Til innholdet

Romslig og stilfullt townhouse (ende) i ettertraktede Markveien på Solvang. Omfattende renovert og stor solrik hage!

Markveien 20A
Prisantydning 4 890 000 , -
Boligtype: Rekkehus
P-ROM: 185
BRA: 198 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1946
Tomtareal: 5405 m²
Få salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SOLVANG

Adresse

Markveien 20A 3117 Tønsberg

Velkommen til Markveien 20 A

Markveien 20a finner du i et  nydelig villastrøk i et av kommunens desidert mest populære bomiljø på attraktive og ikke minst bynære Solvang rett ved Tønsberg sentrum.

Kombinasjonen av gangavstand til sentrum, et stille og rolig nabolag med nærhet til natur og friområder og ikke minst områdets karakter gjør beliggenheten på mange måter unik.

Eiendommen er en arkitektonisk og fasademessig stilren "perle" som ofte blir brukt som strålende eksempel på modernismens inntog i Tønsberg på 1930- og 1940 tallet. Bygget er et særpreget townhouse oppført som klassisk murbygg tegnet av arkitekt John Horntvedt som har tegnet mange av byens monumentale bygg.

Huset ligger på ende mot Markveien, hvilket gir den en ekstra stor hage mot syd og øst i tillegg til en romslig gårdsplass ved inngangen mot nord. Boligen er innvendig omfattende påkostet og oppusset i 2006, nylig innvendig nymalt og utvendig er alle murfasader nye og etterisolert i 2016/2017. I tillegg er alle rom oppusset/malt i 2018.
Den innvendige renoveringen ble utført av lokale Borge & Borge AS som hadde totalenteprise på det omfattende arbeidet som ble utført i 2006.

Du finner husets hovedoppholdsrom på grunnplanet med to digre stuer, et koselig kjøkken, en stor hall og ikke minst en fantastisk romslig terrasse mot den koselige hagen i syd. I 2. etasje er det et stort og deilikat bad med "alt man kan ønske seg" og to romslige soverom. 3. etasje byr kontor, stort rom som benyttes som soverom og lagringsplass, mens kjelleren som også har separat inngang har et stort og praktisk vaskerom, dusjbad/WC, et stort allrom og romslig bod/teknisk rom.

Boligen bærer preg av forsiktig bruk, solide løsninger og ikke minst meget god plass. Det er vannbåren gulvvarme i tre av etasjene, og du finner et nytt elektrisk anlegg fra 2006 i hele huset. Det bys også på utstrakt bruk av innfelte downlights i tak.

Familiens kjøretøy plasseres på egen, romslig gårdsplass v/husets inngangsparti eller i medfølgende garasje.

På vegne av eier og Z-eiendom AS v/eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du hjertelig velkommen til visning.

Kort fortalt om boligen

º Meget romslig hus over 4 plan med grunnflate på ca. 100 m²
º En av Tønsberg sin mest etterspurte villagate
º Sentral plassering øverst på Solvang
º Gangavstand til Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen
º Tett på flotte tur-/rekreasjonsområder "rett utenfor døren"
º Innvendig totaloppusset i 2006 samt innvendig malt i 2018
º Vannbåren gulvvarme etablert i 2006 i tre av husets etasjer
º Utstrakt bruk av integrerte downlights i himlinger
º Ny fasadeisolering og ny fasadestruktur i 2016/2017 på hele boligen
º Ny takstein i 1997 på hoveddel av bygget
º Bolig på ende (rekke) med store vinduer på tre sider
º Romslig og solrik hjørnetomt med god boltreplass for store og små
º Meget romslig terrasse orientert mot syd
º Nytt elektrisk anlegg og nye vinduer i 2006
º 2 svært romslige stuer i 1. etasje
º Kjøkken fra 2006 med spiseplass og integrerte hvitevarer
º Romslige soverom og hovedsoverom m/utgang til luftebalkong
º To lyse og delikate bad fra 2006
º Innredet m/flott helhetspreg og god standard
º Meget pent ivaretatt  og godt vedlikeholdt - flytt rett inn!
º Stor egen gårdsplass hvor det er rikelig med p-plasser
º Garasje medfølger

Nærområdet

Eiendommen ligger meget attraktivt og sentralt på Solvang - "midt i smørøyet" i byens kanskje beste boligområde. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum og tett på en rekke flotte rekreasjonsområder. Området består av eiendommer preget av påkostet og klassisk trehusbebyggelse og dels unikt romslige hager hvor det er hyggelig å bo og vokse opp.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum bor man særdeles sentralt  med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold sin største arbeidsplass.

Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler, barnehager, idrettsanlegg, forretninger på Heimdal, post, bank og busskommunikasjon. Ca. 1 km til Greveskogen videregående skole og i underkant av 2 km til Wang toppidrettsskole. 6-700 meter fra eiendommen ligger også idrettsarenaer med bl.a. Gressbanen og innendørs treningssenter.

Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil med kart og nærmere forklaring.

Markveien - et område med særpreg og lang historie i et av byens mest ettertraktede bomiljø

Markveien er ca. 450 meter lang og avgrenses av Grevinneveien i syd og Trudvangveien i nord.
Bebyggelsen i kulturmiljøet Markveien er resultat av en planlagt utnyttelse av byens grøntarealer på begynnelsen av 1900-tallet. Resultatet er et sammenhengende og tydelig definert område som viser utviklingen i norsk bolig- og villaarkitektur i første halvdel av 1900-tallet.

Den søndre delen av Markveien er eldst. Boligene her er preget av høykonjunkturen og velstanden som fant sted i de første tiårene av 1900-tallet. Tomtene ble her  hovedsak bebygd i perioden 1912 til 1920 inspirert av de engelske hagebyidealene. Denne delen av området fremstår med en svært enhetlig struktur, hvor store arkitekttegnede villaer med parkmessige opparbeide hager er dominerende. På begge sider av alléen som starter ved nederst i Markveien ligger store arkitekttegnede tre- og murvillaer med stiltrekk fra norsk jugend, nybarokk og nyklassisisme - i hovedsak oppført i årene 1916-20.
Den nordlige delen, hvor man blant annet finner Markveien 20a er utviklet noe senere, i hovedsak i perioden 1925-46. I dette området er bygningene noe mindre og arkitekturen preges mer av modernismens inntog på 1930-tallet. Markveien 20-22-24 omtales ofte som "elegant rekkehusbebyggelse oppført siste halvdel av 1940-tallet".

Type, eierform og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 1946, modernisert i 2006

Innhold

Boligen imponerer med sine luftige, åpne og ikke minst gjennomgående arealgenerøse rom. Hovedetasjen rommer hovedoppholdsrommene med grunnflate på ca. 100 m², soverommene og bad er plassert i 2. etasje og man finner funksjonelle og praktiske rom både i kjelleren og på innredet loft.

1. ETASJE:
Innbydende INNGANGPARTI med bred skifertrapp opp fra husets egne gårdsplass.
Stor og romslig HALL/GANG med åpen trappegang til kjeller og til 2. etasje.
Koselig KJØKKEN med spiseplass og integrerte hvitevarer.
Romslig STUE/SPISESTUE med peis.
Meget romslig HOVEDSTUE med vinduer fra tre sider, peis og utgang til hage og terrasse.

2. ETASJE:
SOVE-/BADEROMSGANG med åpen trappegang til loftsetasje og til 1. etasje.
2 store SOVEROM hvorav meget romslig hovedsoverom m/utgang til luftebalkong.
Innholdsrikt og romslig BADEROM med blant annet innfliset boblebadekar, dusjhjørne, vegghengt toalett, bidè og massvis av baderomsinnredning.

3.-/LOFTSETASJE:
GANG-/ARBEIDSROM med takvindu og inngang til gulvet kott/lagringsloft samt kneloft.
INNREDET LOFTSROM som benyttes av selger som soverom. Rommet har takvindu og galvvindu, og også her er det inngang til gulvede kneloft.

KJELLER:
Stort ALLROM/GANG med utgang til utvendig trappehus samt åpen trappegang til 1. etasje.
Romslig og innholdsrikt kombinert VASKEROM og GARDEROBEROM hvor det er rikelig med praktisk innredning.
BADEROM med toalett, dusj og vask.
Stort TEKNISK ROM/BOD med massevis av lagringsplass og inngang via veggluke til knypkjeller under tilbygg.

GARASJE:
Egen garasjeplass i felles garasjerekke. Se punktet "parkering" for ytterligere beskrivelse.

Planskisser over boligens inndeling:
Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens 1. etasje, 2. etasje, loft og kjeller. Garasje er ikke illustrert i tegningene. Skissene er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises det til utarbeidet tilstandsrapport som følger av salgsoppgave.

Boligens sydvendte og svært romslige terrasse

Eiendommen har et stort og ikke minst forseggjort terrassearrangent plassert solrikt i terrengnivået på eiendommens sydside. På denne uteplassen kan man nyte solen fra tidlig til sent i sommerhalvåret. Terrassen har nye terrassebord fra 2016 av impregnert trevirke over støpt gulv og har adkomst både fra hagen og fra tilbygget stue via skjermet verandadør.
Mot nabo i vest er ca. 3/4-deler av denne deilige uteplassen skjermet av en drøyt 2 meter høy skjermvegg i samme stil som husets fasadematerialer (malt mur).  Det er også god skjerming mot Markveien i tillegg til at terrassen er innhegnet i sin helhet med tilsvarende murpusset, malt mur m/overliggende skiferplate som gir en flott helhet. Godt med utelamper gir rikelig med belysning på kveldstid.

Byggemåte

Enderekkehus hvor yttervegger, det vesentlige av innervegger samt etasjeskillere er av mur. Tilbygget stue i 1. etasje har en annen type konstruksjon.

Fasadeisolert og nymalt murpuss på alle yttervegger  i 2016/2017. Levegger og rekkverk rundt terrasse er samtidig murpusset og nymalt. Yttervegger i tilbygg 1. etasje er kledd i tillegg til murpussede fasader kledd med noe trekledning som er nylig er malt. Ny ytterkledning under vinduer på sydsiden.

Taktekkingen på opprinnelig del av bygget er fornyet ca. 1997 tekket med betongtakstein iht. vedlikeholdsrapport utført på vegne av sameiet. Taktekkingen på tilbygg er av klassisk og vakker teglstein, antatt fra opprinnelig år for tilbygg.

Det vesentlige av vinduer inkl innramminger er utskiftet i 2006 - 2-lags isoler-/energiglass. Noe innslag av vinduer av tidligere årstall.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand henvises det til vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Geir Gunnerud.

Standard

Boligen fremstår godt vedlikeholdt med lite bruksslitasje etter nøysommelig oppussing og med solid materialvalg. Innredning av huset er gjennomført med et helhetelig kvalitetspreg, og innvendig er husets rom oppusset i en helhetelig stil og fargevalg i lyse fargetoner som samlet gir et flott helhetsinntrykk. Hovedoppussingen i 2006 er utført av den lokale entreprenørforretningen Borge & Borge AS,. Pent utørte overflatebehandlinger av vegger, himlinger, dører og listverk i 2018 er malt og tapetsert av malerfirma.

Den innvendige standarden bærer preg av gjennomtenkt materialbruk, god teknisk standard og solide løsninger. Husets vannbårne varmesystem sørger for god varme til gulvene i samtlige etasjer foruten i loftsetasjen.

Beskrivelse av de ulike rom og installasjoner er som følger:

Tilbygget hovedstue på "nedre nivå" med utgang til terrasse:
Dette er virkelig et herlig stort rom hvor de store glassflatene mot tre sider, og særskilt mot syd gir et lekkert særpreg. Dette innholdsrike rommet har fleksible møbleringsmuligheter. Den lille nedtrappingen fra spisestuen lager en elegant overgang mellom tilbygget og opprinnelig del av boligen. Peisestuen ligger innerst i rommet - alt  i åpne løsninger med hverandre med deilig romfølelse hvor utgangen til terrassen ligger i motsatt hjørne. Den koselige og solide peisen med innsatsovn og dører av glass gir god varme på mørke vinterkvelder. Det samme gjør den vannbårne gulvvarmen under den klassiske eikeparketten. Rommet ligger mot syd og har i tillegg vinduer vendt mot øst og vest. Dette gjør at man får dagslyset inn i rommet fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Terrassedøren har ekstra sidefelt av glass og bidrar til ekstra vindusflater mot vest.
Innerveggene i rommet består av malte, slette veggplater som sammen med den hvitmalte gipshimingen med hele 17 stk. innfelte downlights med dimmer gir et moderne og helhetelig preg. Rommet har TV-uttak og uttak for sentralstøvsuger.

Stue-/spisestue på "øvre nivå:
Dette koselig rommet er plassert mellom husets kjøkken og tilbygget hovedstue. Også dette er et romslig og møbleringsvennlig rom og utgjør et naturlig sted å plassere spisestue hvor det er svært god plass for bordsetting til store venn-/familieselskap. Det er i tillegg god plass til evt. lenestoler, sjenk/kommoder eller lignende. Rommet særpreges særskilt av glassdørene inn til hall/gang, kjøkken og stor dobbel glassdør inn til hovedstuen.  Dette skaper en fin og åpen løsning mot disse rommene.
Det naturlige plassering av spisetuebord er under rommets sydvendte vinduer. Herfra har man fin nærkontakt med terrasse og søndre del av hagen.
Midt i rommet er det også her installert stemningsfull peis m/innsatsovn fra Dovre hvor eier påpeker ildstedets plassering som svært gunstig med tanke på å spre varme til mange av husets øvrige rom. Også i dette rommet er det TV-uttak.
Den vannbårne varmen varmer opp rommets gulvfliser, det er malte murvegger og også i dette rommet er det i alt 17 stk. innfelte downlights med dimmer som gir et moderne og stilfullt preg.

Boligens spisekjøkken med flott nærkontakt til stuene:
Kjøkkenet har adkomst via glassdører fra både hall/gang og øvre stue-/spisestue. Vinduet ved rommets naturlige spiseplass mot øst slipper inn morgensolen og gir fin nærkontakt med hagen. Åpningen ved spiseplassen gir en fin nærkontakt med stuearealet og gjør også sitt til at ettermiddags-/kveldslyset slipper til også til kjøkkenet. Rommet er plassert slik at det er skjermet fra øvrige oppholdsrom i samme etasje -  likevel ligger spisestuen i en fin sammenheng med kjøkkenet.
Pent tilpasset innrednng av eik med takhøye overskap, noe bruk av praktiske kolonialskuffer og godt med belysning over heltre benkeplater på begge sider av rommet. I den hvitmalte gipshimlingen er det innfelt i alt 7 stk. downlights med dimmere. Alt av integrerte hvitevarer medfølger og består av helintegrert kjøleskap fra Husquarna, stekeovn i underskap fra Husquarna med separat keramisk platetopp og oppvaskmakin fra Whirlpool.
Det er fliser mellom over-/underskap, og spotlights over benkeplatene i "oppvasksonen" med ny vaskekum styres via veggbryterpanel. Over steketoppen er det innfelt "slim line" uttrekkbar ventilator m/innfelt belysning fra Husquarna. Det flislagte gulvet har egen termostat for gulvvarmen og veggene består av malt mur. Over benkeplaten ved spiseplassen er det TV-uttak. 

Den innbydende og romslige hallen i 1. etasje:
Hallen er lys og romslig, så her ønskes du "velkommen inn" av et arealgenerøst og delikat arrangement. Før man kommer så langt, byr husets utvendige inngangsparti på en bred og lekker 4-trinns murtrapp med skifer og en eksklusiv inngangsdør. Den flotte og eksklusive i hallen med eiketrinn i kombinasjon malt treverk. Trappen er identisk fra/til alle etasjer og blir som et møbel i rommene. Det er "selvsagt" vannbåren gulvarme også her under flisene. Det er malt mur på vegger og i himling, uttak for sentralstøvsuger og glassdører til hhv. stue og kjøkken.

Baderommene i 2. etasje og i kjeller:
Badet i 2. etasje er et stort, delikat og lunt rom oppusset i 2006 med massevis av innredning og funksjonelle løsninger. Vegger og gulv er flislagt, og det er egen termostat til den vannbårne gulvvarmen. Vindu mot både øst og nord slipper inn masse dagslys til rommet, mens hele 12 stk. innfelte downlights m/dimmer i den elegante gipshimlingen gir svært god belysning.  I det dype og innflisede boblebadkaret fra Hurricane kan man ta seg en velfortjent "timeout". Rommet er praktisk plassert nær hovedsoverommet og er for øvrig innredet med dusjhjørne med glidedører av herdet glass, veggmontert toalett fra Villeroy & Boch, bidè og rikelig med baderomsinnredning i delikat hvit utførelse med mye skapinnredning i tillegg til nedfelt servant i benkeplate.

Baderommet i kjelleren er også oppusset i 2006  med tilsvarende fliser på vegger og på gulv som baderommet i 2. etasje. Også her er det vannbåren gulvvarme. Rommet er smart innredet med dusjvegg, sokkeltoalett og søylevask.

Det praktiske og romslige vaskerommet med god garderobeplass i kjelleren:
Vaskerommet er praktisk innredet, har god plass og er innredet med hvite veggfliser og flislagt gulv med vannbåren gulvvarme.  Legg merke til detaljen med massevis av innredning med underskap, noe overskap, nedfelt vaskekum i benkeplate og avsatt plass for vaskemaskin skjult under benkeplaten. Ved inngangen til rommet er det hele 5 garderobeskap i sammenheng og i samme utførelse som øvrig innredning i huset. Rommet har for øvrig hvitmalt murhimling og et lite vindu mot øst nedfelt i "lysgrav" ved terrassen.

De to romslige soverommene og gangen i 2. etasje:
2. etasje rommet husets bade-/soveromsavdeling, og disse er forbundet med en lys og romslig gang med inngang til de to soverommene og til hovedbadet. Flislagt gulv med gulvvarme, på vegger er det malt mur og det er montert to spotlightsskinner i murhimlingen.

Soverommene ligger vegg-i-vegg med hverandre og begge er innredet med innbygde skyvedørsgarderober med takhøye dører. Begge rommene har svært god størrelse, særlig hovedsoverommet som i tillegg til dobbeltseng og garderobe har god plass også til annet møblement. Hovedsoverommet har en koselig, dobbel glassdør ut til luftebalkongen i syd. Luftebalkongen er solid konstruert med murdekke, tett/malt rekkverk av tre og overbygg. Soverommet vegg-i-vegg har også sydvendt vindu mot den koselig hagen. Under eikeparkettgulvene er det gulvvarme med separate termostater og begge rom har tapetserte vegger og malte murhimlinger. På hovedsoverommet er det TV-uttak.

Rommene i 3. etasje:
Begge rommene i denne etasjen var innredet før nåværende eier sitt kjøp, men som ellers i huset er alle rommene omfattende oppusset i 2006. I tillegg ble det satt inn stort, østvendt gavlvindu i det innerste rommet og to ny takvinduer hvorav det ene erstattet tidligere takluke.

Innredet loftsrom som benyttes av selger som soverom, er meget lyst, stort og trivelig. Skråhimlingen bidrar til å gjøre rommet lunt. Takvinduet er vendt mot syd så her slipper sollyset inn store deler av dagen. Gulvene er flislagt, rommet har TV-uttak og det er malt trepanel på vegger og i himling.
Loftslukene til de gulvede (mur) kneloftene er på hver langside av rommet .

Gang/arbeidsrom med takvindu og inngang til gulvet kott/lagringsloft samt kneloft brukes i dag som et kontor. Under det sydvendte takvinduet kan man skape en koselig arbeidsplass med "himmelen som himling". Rommet har flislagt gulv, malt mur/malt trepanel på vegger og malt trepanel i himlingen.

Stort allrom/gang og teknisk rom/bod i kjelleren
Kjelleren kan også nås via den praktiske trappenedgangen ved gårdsplassen i nord. Nedgangen er et lukket trappehus med malt murtrapp, overbygg og gulvsluk nederst i trappen.

Allrom/gang byr på fleksible bruksmuligheter. Rommet har 2 kjellervinduer mot øst og egner seg ypperlig som f.eks. kinorom, lekerom, trimrom eller arbeidsrom. Gulvvarmen under flisene sørger for god varme, det samme gjør peisovnen fra Dovre som også sprer varmen opp i etasjen takket være det åpne trappeløpet. Vegger og himlinger har hvitmalt mur i "røff stil". Det er installert TV-uttak.

Teknisk rom/bod har massevis av lagringsplass, og det som står av trehyller medfølger huset. Boligens sikringsskap, vannbårent anlegg inkl. varmtvannstank, fordelerskap for kabel-TV med mer er plassert i rommet som for øvrig har mørke grå fliser på gulv og hvitmalt mur på vegger og i tak. Enhet for sentralstøvsuger, veggmontert vannkran og luke til krypkjeller finner du også i dette romslige rommet.

Øvrig om teknisk utstyr og standarddetaljer:
º Utvendige fasader har ny murpuss og er isolert i 2016/2017
º Utvendig ytterpanel av tre v/tilbygg er nymalt 2016/2017
º Alle gulv er nylagt i 2006
º Det vesentlige av vinduer inkl. vindusrammer er utskiftet ca. 2006
º Nye hvitmalte 3-speilede innerdører fra 2016
º Moderne elektrisk anlegg med automatsikringer fra 2006
º El-anlegget er kontrollert og godkjent senest i 2018 (rapport foreligger)
º Alt av lysbrytere og stikkontakter er utskiftet i nyere tid
º Jordfeilbryter, varsler, overlastvern og overspenningsvern til el-anlegg
º Nye vindskier av impregnert trevirke fra 2015/2016
º Det er montert snøfangere på tak over inngangsparti
º Takrenner og nedløp av plastlagt stål
º Sentralstøvsuger med uttak i hver etasje
º Vannbåren gulvvarme i kjeller, 1. etasje og i 2. etasje
º Innvendig VVS-anlegg med vannrør av kobber og avløpsrør av plast
º Innlagt Kabel-TV og internett fra Canal digital kabel
º Uttak for Kabel-TV i svært mange rom (se rombeskrivelse)
º Gjennomgående bruk av malt profilert listverk rundt vinduer/dører/himlinger fra 2006
º Lekker og påkostet trapp til alle etasjer fra 2006 m/solide og brede eiketrinn

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra takstmann Geir Gunnerud.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 198 kvm, Bruttoareal: 235 kvm, Grunnflate: 100 kvm

Følgende rom er medtatt i primærrommene - se også tilstandsrapport:

1. etasje - primærrom: Alle innvendige rom.

2. etasje - primærrom: Alle innvendige rom.

Loft - primærrom: Alle innvendige rom, utenom kott som ikke er måleverdige.

Kjeller - primærrom: Alle innvendige rom utenom bod/teknisk rom på ca. 13 m".

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Geir Gunnerud . Garasje er ikke tatt med i ovennevnte arealer. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Det opplyses særskilt at innredning av de to rommene i loftsetasjen ikke er omsøkt hos bygningsmyndighetene i Tønsberg kommune til " innredede rom til varig opphold". Installering av to takvinduer er heller ikke omsøkt - det innsatt takvinduer på to øvrige seksjoner i Markveien 20. Dersom man ønsker å benytte rommene til rom for varig opphold, anbefales det å bringe dette i orden. Evt. krav fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent til formålet må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt rommene lar seg godkjenne.  

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Felleskostnader og hva de inkluderer

De månedlige fellesutgiftene stor månedlig kr 2 250,- dekker blant annet følgende:

º Bygningsforsikring
º Strøm ved fellesarealer
º Festeavgift
º Vedlikehold og avsettinger til dette
º Snøbrøyting/strøing
º Renter/avdrag på felleslån som straks er nedbetalt (se div. opplysninger om sameiet)
º Ekstraordinært innskudd til sameiet ifm. vedlikehold
º Abonnement, dugnader og annen fellesstrøm

Se for øvrig sameiets budsjett og regnskap som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter.

Oppvarming

Bolingen oppvarmes med vannbåren gulvvarme og vedfyring. Det er også opplegg/kapasitet for elektriske panelovner hvis ønskelig.

Det er i 2006 installert vannbåren gulvvarme i 1. etasje, 2. etasje og i kjelleretasjen med veggmonterte termostater. I de tre angitte etasjer er det gulvvarme i samtlige rom med unntak av i teknisk rom/bod i kjelleren. Anlegget varmes opp elektrisk via. dobbelmantlet 300 liter varmtvannstank fra samme år. Det er utført service på anlegget senest i 2016.

Tilkoblet vedfyrt peisovn i kjeller og vedfyrte peiser m/innsatsovner i begge stuer i 1. etasje. Disse er tilknyttet teglsteinspipe i opprinnelig del, mens det er utvendig elementpipe i tilbygget del.

Parkering

1 garasje i felles garasjeanlegg medfølger. Garasje har enkel lagringshems, murte vegger og støpt gulv. Tak i trekonstruksjon og vippeport av tre. Taktekkingen er fra 1990-tallet. Det er også innlagt strøm i garasjen.

Ved garasjeanlegget som antatt er oppført på 1970-tallet er det også 5 felles biloppstillingsplasser for sameiet. 

På gårdsplassen som boligen disponerer kun alene, er det godt med biloppstillingsplasser. Her kan man parkere inntil 3 biler rett ved hovedinngangen til huset.

Areal og eierform

Areal: 5 405 kvm, Eierform: Festet tomt

Oppgitt areal er for hele tomtegrunnen som disponeres av sameiet Markveien 20, 22 og 24 i fellesskap.

Tomt og hage

Hjørnetomt som har en svært fordelaktig beliggenhet med tanke på hagen som disponeres. Den enkelte sameier disponerer det området av sameiets fellestomt som naturlig tilhører den enkelte bygningsseksjon.(ref. vedtekter), hvor Markveien 20a har en romslig, sydorientert hage med svært gode solforhold.

Tomten er pent opparbeidet. Lettstelt og godt med boltreplass for både store og små som til innbyr de fleste uteaktiviter hele året enten man oppholder seg i hagen eller på den herlige terrassen.

Husets plassering gir en åpen syd og østvendt tumleplass i tillegg romslig, avgrenset gårdsplass til boligen på nordsiden av eiendommen. Hagen er pent beplantet med gressplen og prydbusker. Det er tregjerde mot syd og øst, mens høy vintergrønn hekk ved gårdsplassen i syd og i tomtegrense mot nabo i vest gir god skjerming.  Gårdsplassen er gruslagt, innehar godt med biloppstillingsplasser og er tydelig avgrenset av vintergrønn hekk mot øst og nyere forstøtningsmur mot vest. Den flotte skiferlagte trappen samt liten hageflekk med gressplen "myker opp" gårdsplassen ved husets hyggelig inngangsparti.

Adkomst - slik finner du frem til Markveien 20 A

Fra Tønsberg sentrum kjører man Stenmalveien i retning Tønsberg Gressbane. Ta inn Grevinneveien på høyre hånd like etter å ha passert "gamle Idretten", og deretter Markveien som er første vei på venstre hånd. Markveien 20 ligger nå nesten øverst i Markveien på venstre side av veien.
Alternativ innkjøring fra Trudvangveien ved Tønsberg gressbane hvor man deretter får Markveien som første vei på høyre side.

Det blir skiltet med meglers visningsskilt frem til eiendommen ved annonsert fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Eier

Trond Arvid Ramski

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er offentlig tilknyttet vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen vedtatt 03.02.2016 er avsatt til "boligbebyggelse - nåværende".

Eiendommen ligger ikke i et regulert område.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Alle opplysninger er innhentet fra Tønsberg kommune.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Følgende fremkommer av seksjonens grunnboksblad:

Heftelser og pengeheftelser i festerett
Pengeheftelser i eiendomsrett - 1947/3426-1/91 
Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 30.09.1947 
Overført fra: 0704-1011/58. Gjelder denne registerenheten med flere

1953/2799-14/91  Festekontrakt - vilkår - tinglyst 09.11.1953 
Festetid: 100 år - ÅRLIG AVGIFT NOK 94 - FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT- MED FLERE BESTEMMELSER

1983/16283-1/91   ** Nye vilkår - tinglyst 02.12.1983 
 1983/16283-2/91   ** Diverse påtegning  av 02.12.1983 
VEKET MED AVG OG FORKJØPSRETT TIL FORDEL FOR HUSBANKEN

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 18.02.1949. Det foreligger også en ferdigattest på oppførelse av tilbygg til bolig - stue og hagestue datert 02.02.1957. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameiet Markveien 20-22-24 er organisert som et foretak med organisasjonsnummer 980684040 og består av i alt 13 boligseksjoner fordelt over 3 bygninger.

Styreleder i sameiet: Bergliot Marina Waszink, Markveien 22b - 3117 Tønsberg.
Forretningsfører i sameiet: Ingrid Bjune Tollefsen, eier av Markveien 22c - 3117 Tønsberg.

Sameiebrøk for denne seksjon: 94/763 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Formue/andel fellesgjeld i sameiet:
Sameiet hadde pr. 31/12-2017 en samlet formue på kr 290 524,- hvorav denne seksjon sin andel av dette er kr 22 348,-.

Sameiet hadde pr. 31/12-2017 gjenstående fellesgjeld tatt opp ifm. rehabilitering og isolering av fasader i alt kr 37 875,-. Seksjonens andel av denne fellesgjelden var kr 2 913,- og er dermed i avsluttende fase for full innfrielse.  

Andre forhold i sameiet:
Sameiets forretningsfører bekrefter i brev av 15/11-2019 til megler at det ikke er vedtatte eller foreslåtte arbeider som vil medføre vesentlig økning i felleskostnadene.

Det bekreftes også at sameiet ikke har mottatt evt. varsel om endringer i reguleringsplan eller nabovarsel ifm. byggearbeider eller lignende.

Det bekreftes også at ingen sameiere har forkjøpsrett ved salg.

Dyrehold er tillatt.

Sameiet Markveien 20-22-24 har regulerende vedtekter senest vedtatt i sameiemøte den 22/5-2008 og husordensregler av 25/4-1984. Disse finner du som vedlegg i denne salgsoppgave.

Ytterligere informasjon om sameiet finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 1G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Opplysninger om sameiet sitt festeforhold med Tønsberg kommune

Tomtegrunnen er festet med Tønsberg kommune som bortfester. Festeavgiften dekkes over andel fellesutgifter og festekontrakten utløper i år 2044 med rett til fornyelse/forlengelse iht. dagens lov om tomtefeste. Årlig festeavgift er kr. 16.604,- for hele sameiet sin fellestomt  - omregnet til årlig festeavgift for denne seksjon er andel av årlig festeavgift kr 2.046,- iht. sameiebrøk.

Festeavgiften er inkludert i de månedlige fellesutgiftene og kan kun reguleres iht. konsumprisindeks iht. svarbrev fra bortfester. Festeavgiften skal ikke reguleres før den utløper iht. festekontraktens bestemmelser. Ved evt. innløsning må sameiet innløse tomten i sin helhet.

Tønsberg Træplantningsselskap er fremfester av tomten iht. opplysninger fra forretningsfører. Det foreligger svarbrev fra selskapet vedr. festeforeholdet som utgjør vedlegg til salgsoppgaven.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nettsalgsoppgaven på FINN eller hjemmesider).

Prisantydning

4 890 000,- / Fellesutgifter: 2 250,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) -------------------------------------------------------- 130 572,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 020 572,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Som kjøper skal du med andre ord ikke innbetale noen form for forskuddsbetaling før overtagelse av eiendommen.

Takst / tilstandsrapport /formuesverdi (ligningsverdi)

Utført av : Geir Gunnerud Takstdato : 06.11.2018 Ligningsverdi : 992 541,- Sekundær ligningsverdi : 3 176 130,- Ligningsverdi pr. : 31.12.2016

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Det gjøres oppmerksom på at energikarakter kun er utført som "enkel registrering". Det er  her blant annet ikke hensyntatt etterisolerte vegger og utskiftede vinduer som normalt vil gi bedre energikarakter når dette legges til grunn ved "utvidet registrering".

Energiforbruk av strøm pr. år er under rekvirering hos megler fra energileverandør og vil gi en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper.

Kommunale avgifter og forholdet til eiendomsskatt

Kr. 10 167,50 pr. år.

Kommunale avgifter for 2018 fordeler seg følgende: Vann kr. 2623,75,-, avløp kr. 4603,75,-, renovasjon kr. 2478,75,-, feieavgift kr. 461,25,-. Avgiften deles opp i 4. terminer gjennom året.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Forholdet til boplikt, konsesjon og odel

Det er verken boplikt, konsesjonsplikt eller odel på eiendommen.

Forholdet til utleie

Boligen har ingen separat utleiedel.

Hele boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig, jfr. sameiets vedtekter pkt. 2.2;  "Med de unntak som er fastsatt av Eierseksjonsloven og disse vedtekter, har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og utleieforhold".

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 281118 (Kr.5 000) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 4 890 000,-) (Kr.48 900) Kveldsbilder (Kr.2 650) Tønsbewrgs Blad 090119 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 300119 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 270219 (Kr.4 500) Internett annonsering - opprykk på finn. 10. mars 2019 (Kr.1 000) Tønsbergs Blad 130319 (Kr.4 500) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Grunnboksutskrift, servitutter, tinglysning sikringsobligasjon og innhenting av opplysninger fra Infoland/kommune (Kr.3 865) Oppgjør (Kr.4 750) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 100) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Tilrettelegging av oppdraget (Kr.12 995) Totalt kr. (Kr.112 985)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Protecor Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen  dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Fullstendige vilkår for boligselgerforsikringen kan hentes på www.protectorforsikring.no. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Forkjøpsrett

Det foreligger en forkjøpsrett på eiendommen til Tønsberg kommune som bortfester. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Andre opplysninger

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er nedgravd olje-/parafintank på eiendommens østside. Tanken er ikke i bruk. Vi gjør derfor oppmerksom på at det må forventes pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) har utført inspeksjon av boligens fyringsanlegg senest 25/1-2018. Det var ved dette tilsynet kun anført et avvik som omfatter "feieluke på røykrøret fra ildstedet Dovre 500 i retningsendringen". Dette blir utbedret av selger før kjøper sin overtagelse av eiendommmen.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud (hvis mulig).

Evt. ønske for forholdsvis rask overtagelse kan imøtekommes hvis ønskelig.

Det kreves ikke godkjenning av ny eier fra sameiets styre, men styret skal underrettes om overdragelsen (besørges av megler).

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?