Til innholdet

Rålekker eierleilighet fra 2021 i 5. etg. med utsikt I Stor, solrik og vestvendt balkong I 2 soverom I Garasjeplass!

Rambergveien 20A
Prisantydning 4 750 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 60
BRA: 64 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2021
Tomtareal: 2406 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

KALDNES BRYGGE - DOCKSIDE 5

Adresse

Rambergveien 20A 3115 Tønsberg 5. etasje

Velkommen til Kaldnes brygge og denne herlig plasserte selveierleiligheten i byggets 5. etasje

Ved Kaldnes brygge har vi nå har gleden av å presentere en mulighet for deg som setter høye krav til hvor du vil bo - eller feriere!

Leiligheten ligger i 5. etasje, suverent plassert mot Byfjorden i boligsameiet Dockside 5. Fra en stor og i sin helhet overbygget og balkong på 11 m² mot vest kan man i dag nyte orkesterplass og vakkert utsyn over Byfjorden, byen og nærmiljøet ved Kaldnes brygge samtidig som man ligger svært gunstig plassert med tanke på solforhold både ettermiddag og til sent ut på kvelden. Det er planlagt ny bebyggelse i området hvor det må påregnes at utsikten vil bli påvirket.

Leiligheten er oppført i 2021 og fremstår med en godt utnyttet planløsning og et helhetlig materialvalg i delikate farger. Hver kvadratmeter er flott utnyttet og leilighetens utforming gjør den lys og åpen. Gulvvarme i alle rom sørger for ypperlig komfort! Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet. Stuen og spisestuen er romslig og har åpen løsning mot tilbaketrukket og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre tilbyr leiligheten et romslig og delikat bad med dusjhjørne, vegghengt toalett og vaskeromsløsning, to soverom orientert ut mot sjøen og en praktisk entre. Leiligheten har i tillegg to boder. Den ene ligger innenfor et av soverommene, mens bod i byggets kjelleretasje gir god oppbevaringsplass til det man ikke trenger å oppbevare til daglig bruk inne i leiligheten.

Bilen din kjører du rett inn i byggets parkeringshus på bakkeplanet hvor det medfølger garasjeplass til leiligheten. Herfra går det med videre med heis direkte opp til boligen.

På Kaldnes Brygge kan du leve det enkle liv uten hverken snømåking eller gressklipping. Gangbroen mellom Kaldnes Brygge og Tønsberg brygge binder bydelene sammen, og Kaldnes er blitt en naturlig forlengelse av Tønsberg sentrum. Ta del i det urbane bylivet i Norges eldste by, eller nyt den flotte skjærgården rundt Nøtterøy og Tjøme. Kaldnes brygge har nå også fått sin egen bystrand som ligger kun et drøyt steinkast fra leiligheten!

Velkommen til en leilighet med beliggenhet og løsninger vi er sikre på vil begeistre!

Kort fortalt

º Selveierleilighet med gjennomgående planløsning
º Nyoppført i 2021 med moderne og tidsriktige løsninger
º Misunnelsesverdig utsikt og ypperlige solforhold
º Stor vestvendt balkong på 11 m² med sol til sent ut på kvelden i sommerhalvåret
º Egen garasjeplass i byggets P-hus klargjort for montering av elbillader.
º Arealeffektiv leilighet med alt på ett plan - hver kvadratmeter er flott utnyttet!
º Store og høyreiste vinduer slipper inn massevis av dagslys og flott utsyn
º Spisestue og stue i åpen løsning med tilbaketrukket kjøkken med integrerte hvitevarer
º To soverom inkludert romslig hovedsoverom
º Delikat baderom med flislagte vegger og flislagt gulv
º Bod både innvendig i leiligheten og på kjellerplanet
º Energivennlig oppvarming fra vannbårent varmeanlegg gir herlig bo komfort
º Balansert ventilasjon m/gjenvinning
º Delikat en stavs lys eikeparkettgulv i alle rom - alle rom med gulvvarme
º Heis direkte ned til medfølgende garasjeplass
º Utstrakt bruk av påkostet solskjerming med utvendig elektriske screens m/sol-/regnsensor
º Småbåthavn på Kaldnes brygge og få steinkast til kommunal småbåthavn i Ollebukta
º Eiere av boliger ved Kaldnes brygge kan kjøpe/leie båtplass når disse evt. er ledige/tilbys
º Perfekt for deg som ønsker alt innen gangavstand
º Ingen boplikt
º "Nyboligfølelse - flytt rett inn"!

Beliggenhet

Kaldnes Brygge har en sentral beliggenhet i Tønsberg by i brygge-/sjømiljøet vis av vis "Brygga" i Tønsberg.

Leiligheten ligger i et sentrumsnært boligområde ved Kaldnes brygge i Tønsberg kommune. Gangbroen tar deg direkte over til alle byens fasiliteter, og selve Kaldnes brygge har også sine tilbud med spisesteder, dagligvareforretning og ulike kulturtilbud.

I tillegg er det kort vei til Teie torv, samt Teieskogen med flotte turområder, noe som gir god rekreasjon året rundt. Kort vei også til treningssenter på Ramdal.

Kaldnes brygge er i stadig utvikling, og det er blant annet en egen bystrand m/park i forbindelse med videre utbygging. På Kaldnes brygge bor du i bydelen som knytter Nøtterøy og Tønsberg sammen på en naturlig måte, med den praktiske gangbroen. Grønne parker gir trivelige uteoppholdsarealer for små og store og hvor du har båtliv og badeliv rett utenfor døren. Småbåthavn på området ligger bare noen få skritt fra leiligheten. Kommunal båthavn i Ollebukta ligger kun få minutter til fots.

Kaldnes brygge er blitt en ny, svært moderne og urban bydel i spennende kontrast til den gamle bebyggelsen på andre siden av broen. Gjennom å velge flere arkitekter får man flere uttrykk og former som igjen vil gjøre dette til en av Norges mest spennende bydeler. En bryggevandring langs Tønsberg brygge i det gamle sjøbodkvartalet og modernistisk arkitektur på Kaldnes viser kontraster i tid.

Nærområdet

Tønsberg en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder eller et stort utvalg av kulturtilbud, restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar v/Kaldnes brygge eller ved Kiwi like over gangbroen som også har søndagsåpent. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer og restauranter. Her finner du også Farmandstredet med godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes bussholdeplass og ligger ca. 3 minutter fra boligen. Det er gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon hvor det er det hyppige togavganger til Oslo.  I løpet av ca. en time med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av den flotte beliggenheten.

Type, eierform og byggeår

Selveierleilighet oppført i 2021.

Innhold

Meget lys og innbydende leilighet med suveren plassering i byggets 5. etasje med heis mellom alle etasjer inkludert til nedre etasjeplan med bodanlegg og byggets parkeringshus.

Leiligheten har en arealeffektiv planløsning med alt på ett plan hvor inndelingen er som følger:

Leilighetens indre rom:
ENTRE/GANG med avsatt plass for garderobeanheng.

Delikat og moderne BADEROM med dusjhjørne, baderomsinnredning, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Lys og innbydende STUE-/SPISESTUE med store og høyreiste vindusflater mot sjøen og utgang til vestvendt balkong.
 
KJØKKEN med integrerte hvitevarer og åpen løsning med stue-/spisestuen.

TO SOVEROM, begge vendt mot "sjøsiden" i vest med blant annet stort hovedsoverom med stor takhøy skyvedørsgarderobe.

INNREDET BOD med god oppbevaringsplass og inngang fra et av soverommene.

Egen bod utenfor leiligheten:
I tillegg til leilighetens innvendige bod medfølger det avlukket bod på ca. 5 m² medfølger leiligheten ved bygget nedre etasjeplasn. Boden har galvaniserte skillevegger: Innerst er det murvegg. Det er innlagt lys i tillegg til dobbel stikkontakt. Det er plassert et dobbelt garderobeskap som medfølger.

Fellesrom:
Blant fellesrommene i sameiet finner man blant annet innvendig sykkelparkering på bakkeplanet og felles inngangsparti m/innendørs plasserte postkasser til hver av leilighetene.

Stor vestorienert balkong

Leiligheten en romslig balkong på 11 m² mot vest. 

Balkongen, ut for stuen og kjøkkenet, er en romslig, solfylt balkong med perfekt plassering. Balkongen blir en flott "utvidelse" av stue-/kjøkkenarealet i sommerhalvåret hvor man kan nyte ypperlige solforhold og hyggelig utsyn. Balkongen er overbygget i sin helhet, noe som gir en flott skjerming. Det er god plass til både utemøbler, grill/utekjøkken og variert "stemningsbotanikk". Uteplassen er overdekket av impregnert terrassedekke i treverk. Moderne rekkverk i aluminium og glass. Uteplassen er også utstyrt med stikkontakter og utelys.

Egen garasjeplass i byggets parkeringskjeller - mulighet for El-bil lader

Det medfølger 1 stk. garasjeplass. Garasjeplassen ligger i byggets garasjekjeller som er trygt avlåst av elektrisk portåpnersystem. I garasjekjelleren holder bilen din seg snøfri på vinterdager og skjermes for solen på hete sommerdager. Det er selvfølgelig heis fra leilighetsplanet direkte ned til P-huset. Garasjeplassen er merket "P34" " i anlegget. Til opplysninger er det kun 22 leiligheter i sameiets som har garasjeplass.

Det er tilrettelagt for å installere ladestasjon for El-bil til egen garasjeplass. Dette må bekostes og besørges av eier selv.

Øvrig parkering skjer som gateparkering og innendørsparkering i nærområdet iht. kommunalt og privat regelverk.

Planskisser av leilighetens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av leilighetens etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i leiligheten og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Kjellerboden er ikke vist i illustrasjonen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom - P-rom: 60 m²
Bruksareal - BRA: 64 m²

Primærrom (p-rom) i leiligheten består av følgende rom:
Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i P-rom med unntak av ca. 4 m² innvendig bod som utgjør S-rom (sekundærrom).

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud.

Sportsbod (ca. 5 m²) på kjellerplan og egen garasjeplass er ikke medtatt i noen av de ovennevnte arealer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Inngang/adkomst til leiligheten - suveren plassering med kort vei fra heis

Denne leiligheten ligger svært gunstig med tanke på tilkomst. Hovedinngangsdør til bygningen er avlåst og utstyrt med ringetablå med porttelefon som kan fjernåpnes innvendig fra leiligheten. Adkomst fra heis til innvendig trappegang som deretter fører deg til innvendig fellesgang med kort vei fra heisen til leilighetens inngang i det 5. etasjeplanet. Fra samme heis er det øvrig direkte adkomst til bygges parkeringskjeller.

Felleskostnader og hva disse inkluderer

Felleskostnader er per tiden månedlig 3 007,- som dekker bl.a. betjening av:

* TV grunnpakke 
* Internett - bredbånd 
* Felles bygningsforsikring
* Drift-/vedlikehold av heisanlegg
* Strøm, oppvarming og driftsutgifter for garasjeanlegg
* Regnskap- og forretningsførsel
* Vask og vedlikehold av gangarealer/fellesarealer inkl. trappevask
* Vedlikehold felles uteområde
* Inventar/Rekvisita/driftsmateriale
* Reparasjoner og annet vedlikehold
* Snømåking, salting og grusing
* Medlemsavgift til Velforening
* Styrehonorarer

Se for øvrig sameiets regnskap i årsberetning som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter. De ovennevnte fellesutgiftene er inndelt i ordinære fellesutgifter 2 287,- , TV-/Internett 520,- og utgifter til garasje 200,- = 3 007,- per måned.

Standard

Interiørmessig fremstår leiligheten moderne og smakfull med solide gulv, innervegger i delikate farger og med et generelt et solid materialvalg. Forsiktig og pen bruk gjør at her har man fortatt "nyboligfølelse". Løsninger, utstyr og standard beskrives blant annet som følger:

Gulv:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er moderne en-stavs lyse eikeparkettgulv  i alle rom. Baderommet har "selvsagt" flislagt gulv.

Innervegger, himlinger og belistning:
Alle innervegger i leiligheten har malte og slette overflater som gir en flott helhet med sin moderne fargekombinasjon i lune, moderne og varmende farger. Innerveggene består av slettmalte gipsvegger og betongvegger.

Himlinger består hvitmalte overflater med innslag av v-fuger i rom med malte betongelementer og hvitmalt gips i rom med nedsenkede himlinger hvor det er utstrakt bruk av innfelte downlights. Langs gulv er det eikelister som henter opp de klassiske eikegulvene. Hvitmalte geriktlister rundt dører/vinduer.

Stue og spisestue med utgang balkong:
Dominerende inntrykk i denne delen av leiligheten er store og høyreiste vindusflater, imponerende utsyn og en luftig/lys følelse. Stuen og spisestuen er romslig og møbleringsvennlig. Verandadøren leder ut til den overbygde balkongen hvor du kan nyte orkesterplassen over sjøen og byen. De store og høyreiste vinduene sørger for en fantastisk stemning som endrer seg gjennom døgnets tider. Tross de store vindusflatene er det likevel godt med veggplass å møblere mot. Rommet har for øvrig god plass til både sofa-/loungemøbler og til spisebord hvor man kan samle til større venne-/familieselskap. Vinduet ved dagens plassering av spisestuemøbler er utstyrt med solskjerming bestående av utvendig elektrisk screens med automatisk styring basert på sol/regn som også kan overstyres. Det er montert uttak i overgang vegg/himling to steder i rommet for eventuell montering av taklamper. Begge disse uttakene er tilknyttet dimmerbrytere for lysnivåjustering. Stuen har for øvrig TV-uttak i tillegg til montert USB-uttak (tilvalg).

Kjøkkeninnredningen og utstyr:
Hjemmets kjøkken har en strategisk plassering, lengst inn i den åpne sonen for stue-/kjøkken. Leiligheten er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra tradisjonsrike Sigdal. Innredningen i tidsriktig farge er pent tilpasset rommets utforming og dets interiørmiljø for øvrig. De lyse dørfrontene med integrerte håndtak danner en fin kontrast til de mørke benkeplatene. Her kan man stå og kokkelere mens samtalen holdes i gang med leilighetens gjester enten de sitter i sofa-/loungegruppen eller rundt spisestuedelen med plass til langbord. Innredningen er pent integrert i "L-løsning" med blant annet takhøye overskap som gir ekstra god oppbevaringsplass. Det er godt med belysning mellom over-/underskapene. Disse består av downlights med nivåjustering og gir suveren belysning over benkeplatene. Apropos belysing - i kjøkkensonen er det nedfelt himling med integrerte LED downlights med nivåjustering som tilfører ekstra god med lys til rommet.
Alt av hvitevarer er fra Siemens og medfølger. Helintegrert oppvaskmaskin, separat steketopp i benkeplate (induksjon), stekeovn i underskap og helintegrert kjøle-/fryseskap. Det er installert både water stop og komfyrvakt.

Baderommet:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et varmt, lunt og delikat bad på morgenen? Baderommet har inngang fra entre/gang. De lyse grå og lune gulvflisene med varmekabler skaper en flott kontrast til de klassisk hvite veggflisene i moderne bredformatdesign. De mindre flisene på gulvet i dusjsonen tilfører en moderne kontrast og fin variasjon til velværerommet. Baderomsinnredningen har underskap, helstøpt servantbenk og veggspeil. Et moderne bad skal også ha god lyssetting. Baderommet har derfor innfelte downlights i himling i tillegg til innfelte LED-stripes i veggspeilet. Badet er videre innredet med dusjhjørne med inn-/utsvingbare dører av herdet glass hvor dusjarmaturet byr på både vanlig hånddusj samt takdusj. Videre badet har vegghengt toalett med skjult sisterne og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Eier har installert ny kombinert vaskemaskin med tørketrommel fra 2021 som medfølger.

Entre/gang med anhengsplass:
Vel innenfor leiligheten inngangsdør møter man den lyse entreèn og gangen som ønsker deg og dine gjester velkommen inn i hjemmet. I tillegg til plass for garderobeanheng tilbyr rommet en naturlig sone for skotøy. Som ellers i leiligheten gir den vannbårne gulvvarmen en suveren komfort. Porttelefon til callinganlegg med video er plassert i dette rommet som for øvrig har nedsenket himling med integrerte LED downlights med nivåjustering.

De to soverommene:
Begge soverommene ligger gunstig plassert med vinduer orientert ut mot Byfjorden. Rommene er plassert på hver sin side av stue-/spisestuen som trygger god usjenanse i forhold til hverandre. Hovedsoverommet er ekstra romslig og er innredet med et påkostet og innholdsrikt skyvedørsgarderobesystem med takhøyde dører og godt med oppbevaringsplass.

Leilighetens andre soverom har plass til både seng og arbeidsplass, evt. også et garderobeskap dersom ønskelig. Garderobeskapet som i sin tid fulgte rommet er i dag plassert i kjellerboden.

Begge soverommene er for øvrig utstyrt med solskjerming bestående av utvendig elektrisk screens med automatisk styring basert på sol/regn som også kan overstyres. I tillegg er det innvendige rullgardiner til på hvert av rommene. Som tilvalg er det installert USB-uttak i begge rom.

Annet - teknisk

* Callinganlegg med porttelefon og video
* Felles brannvarslingssystem og felles overrislingsanlegg (sprinkelanlegg)
* Vannfordelingsskap/rør-i-rør system
* Fordelerskap er montert på bad
* Vinduer og terrassedør av tre med trelags glass
* Utvendig aluminiumsbeslåtte vinduer for enklere vedlikehold
* Varmt vann til tappevann leveres også fra fellesanlegg
* Brannklassifisert inngangsdør - lyddør
* Sikringsskap for elektrisk anlegg er montert i bod
* Automatsikringer på alle elektriske kurser
* 63 amp overbelastningsvern  til elektrisk anlegg
* 25A tekniske kurs - for øvrig 15A elektriske kurser

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 10. august 2023 fra Onsrud Taksering AS ved Jens Martin Onsrud som er uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 17 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak (TG 2 "lys orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak (TG 2 "mørk orange").
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Det vises til rapportens beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming og balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner

Det er vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon, hvilket er både økonomisk lønnsomt og har stor betydning for inneklimaet. Tenk deg hvor deilig det er å alltid ha varme gulv - i tillegg slipper du varmeovner på veggene og står mer fritt til plassering av møbler.

Det er vannbåren gulvvarme i samtlige rom i leiligheten med unntak av på baderommet hvor det er elektriske varmekabler.  Det vannbårne anlegget blir avregnet etter forbruksmålere hvor også leiligheten forbruk av varmt tappevann er inkludert.

Leiligheten er utstyrt med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner som sørger for frisk luft og et sunt og godt inneklima!

Det er ikke installert pipeløp ved Dockside 5.

Byggemåte

Bygg over seks etasjer samt garasjekjeller. Oppført som boligblokk over syv etasjer med næringsdel på bakkeplan. Bærende konstruksjoner i vegg, tak og etasjeskillere av betong og stål. Yttervegger er forblendet med teglstein og trevirke. Etasjeskiller i betong.

Tomt og hage

Andel av felles tomteområde for sameiet på 2 406,1 m² selveiertomt.

Eier

Ellen Lute

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Adkomst fra offentlig vei og over privat vei i følge Tønsberg kommune.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen datert 22.05.2019 er avsatt til sentrumsformål - nåværende (bolig/ næring) vedtatt kommunedelplan - sentrum, Byplan 2018 - 2030 (22.5.2019).
Eiendommen ligger i et regulert område med planid: 704 65215, plannavn: Kaldnes felt F og G (1.2.2006), reguleringsformål: annet byggeområde (bolig/ næring) og felles gårdsplass.
Relaterte planer:
Planid: 20150111, plannavn: Havegaten (13.9.2017)
Planid: 65217, plannavn: Kulturparken - Kaldnes (6.9.2006)
Planid: 65218, plannavn: Scanrope (20.6.2007)
Planid: 65209, plannavn: Kaldnes, Gnr. 1003 bnr. 79 (12.12.2001)

Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL. Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Kaldnesområdet er under utvikling og videre bygging.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 13.03.2023. Kopi av denne finner du blant vedlegg i salgsoppgaven.

Prisantydning

4 750 000,- / Fellesutgifter: 3 007,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) -------------------------------------------------------- 128 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 878 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 688 kWt Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Da bemerkes at leiligheten har vært benyttet som eiers sekundærbolig og at den dermed har vært bebodd kun mindre deler av året.

Energiforbruk for varmtvann til vannbåren oppvarming og varmt tappevann faktureres etter målt forbruk for leiligheten. Totalkostnad for perioden 1. januar 2022 til 31. 12.2022 utgjorde kr 5 142,- inkl. nettleie.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7979280

Eiendommen har felles bygningsforsikring gjennom sameiet. Kostnader til dette dekke av fellesutgifter. Kjøper trer inni sameiets felles bygningsforsikring fra og med dato for overtagelse.

Kjøper må selv besørge og bekoste eventuell innboforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 8 997 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som prognose for totalt årlig beløp for 2023 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp og renovasjon (søppel).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 936 912.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 372 884.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Formuesverdien (ligningsverdien) av sekundærboliger for inntektsårene 2022 og 2023 er henholdsvis 95 og 100 prosent av boligverdien. Til sammenligning er formuesverdien for primærboliger satt til 25 prosent av boligens verdi.

Forholdet til utleie

Leiligheten består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det opplyses for ordens skyld at det ved utleie skal det foreligge dokumentasjon på at rommene som leies ut har forsvarlige radonnivåer.

For utleie i sameiet gjelder følgende nedfelt i vedtekter: "Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om leieforhold". I følge ekstraordinært sameiermøte i 2022 er vedtatt innføring  av en beboerskifteavgift på kr. 1 000,- ved skifte av evt. leieboer.

Korttidsutleie defineres som utleie inntil 30 dager samlet. Det er kun tillatt med korttidsutleie i dette sameiet i til sammen 60 dager i et kalenderår.

Diverse opplysninger om boligsameiet Dockside 5

Sameiet består av 65 seksjoner. Sameiet Dockside 5 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 928044343, og ligger i Tønsberg kommune med følgende adresse: Rambergveien 20 A-B // Gårds- og bruksnummer: 1003/351.

Leilighetens sameiebrøk: 63/3661 ifølge tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Sameiets økonomi: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 710 055. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 431 243. Årets resultat var på kr 278 812.

Felles lån: Det er ingen gjeld i sameiet, og leiligheten har således ingen andel fellesgjeld.

Andel felles formue: 7 707,- per 31.12.2022.

Sameiets forretningsfører: Sameiet benytter Obos forvaltning som regnskaps- og forretningsfører. Kontaktperson for sameiet er rådgiver ens Philip Bratland tlf.33 30 94 34 evt. pr. e-post: jens.philip.bratland@obos.no.

I salgsoppgaven finner du vedlagt blant annet sameiets regnskap, budsjett, årsmøteprotokoll, vedtekter og ordensregler. Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i disse dokumentene.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Regnskaps-/forretningsfører har på vegnet av sameiet lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp), ref. lov om Eierseksjoner.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i sameiet.

I sameiets ordensregler inntatt i vedtekter, punkt 3-2 fremkommer det at dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Vedtektene med ordensregler finner du vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Forholdet til forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett i sameiet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

NB! Dersom du som kjøper har ønske om å overta noe av leilighetens møbler er selger åpen for at det aller meste kan medfølge leiligheten etter nærmere avtale om pris.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Eventuelt ønske om relativt hurtig overtagelse kan imøtekommes.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Styregodkjennelse fra sameiet av ny eier er ikke påkrevd.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste rettigheter, servitutter og grunndata

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser/servitutter og evt. rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Følgende er heftelser/servitutter tinglyst på eiendommens grunnboksblad foruten selgers evt. frivillige pant:

1877/900095-1/91  Erklæring/avtale  av 08.01.1877. Åstedsbefaring vedr. Tønsbergs bygrenser.
1899/900073-1/91  Erklæring/avtale av 07.02.1899. Forbud mot å anlegge ølbryggeri eller å lede vann over d.e.
1900/900223-1/91  Bestemmelse om gjerde av 30.01.1900 
1915/900185-1/91  Bestemmelse om vannrett av 12.10.1915 
1921/900370-1/91  Bestemmelse om bebyggelse av  26.07.1921 
1977/7546-1/91  Best. om adkomstrett av 22.12.1977 
1977/7547-1/91  Erklæring/avtale av 22.12.1977 
1977/7663-1/91  Best. om adkomstrett av 29.12.1977 
1978/6075-1/91  Erklæring/avtale av 10.10.1978 . Rett til anlegg og vedlikehold av avløpsledninger
1995/11817-4/91  Best. om vann/kloakkledn. av 27.09.1995. Bestemmelse om ledninger for el.strøm, telekommunikasjon og gass
1995/13077-2/91  Erklæring/avtale av 23.10.1995. Regulering av areal i forbindelse med grunn. Bestemmelse vedr. frisiktsone
1998/2573-1/91  Best. om adkomstrett av 05.03.1998 
1998/11070-1/91 Elektriske kraftlinjer av 16.09.1998 
2015/1122219-6/200  Erklæring/avtale av 01.12.2015 
2016/467364-6/200  Best. om adkomstrett av 26.05.2016. Adkomst via felles nedkjøring for parkering i garasjekjeller
2017/1095204-2/200  Erklæring/avtale av 05.10.2017. Gjensidig rett til å etablere og ha liggende ledinger/rør
2017/1095204-4/200  Bruksrett av 05.10.2017. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:352. Rett til bruk av 47 boder med tilhørende adkomstrett
2017/1095204-7/200  Bruksrett av 05.10.2017. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:1003 Bnr:350/352. Rett til bruk av sykkelparkering med tilførende adkomstrett
2017/1095204-9/200  Erklæring/avtale av 05.10.2017. Gjensidig rett til adkomst over og bruk av utomhus fellesarealer
2021/1010000-1/200  Bestemmelse om nettstasjon av 18.08.202. Rettighetshaver:LEDE AS  

Grunndata tinglyst på eiendommen:
2021/773968-1/200  Seksjonering av 25.06.2021 - sameiebrøk: 63/3661

Eiendommen selges med de ovennevnte tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?