Til innholdet

Sjarmerende fjellhytte med 3 soverom, bad og eget toalettrom - et idyllisk tilfluktssted på Skrim ZOLGT

Støveltjernveien 24
Prisantydning 2 900 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 76
BRA: 81 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1963
Tomtareal: 1080 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Støveltjernveien 24!

Opplev roen og skjønnheten ved Skrim i denne sjarmerende fjellhytta, perfekt plassert i et naturskjønt og fredelig område. Bygget i 1963 og nøye oppgradert i perioden 2013-2015, kombinerer denne hytta historisk sjarm med moderne bekvemmeligheter. Hytta byr på tre innbydende soverom, et praktisk bad, og et separat toalettrom, ideelt for familier eller grupper. Med et solid fundament i fjell og en naturlig æstetikk som komplementerer det omkringliggende landskapet, er denne eiendommen et unikt tilfluktssted. Her kan du nyte lange dager i naturen og koselige kvelder ved peisovnen, omringet av hyttas varme og karakter. Denne hytta representerer en sjelden mulighet til å eie et stykke av den norske fjellheimens magi.

Kontakt megler for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Støveltjernveien 24 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 1963, modernisert i 2013

Bygninger og byggemåte

Hytta, som opprinnelig ble oppført i 1963, har gjennomgått en betydelig transformasjon med et tilbygg og oppgraderinger i perioden 2013-15. Den bærer i seg tidens tegn, samtidig som den har beholdt sin karakteristiske sjarm.

Byggegrunnen består av fjell, noe som tilbyr en stabil base og sikrer holdbarhet og integritet for konstruksjonen. Taket er tekket med lakkerte/plastbelagte profilerte stålpanner, supplert med estetisk tiltalende beisa vindskier og israfter med beslag, en detalj som ble tilføyd i 2013. Ytterveggene, sammensatt av bindingsverk med både stående og liggende panel, vitner om en solid og tradisjonell byggemåte. Vinduer og dører fra ulike epoker setter en unik tidsramme rundt eiendommen, med elementer fra så tidlig som 1982 og så sent som 2014.

Terrassen, en invitasjon til det fri, er konstruert av impregnerte materialer og formes i varierende nivåer og trapper, som hviler på et solid fundament av støpte blokker.

Innhold

1. etasje: Bad , Toalettrom , Gang , Entré , Stue/kjøkken , Stue , Soverom , Soverom 2 , Soverom 3 , Bod , Sportsbod

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 81 kvm, BRA-i:88 kvm , BRA-e: 1 kvm

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Inne i hytta finner vi tydelige tegn på oppgraderte og velholdte overflater. Gulvene er i laminat, mens veggene og himlingene er av malt og beiset panel samt plater, alle fornyet etter 2013.

Kjøkkenet, hjertet i mange hjem, er fra 1998 og oppviser en harmonisk blanding av folierte skrog og finerte/heltre fronter, med en høytrykkslaminert benkeplate og en kum av rustfritt stål. Samspillet mellom det moderne og det funksjonelle kommer til uttrykk i den integrerte komfyren og stekeovnen.

Badet, oppusset i 2014/15, består av flislagt gulv på smøremembran og panel på vegger og himling, samt nødvendig sanitærutstyr og dusjkabinett. Toalettrommet, med sin praktiske innretning og det unike snurredasset, speiler hyttas karakter og oppmerksomhet på detaljer.

Hyttas pipe av teglstein og peisovn, kontrollert og godkjent av lokalt feiervesen i 2023, lover varme og hygge i de kjølige skogsnættene.

Denne hytta på Skrim fremstår som en unik blanding av historisk sjarm og moderne komfort, en sjeldenhet som venter på å bli oppdaget og verdsatt.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 16.01.24 med befaringsdato 29.11.2023 fra Auen Takst AS som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 2 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 11 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
- 2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 4 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for Utvendig > Nedløp og beslag,  Veggkonstruksjon - 1963, Vinduer - eldre, og Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn, Radon, og Pipe og ildsted. Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater vegger og himling. Samt Tekniske installasjoner > Varmtvannstank og Elektrisk anlegg, og Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.
TG-3 anmerkninger (rød) er relatert til Våtrom > 1.Etasje > Bad > Overflater Gulv og Sluk, membran og tettesjikt.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Hytta er utstyrt med en peisovn, noe som gir en koselig og effektiv oppvarmingskilde, ellers øvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering på egen eiendom. For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 1 080 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 7601

Festetomt hvor grunneier/bortfester er Ivar arneberg

Årlig festeavgift kr 7.601,-
Neste regulering av festeavgift er 01.01.2028
Festekontrakten utløper: 2013, men løper videre etter tfl. §33
Er rett til fornyelse
Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeks, hvert 5. år
Gyldig overdragelse til andre er betinget av grunneierens samtykke, og dette gjøres ved signatur på skjøtet og/eller signatur på transport av festekontrakt.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten
Mulighet for innløsing av festetomten? Normalt ikke, men grunneier gjør unntak i enkelte tilfeller

Tomt og hage

Tomten der hytta på Skrim står, er preget av dens naturlige og robuste karakter. Beliggende i et fjellandskap, tilbyr den et unikt og naturlig miljø for hytta. Denne fjellgrunnen gir ikke bare en solid fundament for hytta, men bidrar også til å definere den naturlige æstetikken og atmosfæren av området. Denne typen terreng bidrar til å fremheve hyttas rolle som et tilfluktssted i naturen, og tilbyr et idyllisk utgangspunkt for å nyte det omliggende landskapet.

Eier

Ronny Eikeberg Marthe Langedrag

Vei, vann og avløp

Adkomst via felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei. Tilknyttet vann via privat borehull. Bygningen har ikke innlagt avløp til septik.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Fritidsbebyggelse.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv på boligen. Tilbygget har ferdigattest datert 21.10.2022. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten i  plan- og bygningslovens § 21-10 femte ledd "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".

Prisantydning

2 900 000,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 13 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 82 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 982 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 29.11.2023 Formuesverdi : 209 568,-

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  6450 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 2 770,11 pr. år Fakturert beløp i 2022. Dekker Hytterenovasjon og feie- og tilsynsavg. fritid.

Andre utgifter:
Årskort Skrimveien/Digerhaugveien p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveieer/gårdsplass, p.t. kr. 4.050,-
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:209 568,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Velkommen til visning! Meld deg på ved å trykke "visningspåmelding" i Finn annonsen i god tid før annonsert tidspunkt.  Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?