Til innholdet

Praktisk, lettstelt & urban byleil. i 3.etg.m/lave felleskost! Gangavstand til ALT - Attraktivt objekt perf. for utleie?

St Olavs gate 18B
Prisantydning 2 290 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 31
BRA: 31 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1917
Tomtareal: 1466 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 25. februar Kl 14.00 - 14.45
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til sentrale St.Olavs gate 18 og denne svært praktiske leiligheten!
Her bor du med umiddelbar nærhet til alt sentrum har å by på, samt svært gode pendlermuligheter med kun få minutters gange til togstasjonen!
Dagligvareforettning befinner seg i 1.etasje i bygningen.

Leiligheten har en imponerende takhøyde på hele 3,4 meter, noe som gir en svært god romfølelse. I tillegg til det oppmålte gulvarealet i leiligheten, er det en sovehems på 6,5m².

Kort fortalt:
- Vestvendt og urban leilighet
- Lave felleskostander med mye inkludert - bo rimelig!
- Gangavstand til alt
- Ideell for utleie eller førstegangskjøp 
- Bod i kjeller
- Heis i bygget
- Ærverdig og flott bygning som ble ombygget/renovert til dagens innredning i 2010.
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

St Olavs gate 18B 3110 Tønsberg 3. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

St. Olavsgate 18b har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i populær gate i Tønsberg sentrum, på "Træleborgsiden" av byen.
Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, cafeer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer nær rett utenfor egen dør.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres i byggets 1. etasje (Coop Extra). Vis a vis gaten for St. Olavs gaten finner man også frukt-/grøntvarehandel - "Fresh Foods". Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadion" i Tønsberg ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. Rosanesparken (Rosahaugparken) på Nøtterøysiden er kun en sykkeltur unna med bademuligheter og flotte rekreasjonsområder.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens svært sentrale beliggenhet.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1917, modernisert i 2010

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

3.etasje: entré/gang med trapp/stige til hems, flislagt baderom med dusjhjørne, servantinnredning, opplegg til vaskemaskin og wc. Kjøkken med innredning og hvitevarer. Stue/spisestue. Hems.
På samme etasjeplan som byggets boder finner man blant annet renovasjonsrom med kildesorteringssystem og sykkelbod til felles benyttelse

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, BRA-i:31 kvm , BRA-e: 4 kvm

3.Etasje: 35 / 35 kvm BRA-i
Hems: 6,5 kvm (ikke målbart areal)

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

Standard

Gjennomgående lys og pen leilighet med slettmalte vegger og himlinger med delvis gips- og mur-overflater. Eikeparkett på gulvene i alle rom foruten badet som er helfliset. Badet har alt du trenger, samt varme i gulvet. Kjøkkeninnredning med praktiske løsninger, samt slette overflater. Integrerte hvitevarer (det opplyses at stekeovn har en defekt funksjon på ett av programmene).

Den store takhøyde bidrar til at leiligheten fremstår som svært luftig og romslig! Fin plass til både sofagruppe og spiseplass i oppholdsrommet. Nylig montert skyvedørsgarderobe i entréen for ekstra lagringsplass. Sovehems med plass til dobbelseng, evt også fin plass til kommoder o.l. for oppbevaring.

Øvrig teknisk info om leiligheten (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Fordelerskap med stoppekran er plassert på badet. Det er avløpsrør av plast.
Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Plassert i hjørnet under kjøkkenbenk.
Mekanisk avtrekk fra kjøkken (ventilator) og bad.
Tilluft via ventil i yttervegg.
Leiligheten har et delvis skjult/åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i entrè.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   3 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 13 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   0 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
-   4 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-   0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til overflater, hems, sanitærutstyr- og innredning, overflater og innredning stue/kjøkken.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med opplegg for panelovner eller tilsvarende.

På leilighetens baderom er det innstøpte elektriske varmekabler.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes.

Leiligheten er ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad via fellesanlegg. For øvrig naturlig ventilasjon fra den del av vinduer som er åpningsbare.

Parkering

Gateparkering etter stedets gjeldende regler. I nærmiljøet på Træleborg, og noe lengre unna St. Olavs gate 18, er det  rikelig med sidegater med avgiftsfri parkering.

Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort mot betaling. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/

Areal og eierform

Areal: 1 466 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Tomten består hovedsakelig asfalterte utearealer. Tomtens grenselinjer fremkommer av situasjonskart og matrikkelkart som utgjør vedlegg til komplett salgsoppgave. Se også vedlagte situasjonskart i komplett salgsoppgave som viser tomtens grenselinjer.

Eier

Vidar André Furuseth

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Veg, grønnstruktur og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Plannavn: kommunedelplan - sentrum - byplan. Eiendommen ligger i regulert område med plannavn Havnesporet. Reguleringsformål: Felles gårdsplass, gang-/sykkelvei, bolig/forretning, park, felles parkeringsplass, felles avkjørsel og kjørevei.

Det er varslet planoppstart på naboeiendom nord for St. Olavs gate 18b; "Varsel om oppstart av detaljregulering av del av Snorres gate og Bisp. Eysteins gate, planID 3803 20190181. Planen har til hensikt å legge til rette for nye boliger - området er utenfor det som anses for å være naturlig siktlinje for denne leiligheten.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18/2-2016 - samletilltatelse for i bygget for leiligheter i 2, 3, 4, 5 og 6. etasje. Bygningstegninger foreligger.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet St. Olavs Gate 18, Orgnr.: 996884643

Sameiet består av i alt 70 seksjoner, og sameiet har ingen lån. Sameiet består av boligseksjoner med boder, næringsdel med parkeringsareal, garasjeanlegg, samt fellesareal. Delene er fysisk adskilt og bruken er forskjellig. Innehaverne av de enkelte seksjoner har én ideell andel i hele eiendommen. Til hver seksjon hører eksklusiv disposisjonsrett til det arealet som er tillagt seksjonen i henhold til tinglyst seksjonsbegjæring med plantegninger. Sameiets forretningsfører opplyser at et pågår løpende vedlikeholdsarbeid.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregnes dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

2 290 000,- / Fellesutgifter: 1 852,- pr. mnd
Inkl. utvendig vedlikehold og forsikringer, tv/nett via fiber, heis-drift, trappevask, vaktmestertjenester, snømåking, diverse løpende kostnader samt drift og styre av sameiet. 
For komplett oversikt, se sameiets regnskap som er vedlagt i salgsoppgave.

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 65 890,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 355 890,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85968441

Kommunale avgifter

Kr. 9 838 pr. år Inkl, vann, avløp og renovasjon

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: ,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Internettannonsering (Kr.4 800) Visninger (Kr.3 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 290 000,-) (Kr.33 000) Tilrettelegging (Kr.13 950) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.5 500) Markedspakke (Kr.18 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.8 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.5 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.500) Totalt kr. (Kr.97 250)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?