Til innholdet

Sjarmerende fritidsbolig med anneks og bod. Din idylliske flukt til naturen! 4 sov.

Fantenveien 39
Prisantydning 3 350 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 79
BRA: 95 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1969
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Oppdag en idyllisk flukt fra hverdagen med denne sjarmerende fritidsboligen. Oppvarmede flisgulv på badet, panelerte vegger og en koselig vedovn i stuen gir et hjemmekoselig preg.


Eiendommen strekker seg videre med et praktisk anneks. Annekset har både karakter og funksjonalitet, og er dette den perfekte utvidelse av boarealet ditt.


Som prikken over i-en finner du en robust og godt konstruert bod på eiendommen. Ideell for oppbevaring av utstyr og ski, med en solid konstruksjon kledd i villmarkspanel for å matche resten av eiendommen.


Omringet av storslått natur og oppført på solide fundamenter, er dette et sted hvor du kan slappe av og virkelig føle deg hjemme. Kom og opplev den unike roen og komforten denne fritidsboligen tilbyr!


Kontakt megler for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Fantenveien 39 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1969

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig oppført i 1969. Bod ble bygger i 2021 og annekset i 2014.

Fritidsbolig
Byggemåten på denne fritidsboligen viser god bruk av både moderne og tradisjonelle materialer, noe som har resultert i en solid og varig konstruksjon.

Taket er tekket med impregnerte trebord, med et undertak av rupanel og papp. Vindskiene og israftene er beiset, mens renner, nedløp og beslag er av lakkert eller plastbelagt stål.

Ytterveggene er av bindingsverk, med vegger fra byggeåret foret ut og isolert med omtrent 200 mm isolasjon. Veggene er kledt med stående villmarkspanel, noe som gir en robust og naturlig utseende.

Takkonstruksjonen er av sperrekonstruksjonstype, med en ny konstruksjon lagt over den eldste delen. Det er anlagt lufting mellom konstruksjoner og undertak. Kun loftet over utbygget er tilgjengelig, og det er opplyst at loftkonstruksjonene er isolert med omtrent 300 mm mineralull.

Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og koblet ramme, med karmer fra 2014 og vindusrammer fra 2016. Ytterdøren er av formpresset materiale, mens terrassedøren har 3 lags glass, begge fra 2014. Det er også en panelt fyllingsdør ytterst, med ukjent alder.

Det er en terrasse oppført på diverse fundamenter, med impregnerte bjelker og gulvbord. Overflaten og rekkverket er beiset.

Byggegrunnen er fjell, med fundamenter av mur og lettklinkerblokker fra byggeårene. Disse er supplert med stålstag for ekstra støtte. Det er vann fra et felles borehull, med et plastrør lagt med varme i 2011. Dette røret går til vegg/kum. Avløpet for gråvannet går til en tank/sandfilter.

Samlet sett er denne fritidsboligen bygget for å vare, med en robust konstruksjon og en blanding av tradisjonelle og moderne materialer som gir en kombinasjon av funksjonalitet, komfort og estetikk.

Anneks
Anneksbygningen er en solid og funksjonell tilleggsbygning til hovedboligen, bygget med omtanke for både form og funksjon.

Anneks er oppført direkte på fjell, med pilarer av lettklinkerblokker som gir god støtte. Det er et impregnert bjelkelag med stubbloft, som gir en robust og solid konstruksjon. Vegger er bygget med bindingsverk, er isolerte, og kledd med villmarkspanel, som bidrar til en naturlig estetikk.

Taket er en lukket saltakkonstruksjon, tekket med impregnerte takbord. Takrenner og nedløp er av lakkert stål. Vinduene er med 2 lags glass, med unntak av et eldre vindu med enkelt glass.

Dørene inkluderer to formstøpte dører og en panelert fyllingsdør, som gir forskjellige estetiske uttrykk men alle fungerer godt med bygningens generelle stil.

Innvendig er det laminatgulv, med panel på vegger og i himlingen, som gir et enhetlig og koselig interiør. Toalettrommet er utstyrt med en snurredo og en veggventil. Oppholdsrommet varmes opp av en panelovn, og bygningen har innlagt strøm.

Det er verdt å merke seg at denne bygningen ikke er dekket av avhendingsloven på samme måte som fritidsboligen, og tilstandsgraden fra takstmann er satt på generelt grunnlag. Det bemerkes at vann bør føres vekk fra bygningen for å forhindre potensielle vannskader. Bygget er satt opp av et profesjonelt firma, noe som sikrer høy kvalitet på håndverket.

Bod
Redskapsboden er en praktisk tilleggsbygning som er bygget for å motstå vær og vind.

Den er oppført på fjell, som gir en solid grunn for konstruksjonen. Fundamenter er av vanlige lettklinkerblokker, med et impregnert trebjelkelag og stubbloft, noe som gir en robust og holdbar bygningsramme.

Veggene er bygget av bindingsverk, delvis isolert, og kledd med villmarkspanel. Dette gir en varig og robust konstruksjon som står godt i forhold til omgivelsene.

Taket er en saltakkonstruksjon, tekket med impregnerte takbord på et undertak av rupanel og asfaltpapp. Dette gir god beskyttelse mot været. Renner og nedløp er av lakkert stål, noe som sikrer god vannavledning.

Det er et eldre vindu med 3 lags glass og et eldre vindu med enkelt glass, noe som gir lys til innsiden av boden. Inngangsdøren er finert, som gir en ren og ryddig finish.

Som et tilleggsbygg er redskapsboden ikke dekket av avhendingsloven på samme måte som fritidsboligen. Den er likevel konstruert med samme omtanke for kvalitet og holdbarhet, noe som gjør den til en nyttig og solid del av eiendommen.

Innhold

Fritidsbolig: Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, Garderobe/Soverom 3, Bad, Vindfang, Gang,
Anneks: Soverom, Toalettrom, Bod/Inngang
Bod: Bod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 95 kvm

Fritidsbolig: 71/66 m² BRA/P-ROM
Anneks: 16/13 m² BRA/P-ROM
Bod: 8/0 m² BRA/P-ROM

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Fritidsbolig oppført i 1969

Denne fritidsboligen er en kombinasjon av moderne oppgraderinger og klassisk sjarm, med utbedringer utført etter 2011.

Gulvene er en blanding av parkett og heltregulv, som gir et varmt og innbydende uttrykk. Vegger og himlinger er panelerte, og er enten malt, umalt eller beiset, noe som gir en ekte hyttefølelse.

Det finnes en eldre type elementpipe med sotluke mot kjøkkenet, og en vedovn er montert mot stuen, noe som sørger for god varme på kalde dager.

Innvendige dører er malte fyllingsdører, som ble oppdatert etter 2011. Baderommet har flislagt gulv på betong, med elektriske varmekabler. Det er panel på veggene og i himlingen. Smøremembran er påført på gulvet. Rommet inneholder en benk med servant, toalett, og et dusjkabinett som nylig er blitt byttet ut. Rommet har ingen direkte utlufting, kun via toalettet, som er nødvendig for at toalettutluftingen skal fungere.

Kjøkkeninnredningen består av folierte skrog og fronter. Det er en benkeplate med høytrykkslaminert overflate, og en rustfri stålkum. Det er plass for komfyr og kjøleskap, og det finnes en kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Alt i alt er denne fritidsboligen et flott eksempel på en klassisk, men modernisert hytte som kombinerer komfort og funksjonalitet.


Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Enkelt røropplegg for bad. Fornikla kobberrør og flexirør. Avløpsrør av plast. Egen trykktank som henter vann fra beholder. Det er avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i vegger. Forøvrig naturlig ventilasjon. Varmtvannsbereder med kapasitet på 28 L. Nylig montert. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 32 amp hovedsikring og 3 fordelingskurser. Inntak i anneks. Anlegget er hovedsakelig fra 2015. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  17 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Pipebeslag er ført ned på undertak. Bulker i takfotbeslag. Det er ikke benyttet rennekroker tilpasset lufting over takkonstruksjon. Avstand fra taktekking til bunn av takrenne er over det som anses som normalt. Dette pga. oppbygging av konstruksjon.

Utvendig - Veggkonstruksjon: På loft er det varierende bruk av diffusjonsperre/plast mot kald og varm sone.

Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Ang utlufting se p.t. beslag.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Samme krav var gjeldende på oppføringstidspunktet.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis ufullstendig stubbloft og isolering.

Innvendig - Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Riss i fuger.

Tomteforhold - Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Renner noe vann inn under hytta. Dette renner vindere ut igjen.

Utvendig - Bod: Det er benyttet vanlige lettklinkerblokker satt på høykant. Dette er ikke en anbefalt fundamentering men fungerer. De er heller ikke pusset. Enkelte arbeider er påbegynt men ikke avsluttet. Vann bør føres vekk fra bygningen.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Gjelder på vegger. For å lukke avviket må det etableres membran i våt sone på vegg. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Oppvarming

Vedovn fra Dovre AS (modell: Dovre 100 Cb, 120 Cb) ellers øvrig elektrisk oppvarming. Siste tilsyn og feiing ble utført 17.10.22. Det er registrert anmerking vedrørende bruksenhet; adkomst til skorsteinen på taket er ikke tilfredsstillende. Se vedlegg i salgsoppgave for mer informasjon.

Parkering

Parkering ved hytta.
For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Eierform: Punktfestetomt

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Jan Ivar Lindem

Årlig festeavgift kr 6000,-
Neste regulering av festeavgift er 2029
Festekontrakten utløper: 2049, men løper videre etter jf. §33
Er rett til fonyelse
Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten
Mulighet for innløsing av festetomten? Ja, ved enighet om pris.

Tomt og hage

Hovedsakelig naturtomt samt noe plen.

Eier

Jan Egil Halvorsen

Vei, vann og avløp

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.
Vann tilknyttet privat borehull i området. Dette er felles med flere. Vann kun til vegg.
Avløp kun via gråvannstank med sandfilter.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 29.09.2022. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Lovlighet (hentet fra tilstandsrapport):
Fritidsbolig:  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Annen rominndeling. Enkelte bad etablert.
Anneks: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Inntegnet bod er i dag toalettrom. anlagt bod ved inngang.
Bod: Det foreligger ikke tegninger.

Prisantydning

3 350 000,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) -------------------------------------------------------- 97 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 447 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 20.06.2023 Formuesverdi : 138 379,-

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  5000 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 8830868 Premie: 4877

Kommunale avgifter

Kr. 2 770,11 pr. år Fakturert beløp 2022. Dekker Hytterenovasjon og Feie- og tilsynsavg. fritid. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Veg fra hovedlommen til parkeringen koster kr 2500,- pr år inkl. to bomkort
Sommer og vintervedlikehold av Seterliveien koster ca. 4500,- pr år
Skrim vann og avløp kr. 5500,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Frivillig løypekjøring
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:138 379,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Ta gjerne kontakt med selger (mob. 99 52 71 50) dersom du ønsker å komme på en privatvisning utenom oppsatt fellesvisning på eiendommen.

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?