Til innholdet

Sentral & praktisk, vestvendt leilighet m/fransk balk - Hems - 3,3 m takhøyde - Nymalt i 2022 - Bo midt i hjertet! Heis!

St Olavs gate 18 B
Prisantydning 2 275 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 36
BRA: 36 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1917
Tomtareal: 2085 m²

Visninger

onsdag 29. juni Kl 17.30 - 18.15
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til St. Olavs gate 18B og denne supre leiligheten i byggets 3.etasje.
Med en beliggenhet mot vest har du flotte solforhold og fine utsiktsforhold fra stuevinduene/franske balkongen!
Bygget ble renovert i 2010 og har adkomst via heis til alle etasjeplan. 

Kort fortalt;
-  Hems på 15 kvm gulvareal (kommer i tillegg til målte 36 m²)
-  Moderne og arealeffektiv leilighet
-  Perfekt leilighet for førstegangskjøperen eller som utleieobjekt
-  Alle innvendig vegger er nymalt
-  Imponerende himlingshøyde i stue og kjøkken på ca. 3,3 meter!
-  Fransk balkong
-  Store vindusflater fra gulv til tak gir et helt spesielt særpreg
-  Adkomst via heis
-  Flislagt baderom hvor det også er plass til vaskemaskin
-  Calling anlegg
-  Garderobekrok i leiligheten, samt bod i kjeller.
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SENTRUM

Adresse

St Olavs gate 18 B 3110 Tønsberg 3. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

St. Olavsgate 18b har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i populær gate i Tønsberg sentrum, på "Træleborgsiden" av byen.

Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, cafeer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer nær rett utenfor egen dør.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres i byggets 1. etasje (Coop Extra). Vis a vis gaten for St. Olavs gaten finner man også frukt-/grøntvarehandel - "Fresh Foods". Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadion" i Tønsberg ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. Rosanesparken (Rosahaugparken) på Nøtterøysiden er kun en sykkeltur unna med bademuligheter og flotte rekreasjonsområder.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens svært sentrale beliggenhet.

Type, eierform og byggeår

Bygget er opprinnelig oppført i 1917 som industri-/næringsbygg og ombygget til boliger i 2010/2011.

Bygninger og byggemåte

Selveierleilighet i et bygg fra 1917, men modernisert i 2010.
Leiligheten ligger i 3. etasje og har adkomst via inngang på bakkeplan med felles trapp og heis

Innhold

3.etg.: entré/gang, sovealkove, flislagt bad med dusj, wc, servant og opplegg til vaskemaskin, stue og kjøkken i åpen løsning samt hems.
Garderobekrok i leiligheten samt egen bod i kjeller.

I kjelleren finnes også blant annet renovasjonsrom med kildesorteringssystem og sykkelbod til felles benyttelse

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 39 kvm

3.Etasje: 36 / 36 kvm p-rom/BRA. Hems på 15 kvm (ikke målbart areal).
Bod i kjeller kommer i tillegg til målte arealer.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Tøff og trendy leilighet med store vinduer og balkongdør med fransk balkong og god planløsning. Sammen med den herlige takhøyden gir dette en fin romfølelse og et luftig preg i leiligheten.
Det er lagt parkett i gang, stue og kjøkken i leiligheten, foruten hems som har belegg. På badet er det flislagte gulv og vegger. Alle overflater er fra 2010, men alle vegger er nymalte i 2022.

Øvrig teknisk info (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap.
Det er avløpsrør av plast.
Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
Varmtvannstanken er på ca 120 liter og plassert i hjørnet under kjøkkenbenk.
Skjult el-anlegg med automatsikringer.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-    1 stk tilstandsgrad 0  (TG0) - ingen avvik.
-  12 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-    6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunkt, påvist skade på platetopp, skjevheter i oppvaskmaskin og noe løst overflatebelegg på fronter på kjøkkenet. Slitasje i benkeplate.
Påvist svekket innfestning av toalett samt sprekk i lysarmatur over speil på badet. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å
synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. En sprukket flis ved toalett. Løst håndtak på terrassedør, samt fliser foran balkongdør har «bom» og list under dørterskel er svellet. Det er også en skade i gipsvegg i gangen.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Elektrisk opppvarming. Varmekabler på badet.

Parkering

Gateparkering etter stedets gjeldende regler. I nærmiljøet på Træleborg, og noe lengre unna St. Olavs gate 18, er det  rikelig med sidegater med avgiftsfri parkering.

Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser, og koster per tiden kr. 1 980,- pr. halvår. Parkering gjelder for "4520-soner", hvor nærmeste gater for St. Olavs gate 18b blant annet er Snorres gate, Vestfoldgaten og Kaptein Hoffs alle. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg

Areal og eierform

Areal: 2 085 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Hovedsakelig asfalterte utearealer. Se også vedlagte situasjonskart i komplett salgsoppgave som viser tomtens grenselinjer.

Eier

Anders Tyvand Eirill Trongkleiv Tyvand

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp.
Eiendommen har adkomst fra kommunal vei. ihht. opplysninger fra Tønsberg kommune.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Veg, grønnstruktur og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Plannavn: kommunedelplan - sentrum - byplan. Eiendommen ligger i regulert område med plannavn Havnesporet. Reguleringsformål: Felles gårdsplass, gang-/sykkelvei, bolig/forretning, park, felles parkeringsplass, felles avkjørsel og kjørevei.

Det er varslet planoppstart på naboeiendom nord for St. Olavs gate 18b; "Varsel om oppstart av detaljregulering av del av Snorres gate og Bisp. Eysteins gate, planID 3803 20190181. Planen har til hensikt å legge til rette for nye boliger.

Ferdigattest

Bygningen har fått utstedt ferdigattest datert 18.02.2016. Det foreligger også godkjente bygningstegninger.
Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet St. Olavs Gate 18, Orgnr.: 996884643 Leilighetsnr.: 302
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

2 275 000,- / Fellesutgifter: 2 045,- pr. mnd Inkl. nett og tv via fiber, utv.vedlikehold og forsikringer, snømåking, trappevask/renhold fellesarealer, vaktmestertjenester, drift av sameiet og heis m.m. * D

Beregnet totalkostnad

2 275 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 275 000,-)) -------------------------------------------------------- 66 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 341 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 483 969,- Sekundær formuesverdi : 1 742 287,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85968441

Kommunale avgifter

Kr. 11 336 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:483 969,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 742 287,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.16 900) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 275 000,-) (Kr.70 525) Tilrettelegging (Kr.12 950) Totalt kr. (Kr.123 807)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?