Til innholdet

Må sees! Opplev sjarmen i denne norske håndlaftede tømmerhytten. 3. sov. 8 sengepl.

Seterliveien 15
Prisantydning 4 215 000 , -
Boligtype: Hytte
P-ROM: 91
BRA: 103 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2006
Tomtareal: 1343 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Arnfinn H. Sørhaug

Arnfinn H. Sørhaug

Kort om eiendommen

Velkommen til Seterliveien 15!


Nyt livet i denne sjarmerende fritidsboligen med tradisjonelt torvtak og unike tømmervegger.


Inne vil du bli møtt av varme og koselige furugulv samt flislagte områder, som skaper en atmosfære av ro og velvære. Det moderne kjøkkenet er utstyrt med alt du trenger for matlaging, mens det stilfulle badet gir deg en luksuriøs opplevelse.


Med et sjarmerende uthus og en idyllisk beliggenhet, omgitt av naturlig skjønnhet, er dette det perfekte stedet å slappe av og nyte livet.


Velkommen til ditt eget paradis!


Kontakt megler for mer informasjon og for å avtale visning!

Finn.no: Lokalområde

SKRIM

Adresse

Seterliveien 15 3648 Passebekk

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert område for fritidsbebyggelse.

Nærområdet

Skrim byr på flotte turopplevelser både sommer og vinter. Sommerstid er det idylliske badevann, gode fiskemuligheter (med fiskekort) og mye bær og sopp å finne.

Terrenget er hovedsakelig lett kupert, men tilbyr også krevende fjellpartier for den som måtte ønske det. Det er et omfattende merket løypenett, både sommer og vinter, hvor ca. 90 km, skiløyper kjøres opp med to-spors-løypemaskin eller snøscooter. Vintrene er snøsikre på Skrim, og løypenettet er blant de beste i Kongsberg. Løypene er en del av det regionale løypenettet som forbinder Vestfold med Hardangervidda. Turistforeningen har flere hytter innover i fjellområdet og det er fine utfluktsmuligheter til f.eks. "Styggemann" som er et kjent utsiktspunkt.

Fra Skrim er det ca. 40 minutters kjørevei til golfbane og skisenteret i Kongsberg. Således er det ikke problematisk når de yngste søker mere fart og spenning enn de flotte oppkjørte løypene i Skrimfjella kan by på. Alpinløypene i Kongsberg byr for øvrig på turer av varierende vanskelighetsgrad, slik at de fleste vil finne utfordringer som passer for alder, kondisjon eller dagsform. Alpinbakker finnes og så i Bergerbakken (Hvittingfoss) som nås på ca. 30 minutters biltur.

Klikk deg inn på VisitSkrim sin youtube kanal for flotte videoer, både sommer som vinter! Se for øvrig mer informasjon på www.visitskrim.no.
Link (kopieres til nettleser): https://www.youtube.com/channel/UCaaMM-bGEJjO5yrq-2s3mZw


Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil i prospektet.

Type, eierform og byggeår

Hytte Selveier, oppført i 2006

Bygninger og byggemåte

Fritidsbolig
Fritidsboligen har et tradisjonelt torvtak og er bygget med en tømmerkonstruksjon. Undertaket består av panel, papp og knotteplast, og vindskiene er behandlet med beis for å beskytte mot vær og vind. Bygningen er inspisert fra bakkenivå, og renner, nedløp og beslag er utført i lakkert eller plastbelagt stål. Det er også trebaserte renner med nedløp av kjetting.

Veggene er konstruert med tømmer og er synlige på begge sider. En liten del av veggen ble utbedret i 2022. Taket har en åstakkonstruksjon med lufting under torvlaget. Vinduene i fritidsboligen er laget av treverk og har to lag glass samt kobla rammer. Inngangsdøren er panelt og fyllingsdør, mens terrassedøren har to lag glass.

Terrassen er bygget på søylefundamenter og lettklinkerblokker, og den har impregnerte bjelker og gulvbord. Rekkverket på terrassen er behandlet med beis, og det ble foretatt noen utvidelser i 2021. Byggegrunnen består av løsmasser, og det er en naturlig drenering i form av stein og grus. Ringmuren er laget av lettklinkerblokker med pusslag, og det er kun en svinnsprekk som skyldes innmuring av blokker etter byggeåret.

Eiendommen har en egen vannledning av plast (PEL) med tilgang til et borehull. Avløpsledningen er også av plast, og begge er utstyrt med varmekabel for å hindre frostskader. Avløpet er tilkoblet et privat fellesanlegg i området (andelslag), og det er en kum tilknyttet kvernpumpen som er plassert utendørs.

Uthus
Uthuset på eiendommen er oppført på et solid betonggulv med oppkant. Vegger består av stavlaft, som gir en rustikk og autentisk følelse. Saltakkonstruksjonen er tekket med torv, og rennene er av tre med kjetting som fungerende nedløp. Vinduet har koblet glass for god isolasjon, og inngangsdøren er panelt. Uthuset har innlagt strøm, med et fordelingspanel som gir tilgang til stikkontakter og to kurser. I tillegg er det installert en praktisk snurredo. Vær oppmerksom på at dette er en enkel vurdering av tilleggsbygget, og det omfattes ikke av avhendingsloven på lik linje som boligen.

Innhold

Fritidsbolig: Stue/kjøkken, Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Gang, Hems (ca 20 m² med lav takhøyde, ca 1,15 m),  Bod/teknisk

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1, Antall rom: 6, Antall senger: 8

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 103 kvm

Arealer er hentet fra tilstandsrapporten og er ikke kontrollmålt av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Møblering / utstyr

Selges møblert/utstyrt etter nærmere avtale. Gjenstander av affeksjonsverdi og personlige ting medfølger ikke.

Standard

Fritidsbolig oppført 2006

Innvendig
Fritidsboligen har gulv med heltre furugulv og fliser, og veggene er preget av tømmer og panel. Himlingen er også panelkledd. Bygningen har trebjelkelag med stubbloft, og det er ingen foretatte radonmålinger eller installert radonsperre. Området der eiendommen ligger har en moderat til lav forekomst av radon ifølge områderegistreringer. I stuen finnes en pipe av lettklinkerblokker med en sotluke. En peisovn fra 2020 sørger for oppvarming. Under trebjelkelaget og stubbloftet finnes det en krypkjeller, som kun er besiktiget av takstmann gjennom en luke. Det er lufting i murene, og innvendig er det malte fyllingsdører.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning med heltre skrog, fronter og benkeplate. Kummen er av rustfritt stål. Det er integrerte koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin, og det er plass til kjøleskap. Kjøkkenet har også en kjøkkenventilator med avtrekk ut for effektiv luftsirkulasjon.

Våtrom
Badet har flislagt gulv på betong, og sluket er av plast. Det er elektriske varmekabler i gulvet. Veggene består av tømmer, og himlingen er panelkledd. Gulvet er behandlet med smøremembran, og det er også mansjett klemt i sluket samt at membranen er ført opp på veggen bak lister. Ifølge eieren er det en ventil i vinduet. Badet er innredet med servant, toalett og dusjkabinett, hvor sistnevnte er fra 2021. Gulvet er utført som egeninnsats, bortsett fra rør- og elektrisk arbeid. På grunn av tilstøtende konstruksjoner har det ikke vært mulig å utføre hulltaking. Veggene i badet er av tømmer.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør av kobber og med rør i rør system. Samlestokk og stoppekran plassert i teknisk rom. Det er avløpsrør av plast. Boligen har ventiler i enkelte vinduer. Forøvrig naturlig ventilasjon. Det er installert varmepumpe. varmtvannsbereder med kapasitet på ca 200 l. Elektrisk anlegg med skjult og åpent ledningsnett. Sikringsskap med automatsikringer. 40 amp hovedsikring og 10 fordelingskurser. Innmat i sikringsskap byttet i 2013. Det er påvist brannslukker og brannvarsler.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert xx med befaringsdato xx fra xx som er en uavhengig og autorisert Takstmann. En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger; - xx stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:

Utvendig - Vinduer: Kun mindre vedlikeholdsbehov.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner.

Våtrom - Overflater Gulv - Bad: Tilfeller av trapping mellom fliser.

Våtrom - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system.

 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):

Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Det bemerkes at mansjett ikke er synlig klemt i sluk. Opplysning kun ut fra eier. Det er ikke membran i våt sone på vegger.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000


Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stuen og varmekabler i gulv på badet og i gangen. Det ble utført tilsyn og feiing den 06.09.2019, det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

Parkering

Parkering på egen eiendom.
For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 1 343 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Flatt og skrånet terreng. Hovedsakelig naturtomt. Gruset gårdsplass.

Eier

John Karl Hunsrød Marit Helene Hunsrød

Vei, vann og avløp

Felles privat vei inn i hyttefeltet. Bomvei fra offentlig vei.

Eiendommen er ikke tilkoblet offentlig vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet vann via privat borehull. Det er helårs privat kloakk/avløp med koblet tilknytning til Skrim Vann og Avløpsselskap AS.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse,Nåværende // Kommuneplan (22.06.2022)

Gjeldende regulering:
Eiendommen ligger i område som reguleres av Id 343R, Omholtfjell (11.03.2009), reguleringsformål; Friluftsområde, Fritidsbebyggelse, Drikkevannsmagasin, Privat vei

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Kongsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 08.11.2006. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Fritidsbolig
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det bemerkes i tilstandsrapporten at det ikke foreligger plantegninger hos kommune men eier besitter en utgave. De er lagt til grunn.

Uthus
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Oppført 2 mindre tilbygg/overbygg.

Prisantydning

4 215 000,-

Beregnet totalkostnad

4 215 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 215 000,-)) -------------------------------------------------------- 118 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 333 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Anders Auen Takstdato : 20.06.2023 Formuesverdi : 378 470,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  7500 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Glitre Nett AS og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 13217343

Kommunale avgifter

Kr. 4 168,77 pr. år Kommunale utgifter dekker Eiendomsskatt boliger ogfritidseiendommer, Hytterenovasjon, Feie- og tilsynsavg. fritid og Tilsyn av spredt avløpsanlegg. Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.

Andre utgifter:
Årskort bom p.t. kr. 2.300,-
Brøyting internveieer/gårdsplass, p.t. kr. 4.050,-
Skrim vann og avløp (gjelder kun kloakk) p.t. kr. 5.312,- (egen aksjepost som kan gi utbytte ved overskudd)
Privat vannforsyning, p.t.ca. kr. 300,-
Frivillig løypekjøring.
Skrim hytteeierforening (frivillig) kr 350,-

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:378 470,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 61 875)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser som skal følge eiendommen:

Dagboknr. 1525-2/26, tinglyst 19.03.1979 -  Erklæring/avtale  
VISSE BYGNINGER UNNTATT, SE HISTORISK GRUNNBOK
Overført fra: 3006-42/6
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 6480-1/26 -  Fredningsvedtak  
FORSKRIFT OM VERNEPLAN FOR SKRIM
VERN AV SKRIMFJELLA LANDSKAPSVERNOMRÅDE
IFLG. KONGELIG RESOLUSJON AV 08.11.2002
Overført fra: 3006-42/6
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 8226-6/200, tinglyst 07.01.2009 -   ** Diverse påtegning  
Endringer i forskrift 08.11.2002 nr.1283

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Det opplyses om at hjemmelshaver har 1 aksje i Skrim Vann og Avløpsselskap AS, kostpris for aksjen var kr 99.100.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Arnfinn H. Sørhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Arnfinn H. Sørhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?