Til innholdet

Ta kontakt for visning! Praktisk og moderne leilighet fra 2018 | Perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt | Sovealkove

Hertug Guthorms gate 1E
Prisantydning 2 300 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 30
BRA: 30 m²
Soverom: 0
Byggeår: 2018
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
John Marius Eia Thollefsen

John Marius Eia Thollefsen

Kort om eiendommen

Velkommen til Hertug Guthorms gate 1E!

Dette er en arealeffektiv leilighet med en smart planløsning. Her har du muligheten til å skape din drømmebolig!

Leiligheten ligger i en stille og tilbaketrukket gate med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag - butikker, restauranter, kafeer og offentlig transport i alle retninger.

Verdt å merke seg:
•Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt.
•Nyoppført i 2018
•Vannbåren varme i entre og i stue/kjøkken
•Vannbåren varme og varmtvann er inkludert i fellesutgifter!
•Varmekabler på bad
•Lave felleskostnader
•Sovealkove
•Fransk balkong
•Ingen TG2 eller TG3 feil/mangler.
•Heis i bygget
•Utleid p.t for kr. 8 500/mnd. Eier har ikke justert pris siden 2021.
•Ingen boplikt
•Flytt rett inn!

Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål.

Velkommen til visning - Husk påmelding!

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg

Adresse

Hertug Guthorms gate 1E 3111 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man inn Farmandsveien mot Tollbodgaten.Ta stikkveien inn til høyre der hvor Farmannsveien og Tollbodgaten møtes, og du finner like etter Hertug Guthorms gate 1E. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Z-Eiendom under annonserte visninger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Tønsberg sentrum. Det er gangavstand til alle byens fasiliteter og bygget ligger under 200 meter fra Tønsberg stasjon. Sentrum har et hyggelig torg, handlegater og ikke minst Farmandstredet kjøpesenter. I sentrum finner du også kino, et prisbelønt bibliotek, svømmehall og skatepark.

I sommerhalvåret er det et yrende uteliv langs brygga - byens hovedpulsåre og samlingspunkt i over tusen år. Her nyter både lokale og tilreisende sommersola og båtlivets gleder, og på Oseberg kulturhus og Hotell Klubben holdes det sommershow og standup med kjente artister. I 2024 vil sentrum vil få et løft med nye gågater og sykkelstier, og redusert biltrafikk ettersom det kommer ny fastlandsforbindelse til Nøtterøy.

Slottsfjellet ligger i kort gangavstand, og fra sentrum er det ca. 10 min å kjøre til populære Ringshaugstranda. Ved foten av Frodeåsen er det et stort idrettsområde med ishall, idrettshaller, en rekke ballbaner, friidrettsanlegg, lysløype, frisbeegolfbane, hundepark og treningssenter. Her ligger også Surf City, en spennende kabelpark med hopp og rails hvor man kan prøve seg på vannski eller wakeboard.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2018

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje i flermannsbolig oppført i 2018, tilknyttet sameie. I dette sameiet tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder sameiet. Etasjeskiller antatt av betong. Bygget har heis, og det er porttelefon i leiligheten.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder følgende:
Entré/gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken med alkove.

Annet:
Bod på ca. 2m².

Historien om Hertug Guthorms gate

Hertug Guthorms gate fikk sin nåværende navn i 1903, tidligere og da eiendommen ble bygget het den Forstadens Mellem gate. Gaten er oppkalt etter hertug for hæren som var Guttorm Sigurdsson. Han var Harald Hårfagres onkel og styrte Tønsberg på vegne av kongen.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

2.Etasje: Entré/gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken med alkove.

Standard

Velkommen til Hertug Guthorms gate 1E!

Dette er en arealeffektiv leilighet med en smart planløsning. Her har du muligheten til å skape din drømmebolig!
Leiligheten ligger i en stille og tilbaketrukket gate med nærhet til alt man trenger i en travel hverdag - butikker, restauranter, kafeer og offentlig transport i alle retninger. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo sentralt.

Entre/gang
Leiligheten er beliggende i byggets 2.etasje og det er adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg. Entré er innbydende med god plass til å henge fra seg ytterjakken og sette fra seg skoene. Entreen tar deg naturlig videre til de tilhørende rommene.

Stue og kjøkken
Kjøkken og stue i åpen løsning. Her er det god plass til å lage mat mens du underholder gjester i stuen. Den franske balkongen i stuen er det perfekte stedet for å nyte morgenkaffen.
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Laminat benkeplate. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Waterguard er montert i benkeskap. Komfyrvakt er montert ved ventilator. Ventilator med utlufting.

Sovealkove
Sovealkove med vindu - adgang fra stue/kjøkken. Takstmann nevner at det er mulig å bygge et soverom hvis det blir satt opp en vegg og det settes inn større vindu som møter kravene til soverom. All utvendig endring må søkes til styre/sameiet/kommunen og godkjennes før det evt. kan igangsettes.

Bad / vaskerom
Bad har fliser på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malte slette plater med downlights i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjdører, opplegg for vaskemaskin og wc.

Innvendig standard
Overflater består av enstavs parkett på gulv, malte slette plater på vegger. Malte betongelementer/slette plater i innvendige tak. Vinduer av aluminium med trelags glass.

I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 2m² i byggets kjeller. Det er mulighet for leie av parkering i oppvarmet garasjeanlegg (hvis ledige plasser).

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 01.11.2023 med befaringsdato 25/10 fra Jens Martin Onsrud (Onsrud Taksering AS) som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
Takstmannens beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i andre etasje i flermannsbolig oppført i 2018, tilknyttet sameie. I dette sameiet tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder sameiet. Bygget har heis, og det er porttelefon i leiligheten. Det medfølger en lagringsbod i kjeller på ca. 2m². Boligen er slik den ble bygget, og fremstår med normal slitasje.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

-   1 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak.
-   0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak.
-   0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
-   0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Oppvarming / teknisk

Rør i rør system på vannledninger. Fordelerskap er montert på bad. Plast avløpsrør. Balansert ventilasjon, styringspanel er montert i gang. Enhet er i kjøkkenhette. Normal slitasje, normalt vedlikehold kan påregnes. Vannbåren gulvvarme i entre og stue/kjøkken. Fordelerskap er montert på bad. El-anlegg fra byggeår. Sikringsskap er montert i entre. Automatsikringer på alle kurser. Det er montert felles brannvarsling og sprinkleranlegg i bygget. Det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Vannbårne gulvvarmen er lagt i stue-/kjøkkengulv og i entre/gang. På baderommet er det elektriske varmekabler.
Tenk deg hvor deilig det er å alltid ha varme gulv - i tillegg slipper du varmeovner på veggene og står mer fritt til plassering av møbler .

Parkering

Gateparkering etter gjeldene regler.
Mulighet for leie av parkering i oppvarmet garasjeanlegg (hvis ledige plasser).

Areal og eierform

Eierform: Eiet tomt

Eier

Toy Sriratree

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende og Veg - Nåværende // Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG (22.5.2019)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av PLANID 3803 20130091, Hertug Guthormsgate 1 (4.2.2015), reguleringsformål; Båndlegging etter lov om kulturminner, Boligbebyggelse-blokkbebyggelse, Kjøreveg, Parkeringshus/-anlegg og Uteoppholdsareal. Relaterte planer er PLANID 00108, Fjærdingen (7.12.2016).

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Tinglyste erklæringer

Det er bestilt kopi av nedenstående servitutt. Denne er imidlertid ikke mottatt av megler, da Kartverket ikke fant den i sitt arkiv.

1984/1308-3/91  Erklæring/avtale 31.01.1984
 
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1001 Bnr:27 Snr:6  

Rett til felles containerplasse
Overført fra: 3803-1001/227
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 30.11.18 Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Eierseksjonssameiet Hertug Guthormsgate 1, Orgnr.: 822268382

Eierseksjonssameiet Hertug 1, som eier grunnen og bebyggelsen på gnr. 1001, bnr. 227 i Tønsberg kommune, bestående av 18 boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er Atenti AS - kb@atenti.no
Styreleder i sameiet er Andreas Evensen - Andreas@micasa.no

Boder til de enkelte leilighetene ligger i parkeringskjelleren som ligger i egen anleggseiendom. Leilighetene har tilgang til sine boder via parkeringskjeller eller trappegang.

Andel fellesgjeld: 3706
Andel fellesformue: 3492
Total formue: 87325,
Forkjøpsrett: Nei
Oppdatert pr: 31.12.2022

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Parkeringskjeller ligger i egen anleggseiendom og berøres ikke av vedtektene. Sameiet består for øvrig av fellesarealer.

Innredningsmessige og/eller bygningsmessige endringer innvendig i de enkelte eierseksjoner kan foretas uten godkjennelse. Utvendige tilbygg, opspsetting av markiser/utvendige persienner, skilting/reklame eller andre inngrep i fasadene kan ikke foretas med mindre styret og - i tilfeller som eierseksjonsloven foreskriver; sameiermøtet - har avgitt samtykke, og det foreligger nødvendig godkjennelse fra bygningsmyndighetene. 

I henhold til husordensregler er dyrehold er tillatt med begrensning til ett husdyr pr. boenhet og må ikke være til sjenanse for andre beboere. Lufting av hund bør skje utenfor fellesområdene og hundepose skal benyttes uansett. Hold hunden i bånd.

Driftsinntekter i 2022 var til sammen: Kr. 602 575,-.
Driftskostnadene i 2022 var til sammen: Kr. 573 258,-.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som: Kr. 29 295,-.

Årsregnskap 2022 og budsjett 2023 er vedlagt i salgsoppgaven.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

kr. 2 300 000,- / Fellesutgifter: 2 433,- pr. mnd
Felleskostnader dekker: Tv/ internett, vannbåren gulvvarme, varmvtann, forsikring, vaktmestertjenester, renhold, regnskapsfører inkl. lisenser/gebyrer, styrehonorar, serviceavtaler og diverse vedlikehold.

Felleskostnadene fremkommer som ordinære fellesutgifter på 1 599,- pr. mnd. og vannbåren gulvvarme og varmt tappevann på kr 845,- pr. mnd. = totalt 2 433,- pr. mnd. Vannbåren gulvvarme og varmt tappevann fordeles for tiden etter leilighetsareal og ikke etter evt. målersystem. Se for øvrig sameiets regnskap/budsjett for fullstendig oversikt over hva felleskostnader dekker - dette følger av komplett salgsoppgave. Fordelingsprinsipp for felleskostnader i sameiet følger av sameiets vedtekter.
Oppgitt beløp for fellesutgifter er innhentet fra forretningsfører.

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) 3 706,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 303 706,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 570,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 303 706,-)) -------------------------------------------------------- 66 912,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 370 618,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 01.11.2023 Formuesverdi : 551 088,- Sekundær formuesverdi : 1 983 917,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Estimert forbruk: 3 482 kwh pr. år.
Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 3 482 kWt utfra et snitt forbruk siste 3 år. Forbrukstallet er innhentet fra Lede og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, forbruksmønster etc. Det gjøres oppmerksom på at oppvarming av gulv i stue-/kjøkken og hall/gang ikke omfattes av strømforbruket da dette har annen energikilde, se egen beskrivelse.

Forsikring

IF Polisenummer: SP2164175.5.1

Kommunale avgifter

Kr. 8 828,32 pr. år Årsprognose for 2023. Kom.avg. dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:551 088,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 983 917,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Adgang til utleie


Eiendommen kan leies ut, dog. må utleie meldes til sameiets forretningsfører for registrering og underretning til styret. Av sameiets vedtekter følger det i §2, punkt 4: "Likeledes har sameier fri og ubegrenset adgang til hel eller delvis utleie".

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons-/odelsbelagt.

Det er ikke boplikt i Tønsberg kommune.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 35 000)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Gjelder denne registerenheten med flere

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Det følger også med:
- Vaskemaskin Whirlpool
- Seng XOV C1 Kontinental 150 x 200
- Ikea Pax Garderobeskap med speildører
- Ikea Klippan 2-seter Sofa Kabusa Mørk grå
- Ikea Lack Sofa Bord
- Ikea Tarendo kjøkkenbord svart
- 2 x Ikea Stefan Kjøkken Stoler brunsvart
- 2 x Justina Stol Puter
- Gardinstang
- 2 X - Lena Grønne Gardiner
- Ikea Pinnig Kleshenger med benk svart
- Canal Digital Dekoder

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?