Til innholdet

Pen og lettstelt ende selveierleilighet i 2. etg. supersentralt beliggende. 2 soverom. 2 bad. Sydvendt. Garasje. Heis. ZOLGT

Olsrødsvingen 112B
Prisantydning 5 290 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 93
BRA: 97 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2006
Tomtareal: 6242 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jens Erik Wesenberg

Jens Erik Wesenberg

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - OLSRØD

Adresse

Olsrødsvingen 112B 3150 Tolvsrød 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger solrikt, tilbaketrukket og i fredfulle omgivelser i kort avstand fra Tønsberg sentrum. Et knapt steinkast fra Solsiden terrasse finner du forretningssenteret Olsrød Park med bl.a. Rema 1000 dagligvareforretning med post-i-butikk, kafe, lege-/helsesenter, klesforretninger, bank, apotek, frisør m.m. Senteret huser også populære Level med et stort treningssenter, svømmehall/badeanlegg, spaopplevelser og annet. Det er etablert en gangsti fra Solsiden terrasse frem til Olsrød park som gjør at man går hit på kun et par minutter. Kun få minutter sykkelavstand til Tønsberg sentrum, en avstand vi også tør kalle gangavstand. Få minutters gange til treningssenter på SPREK Fritid som ligger rett vest for området. Kort vei også til Tolvsrødsenteret med ytterligere forretninger og servicetilbud. Det er gode bussforbindelser med hyppige avganger til/fra Tønsberg sentrum med bussholdeplass innen kort gangavstand. Ca. 2,5 km til Tønsberg jernbanestasjon. Det er gang-/sykkelsti på hele denne strekningen, så for mange ligger Norges eldste by innen gangavstand. For den som er glad i å ferdes ved sjøen, finner i en kjøreavstand på 7-8 minutter bl.a. flotte strender på Ringshaug, Skallevold og Klopp. Her finner du også en rekke småbåthavner som fører deg rett ut til den vakre Tønsberg-/Nøtterøy-/ Tjømeskjærgården. Vallø båthavn, som er Vestfolds største småbåthavn, ligger en kort sykkeltur fra området.

Solsiden terrasse ligger ca. 100 km fra Oslo og har enkel adkomst til E 18 med den nye tilførselsveien i Kjelletunnellen fra Kilen. E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at kjøreturen til hovedstaden gjøres unna på drøye timen. Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2006

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Romslig gang med garderobeplass. Bad/wc med dusj og opplegg til vaskemaskin som er gjemt bak skyvedører. Bad/wc med dusj, passer ypperlig som gjestebad.  2 soverom, hvorav 1 med walk-in closet og 1 med skyvedørsgarderobe. Romslig stue med utgang til deilig sydvendt terrasse. Åpen kjøkkenløsning med hvitevarer.

1 bod i svalgangen i 1. etasje.

Kjellerbod.

Utebod på terrassen

Garasje i fellesanlegg i kjeller.

Det er heis i bygget.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 97 kvm

Standard

Velkommen til denne flotte og smakfulle leiligheten som gir et meget godt inntrykk. Dette er en ende leilighet, noe som også bidrar til ekstra godt med lys i kjøkken og stue. Meget trivlig og funksjonell leilighet hvor du har alt på ett-plan. Leiligheten har en arealeffektiv løsning. Det er innlagt kabel-tv og internett som dekkes over fellesutgiftene. Stor terrassemarkise over sørvendt terrasse. I tillegg er det en fin frokostplass/terrasse ved inngangspartiet mot nordøst. De fleste av rommene er nymalte. For standard forøvrig se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Gunnar Sverrisson. Dette er en leilighet man fint kan flytte rett inn i uten å måtte gjøre noe. Velkommen til visning!

Utdrag fra fra siste årsmøte i sameiet 02.06.2021:
"Det oppleves som et problem at det ikke er lagt ned avløp i fellesgarasjen. I løpet av vinteren når det er snø ute, kjører bilene inn med snø på både bil og dekk, og denne smelter inne i garasjen da det alltid er plussgrader der. Dette vannet har idag ikke noe avløp, og vi har gjort en del jobb i vinter med å bruke svabere og dra vannet ut av garasjeporten og ned i det avløpet som ligger like utenfor porten. Tilbud fra byggfirma er innhentet med både 1 og 2 sluk. Dyreste alternativet er på totalt kr. 68.720 inkl. mva. Beløpet innbetales likt av de 23 garasjeeierne (kr. 2.988,- pr. garasjeeier)  i B og C-bygget, fakturaen fordeles på 2 omganger". Ifølge leder i styret, Stig Fjeld, så sier han på telefon med megler pr. 04.01.2022, at styret foreløpig har lagt denne saken på is og at de heller skal se an denne vinteren før de eventuelt gjør noe mer med saken.

Det har vært noen problemer med at fliser har løsnet fra enkelte terrasser i sameiet med den følge av at det finnes mugg og råte under fronten på rekkverkene. Sameiet jobber med utbedringer av disse og ifølge styrets leder så regner man med at disse utbedringene tas over ordinertært driftsbudskjett. Styret er ikke kjent med at dette har vært noe problem med denne leiligheten.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  20 stk tilstandsgrad 1 (TG1 lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-    3 stk tilstandsgrad 2 (TG2 gul) - avvik som ikke krever tiltak.
-    2 stk tilstandsgrad 2 (TG2 orange) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    1 stk tilstandsgrad 3 (TG3 rød) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at det på kjøkken er feil på vifte ved uttrekk. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er anigtt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det kommentert at brannslukningsapparat er eldre enn 10 år, det er fra 2006 og kontrollert i 2013.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i bad og i seperat wc-rom. Varmekabler er termostatstyrt

Parkering

Det medfølger egen garasjeplass i huset felles p-kjeller. Fra garasjekjelleren tar du heis direkte opp til utvendig svalgang. I tillegg til egen garasjeplass, er det rikelig med utvendige, asfalterte p-plasser på sameiets eiendom.

Salto ladesystem for ladbare kjøretøy :
Salto er et effektivt, rettferdig og sikkert system for lading av ladbare kjøretøy. Det er spesielt tilpasset for borettslag og sameier, eller der hvor det er flere biler som lades samtidig. Solsiden Terrasse har investert i infrastruktur fra hovedtavle til felles tavle i garasjen, slik at alle som vil kan kjøpe å få lagt ut lade kontakt på sin egen parkeringsplass. Dette for å unngå at alle lager sin egen løsning og bruker sin egen leverandør til dette. Da sikrer man tilgjengelighet for alle sameierne som ønsker å etablere ladestasjon til egen garasjeplass.

Areal og eierform

Areal: 6 242 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er felles selveiertomt for sameiet. Alt av vedlikehold som snørydding, gressklipping og øvrig vedlikehold av fellesarealene blir utført via vaktmestertjenester. Her låser du med andre ord døren bekymringsfritt og kan reise bort så lenge du vil!  Felles gårdsplass med biloppstillingsplasser og gjesteplasser samt felles adkomstarealer. Deler av park mot vest samt hageareler mot nord og syd tilhører sameiet og er til bruk for sameierne. Flere fine, felles sitteplasser som sameiet har etablert. Videre vestover er det kommunalt friareal som sikrer et flott og luftig parkanlegg for området!

Eier

Arne Blom Kjetil Blom

Vei, vann og avløp

Offentlig

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019)

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Nei

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Ja
Plannavn (vedtaksdato)
Mindre vesentlig endring av Olsrød Døsserød, felt C6, planid 57008-B2
(21.6.2002)

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK
Ligger eiendommen eller del av eiendommen innenfor et område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak? Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Tomten øst for eiendommen eies av Tønsberg kommune og er tidligere vært avsatt til nytt fremtidig helsehus for kommunen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 20.09.2006. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Prisantydning

5 290 000,- / Fellesutgifter: 2 943,-

Felleskostnader inkluderer blant annet:

* Felles bygningsforsikring
* Kabel-/TV-anlegg (grunnpakke) inkl. opptaksdekoder
* Internett - grunnpakke
* Rengjøring av trapper/fellesarealer
* Drift/service av heis
* Lys og strøm i fellesarealer
* Snøbrøyting, gressklipping og stell av utvendige fellesarealer
* Styrehonorarer
* Vederlag til forretningsfører og revisor
* Felleskostnader i garasjeanlegg inkl. alarmanlegg
* Avtale med Vaktmester.no for jevnlig sjekk av fellesområder
* Diverse vedlikehold/drift og avsetting til dette
* Seriekoblet brannalarmsystem

Beregnet totalkostnad

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 131 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 421 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Gunnar Hilmar Sverrisson Formuesverdi : 1 015 646,- Sekundær formuesverdi : 3 656 324,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 2067413

Kommunale avgifter

Det er det seneste år installert vannmåler i bygningen, hvilket har resultert i kostnadsbesparelse og betydelig reduserte avgifter for hver av seksjonseierne som følge av dette. Disse faktureres direkte fra Tønsberg kommune og etterhvert vil baseres på erfaringstall for del den av kommunale avgifter som omfatter vannforbruk og dermed også kloakkavgift.

Årlig avgift vil avhenge forbruksmønster av vannforbruk, antallet i husstandenene etc. Erfaringsmessig ligger årlige kostnader til kommunale avgifter på +- kr 4 - 5000,- v/installert vannmåler (mot ca. kr 10.300,- pr. år som fastpris uten vannmåler) i denne type bygg og med dagens sammensetning blant eierne av de ulike seksjonene. Kommunen opplyser at  forskudd for vann og avløp er beregnet til 20 m3 for 2021.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 015 646,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 656 324,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon 1 % av salgssum
Tilrettelegging (Kr.14 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jens Erik Wesenberg

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jens Erik Wesenberg

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?