Til innholdet

Rålekker, nyoppusset og arealeffektiv leilighet v/foten av Slottsfjellet. Store og høyreiste vinduer mot vest. Nytt bad! ZOLGT

Hertug Guthorms gate 29B
Prisantydning 1 650 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 25
BRA: 25 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1899
Tomtareal: 415 m²

Finn.no: Lokalområde

FJERDINGEN - TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Hertug Guthorms gate 29B 3111 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til Hertug Guthorms gate 29 b - en rålekker endeleilighet i idylliske Fjerdingen ved Slottsfjellet

Velkommen til idylliske Fjerdingen og denne rålekre selveierleiligheten. På enden av bygget, i 2. etasje med høyreiste og store vindusflater, ligger denne gunstig plasserte leiligheten som nettopp er omfattende oppusset og delvis renovert.

Her bor du midt i byen, i et trafikkstille boligstrøk som oser av sjarme og historiske omgivelser. Denne sjarmerende gaten er preget av i stor utstrekning eldre trehusmiljø.

Bygget leiligheten ligger i er opprinnelig oppført i 1899 og har i 2020/2021 vært gjennom en omfattende rehabilitering så vel innvendig som utvendig. Her  bringes tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningsdetaljer. Det er lagt stor vekt på at detaljer og gammel håndverkstradisjon ved rehabiliteringen skal stå i stil med øvrig bebyggelse på eiendommen hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet - la bildene tale for seg selv!

På 25 m² innvendig mål areal finner man en svært godt utnyttet løsning. Leiligheten har tre store og høyreiste vinduer mot vest som gir suverent lysinnfall - det er også utsikt fra flere av disse til Slottsfjellet. Vel innenfor inngangsdøren til hjemmet finner man en innbydende kjøkkendel i delvis skjult løsning, stue med plass til både sofa-/sittegruppe, sovealkove og et rehabilitert, delikat og stiltilpasset baderom m/flislagt gulv. Det medfølger for øvrig en sportsbod utenfor leiligheten. Alt av vegger, himlinger, vinduer og listverk er nymalt i 2021 så her er det bare å "flytte rett inn".

På vegne av selger og Z-eiendom AS v/Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en eiendom jeg er sikker på vil imponere deg!

Fremtrendende egenskaper for leiligheten

º Nyoppusset og rehabilitert - bli førstemann til å flytte inn!
º Perfekt leilighet for førstegangskjøperen eller som utleieobjekt
º Endeleilighet i fredelig blindgate
º Lys og fordelaktig plassering i 2. etasje med tre store og høyreiste vinduer mot vest.
º Svært sentralt i sentrum av byen med nærhet til så og si alt
º Vinduene gir flott lysinnfall og stilfullt særpreg
º Her står gammel og nostalgisk byggestil i høysetet
º Utvendig nyrenovert m/blant annet ny kledning, nytt tak med mer
º Idyllisk og historisk bygningsmiljø svært sentralt i Tønsberg sentrum
º Misunnelsesverdig nær utsikt til Slottsfjellet som ligger like ovenfor leiligheten
º Moderne og gjennomtenkt fargebruk gir flott helhetspreg
º Svært arealeffektiv og god planløsning
º Kjøkken fra ca. 2010 og medfølgende hvitevarer
º Åpen løsning mellom stue og kjøkken m/gjennomlyst løsning
º Nyrehabilitert og lekkert baderom med flislagt gulv m/varmekabler
º Smart sovealkove
º Brannsikring. leiligheten er fullsprinklet med direkte varsling til brannvesenet
º Inngang fra felles trappegang på gateplanet
º For deg som ønsker å leve det urbane liv m/gangavstand byens fasiliteter
º Kort gangavstand til Jernbanestasjonen og Sykehuset i Vestfold.
º Her oser det av gjennomtenkte løsninger kombinert m/moderne innredninger
º Alt er ferdig rehabilitert og oppusset  - flytt rett inn!

Beliggenhet/Nærområdet

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i et sentralt, rolig og etablert boligområde i Fjerdingen. Her bor du midt i bykjernen av Norges eldste by.  Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo.
 
At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen i nord og de små omkringliggende parkene i nærområdet. Slottsfjellet byr for øvrig på herlige fasiliteter for rekreasjonsturer.
Eiendommen ligger sentralt i dette idylliske og tilbaketrukne kvartalet med sin karakteristiske småhusbebyggelse. Dagens kulturmiljø har bebyggelse som i stor utstrekning bebyggelse som stammer fra av 1800-tallet. Bebyggelsen er kjennetegnet av små malte trehus med innelukkede gårdsrom og tidstypiske bakgårder.

Hertug Guthorms gate fikk sin nåværende navn i 1903, tidligere og da eiendommen ble bygget het den Forstadens Mellem gate. Gaten er oppkalt etter hertug for hæren som var Guttorm Sigurdsson. Han var Harald Hårfagres onkel og styrte Tønsberg på vegne av kongen. 

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 2-3 minutt å spasere til  "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn.
En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk.

Nærmeste dagligvareforretning finner du bare et steinkast unna, i enden av Farmannsveien. Det er også kort vei til Meny i Farmandstredet.

Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Ikke langt fra Jernbanestasjonen finner man Vestfolds største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold så det er med andre ord kort gangavstand også dit fra Hertug Guthorms gate. Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna.

Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter.
Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Rakkåsstien.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1899, modernisert i 2021

Leilighetens indre innhold og planløsning

Endeleilighet i 2. etasje vendt mot vest inndelt med følgende arealeffektive planløsning med alt på ett plan:

KJØKKEN med liten spiseplass og delvis åpen løsning mot leilighetens stue. Rommet har stort og høyreist vindu m/utsikt mot Slottsfjellet og medffølgende hvitevarer.
STUE med store og høyreiste vindusflater mot syd og vest.
SOVEALKOVE med halvvegg mot stuen.
Nyrehabilitert BADEROM m/nytt gulv, vegger og ny innredning m/toalett, servantmøbel, påkostet dusjkabinett fra Porsgrund bad og opplegg for vaskemaskin.

Leilighetens inngangsparti/adkomst i bygget

Felles inngangsparti fra gateplanet ut for Hertug Guthorms gate hvor denne fører deg inn til hjemmets inngangsdør som en av to leiligheter i annen etasje. Fellesgangen deles også med  to leiligheter i 1. etasje og en leilighet i loftsetasjen i bygget. Legg merke til det nylagte gulvet i fellesgangen og ikke minst den nostalgiske trappen fra opprinnelig byggeår. Hovedinngangsdøren til bygget er rehabilitert, mens leilighetens inngangsdør er ny i "gammel stil" - brannklassifisert tredør fra Jømnadøren. Fra fellesgangen er det også dør direkte ut til eiendommens gårdsrom m/enkelte felles uteplasser.

Bod som tilhører leiligheten

Det tilhører 1 stk. sportsbod på ca. 2,5 m² til leiligheten. Denne er plassert i kjeller på den del av bygningen som er fra opprinnelig byggeår, med adkomst fra utvendig trappenedgang i felles atrium.

Uteplasser i felles og skjermet atrium

Inne i nyanlagt og brosteinsbelagt gårdsatrium er det et svært hyggelig fellesområde av brostein. I dette avlukkede atriumet/gårdsrommet er det helt usjenert for utenforstående. Her kan man enten oppholde seg innerst i gårdsrommet, ved et brosteinslagt fellesområde eller ved brosteinlagt fellesområde rett innenfor gårdsportalen. Vis av vis sistnevnte, ved nærmeste hjørne av bygget, er det for øvrig anlagt en liten treplatting på bakkenivået som også er det felles uteareal. Denne ligger nede på bakkenivået og til venstre for trappegang til kjelleretasjen. Øvrige treterrasser/balkonger er private uteplasser for de av leilighetene i bygget som har dette som tilhørende uteplasser til sine leiligheter.

Ytre fellesrom

* Felles sykkelparkering i området v/inngang til kjelleretasje
* Nybygget inn-/overbygget bygning for felles renovasjonsbeholdere utenfor portal mot Peder Lagmanns gate

Standard og beskrivelse av innredninger

Selv om bygget blant annet er utvendig rehabilitert med ny ytterkledning, nytt utvendig listverk, nylagt takstein med mer er alt rehabiliteringen utført i tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningsdetaljer. Det er lagt stor vekt på at detaljer og gammel håndverkstradisjon skal stå i stil med rehabiliterte detaljer hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet. Kombinasjonen med den gamle utvendige stilen og gjennomtenkte/påkostede interiør-/eksteriørdetaljer gir flott solid til leiligheten.

Standard, utstyr og innredninger i de ulike rom beskrives som følger:

Gulv, vegger og himlinger:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er lagt høykvalitets laminatgulv med skips-/natingsutseende" i alle rom med unntak av på baderommet hvor det er flislagte (nylagt) gulv. Dette gir et helhetlig preg til hjemmet. Gulvet er fra ca. 2010 og er praktisk og slitesterkt. Alle innervegger i leiligheten har malte overflater over glatte veggflater -  nymalt i alle rom med tidsriktig fargevalg som gir en lun atmosfære. Innvendige himlinger består av eldre tre-/perlefalspanel som er nymalt. Legg merke til det brede og profilerte listverket som er benyttet rundt, vinduer, langs gulv og i himlinger!

Kjøkkenet:
Vel innenfor den lekre og nye inngangsdøren (brannklassifisert dør) møter man leilighetens kjøkken. Den lekre og stiltilpassede Jømnadøren blir nærmest som "et møbel" i rommet. Halvveggen mot stuen danner en ypperlig, liten sone med plass til et spisebord. Ved denne sonen ligger også et av leilighetens tre firedelte og store losholtvinduer som gir herlig lysinnslipp. Gjennom dette vinduet har man fritt utsyn direkte til Slottsfjellet og det koselige gatemiljøet. Kjøkkeninnredningen med høyglansede skapdører er opprinnelig fra ca. 2010, i 2021 fornyet med blant annet nymalte benkeplater (heltre), komfyrvakt og nytt blandebatteri. Alt av hvitevarer medfølger; Oppvaskmaskin, benkekjøleskap og stekeovn m/keramisk platetopp. Den vegghengte ventilatoren med uttrekk ut yttervegg har integrert belysning.

Stuen:
Hele leiligheten byr på flotte løsninger, likevel er nok denne sonen hjemmets "hovedperson" med sine flotte vindusløsninger mot vest. Leiligheten byr på en flott stue-/kjøkkensone i åpen løsning med hverandre, likevel med en klart definert avgrensning mellom rommene med halvveggen. Høyreiste og store vindusflater gir flott lysinnslipp på dagtid. De flotte vinduene blir som et møbel til rommet, og gjennom disse har man også her flott nærkontakt til det koselig gatemiljøet og blant annet Slottsfjellet. Også her er det firedelte losholtvinduer som gir et flott særpreg til rommet. Stuen ligger innerst i leiligheten og her er det plass sofa-/loungmøbler som gir et trivelig samlingspunkt i hjemmet.

Det nyoppussede og delikate baderommet:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et stort, varmt og delikat bad på morgenen? Her bys det på virkelig god plass. Baderommet er omfattende oppusset og delvis rehabilitert i 2021. De svært påkostede mosaikkflisene på gulvet skaper en lun og elegant overgang til nylagt slettpanel av tre på veggene. Det er varmekabler i gulvet (fra ca. 2006) og de nylagte gulvflisene er lagt inkl. oppkant over nylagt membran og støp på eksisterende gulv. Varmekablene er fra ca. 2006.
Alt av baderomsmøbler er også nytt. Legg merke til det påkostede og solide dusjkabinettet fra Porsgrund Showerama med sving-/glidedører av herdet glass. Det solide kabinettet med blant annet kunstmarmor i bunn-/gulvplaten har både hånddusj og takdusj. Badet inneholder også en tilpasset servant m/underskap m/plass for veggspeil eller lignende hvis ønskelig. Sokkeltoalettet er også nytt. I hjørnet av rommet er det plass til vaskemaskin. Det er "selvsagt" etablert ferdig opplegg for dette. Alt av røropplegg er nytt i 2021 og det er etablert rør-i-rør system med skap inne i rommet.

Sovealkoven:
Den praktiske sovealoven har halvvegg opp mot himlingen i stuen. Ut for den åpne inngangen er det plassert et frittstående dobbeltskap m/dører av høyglans som gir praktisk oppbevaringsplass til klestøy. Alkoven er tilpasset slik at det også er bredde for en dobbeltseng hvis ønskelig.

Øvrig om standard og tekniske forhold

* Høyreiste krysspostvinduer fra 2014
* Stiltilpasset og bredt profilert listverk langs gulv, rundt vinduer og i de fleste himlinger
* Elektroskap med nyere automatsikringer
* Noe oppgradering av elektrisk anlegg i 2020/2021
* Nytt rør-i-rør system for baderom ifm. rehabilitering i 2021
* Ny egen varmtvannsbereder på 120 liter fra Høiax plassert under trapp i fellesgang
* Alle leiligheter i gården er fullsprinklet m/direkte alarmkontakt til brannvesenet!

Oppvarming

Eiendommen har elektrisk oppvarming med varmekabler med termostatstyring under flislagte gulv på baderommet. Øvrig elektrisk oppvarming med opplegg for panelovner eller lignende elektrisk oppvarming. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Forenklet beskrivelse av byggemåte

Denne leiligheten ligger i byggets opprinnelige bygningsdel, oppført ca. 1899 og omfattende utvendig rehabilitert i 2020.

Ytterveggene av tre har liggende malt stående trekledning fra 2020 - etterisolert og anlagt inkl. vindsperre. Yttervegger i tre, tømmer laft og bindingsverk. Isolert. Grunnmur av stein og etasjeskillere av treverk. Etasjeskiller i tre. Yttertaket har en kombinasjon av sal-/valmtaksløsning og ny taktekking i 2020 i tidsriktig tegl - enkelkrum Vingetegl. Vinduer av type sidehengslede krysspostvinduer fra 2014.

Fellesutgifter og hva de inkluderer

Fellesutgifter er for denne leiligheten budsjettert til månedlig 1 416,- og inkluderer blant annet følgende: 

* Felles bygningsforsikring
* Kollektiv grunnpakke TV og Internett  - fibernett/Altibox
* Renhold i innvendige fellesganger og trapper
* Utgifter til bruk av forretningsfører
* Lys/strøm i fellesarealer
* Innbetaling til sameiets vedlikeholdsfond
* Driftsavtale for sprinkelanlegg/brannvarsling
* Utgifter til IKS Vestviken for alarminngang + nøkkelsafe m/alarm
* Diverse utstyr-/driftsmateriale
* Bankomkostninger

Se for øvrig sameiets budsjett som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter. Budsjetterte fellesutgifter har utgangspunkt i innhentede tilbud og erfaringstall. Det tas derfor forbehold om evt. endring i beløp. Felleskostnadene er avhengig av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og evt. økning eller reduksjon av fellesutgifter avhenger av hva sameiet på et evt. senere tidspunkt beslutter. Selger har engasjert Kuba AS v/Lena Onarheim som forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

P-ROM/BRA/BTA ca. 25/25/28 m² - alt på ett plan.

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom. Utvendig bod på ca. 2,5 m² i sameiets kjellerdel er ikke medtatt i noen av arealsammendragene. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 415,7 m².

Eierform: Felles selveiertomt.

Tomten er fellestomt for sameiet hvor bruken av tomten blant annet er regulert i sameiets vedtekter. Tomten består av felles gårdsrom/atrium med nylagt brostein og gangvei utenfor avlåst portal v/inngang til atriumet. Utover dette dekkes tomten i det vesentlige av bebyggelse i "hesteskoen" rundt Hertug Guthorms gate. Tomtegrenser fremkommer av vedlagte situasjonskart i salgsoppgaven. Terrasser som ikke ligger på fellesarealer tilhører de respektive seksjonene 1, 5, 6 og (leiligheter i 1. etasje) iht. seksjoneringsbegjæring. Oversikt over dette finner man i seksjoneringsbegjæring som utgjør del av salgsoppgavens vedlegg.

Eier

Fjerdingen boliginvest as v/Lars Olborg v. Lars Henrik Wendel Olborg

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Hertug Guthorms gate er offentlig vei (kommunal).

Eiendommens reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område godkjent til boligbebyggelse - nåværende ihht. seneste kommuneplan. Iht. kommunedelplanen ligger eiendommen innenfor planen "Sentrum - byplan". 
Det er ingen reguleringsplan for området.

Det eksisterer ikke planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen og eiendommen ligger ikke i område hvor det er nedlagt midlertidig forbud mot tiltak følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Forholdet til evt. utleie av leiligheten

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og det er ingen separat utleiedel i tillegg til bruksenheten.

Utleie reguleres av § 2 i sameiets vedtekter. Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon og kan dermed også blant annet leies ut dersom ønskelig. Ved utleie av seksjon plikter eier å informere leietaker om de til enhver tid gjeldende vedtekter og eventuelle husordensregler, ref. § 14 i vedtekter.

Diverse opplysninger om Fjerdingen boligsameie

Boligsameiets navn: Fjerdingen boligsameie er nyopprettet og består av i alt 14 boligseksjoner, 4 seksjoner i nybygget med adresser Hertug Guthorms gate 31 og 10 i opprinnelig bygg med adresser Hertug Guthorms gate 29.

Det er vedtatt sameievedtekter i årsmøte den 7. januar 2021.

Forretningsfører: Kuba Norge AS v/Lena Onarheim
Sameiets regnskap/budsjett Sameiets første regnskapsår blir 2021 og det foreligger budsjett for fellesutgifter.

Seksjonens tinglyste eierseksjonsbrøk (seksjoneringsbegjæring):
Seksjonens eierbrøk er 25/698 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring med dagboknr. 2020/3340622-1/200 - tinglyst 22.10.2020.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter og budsjett. Vedtektene regulerer blant annet fordeling av vedlikeholdsansvaret seksjonseierne imellom.

Forretningsfører, herunder de andre seksjonseierne i sameiet,  har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det opplyses at hovedregelen i Eierseksjonsloven er at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i sameiet. Dette gjelder likevel ikke ved f.eks. arv, forskudd på arv eller arbeidsgivere som skal leie ut til ansatte.).

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, ref. sameiets vedtekter § 12.

Parkering

Vanlig gateparkering. Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser, og koster per tiden kr. 1 980,- pr. halvår. Farmannsveien er en av gatene som kan benyttes som beboerparkering, ref. informasjon på Tønsberg parkering sin hjemmeside. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/.

Eiendommen har også en strategisk plassering i forhold til flere av byens utleieaktører for innomhusparkering med mulighet for langtidsleie ved ledige utleieplasser. To av disse har innkjøring fra Farmannsveien.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg sentrum kjører man inn Farmannsveien i retning Slottsfjellet og Hvalfangsmuseet. Ta inn Peder Lagmannsgate og du finner nå Hertug Guthorms gate 29 og 31 i enden av kvartalet, på høyre side av gaten. Inngangen til eiendommens atrium skjer fra avlåst portal fra Peder Lagmanns gate, mens hovedinngang til leiligheten skjer fra Hertug Guthorms gate.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.
Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.
 
Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det antas at dette skyldes byggets opprinnelige byggeår (1899). Det utstedes/kreves ikke lengre for tiltak omsøkt før 01.01.1998 såfremt det er gitt byggegodkjenning.

Prisantydning

1 650 000,- / Fellesutgifter: 1 416,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 45 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 54 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 704 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med befarings-/utskriftsdato 18.02.2021. Rapporten følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. 

Utarbeidet tilstandsrapport har utelukkende TG-1 vurderinger, den har ingen TG-2 eller TG-3 vurderinger. Felles bygningsdeler er ikke vurdert i tilstandsrapporten, men kort beskrevet. TG-0 benyttes ikke ved denne type Tilstandsrapporter og TG1 er således angitt tilstandsgrad .

Energiforbruk og energimerking

Selger har ikke tatt i bruk eller bebodd leiligheten og  fullstendig oversikt over størrelsen på de typiske faste løpende kostnadene for strøm-/energiforbruk foreligger derav ikke. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster av tappevann etc.

Da bygningen leiligheten ligger i er ekstra isolert,  kledd med ny ytterpanel, har utskiftede vinduer etter byggeråret etc. er det ikke gjort beregning for Engergikarakter/energiattest på eiendommen da "enkel registering" uten hensyn til det som er gjort av utbedringer i slik attest vil gi en misvisende karakter. Det settes av den årsak energimerking G - rød da attest ikke er utført.

Forsikring

Leilighetens bygningsforsikring er felles forsikring som dekkes over andel fellesutgifter.

Det bemerkes at § 5 i sameiets vedtekter angir at egenandel for felles forsikring dekkes av sameiet for skader på fellesareal og felles utstyr, mens skader i seksjonen dekkes egenandelen av seksjonseier.

Innboforsikring må evt. tegnes og bekostes av eier selv.

Kommunale avgifter og forholdet til evt. eiendomsskatt

Kommunale avgifter beregnet til årlig kr 9 217,75 for 2021. Beløp blir oppdelt/fakturert fra Tønsberg kommune som kvartalsmessige terminer.

De kommunale avgiftene dekker kommunens gebyrer for vann, avløp og felles renovasjon. Satsene representerer standard gebyrsats i kommunen hvor det ikke installert vannmåler.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Konsesjon-/boplikt

Det er ikke boplikt eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Skattemessig formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Da leiligheten nylig er seksjonert og eies av eiendomsselskap i dag er per tiden ikke fastsatt noen egen formuesverdi for seksjonen.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til overdragelse av denne boligen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 240221 (Kr.4 500) Foto (Kr.4 100) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Provisjon (Kr.34 725) Tilrettelegging (Kr.7 350) Totalt kr. (Kr.62 775)

Boligselgerforsikring

Det tegnes ikke boligselgerforsikring da selger i kraft av å være næringsdrivende blant annet innen eiendoms ikke har anledning til å tegne slik forsikring. Det er av denne årsak ikke utfylt noen egenerklæring.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Vennligst oppgi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Alle arealer er henter fra takstmannens utregninger. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste heftelser, rettigheter og servitutter

Følgende servitutter/heftelser i grunn er tinglyst og følger ved overdragelse (servituttene er tinglyst på alle boligseksjoner i sameiet):

* Dagboknr. 2019/77552-1/200 tinglyst 18.01.2019 21:00. Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr:1001 Bnr: 94. Overført fra: 3803-1001/21. Gjelder denne registerenheten med flere.

Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "VISNINGSPÅMELDING" i finn-annonsen for påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Fellesvisninger hvor det ikke er påmeldte minimum 4-fire-timer før oppstartstidspunkt vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?