enten man er til fots, på sykkel, eller benytter bilen. Legg gjerne turen til Torød nærmiljøanlegg som byr på skøytebane, slalåm, lysløype og idrettsplass.

I Hårkollen er det idrettshall, primært benyttet til håndball. I Nesskogen idrettspark er det høy aktivitet hele uken enten man driver med fotball eller friidrett. Videre er det kort vei til skiløyper og svømmehall, samt golfbane på Borgheim. Nøtterøyhallen byr på et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane.

Busstopp kun få meter fra eiendommen med avganger hvert 20.minutt til byen.

Tjøme og Verdens Ende ligger en liten halvtimes kjøretur unna, og byr på sine mange svaberg, småholmer og vakker natur og nydelige utsikt utover havet. I området ligger også Stall Verdens Ende med rideskole og rideleir for alle. Tar du turen inn til Tønsberg sentrum, finner du et spennende utgangspunkt for alt i fra shopping til en avslappende forfriskning.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1987

Bygninger og byggemåte

Enebolig over to etasjer og kjeller som ble oppført i tre over mur i 1987. Bygget har saltak, tekket med dobbeltkrum betongstein. Nedløp og beslag i plastbelagt stål. Forenklet undertak. Luftet med ventiler i gavler og med luftespalter i isolerte skråtak. Tilgang via luke i stue og i dører i kneveggskott.

Boligen er kledd utvendig med stående trekledning. Kledning er i hovedsak fra byggeår, mens sydvegg er kledd om i 2023. Deler av vegg mot nord blir skiftet i juni i år. Kledningen forøvrig fremstår med normal slitasje, alder tatt i betrakting.

I hovedsak vinduer av tre med tolags glass fra byggeår. Malt ytterdør med glass.

Loft er ikke gulvet, observasjoner er gjort fra luke. Loft fremstår som tilfredsstillende luftet.

Veranda på ca. 3 m2 med tilgang fra stue. Dekke og rekkverk av tre, trapper til hage.

Boligen er oppgradert med bla. ny varmtvannsbereder i 2011, ny kjøkkeninnredning i 2013, nytt takvindu og flere nye vinduer i 2013. I tillegg ble det installert elbillader i 2021.

Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt, og det ble ikke avdekket vesentlige avvik utover vanlig slitasje og elde, men det bemerkes at grunnet bygningsdelenes alder så må det påregnes enkelte utskiftninger i årene som kommer.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

1. etasje: Entré, Omkledningsrom, Hall m/trapp, Bad, Trapperom, 1 Soverom, Kjøkken, Stue.
2.Etasje: Stue med trapp, Gang , Bad , 3 Soverom.
Kjeller: Gang med trapp, Vaskerom, 1 Soverom, Toalettrom, 2 Boder.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: Rominndeling/Bruk av kjeller stemmer ikke med byggemeldte tegninger.

Antall rom

Soverom: 5, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 219 kvm, Bruksareal: 259 kvm

Enebolig:
1.Etasje: 109/109/0 m²  BRA/P-rom/S-rom
2.Etasje: 58/58/0 m² BRA/P-rom/S-rom
Kjeller: 92/52/40 m² BRA/P-rom/S-rom
Sum = 259/219/40 m² BRA/P-rom/S-rom

Garasje:
23/0 m² BRA/P-rom

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.  I kjelleren er det innredet rom som er inkludert i tilstandsrapporten, og det er disse rommene som man må søke bruksendring på hos bygningsmyndighetene for å få dette som godkjente p-rom/ soverom.

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Rominndeling/bruk av kjeller stemmer ikke med byggemeldte tegninger.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Velkommen til denne sjarmerende enebolig i Aråsveien 46 v / eiendomsmegler Henning Grødem og Ida Johnsen. Aråsveien 46 er idyllisk plassert på Nøtterøy. Eiendommen har en flott hagetomt. Stor hekk som skjermer for innsyn rundt eiendommen! Hovedsakelig gressplen og flere uteplasser rundt omkring. Dette er virkelig en "oase" av en hage. Denne boligen tilbyr en flott mulighet for et nytt hjem med personlig preg.

Praktisk flislagt entré med plass til oppheng av yttertøy. Vel innenfor ankommer man en hall m/trapp og videre til stuen og kjøkkenet. Innvendige overflater består av parkett, laminat, heltregulv, vinylbelegg og flis på gulvene, malt tapet, tapet og malt panel på vegger. Malte slette plater, malt panel og takessplater i innvendige tak.

Romslig stue med god plass til både sofaseksjon, spisebord samt øvrig innredning. Her er det store vindusflater som gir godt med naturlig lys. I tillegg står det en moderne peisovn sentralt plassert i stuen. Fra stuen er det direkte utgang til en koselig veranda på ca. 3 m2. Verandaen har trapper til hagen. Her er det tilrettelagt for avslapping og livsnyting.

Kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse og en laminat benkeplate med glassplate over benk ved komfyr og vask. Her er det godt med arbeids- og skapplass. Integrerte hvitevarer bestående av induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. For øvrig ventilator med utlufting.  Her er det plass til en spisegruppe hvor man kan innta en god frokost.

Boligen har to bad, begge med flislagte gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt panel med downlights i taket. Det ene badet er innredet med servantinnredning, badekar med dusjvegg og wc. Det andre badet er innredet med servantinnredning, dusjnisje og wc.

I boligens 2.etg, finnes en romslig loftstue og kontorløsning. Her er det boltreplass for barna/ungdommene! Ett soverom er beliggende i 1. etasje og tre soverom er beliggende i 2 etasje.

I kjelleren har selger innredet ett praktisk  vaskerom, toalettrom, 1 soverom og 2 boder. Vaskerommet har plast skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Overflater av malt betong på gulv, malt mur på vegger og malte slette plater i innvendig tak. Ventilert med naturlig utlufting via ventil i vegg.  WC-rom er innredet med servant, varmeovn på vegg og wc. Ventilert med naturlig utlufting via ventil i himling. Rommet har vinylbelegg på gulv, malt panel på vegger og malte slette plater i innvendig tak. Overflater og innredninger har påløpt alder, men ingen vesentlige skader. Normalt vedlikehold kan påregne.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Kobber vannledninger av varierende årgang.
Plast avløpsrør av varierende alder.
Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og begge bad.
Det er godkjent ventilasjon utifra byggeår, men det anbefales å montere mekanisk avtrekk fra vaskerom og toalettrom.
Ca. 200 liter varmtvannsbereder er montert på vaskerom.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 19 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  9 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 11 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Stedvis noe misfarginger i konstruksjoner, men dette er tørt under befaring og antas å stamme fra eldre kondensering. Det er stedvis brukt plast på kald side av vegger i kneveggskott, dette er ikke anbefalt løsning. Vindskier har alder/værslitasje.

Utvendig - Vinduer: Vinduer og terrassedør har passert mer enn 50% av forventet levetid, og har alder/værslitasje.

Utvendig - Dører: Døren har påløpt alder og noe slitasje Det bemerkes at døren har vesentlig dårligere isolasjonsevne en moderne dører.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjoner har alder/værslitasje. Terrassen har alder/værslitasje og bjelkelag virker underdimensjonert.

Innvendig - Rom Under Terreng: Det indikeres forhøyede fuktverdier i nedre deler av vegger. Dette sees i sammenheng med redusert effekt på dreneringer/kapillært oppsug fra grunnen.

Innvendig - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er noe fall til sluk, men fall er ikke iht. krav. Noe misfarging i fuger.

Tomteforhold - Drenering: Dreneringen har passert mer enn 50% av forventet levetid. Grunnmursplast mangler stedvis klemlist. Det er stedvis saltutslag på kjellervegger, og det indikeres forhøyede fuktverdier i nedre deler av vegger og i gulv, dette sees i sammenheng med redusert effekt på dreneringer / kapillært oppsug fra grunnen.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter: Det er stedvis noe riss i utvendig puss, men ingen synlige gjennomgående sprekker.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Boligen varmes opp via vedovn, varmekabler på badene. Ellers elektrisk oppvarming.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS orienterer om at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 25.01.23.
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Feiing ble utført 25.01.23. Anlegget har ikke fyringsforbud.

Parkering

Parkering i egen garasje, samt mulig oppstillingsplass på egen eiendom. For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 1 003 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er pent opparbeidet med plen, beplantning og terrasse. Steinlagt gårdsplass.

Eier

Elin Åse Vedvik Erik Thomassen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan vedtatt 31.1.2018.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn Hårkollen I vedtatt 18.4.1975 med planID 3811 127 og reguleringsformål boliger og Offentlig trafikkområde.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Informasjon om planarbeid for området:
Det foregår planarbeid for området.
Kommentar: Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssone ras- og skredfare over deler av den.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av bygninger på eiendommen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998". Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest.

Prisantydning

5 990 000,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 181 250,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 182 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 172 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 22.05.2023 Formuesverdi : 1 841 078,- Sekundær formuesverdi : 6 627 880,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 17758 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Storebrand

Kommunale avgifter

Kr. 18 754 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Oppgitt beløp er for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 841 078,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 6 627 880,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke inkl drone (Kr.16 400) Provisjon (Kr.54 375) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskifteforsikring (Kr.41 252,50) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke utlegg (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.150 512,50)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?