Til innholdet

SENTRUM - NYOPPUSET SELVEIERLEILIGHET PÅ 101M² PÅ ETT PLAN, 2 SOVEROM, PARKERINGSKJELLER, 2 BAD!

St Olavs gate 2B
Prisantydning 2 790 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 101
BRA: 105 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1981
Tomtareal: 1337 m²

Visninger

torsdag 6. august Kl 18.30 - 18.30
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Kort om eiendommen

Velkommen til denne lekre og romslige leiligheten sentralt i Tønsberg sentrum, nærmere bestemt i Sørbyen. Leiligheten er nylig pusset opp og står klar til ny eier!

Leiligheten ligger på bakke plan med hele 101m² innredet med 2 soverom, 2 bad/vaskerom, kjøkken, bod/kontor. Fra leiligheten er det tilkomst til garasjen hvor det følger parkeringsplass i byggets parkeringskjeller.

Denne delen av byen er spesielt hyggelig og rolig, men likevel veldig sentral i forhold til sentrum. Boligen ligger i et attraktivt boligområde i Tønsberg sentrum og dette er en god mulighet for deg som ønsker å bo i umiddelbar nærhet (gåavstand) til torget, restauranter, dagligvarebutikker, shopping, sjø, småbåthavn, jernbane og rekreasjonsområder på Slottsfjellet. Den fantastiske brygga i Tønsberg er rett utenfor døren og det er også kort vei til sykehuset, skoler, barnehager og andre offentlige servicefunksjoner.


På vegne av selger og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Henning Grødem ønskes du velkommen til visning!

Adresse

St Olavs gate 2B 3126 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg jernbanestasjon kjører man Stoltenbergsgate retning Kanalbroen og tar St. Olavs gate til høyre i lyskrysset. Boligen vil så komme på høyre side i krysset St. Olavs gate og Øvre Langgate. Leiligheten blir merket med " Til Salgs" skilt fra Z-eiendom.

Se forøvrig vedlagt kart for ytterligere beskrivelse av eiendommens beliggenhet.

Reiserute frem til eiendommen:

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen er koselig beliggende i tradisjonsrike Sørbyen, et meget sentralt og attraktivt boligområde i Tønsberg sentrum. Kort vei til bl.a. byens forretninger, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Bygningen ligger i enveiskjørt gate uten sjenerende gjennomgangstrafikk.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet Kiwi, Coop eller Meny, alle i kort gangavstand fra eiendommen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadioen" i Tønsberg ligger i gangavstand, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1981, modernisert i 2014

Bygninger og byggemåte

Bygningen er oppført med grunnmur av antatt lettklinkeblokker og med yttervegger i bindingsverk av tre. Fasader er kledd med stående trepanel, og taket er
tekket med betongtakstein. Vinduer i tre med isolerglass, og inngangsdør til leiligheten med brann- og lydisoleringsevne.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 115 kvm

1.Etasje: Gang, 2 bad, stue, kjøkken, 2 soverom og en innvendig bod.
Parkeringskjeller: Det følger med en biloppstillingsplass i bygningens parkeringskjeller med tilkomst direkte fra leilighetens gang.

Standard

Velkommen til St. Olavsgt 2 og denne nyoppusset og tiltalende eierleilighet som er modernisert i 2020. 

Den generelle standard beskrives bl.a. som følger:

Stuen: 
Stuen som også ligger med åpen kjøkkenløsning har et imponerende gulvareal med gode møbleringsmuligheter. Det er lagt nytt Eik laminat gulv med dempematter under gulvet. Vegger og tak er nymalt samt at det også er montert nye downlights med dimmer som gir rikelig med lys.

Kjøkkenet: 
Lekkert kjøkken som er plassert slik at stuen og kjøkkenet har en fin sammenheng med hverandre. Kjøkkenet fikk nye fronter og benkeplate i 2019, samt at veggen over benkeplaten ble flislagt i 2020. Ny "Witt" induksjonstopp med "Boosterfunksjon" integrert i benkeplate, ny komfyr Indesit og ny avtrekksvifte fra Silverline. Komfyrvakt er også montert nytt nå i 2020. Det er også kjøpt inn ny kjøkkenøy som ikke er blitt montert av selger, denne og alle hvitevarer medfølger handelen.

Ventilasjon:
Ventilasjonsanlegget med balansert ventilasjon har nylig hatt service. Det er byttet nytt digitalt display samt at anlegget har blitt innjustert med balansert luft / avtrekk.

Baderommene/vaskerom
Badene er helfliselagt og varmekabler gir en deilig gulvvarme året rundt. Badet ved gangen har nytt flislagt gulv i 2020.Det er opplegg for vaskemaskin og strømuttak for tørketrommel på begge badene.

De 2 soverommene:
Begge soverommene er romslige med plass til dobbeltseng og nattbord. Ene soverommet har "garderoberom/walk inn closset"som er klart til innredning.

For nærmere beskrivelse av standard se vedlagt tilstandsrapport som er utført av takstmann Marius Vedvik.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabler på begge badene.

Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i byggets parkeringskjeller. Innkjøring fra St. Olavs Gate med fjernstyrt garasjeport. Det er direkte adkomst til leiligheten fra parkeringskjelleren med felles gang. Det er en parkeringsplass som følger denne eierseksjonen.

Areal og eierform

Areal: 1 337 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomt og hage

Tomten er hovedsakelig utbygd, i byggets felles uteområde er det satt opp noen benker til felles benyttelse.

Eier

Presterød Invest AS

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger ikke i et regulert område. I kommunedelplan - Sentrum, byplan 2018-2030( vedtatt 22.04.2019) ligger eiendommen i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse. I følge opplysninger gitt av Tønsberg kommune foreligger det ingen reguleringsplaner som berører denne eiendommen.

Ferdigattest

Eiendommen har midlertidig brukstillatelse datert 26.08.2013. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Boligsameiet St. Olavs Gate 2, Orgnr.: 892160082 Andel fellesformue: 22708, Total formue: 405509
Sameiets navn er Boligsameie St. Olavsgt. 2

Eiendommen er del i 27 eierseksjoner, alle seksjoner er boligseksjoner.
Sameier har ikke forkjøpsrett.

I forbindelse med reseksjoneringen som ble utført i 2014 så fulgte opprinnelig det med 2 parkeringsplasser til seksjon 27( denne leiligheten). Nå er bruken av den ene parkeringsplassen overlatt til en annen i sameie slik at det i dag kun er 1 parkeringsplass som følger denne seksjonen.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

2 790 000,- / Fellesutgifter: 9 622,- pr. kvartal Parkering, tv/bredbånd, vedlikehold, utvendig bygningsforsikring, festeavgift, styregodtgjørelse og andre felleskostnader. Kommunale avgifter har vært inkl. til år 2020 men vil bli fra nå av fakturert direkte fra kommunen.

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 78 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85092859

Kommunale avgifter

Tønsberg kommune har vedtatt at alle kommunale avgifter skal faktureres direkte til hver sameier. De har foreløpig ikke klart noen beregninger på hva dette vil bli, men estimerer med en kostnad på ca. kr 10 000,- i året

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 200520 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 270520 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 050820 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 500) Markedspakke (Kr.15 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.4 875) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Totalt kr. (Kr.39 625)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?