Til innholdet

NY PRIS! Enebolig over 2 plan - I sjønære og solrike omgivelser - Hybeldel i kjeller fra 2023 - Ingen boplikt!

Knarbergveien 14 A
Prisantydning 5 200 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 186
BRA: 197 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1981
Tomtareal: 832 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

mandag 2. oktober Kl 17.15 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Kort om eiendommen

En kort spasertur fra Knarberg båthavn ligger denne romslige familieboligen. Planløsningen er praktisk, med en romslig stue, tre soverom og utgang til stor, solrik terrasse. Kjelleretasjen er delt av med stor kjellerstue tilknyttet hoveddel. Hybeldel fra 2023 inneholder stue, kjøkken, soverom og bad.

Den nydelige beliggenheten like ved sjøen og badeplasser gjør stedet meget attraktivt! Det er kort vei til skole og barnehager, dagligvareforretninger, idrettsanlegg og lysløype/idylliske turområder.

Velkomen til en hyggelig visning mandag 2.oktober fra 17:15-18:00!

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY/KNARBERG

Adresse

Knarbergveien 14 A 3133 Duken

Adkomst

Fra Tønsberg følger man veien over kanalbroa mot Nøtterøy, og tar til venstre i Teie veidele. Følg så veien rett over Teie Torv, og følg Smidsrødveien ut i Berganveien. Ta til venstre ved skilt mot Veumåsen like før Meny på Skallestad. Følg veien 200-300 meter til Knarbergveien følger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Z-eiendoms visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og fredfullt til i et attraktivt og etablert og rolig boligområde i sjønære omgivelser. Fra eiendommen er det kort avstand til fine tur og friluftsområder både sommer som vinter, med blant annet gåavstand til flotte badeplasser på Vardun og Ulvøtangen, samt til Knarberg båthavn, som alle tre egner seg ypperlig for både morgen- og kveldsbad, samt tilgangen til vår fantastisk skjærgård.

Det er kort avstand til skole og barnehager, dagligvareforretninger, NIF idrettsanlegg med fotball- og flerbruksbaner, Hårkollhallen for inneidretter og lysløype i Nesskogen med flere idylliske turområder.

Nærområdet i sin helhet byr på et yrende liv for familier som er glad i natur og vakker skjærgård. Om sommeren kan man for eksempel få oppleve livekonsert på Barneskjær, som er et kjært og populært arrangement.

Oserød barneskole, som var ny i 2004, Barnas Have barnehage, Hårkollen barnehage og Oserød barnehage ligger alle i gåavstand fra eiendommen. I tillegg er det skolebuss til Borgheim ungdomsskole og Nøtterøy Videregående skole.

Det er også kort vei til Nøtterøy golfbane som består av en 18-hullsbane, en 6-hulls treningsbane og et flott treningsanlegg. Om vinteren er det flotte opplyste skiløypere der.

I nærmiljøet har man også Bergan Vel bestående av beboere fra østre Nøtterøy. På sommerhalvåret drifter og leier de ut nydelige "Barneskjær" hvor de bl.a. arrangerer konserter med kjente norske artister og leier ut kanoer. Det arrangerer også olabilløp om sommeren for de minste og Triatlon for de eldste. På vinterhalvåret er de med å holde is-banen på Nøtterøy idrettspark i stand og arrangerer bl.a. juletrefest og Nissetog fra Eidsvingen til Sjømannshjemmet! Bergan Vel er med andre ord med på å skape et flott og hyggelig nærmiljø på Nøtterøy.

Gåavstand til dagligvare med post i butikk. Det er ca. 7 km inn til Tønsberg sentrum og man har god bussforbindelse inn til Teie og Tønsberg flere ganger i timen.

Type, eierform og byggeår

Enebolig, oppført i 1981.

Bygninger og byggemåte

Eiendommen omfatter en enebolig fra 1981 som går over en etasje + kjeller. I senere tid er det innredet en hybe for utleie i kjelleren.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran er plassert i kjeller. Det er avløpsrør av plast. Boligen har en varmtvannbereder på ca 200 liter. Det er også en bereder på ca 120 liter som er tilknyttet hybel. Boligen har en luft-/luft varmepumpe i stuen. Boligen har et åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i entrè, og det er et underskap i kjeller. Boligens ildsted er kombinert for parafin og vedfyring. Det er en nedgravd tank på tomten, og innvendig dagtank i trapperom. Parafinanlegget er ikke tilstandsvurdert, men det opplyses at fyring med fossilt brennstoff ikke er tilltatt. Kun bioparafin.

BAD - 1. ETG
Badet har innredning med servant og dusjkabinett. Det er baderomsplater på vegger og himlingsplater i taket. Flislagt gulv med varmekabler. Gulvet har ikke fall, men det er
oppkant under dørterskel på 25 mm. Det er plastsluk. Det ser ut som vinylbelegg fra byggeår er beholdt under fliser som tettesjikt. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

BAD/VASKEROM - KJELLER
Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Vegger har dels fliser og dels synlig mur. Taket har panel. Flislagt gulv med varmekabler. Det er ca 10mm fall fra dør til sluk. Badet har to plastsluk. Dusjkabinett var ikke mulig å flytte, derfor er kun sluk midt på gulvet inspisert. Det er smøremembran under fliser. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.


Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde, slitasje og avvik fra dagens forskriftskrav. For ytterligere info, se tilstandsrapportens enkeltpunkter. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken. Søknad om bruksendring er mottatt i kommunen og eier sender inn søkand om ferdigattest august 2023. Hybel ble ferdistilt i juni 2023.

Innhold

1.etasje (BRA: 102 kvm): entré, gang, 3 soverom, bad (1. etg), trapperom, stue, kjøkken og toalettrom.
Kjeller (BRA: 95 kvm): Trapperom, Kjellerstue, gang, bad/vaskerom (hybel), Kjøkken (hybel), stue (hybel) og soverom (hybel)

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 197 kvm

1.etasje: 99/ 102/ 3 kvm P-rom/BRA/ S-rom
Kjeller: 87/ 95/ 8 kvm P-rom/ BRA/ S-rom

Standard

UTVENDIG
Boligen er oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av lettklinkeblokker. Fasader er kledd med stående trepanel og taket er tekket med dobbelkrummet betongtakstein. Boligen har vinduer i tre med -lags glass og noen med 2-lags glass fra byggeår.

INNVENDIG
Gulv: Laminat og parkett. Vegger: Malte flater og panelplater. Tak: Panel og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har en pusset elementpipe. Det er en kombinert parafin/vedovn i stuen. Kjeller med delvis synlige murvegger og dels utforede vegger. Hulltaking er foretatt og det er påvist noe høyt fuktnivå i konstruksjonen. Boligen har lakkert tretrapp. Formpressede fyllingsdører med profilert overflate.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (fyll inn) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  12 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  10 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Gjelder pipe, terrasse, hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i veggen i kjelleretasjen, våtrom, innvendige trapper, grunnmur og drenering. Se rapport for mer detaljer.

Oppvarming

Boligen har en luft-/luft varmepumpe i stuen.

Vi gjør deg oppmerksom på at boligens ildsted er kombinert for parafin og vedfyring. Det er en nedgravd tank på tomten, og innvendig dagtank i trapperom. Parafinanlegget er ikke tilstandsvurdert, men det opplyses at fyring med fossilt brennstoff ikke er tilltatt. Bio-parafin erstatter fossil parafin i de fleste typer kaminer og brennere som i dag bruker fossil parafin. Dette gjør at du kan benytte nåværende fyringsanlegg for boligvarme i tiden fremover.

Boligen har et åpent el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i entrè og det er et underskap i kjeller. Boligens ildsted er kombinert for parafin og vedfyring. Det er en nedgravd tank (glassfiber) på tomten, og innvendig dagtank i trapperom.

Parkering

Stor gårdsplass, mulighet for garasje.

Areal og eierform

Areal: 832 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor og solrik hage med gåavstand til stranden. Knarberg Båthavn kun 400 meter unna.

Eier

Cato Christensen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et regulert område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende (110 - Boligområde) Kommuneplan vedtatt 31.1.2018.
Og omfattes av gjeldende reguleringsplan med PLANID: 3811 229. PLANNAVN: Mallaåsen med omgivelser ( vedtatt 28.6.2000) Reguleringsformål: Gate med fortau.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 29.09.1981.

Hybeldel er ikke godkjent som en egen boenhet. Kun godkjent ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel foreligger.

Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret.

Ved endringen av plan- og bygningsloven 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen. At kommunen skal henlegge gamle saker som ikke er avsluttet med ferdigattest og avvise henvendelser om ferdigattest i slike saker innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk.

Prisantydning

5 200 000,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-)) -------------------------------------------------------- 143 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 343 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Vedvik taksering Takstdato : 04.07.2023 Formuesverdi : 987 907,- Sekundær formuesverdi : 3 556 464,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

LO favør husforsikring Polisenummer: 25795985

Kommunale avgifter

Kr. 19 296 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 987 907.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 556 464.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100)
Kommunale opplysninger (Kr.3 700)
Markedspakke (Kr.12 400)
Vederlag er satt til 1,1% av salgssum (Kr. 43.500)
Markedspakke utlegg (Kr.6 100)
Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Oppstartsgebyr (Kr 16.950)
Servitutter (Kr.800)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?