Til innholdet

Praktisk og hyggelig enebolig meget usjenert beliggende mot friarealer. 3 soverom. 2 bad. Garasje. Solrikt.

Kongs-Eikveien 24
Prisantydning 4 740 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 107
BRA: 117 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1991
Tomtareal: 685 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 6. oktober Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK/ROBERGRØNNINGEN

Adresse

Kongs-Eikveien 24 3123 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, attraktivt og etablert boligfelt og grenser til friarealer mot sør. Meget barne- og familievennlig, solrik og trafikkstille beliggenhet med flere fine rekreasjonsmuligheter i skog og mark i nærområdet. Kort vei til barnehager, skoler, tur- og lysløype, idrettshall og idrettsanlegg. Kun ca. 3 km til Eiktoppen med flere forretningstilbud, bevertningssteder og dagligvareforretninger. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med god forbindelse til Tønsberg sentrum. Enkel adkomst til E-18, hvor kjøreturen til Oslo gjøres unna på drøye timen. Til Torp Sandefjord Flyplass er det ca. 20 minutter med bil, hvor det er daglige avganger til en rekke europeiske byer. Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1991

Innhold

1. etasje inneholder:
Gang. 3 soverom. Bad/wc med dusjkabinett. Bod. Disponibelt innredet rom (brukes som soverom i dag men er for lite for å kunne kalles soverom).

2. etasje inneholder:
Stue med utgang til stor deilig sørvestvendt terrasse. Det er også utgang til østvendt frokost balkong. Pent kjøkken fra Strai som var nytt i 2015. På kjøkkenet er det spiseplass samt at hvitevarer medfølger. Bad/wc (nytt i 2015) med dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin, samt utgang til hagen.

Lagringsrom under terrasse.

Loft.

Koselig paviljong i hagen.

Liten redskapsbod/lekestue (står på friarealet).

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 3, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 117 kvm

Standard

Velkommen til Kongs-Eikveien 24. En praktisk og hyggelig enebolig som holder normal god standard. Kjøkken og bad/vaskerom var nytt i 2015. Boligen er også kosmetisk innvendig malt de siste årene. Badet i 1. etasje har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på vegger, mens badet i 2. etasje har vinylbelegg på gulv og Alloc baderomsplater på vegg. Det er lagt inn fiber fra Nordre Eik antennelag (driftes av Telenor). Det medølger el-bil lader i garasjen. Ny terrassedør i 2015. Terrassemarkise var ny i 2019. For standard forøvrig, se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson.  Eiendommen gir et godt inntrykk, og er virkelig en bolig som passer for både til barnefamilien, som for enslige og par. Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   13 tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-   13 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-    7 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Det er avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Enkelte av nedløpsrørene er deformerte/sprukne i skjøt/sveis samt utett. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Generelt slitt terrasse og balkongdekke som må
påregnes byttet på sikt. Skjevheter i terrasse. Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er avvik: Gulv i garasje er uten fall mot port og lavest innerst, dette gjør at ved snøsmelting fra bil vil det bli liggende noe vann på gulvet. Påbegynnende råte i leddport. Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av
varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap i vindfang. 50 Amp. hovedsikringer, 12 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd): Våtrom > Generell > Bad U. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Pga. strengere forskriftskrav må en forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG: 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet.

Oppvarming

Varmekabler i gang og bad 1. etasje samt kjøkken i 2. etasje. Varmepumpe gang 1. etasje ESWA tak i stue, som ikke har vært brukt på mange år.

Parkering

Romslig garasje fra 2005. El-bil lader. Ellers parkering på egen grunn.

Areal og eierform

Areal: 685 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er pent opparbeidet og beplantet med prydbusker, trær og plen. Eiendommen grenser mot LNF-område (Landbruk, natur og fritid). Selger har holdt vegitasjon nærmest tomte grensen mot LNF området nede, slik at tomten kan se noe større ut en den faktisk er. Se forøvrig vedlagte reguleringsplankart for nøyaktig tomtengrense.

Eier

Tholf Olav Simonsen

Vei, vann og avløp

Offentlig

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Plan: Nåværende Kommuneplan

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Ja
PLANID Plannavn (vedtaksdato) Reguleringsformål 3803 32001 Eik Nordre (29.1.1986) Frittliggende småhusbebyggelse

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 17.11.1991. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

4 740 000,-

Beregnet totalkostnad

4 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 118 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 740 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 871 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Formuesverdi : 989 749,- Sekundær formuesverdi : 3 563 096,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Kommunale avgifter

Kr. 13 252

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:989 749,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 563 096,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon: 0,9 % av salgssum
Tilrettelegging: kr. 15.950,-

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?