Til innholdet

Romslig modernisert enebolig med panorama til Vestfjorden og vakre solnedganger. Stille oase innerst i blindvei.

Hellalia 14
Prisantydning 6 875 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 168
BRA: 192 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1993
Tomtareal: 472 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - HELLALIA V/SJØEN

Adresse

Hellalia 14 3142 Vestskogen

Velkommen til Hellalia 14 - en høytliggende eiendom med vakker sjøutsikt og "seneste kveldssol" på høydedrag innerst i blindgate på Nøtterøys solside

Ved sjøen på Hella/Vestskogen har vi nå har gleden av å presentere en enebolig med imponerende beliggenhet som er ypperlig for deg setter høye krav til hvor du vil bo - eller feriere. Hellalia 14 har panoramautsikt til Vestfjorden og tomten "bader" i sen kveldssol. Sol og utsikt nyter du fra tomtens store terrasser og ikke minst fra en nyere vinterisolert og romslig vinterstue med skyvedører i glass og peis som du kan bruke året rundt.

Eiendommen ligger på et høydedrag innerst i fredelig blindgate. Boligen er omfattende om-/påbygget i år 2001, i 2006, 2012 og ytterligere oppgradert i 2020. Den fremstår med gjennomgående, tiltalende standard med lys og delikat innredning.

1. etasje byr på en stor grunnflate inndelt med blant annet en romslig stue-/spisestue mot sjøen, vinterstuen, et innholdsrikt kjøkken med spiseplass, en stor hall samt bad og vaskerom. I 2. etasje finner man blant annet en stor loftstue med nye, elektrisk betjente takvinduer, tre soverom, baderom, kontorplass og lagringsrom.

Hagen er vestvendt med et praktfullt utearrangement med terrasse med tredekke på ca. 29 m² og en sjeldent frodig hage med vakker beplantning. Hagen, en usjenert oase med vakre stauder, prydbusker og drivhus setter farge på tilværelsen fra påske til senhøst. På fremsiden av huset finner man en romslig steinlagt gårdsplass, garasjen fra 2013 og en romslig sportsbod.

Velkommen til en eiendom som vi tror vil begeistre selv den mest kresne boligkjøper.

Kort fortalt om Hellalia 14

* Stort, lekkert og svært innholdsrikt familiehus med massevis av plass!
* Plassert på vestvendt høydedrag  med "seneste kveldssol" og vakker utsikt til Vestfjorden
* Innerst i en rolig og fredelig blindgate mot skogen - på Nøtterøys solside
* Kort gangavstand til strand, sjø og flotte turområder
* Attraktivt bomiljø med assosiasjoner til "Sørlandsidyll"
* Idyllisk og skjermet hagetomt - 472 m² selveiertomt
* Nydelig hage, flotte og solfylte uteområder med deilige uteplasser
* Stor vestvendt terrasse mot sjøen
* Oppført i 1993 med stor grunnflate, på-/ombygget i 2000, 2005, 2013 og 2020
* Stor stue-/spisestue med peisovn
* Fantastisk vinterstue med store skyvedører mot sjøen og peis
* Nyoppusset loftstue med nye takvinduer og ny parkett
* Innholdsrikt kjøkken med spiseplass og innredning fra 2003 
* 3 soverom - alle samlet i 2. etasje
* Innbydende inngangsparti og stor entre/hall med garderobeplass
* 2 flislagte baderom med moderne innredninger - ett i hver etasje
* Separat vaskerom med utgang til hage
* Rikelig med vindusflater gir masse dagslys til oppholdsrommene
* Eikeparkett i de aller fleste rom som ikke er flislagt
* Innfelte downlights i nær alle rom i 1. etasje
* Godt med lagrings-/bodplass
* Tilbygget garasje fra 2013 med fjernstyrt port og stor steinlagt gårdsplass
* Nyere drivhus som medfølger
* Ca. 5 km til Tønsberg sentrum
* Kort vei til barne-/ungdomsskoler og en rekke barnehager
* Utsikten mot Vestfjorden må fremheves og solnedgangene må oppleves!
º Ingen boplikt!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget attraktivt til på Nøtterøys vestside med flott panoramautsikt til Vestfjorden. Gangavstand til vakkert tur- og fritidsterreng, båthavn og badestrand, og direkte tilknytning til sjøen og den vakre Færder-skjærgården.

Boligområdet med hvitmalt bebyggelse er oppført med et helhetspreg som gir klare assosiasjoner til ''Sørlandsidyll''.

Hellalia ligger også strategisk til med tanke på barn og unge. Det er kort gangavstand til nye Labakken barneskole og barnehage (1,3 km), samt Rudolf Steiner barne- og ungdomsskole som også har barnehage (1,3 km). Det er 1,8 km til ungdoms- og videregående skole på Borgheim.

Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, og du har direkte tilgang til en rekke øyperler med båt. Hellalia ligger man tett på deler av "indrefileten" i Vestfoldskjærgården og er et ypperlig utgangspunkt for å ta seg til områdets populære øyer som ligger sydover, i retning Tjøme hvor man blant annet finner Gåsø, Håøya, Veierland, vakre Stauper og Langskjærene. Følger man Vestfjorden til enden av Færder kommune kommer man til på Verdens ende ytterst på øya.

Nærområdets fasiliteter

Det er i underkant av en kilomenter til dagligvareforretning i Vestskogen (Kiwi) og ca. 1,5 kilometer til Borgheim med blant annet dagligvareforretning, sentrumsbygg, Nøtterøy kulturhus, Nøtterøy Golfklubb og konditori (Nøtterø bakeri). Nøtterøy Golfklubb på Hella har 18 hull og har par på 72. Banen er om lag 6500 meter lang, er tegnet av Jeremy Turner, og har fem teesteder. Det er også en korthullsbane med seks hull, samt en driving range. Området er omgitt av skog og turstier og er et yndet tur- og rekreasjonsområde. Herfra kan man følge kyststien langs Vestfjorden til Tjøme. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper (lysløype) med utgangpunkt fra Borgheim.

Ønskes et større servicetilbud er det 4-5 km til Tønsberg sentrum hvor du finner shoppingmuligheter, kulturtilbud, kafeer, restauranter, og brygga med sitt yrende folkeliv. Ønsker man å besøke Tjøme kan en tur til kulinariske Engø gård anbefales, og sommerstid er det et yrende folkeliv på Hvasser lengre syd med flere spiseplasser ved gjestebrygge. Her kan du kjøpe reker rett fra fiskebrygga. Åtte Glass i Vrengensundet er blitt en svært populær bryggerestaurant. Mange foretrekker også å ta båt til Tønsberg brygge med sitt yrende kulturliv i sommerhalvåret.

Det er bussforbindelse i Hellaveien, bussholdeplassen ligger ett minutt fra huset. I Tønsberg sentrum ligger også jernbanestasjon med hyppige avganger mot Oslo. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt motorvei på hele strekket, noe som gjør at kjøreturen fra Hellalia til Oslo normalt gjøres unna på en drøy time. Til Torp Flyplass, med daglige avganger til en rekke Europeiske byer og innenlandsruter, er det ca. 30 minutter med bil.

Det er ca. 5 km til Tønsberg sentrum m/gode bussforbindelser.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil.

Type, eierform og byggeår

Enebolig - Selveier oppført i 1993.

Boligen er delvis ombygget i 2000/2001 hvor tidligere carport er innbygget på østsiden og integrert i boligen.  I 2005 ble boligen påbygget med vinterstue mot vest og som senere ble oppgradert og vinterisolert i 2012. Vinterhagen ble ytterligere oppgradert utstyrt med nytt elektrisk anlegg og skyvedører i glass og elektriske persienner i 2016. I 2013 ble det bygget garasje på nordsiden av huset med adkomst til hagen.

Innhold

Boligen er oppført over to plan hvor oppholdsrommene er samlet i på grunnplanet i 1. etasje som preges av en stor grunnflate. Huset har følgende inndeling:

1. etasje:
Inngangsparti, romslig hall/entre med garderobe samt trappoppgang til 2. etasje, vaskerom med utgang, baderom/wc, åpen mellomgang, stort kjøkken med ny innredning fra 2003 og med avsatt plass for spisebord, romslig stue med spisestueavdeling og vridbar peisovn, innbygget og isolert vinterstue med peis og skyvedører i glass samt utgang til en stor terrasse. 

2. etasje:
Trappoppgang, loftstue, sove-/baderomsgang med plass for arbeidsbord/kontor eller annet, romslig bod, 3 soverom hvorav ett foreldresoverom med stor garderobe og baderom/wc som er omgjort i 2003 og modernisert i 2013.

Garasje:
Boligen har en tilbygget garasje på nordsiden av huset, oppført i 2013. Garasjen har innlagt både lys og strøm og er utstyrt med elektrisk lakkert leddport av stål. Innerst i garasjen leder dør ut til hagen på vestsiden av huset. Det er en lagringshems over garasjen. 

Integrert sportsbod:
Innbygget sportsbod på østsiden av huset med utvendig inngang fra gårdsplass. Boden er isolert og det er innlagt både strøm og lys. Diverse lagringshyller medfølger - det samme gjør plassbygget arbeidsbenk med overliggende veggplate for verktøyoppheng. Det er også en utvendig bod på nordsiden er ypperlig som for eksempel hagebod/verktøybod (uisolert).

Drivhus:
Nyere drivhus plassert på tomtens nord-vestre side medfølger.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser som illustrerer inndelingen av boligens to etasjer. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Drivhus fremkommer ikke av skissen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 192 kvm hvor arealene etasjevis er fordelt som følger:

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 111 m²/131 m²
2. etasje: P-ROM/BRA: ca. 57/61 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
Alle innvendige rom i 1. etasje er inkludert i oppgitt areal for primærrom (P-rom) med unntak av tilbygget garasje på nordsiden av huset og integrert bod på østsiden, totalt ca. 20 m² som dermed defineres som sekundærrom (S-rom). I 2. etasje er alle rom inkludert i oppgitt P-rom med unntak av bod på ca. 4 m² som utgjør S-rom i etasjen.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for arealdefinisjon.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Tomt

Tomteareal: 472,0 m² iht. matrikkelbrev
Tomtetype: Selveiertomt.

Vestvendt, solrik og vakkert opparbeidet tomt som ligger på en høyde over sjøen med svært gode solforhold, morgensol ved inngangsparti og formiddags-/ettermiddags-/kveldssol mot sjøen. Utsikten mot Vestfjorden må fremheves og solnedgangene må rett og slett oppleves. Videre kompletteres eiendommen av en nydelig og usjenert hage som nærmest fremstår som en oase. På tomtens nordvestre side er det oppført et nyere drivhus som medfølger.

Boligens plassering på tomten, fremskjøvet mot øst, gir et raust og lettstelt hageareal på eiendommens vestside som er åpen, romslig og som innbyr til alt fra lek og moro for barn i alle aldre til utendørs familie-/venneselskap.

Hagen er orientert mot vest med et praktfullt utearrangement med terrasse med tredekke på ca. 29 m². Rekkverk rundt terrassen, stedvis med nyere overliggende glassvegger/vindskjermer (montert 2017), sørger for en flott innhegning av uteplassen. Elektrisk terrassemarkise sørger for god overdekning på dager hvor man vil skjerme seg fra sol eller duskregn.
Med foldedørene i åpen stilling fungerer også vinterstuen fra 2006 som et utendørsarrangement, svært usjenert og nærmest helt uten innsyn fra naboeiendommer.

På fremsiden av huset, ved inngangspartiet, er det en naturlig sone for utemøbler ved det steinlagte arealet hvor man kan nyte tidlig morgensol. På samme sted kan man søke skygge på hete ettermiddager.

Tomten er lettstelt og pent opparbeidet med bl.a. gressplen, noen mindre trær, vakre prydbusker, blomster-/staudebed og vintergrønne hekker som gir suveren skjerming. I hagen bugner det av ulike busker av ulike slag, flere plantekasser for blant annet bær, urter og utallige blomster som blomstrer fra tidlig vår til sen høst. Ytterst på tomten, i vest, utgjør en kraftig natursteinsmur en flott utsmykning og innramming av eiendommen. 

Det er installert fotocellestyrt belysning på begge sider av boligen.

Eiendommens innkjørsel og gårdsplass er steinlagt. Dette forenkler vedlikeholdet på tomten og gir et raust område for biloppstillingsplasser og annet i tillegg til parkering i garasjen.

Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave.

Standard

Boligen bærer preg av god planløsning, gjennomtenkt materialvalg og moderne/lyse fargetoner som preger hjemmets innredninger. De fleste innvendige rommene er oppusset/modernisert etter byggeåret, alt i stil og utførelse som gir en flott helhetsfølelse.

Boligens ulike rom  beskrives som følger:

Den store hovedstuen med utgang til hage og terrasse:
Hovedstuen er utvilsomt hjemmets innvendige høydepunkt sammen med tilstøtende vinterstue med sin generøse størrelse. Et imponerende lyst og stort rom med vindusrekke mot den usjenerte hagen, terrassen og sjøsiden i vest. Det er også vindu mot syd. Ytterst i stuen leder terrassedør ut til hagen og den innhegnede terrassen. Naturlig dagslys strømmer gjennom de store vinduene store deler av dagen. I tillegg til utsikten over Vestfjorden er det er også flott nærkontakt med hagen og uteoppholdsarealet. Stuen har flere soner i åpen løsning med hverandre. Det er god plass til sofa-/loungegrupper og ikke minst rikelig med plass til spisestuebord. I spisestuesonen er ellers alt lagt til rette for å kunne ha langbord hvor man kan samle til større familie-/venneselskap. Tross alle vinduene som gjør rommet svært lyst og innbydende, har stuen også godt med veggplass som gir fleksible innredningsmuligheter. Sentralt i stuen finner man en nyere, rentbrennende og vendbar peisovn som gir ekstra god varme på mørke vinterkvelder. Stuen har lys og etterbehandlet eikeparkett som gir et lunt og moderne preg i kombinasjon med malt panel veggene og malt panel himling med innslag av helt nye innfelte LED-downlights (2023).

Vinterstuen i tilbygg fra 2005, vinterisolert 2012 og oppgradert i 2017:
Vinterstuen er lys, romslig og også her er det god plass til sofa-/loungemøbler. Rommet er adskilt fra hovedstuen av glassdør og er et ypperlig rom for stunder hvor man ønsker å trekke seg tilbake fra husets hovedoppholdsrom til en mer skjermet "alenesone". Herfra har man vakker utsikt over Vestfjorden og hele langveggen mot syd består av høye glassflater i form av skyvedører fra gulv til tak. Det er også et stort vindu på endeveggen i vest som sørger for suverent gjennomlys til rommet. Skyvedøren leder ut til den store terrassen mot sjøen, og i åpen stilling får man delvis følelsen av å sitte utendørs. Nærkontakten gjennom glassflatene hvisker samtidig ut forskjellen mellom ute og inne. Uteplassene bader i sol, og man kan nyte solnedgangen herfra. Skyvedørene var nye i 2017 og er utstyrt med elektriske screens på dager hvor man ønsker skjerming. Vinterstuen har en stavs heltregulv, malt panel på vegger og malt panel med innfelte LED downlights i himlingen. Rommet er også utstyrt med vedfyrt peis med innsatsovn kledd i teglstein.

Loftstuen og mellomgang i 2. etasje:
Loftstuen særpreges av to store Velux-takvinduer mot nord med trådløst panel som gir suverent lysinnfall - i tillegg er det vindu på gavlveggen i øst. Takvinduene er nyinstallert i 2019. Rommet er godt egnet for fleksibel bruk enten man ønsker en ekstra TV-stue, arbeidsrom eller leke-/aktivitetsrom for barn-/unge. Rommet ble etablert i forbindelse med ombygging av huset i år 2000 og ble totalrenovert i 2019 med ny lys eikeparkett  og malt/behandlet panel på vegger og i himling. Skråveggene tilfører rommet en koselig lunhet.
Mellomgang innenfor loftstuen har blant annet plass til kontor/arbeidsplass og herfra er det villetrapp til lagringsloft. Dette rommet har eikeparkett på gulvet, malt tapet på vegger og malte takplater i himling.

Det romslige kjøkkenet med spiseplass og ny Italian design innredning fra 2003:
Kjøkkenet er stort og har en sentral plassering i hjemmet, en plassering som også er praktisk med sin enkle tilkomst fra spisestuen og de øvrige hovedoppholdsrommene i 1. etasje. Fra vinduene ved spiseplassen har man fin nærkontakt hagen på østsiden av huset, gjennom disse får man morgensol til rommet. Innredning fra Italian design er fra 2003. Sorte benkeplater skaper en flott fargekontrast til innredningen. Det er god oppbevaringsplass, innslag av praktiske kolonialskuffer og rikelig med benkeplater sørger for godt med arbeidsplass. Flere av overskapene består av takhøyde vitrineskap. I den hvitmalte panelte himlingen er det innslag av innfelte downlights - i tillegg er det belysning under overskap som gir ekstra god belysning til rommet. Kjøkkenet har eikeparkett på gulvet og tapet på vegger.

Hvitevarer og utstyr på kjøkkenet som medfølger:
* Miele induksjon steketopp - ny 2017 (komfyrvakt)
* Integrert stekeovn i høyskap fra Kuppelbuch
* Oppvaskmaskin Asko (2017)
* Lekker ventilator fra Koppelbuch i børstet stål med direkte uttrekk.
* Kjøleskap fra Bosch integrert i høyskap, frittstående (2017)

Entre og hall i 1. etasje:
Vel innenfor hovedinngangsdøren møter man entreèn og hallen i hjemmet, disse rommene ligger i åpen løsning med hverandre. Her er det elektriske varmekabler under diagonallagt flislagt gulv som tilfører lun varme. I tillegg er det montert varmepumpe som gir varme i vinterhalvåret og sørger for kjøling på hete sommerdager ved behov. Skjenken under trappen som leder opp til 2. etasje "skjermer" varmepumpen på et elegant vis og medfølger hvis ønskelig. Naturlig dagslys slippes inn fra høyreist vindu og glassfelt i inngangsdøren. I tillegg slippes lyset inn via glassdøren som leder inn til kjøkkenet og stuesonen. Rommet har ellers malt panel på vegger og i himling. Også dette rommet har innfelte downlights i taket.
Det medfølger frittstående 4-dørs garderobeskap med oppbevaringsplass for både sko og yttertøy - hvis ønskelig er det er også plass til ytterligere oppbevaringsmøbler i denne sonen av hjemmet.

Baderommet i 1. etasje:
Inngangen til baderommet er praktisk plassert med inngang fra hallen. Badet er fra byggeåret 1993 med god plass og rikelig med innredning og hvor dusjarmatur, toalett og stoppekran var nytt i 2014. Under  gulvflisene er det varmekabler som gir god varme til velværerommet i hjemmet. Det er også fliser på alle veggene. Badet har et stort hjørneboblekar hvor man kan ta en velfortjent "time out" - dette er også utstyrt med dusj med både hånddusj og takdusj. Rommet  har også sokkeltoalett og servantmøbel med fire underskap, to overskap og speil m/overlysarmaturer. Både toalettet og boblebadekaret er av nyere dato (2014 og 2012) mens baderomsmøbelet er fra badets opprinnelig tid. Vindu trukket godt opp på ytterveggen mot syd slipper inn dagslyset.

Baderommet i 2. etasje:
Baderommet i 2. etasje har en flott plassering ved at det enkelt nås fra alle de tre soverommene i etasjen. Rommet er klassisk innredet med lyse fliser og rustikke terrakottafargede fliser. Rommet er nyinnredet i 2001 hvor membran og fliser på gulv ble skiftet i 2001. Innredninger og vannlås ble skiftet ut i 2012. Det er "selvsagt" elektriske varmekabler i gulvet. Smalt og høyreist vindu på sydveggen slipper inn daglyset, mens taklys og spotter under speilskap sørger for god belysning. Innredningen består av nytt dusjkabinett med glidedører av herdet glass og armatur med både hånddusj og takdusj, sokkeltoalett og doble ovale underskaps skuffer i hvitt høyglans som i kombinasjon med speilskap gir god oppbevaringsplass.

Vaskerom med utgang til hage i 1. etasje:
Dette praktiske rommet ligger vegg-i-vegg med baderommet med inngang fra hallen. Utgangsdøren fører en direkte ut på sydsiden av tomten. Vaskerommet er innredet med vegghengt vaskekum, tørkestativ, dobbelt overskap og avsatt plass for vaskemaskin/tørketrommel. På motsatt side av vaskekum, varmtvannstank og søylesone er det god plass til både ekstra kjøleskap og fryseskap hvis ønskelig. Rommet har flislagt gulv med varmekabler, malt tapet på vegger og malt panel i himling. Ved siden av utgangsdøren slipper sydvendt vindu inn naturlig lys.

De tre soverommene - alle samlet i 2. etasje:
Alle hjemmets soverom ligger strategisk og fint samlet i boligens 2. etasje, tilbaketrukket fra hjemmets sosiale oppholdssoner. Sove-/baderomsgang leder inn til alle rommene, fra denne gangen er det også inngang til en praktisk lagringsbod. Felles for alle rommene er at de har plass til doble senger. Ett av rommene har takvindu i tillegg til gavlvindu - de to øvrige rommene har vindu på gavl mot henholdsvis syd og nord. To av soverommene har medfølgende frittstående garderobeskap, blant annet etasjens naturlige hovedsoverom plassert på hushjørnet mot nord-vest. Soverommene har eikeparkett på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling.

Annet - teknisk

*Kobber vannledninger og plast avløpsrør.
* Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken - for øvrig naturlig utlufting.
* 200 liter varmtvannsbereder er montert på vaskerom/bod.
* El-anlegg med automatsikringer på alle kurser.
* Komfyrvakt er montert ved ventilator på kjøkken

Oppvarming

Oppvarming av boligen er basert på luft-til-luft varmepumpe, vedfyring og elektrisk oppvarming med panelovner/elektriske varmekabler.

Varmepumpe er strategisk plassert i entre/hall i 1. etasje. Denne er nyinstallert i 2012 og plasseringen nær trappeløpet til 2. etasje gjør at varme også tilføres til øverste etasje.

Det er elektriske varmekabler på baderomsgulv i begge etasjer og på vaskerommet. I tillegg er det varmekabler i entre/hall i 1. etasje. For øvrig noe bruk av elektriske panelovner.

Vedfyring med nyere rentbrennende og varmeeffektiv peisovn i stuen i 1. etasje teglsteinskledd peis med innsatsovn fra 2005 i vinterstuen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 31. mai 2021.

Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget utover at det manglet takstige for sikker atkomst til feiing av pipeløp på nordre pipeløp (pipen i vinterstuen). Takstige er ikke montert i dag. Til informasjon er det montert takstige frem til søndre pipeløp. Den gangs tilsyn ble dermed avsluttet. Gjenpart av kontrollen følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Internett

Det er innlagt fibernett fra Telenor og TV/streaming fra Allente. Nytt abonnement må eventuelt tegnes av kjøper da selger har sagt opp nåværende avtale.

Bygninger og byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur. Boligen er oppført over to etasjer, 1. etasje og 2. etasje. 

Takkonstruksjon med saltaksløsning tekket med dobbelkrum betongtakstein. Prefabrikkerte takstoler, forenklet undertak og lufting med ventiler i gavler. Nedløp og beslag i plastbelagt stål. Tilgang til loft via trappeluke i gang.

Yttervegger med trekonstruksjon med bindingsverk og malt liggende trekledning.
 
Vinduer og terrassedører av tre med tolags glass. Vinduer, takvinduer og terrassedører av noe varierende alder. Takvinduer i stue med trelags glass fra 2010. Vinduer på to soverom og bad av tre med tolags glass fra 2022. Vinduer i vinterstue fra 2005 - skyvedører ut til hagen er utskiftet i 2016/2017.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Parkering

Parkering i garasje fra 2011 og på egen steinlagt gårdsplass.

Utover parkering på egen eiendom er det etablert diverse gjesteparkeringsplasser stikkveien som leder frem til eiendommen.

Eier

Jan Tore Savic Knutsen

Vei, vann og avløp

Hellalia er offentlig vei - kommunal. Interne stikkveier i området er private veier med felles vedlikeholdsplikt.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløpsnett. Færder kommune bekrefter at det ikke er septiktank/slamavskiller på eiendommen og at det ikke går kommunale ledninger over eiendommen. Kommunen opplyser videre at det eiendommen har felles ledninger med andre eiendommer.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune som er vedtatt 31.  januar 2018 avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i regulert område - innenfor reguleringsplan 3811 248 - Hella boligområde av 17.02.1993 hvor reguleringsformål er boliger, kjørevei og offentlig friområde. Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser utgjør vedlegg til salgsoppgave.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Kommuneplanens arealdel revideres og er nå ute på andre gangs høring. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse i følge opplysninger fra Færder kommune.

Alle opplysninger fra Færder kommune.

Ferdigattest og angivelse av godkjente bygningstegninger

Boligen ha ferdigattest datert 26.10.1993. Kopi av denne er vedlagt i salgsoppgave. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Godkjente og byggemeldte tegninger stemmer med dagens bruk av både boligens 1. etasje og 2. etasje. Godkjente bygningstegninger innhentet fra bygningsmyndighetene Færder kommune fra opprinnelig byggeår, innbygging av tidligere carport i år 2000, tilbygget vinterstue i 2005 og tilbygget garasje i 2011 er vedlagt i salgsoppgave.

Prisantydning

6 875 000,-

Beregnet totalkostnad

6 875 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 171 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 875 000,-)) -------------------------------------------------------- 184 610,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 059 610,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger et tilstandsrapport datert med befaringsdato 14. august 2023 fra Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 13 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 8 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak 
- 10 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak 
- 2 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

TG-3 anmerkninger er relatert til at pipevanger på pipe i vinterstue ikke er synlige (dog. er ikke dette påpekt av Vestfold interkommunale brannvesen under kontroll i 2021) samt levetidsbetraktning for baderommet i 1. etasje som er etablert før 1997 og derav gis TG-3 på generelt grunnlag. Beskrivelse av disse to anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

TG-2 anmerkninger (mørk-gul) er relatert til levetidsbetraktninger hvor mer enn 50% av levetid er påløpt for deler av taktekking, enkelte vinduer, bad i 2. etasje, alder på membran/tettsjikt og vaskerom. Øvrige bemerkninger er relatert til tidligere hull etter montert utstyr på bad, kun naturlig ventilasjon på bad og at elektrisk anlegg er av varierende alder. Beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 12 003 kWh. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Eiendommen er i dag forsikret av eier.

Kjøper må selv bekoste og besørge forsikring fra og med dato for overtagelse av eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 19 867 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2023 og dekker Færder kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift for to pipeløp. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen.

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 1 570 363
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 5 653 308

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Pliktig medlemskap i velforening/sameie

Det er tinglyst plikt til medlemskap i områdets velforening som blant annet besørger og bekoster vedlikehold av området private stikkveier, snøbrøyting og ettersyn av gjesteparkeringsområder, lekeplasser osv. Kostnader fordeles på områdets oppsittere.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

Boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen og det er ikke boplikt i denne delen av Færder kommune.

Konsesjon/odel

Det er ikke odel eller konsesjon knyttet til omsetning av eiendommen.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Labakken skolekrets hvor den nye barneskolen ligger i gangavstand fra Hellalia. 

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Færder kommune - ams@faerder.kommune.no eller 33 39 00 00.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Følg Kirkeveien utover Nøtterøy og ta Kjernåsveien til høyre skiltet mot Vestskogen. Følg denne til Amundrødveien, og ta denne til venstre, mot Hella. Ta deretter Hellalia til venstre og følg områdets nummerskilting (første stikkvei inn til venstre) og følg denne til enden av stikkveien. Alternativkjørerute via. Borgheim sentrum.

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. Da eiendommen selges som dødsbo har selger ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Spørsmål knyttet til eiendommens tilstand er dermed rutinemessig ikke utfylt i egenerklæringen.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/eventuelt betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud. Eventuelt ønske om relativt rask overtagelse kan imøtekommes.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste heftelser-servitutter-rettigheter-grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
1993/14368-1-2/91. Erklæring/avtale av 16.11.1993. Pliktig medlemskap i velforening m.v. Vedlikeholdsplikt for fellesanlegg, samt ledningsanlegg og vei

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert i grunnbok.

Grunndata:
1993/13007-1/91 - 22.10.1993. Registrering av grunn.
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen og de tinglyste avtalene følger som del av salgsoppgave. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?