Til innholdet

* VISNING 18/11 * Omfattende rehabilitert enebolig m/lettstelt hage og bynær beliggenhet.

Dietrichs vei 3
Prisantydning 4 175 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 129
BRA: 133 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1930
Tomtareal: 412 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

torsdag 18. november Kl 18.15 - 19.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - HEIMDAL SYD - TETT PÅ BYEN!

Adresse

Dietrichs vei 3 3117 Tønsberg

Velkommen til Dietrichs vei 3 og denne omfattende rehabiliterte boligen tett på Tønsberg sentrum

Ved populære og sentrumsnære Heimdal Syd, presenteres denne hyggelig og omfattende rehabiliterte eneboligen. Her har man kort gangavstand til Tønsberg sentrum, jernbanestasjonen, SIV og bare noen få steinkast til nærmeste dagligvareforretning.

Huset ligger på en lettstelt og pent opparbeidet hagetomt hvor blant annet en stor sydvendt terrasse fra 2012 tilbyr lange soldager og stor nyere gårdsplass m/garasje gir gode parkeringsfasiliteter.

Innvendig fremstår hjemmet velholdt, pent oppusset og med en fin helhetsfølelse, blant annet takket være et gjennomtenkt materialvalg. Utvendig har huset i 2011-/12 ny ytterkledning, nylagt takstein og i all vesentlighet nye vinduer.

På vegne av eier og Z-eiendom ved Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning!

Kort fortalt

º Omfattende renovert og oppusset enebolig opprinnelig fra 1930
º To flotte stuer i kombinasjon med hverandre
º Moderne og innholdsrikt kjøkken med innredning fra 2016
º Lys, romslig og innbydende entre/gang m/fliser og gulvvarme
º Soverom samlet i 2. etasje hvorav blant annet stort hovedsoverom
º Kontor/arbeidsrom innenfor stuene i 1. etasje
º Flislagt baderom fra 1996 med gulvvarme
º Toalett/WC i alle tre etasjer
º Omkledningsrom-/garderoberom i både 1. etasje og 2. etasje
º Gulvede kneloft i 2. etasje tilbyr ekstra oppbevaringsplass
º Nyere terrasse fra 2012 på 18 m² tilbyr lange soldager
º Innholdsrik kjelleretasje m/stort vaskerom og masse lagringsplass
º Elektrisk anlegg betydelig påkostet i 2015
º Ny takstein fra 2011
º Ny ytterkledning samt tilleggsisolering i 2012
º Nye vinduer i nær alle rom i 2012
º Frittstående garasje
º Eiendom som gir et flott helhetsinntrykk såvel innvendig som utvendig
º Koselig hage med gressplen, flott gårdsplass og stor terrasse
º Romslig gårdsplass med ny asfalt og nye granittsteiner i 2016
º Sentral beliggenhet for deg ønsker det urbane og sentrale liv tett på byen
º Kort gangavstand til byens handel-/forretningssentrum
º Gangavstand til Jernbanestasjonen og 2-3 minutter å gå til Sentralsykehuset
º Velkommen til visning!

Beliggenhet og nærområdet

Dietrichs vei ligger supersentralt i Norges eldste by. Her bor man tett på Tønsberg sentrum med gangavstand til blant annet. restauranter, shopping, sjø, småbåthavn, hyggelige rekreasjonsområder og andre servicefunksjoner.

Vestfold sin største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold, ligger kun noen få steinkast unna. Det er også kort til Tønsberg jernbanestasjon, en avstand som går forholdsvis raskt til fots.

Meny - Heimdal med post-i-butikk ligger i umiddelbar nærhet med kun 3-4 minutter å gå. Det er omtrent samme avstand til Kiwi-Kilen.

Her er det også nærhet til flotte tur og rekreasjonsområder i skog og mark, utallige fritidstilbud som tennisbaner, friidrettsanlegg, is stadion, fotballbaner, akebakker, idrettshall, diverse treningssenter (bl.a. EVO-treningssenter som ligger ca. 300 meter unna). Det er kort vei til barne- og ungdomsskole, samt barnehager ligger i umiddelbar nærhet.

Eiendommen ligger ca. 10 mil fra Oslo og har enkel adkomst til E-18 med tilførselsveien i Kjele tunnelen fra Kilen. E-18 fra Tønsberg til Oslo har firefelts motorvei hele veien, noe som gjør at kjøreturen til hovedstaden gjøres unna på drøye timen! Den enkle tilkomsten til E-18 gjør også kjøretiden kort til Tønsberg sine nabobyer i Vestfold. Til Torp Flyplass er det ca. 25 minutter med bil med daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere angivelse av området fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig - selveiet, oppført ca. 1930, på-/tilbygget i ca. 1946. Garasje er oppført ca. 1968.

Innhold

Husets inndeling er som følger:

1.-/hovedetasje:
Inn-/overbygget INNGANGSPARTI med trapp opp fra gårdsplass.
ENTRE og GANG med trappegang til 2. etasje og tilknyttet GARDEROBE-/OMKLEDNINGSROM.

TOALETTROM med servant hvor rommet er praktisk tilknyttet entre/gang.

Romslig KJØKKEN med spiseplass og ny innredning fra 2016.

TO KOMBINERTE STUER hvor stuen nærmeste kjøkken har utgang til ca. 18 m² sydvendt terrasse fra 2012.

KONTOR/ARBEIDSROM med vindu mot vest. 

2. etasje:
SOVE-/BADEROMSGANG med trappegang ned til 1. etasje og inngang til gulvet kneloft/kott.

TO SOVEROM - et i ark mot øst med inngang til gulvet kneloft og et stort dobbeltsoverom.

BADEROM med blant annet dusjkabinett, toalett og baderomsmøbel.

OMKLEDNINGSROM-/GARDEROBEROM vegg-i-vegg og med inngang baderom.

Under-/kjelleretasje:
Lukket TRAPPEROM/GANG med oppgang til 1. etasje entre/gang i 1. etasje.

GANG/BOD med utgang til hage i vest.

VASKEROM med opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketrommel.

TRIMROM med tilknyttet TOALETTROM (kun byggesøkt som "matkjeler" og ikke rom til varlig opphold).

LAGRINGSROM med flere med fastbygde hyller, overskap og arbeidsbenk som medfølger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Planskisser over boligens inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens tre etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 133 kvm, Bruttoareal: 142 kvm, Grunnflate: 79 kvm

Etasje vis arealfordeling er som følger:

1. etasje: BTA/BRA/P-ROM - ca. 79/74/74 m²
2. etasje: BTA/BRA/P-ROM - ca. 44/41/41 m²
K. etasje: BTA/BRA/P-ROM - ca. 19/18/14 m² + areal som ikke er målbart på grunn av takhøyde under 1,90 meter.

Følgende rom er medtatt i primærrommene (P-rom): 1. etasje og 2. etasje er alle rom inkludert i primærrommene, også hvert av rommene som benyttes som kles-/garderoberom i etasjene da disser er vurdert som omkledningsrom. I kjelleretasjen er gang, vaskerom, toalettrom og rom som benyttes som trimrom medtatt i primærrommene med i alt 14 m². De oppgitte p-rom arealer er basert på utarbeidet tilstandsrapport.

Særskilte kommentarer til arealer: Deler av kjeller har ikke målbart areal på grunn av himlingshøyde under 1,90 meter. Av totalt gulvareal på ca. 60 m² i kjelleretasjen er ca. 18 m² målbart areal, over 1,90 meter takhøyde.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av byggmester/ takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Standard

Eiendommen er velholdt, gir et godt inntrykk og er betydelig oppusset og påkostet, særskilt i løpet av seneste 10 års periode. Husets historie, identitet og deler av det opprinnelige er godt bevart i boligen. Senere moderniseringer er utført i fin harmoni med hjemmets egenart og stil. Boligen fremstår stilsikkert og gjennomført med et tydelig velvalgt uttrykk i material-/fargevalg og helhetlig preg. 

Gulv - innervegger - himlinger i 1. etasje og 2. etasje:
Hjemmets gulv balanserer det moderne mot det eldre. I 1. etasje er det tre stavs eikeparkett i begge stuer mens det er en stavs eikeparkett på kontoret. Kjøkkenet har moderne, slitesterkt gulv bestående av gummi fliser - "arkitektens favoritt". Entre og gang har 30 x 60 cm fliser med varmekabler. Garderoberom-/omkledningsrom har parkettlaminat og toalettrommet har parkett-/flismønstret belegg i "50-talls stil". Malte heltregulv i 2. etasje gir et helhetlig preg, et av soverommene har lakket heltregulv. I 2. etasje er det eikeparkett i alle rom med unntak av omklednings-/garderoberom som har teppe.

I 1. og 2. etasje har innervegger i all vesentlighet malt tapet på slette plater, i de fleste av rommene er de opprinnelige platene sparklet og slipt før ny tapet er lagt. De "rene flatene" gir et suverent helhetsinntrykk. Unntakene er toalettrommet som har innslag av brystningspanel, kontoret i 1. etasje som harm malt trepanel. Det er trepanel også på garderobe-/omkledningsrommet i 2. etasje.

Himlingene følger også en "rød tråd"! De aller fleste himlinger består av slettmalte tak som gir "rene flater" - disse matcher også innerveggene på et flott vis. I stuene består det slette taket av trukket tak. På kjøkkenet er det hvitmalt trepanel, det samme er det i gangen i 1. etasje, i himlingen på kontoret samt på bad m/tilknyttet garderobe-/omkledningsrom i 2. etasje.

Kjøkkenet:
Kjøkkenet ligger på husets hjørne mot nord-øst, og godt med naturlig dagslys dominerer inntrykkene. Rommet er funksjonelt plassert med utgang til entre/gang på den ene siden og stuen m/utgang til terrasse og hage på den andre. Det er plass til spisebord under det østvendte vinduet hvor morgensolen kommer inn - er man ekstra mange til bords ligger stuen med plass til stort langbord i tett sammenheng med kjøkkenet. Åpningen mot spisestuen tilfører samtidig innfall av naturlig daglys fra syd.
Kjøkkeninnredningen fra Ikea er ny fra 2016 og byr på mye av både skapplass og ikke minst benkeplass. Stramme og moderne linjer særpreger innredningen og "løfter inn" moderne design til hjemmet.
Underskap består i stor utstrekning av praktiske kolonialskuffer hvor dempere på frontene gir sømløs lukking. Over disse byr en moderne benkeplate langs hele langveggen i rommet på godt med arbeidsplass. Det lagt også vekt på detaljer som gir et pent tilpasset preg som blant annet helt slette fronter m/integrerte håndtak, moderne belysning under overskap med frostede vintrinedører og moderne gulv som matcher den moderne innredningen.

Kjøkkenet er også utstyrt med integrerte hvitevarer hvor alt medfølger:
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Induksjon steketopp innfelt i benkeplate
* Stekeovn i høysskap
* Mikrobølgeovn i høyskap
* Helintegrert kjøleskap
* Helintegrert fryseskap
* Uttrekkbar ventilator med underliggende komfyrvakt

De to stuene i 1. etasje:
Huset byr på mange gode løsninger, likevel er nok de kombinerte stuene hjemmets høydepunkt! Vindusflater mot syd og øst gir godt innfall av naturlig daglys og samlet gir stuene god romfølelse. Utformingen i hvert av rommene gir fleksible møbleringsmulighet, men stuen nærmest kjøkkenet er kanskje hjemmets mest naturlig rom å plassere spisestuemøbler i med sin gode plass for langbord hvor det kan dekkes til et stort antall familiemedlemmer og gjester. Herfra er det videre terrassedør som fører deg ut til hagen og terrassen fra 2012 i syd hvor man kan nyte hyggelige utekvelder og sommerdager med grilling. Den nyere og rentbrennende peisovnen fra 2013 i den andre stuen gir ekstra god varme i vinterhalvåret hvis ønskelig, sonen foran denne blir også et trivelig samlingspunkt på mørke vinterkvelder. Rommet har god plass til spisestuebord hvis ønskelig i tillegg til de flere sonene for sofa-/loungegruppe.

Entre/gang med tilknyttet garderobe-/omkledningsrom samt toalettrom:
Vel innenfor hjemmets over-/delvis innbygde hovedinngangsdør, møter man husets romslige entrè og gang hvor varmekabler under gulvflisene gir god varme. En stilfull malt trapp med lukkede trinn blir som et "møbel til rommet" og fører deg opp til annenetasjen. Fra gangen er det for øvrig også lukket og separat trappegang til kjelleretasjen. Vindu mot vest slipper inn naturlig dagslys, på samme vegg er det plass til garderobeanheng. Vindusfeltet i hovedinngangsdøren slipper inn dagslyset fra nordsiden av huset.

I tilknytning til entre og gang byr huset også på et praktisk omklednings-/garderoberom med vindu mot inngangspartiet og raus plass for klær, skotøy og annet. Alt av oppheng etc. medfølger i omkledningsrommet. Vegg-i-vegg, også med inngang fra entre/gang, finner man et praktisk toalettrom innredet med sokkeltoalett fra Sphinx, servant med to underliggende skuffer med oppbevaringsplass og et lite vindu på nordveggen.

Baderommet i 2. etasje og innenforliggende omklednings-/garderoberom:
Baderommet i 2. etasje er rehabilitert og oppusset i 1996. Rommet er arealmessig godt utnyttet - skulle man ønske å øke størrelsen gir det  tilstøtende omkledningsrommet godt med ekstra plass og muligheter for dette! Samtidig som både vegger og gulv har nye fliser fra 1996, er også varmekabler i gulv, murstøp, gulvmembran og røropplegg nytt fra samme år. Badet er innredet med sokkeltoalett fra Laufen, servant med eldre malt underskap og dusjløsning m/baderomsvegg og forheng. Et lite integrert to-dørs veggskap gir noe ekstra oppbevaringsplass. Badet har for øvrig inngang fra gangen i 2. etasje og har dermed praktisk og funksjonell tilkomst fra soveværelsene. Både det innenforliggende omklednings-/garderoberommet og badet har vindu mot nord.

De to soverommene og sove-/baderomsgangen i 2. etasje:
Soverommene har inngang fra sove-/baderomsgangen og begge rommene tilbyr godt med plass og fleksible møbleringsmuligheter. Hovedsoverommet særpregets av sin gode størrelse,  sydvendt  vindu og god plass til oppbevaringsmøbler eller annet utover avsatt plass for dobbeltseng. Soverommet med to vinduer i påbygget ark mot øst, har inngang til gulvet kneloft på den ene siden og medfølgende frittstående dobbeltskap på den andre. Fra sove-/baderomsgangen er det også inngang kneveggsloft med oppbevaringsplass.

Kontor i 1. etasje:
Kontor/arbeidsrom ligger vegg-i-vegg med stuen med peis, det er også inngang fra samme rom. Rommets utforming legger ypperlig til rette for kontormøbler, bok-/oppbevaringshyller eller annet. I følge bygningstegninger har rommet tidligere vært en del av stuen. Et mindre vindu, ført godt opp på veggen mot vest, slipper inn dagslys fra vest.

Kjellerrommene:
Kjelleretasjen byr på rikelig med lagrings-/bodplass. Tross det at flere av rommene har ikke har tilstrekkelig takhøyde over 1,90 meter, tilbyr de likevel masse praktisk oppbevaringsplass. Vaskerommet er romslig og lyst med flislagt gulv og delvis fliser på vegger. Toalettrommet i etasjen, med flislagt gulv, ligger innenfor lagringsrommet som eier i dag benytter som trimrom. Det vesentlige av vegger i etasjen har malte murvegger, det er innslag av malt tre-/rupanel. Himlinger består i det vesentlige av malt rupanel og hvitmalte, slette himlingsplater. I gang med trappoppgang til 1. etasje og i trimrom er det lagt tepper på gulv og det er parkettlaminat i lagringsrom med skap/hyller/arbeidsbenk. Lagringsrom m/utgang til hagen i vest har malt murgulv.

Andre tekniske detaljer og påkostninger

º Ny ytterkledning (tilleggsisolert) i 2012
º Ny takstein fra 2011
º Vinduer i det vesentlige fra 2012
º Ny terrasse fra 2012
º Elektrisk anlegg med nyere El-tavle med automatiske sikringer
º Det vesentlige av elektrisk spredenett er utskiftet de seneste 5-10 år
º 50 A hovedsikringer
º 25 A kurs til steketopp
º 9 stk. 16 A og 4 stk. 10 A forbrukssikringer
º Overspenningsvern
º PVC  vannledning fra ca. år 2000 fra inntak i hus til kommunalt punkt
º 200 liter varmtvannstank fra 1992
º Nyere 3-speilede fyllingsdører i 2. etasje
º Innlagt internett-/TV fra Telenor
º Hvitmalte helt 3-speilede innerdører i 2. etasje (eldre dør til bad)

For ytterligere og spesifiserte detaljer rundt innvendige overflatematerialer, se utarbeidet tilstandsrapport.

Forenklet beskrives av husets byggemåte

Bebyggelsen er oppført i tre på kjeller av mur.

Grunnmur/fundamentering har antatt drensledninger i grunnen. Det er støpte såler i betong/støpte gulv mot grunnen. Grunnforhold av jord og løsmasser med drenering til kultet masse. Drenering antas å være fra byggeår.

Yttervegger er av tre bindingsverk, tilleggsisolert med 5 cm mineralull og vindtette plater i 2012. Ytterveggene har malt liggende dobbelfalset kledning fra 2012 med hjørnekasser samt innkledde gesimser og takutstikk. Yttervegger i kjeller er av betong.
 
Yttertaket har saltak-/sperretakskontruksjon med oppløft i 2. etasje mot øst. Taket er kledd med ny dobbeltkrum betongtakstein fra 2011. Samme år er det lagt ny underlagspapp, lekter og sløyfer over opprinnelig undertak av takbord. Takrenner og nedløp i stål, vindskier i tre og israftbeslag av stål. Loft og knevegger er noe etterisolert.

Vinduer er i all vesentlighet fra 2012 av typemalte  toppsving og fastkarmvinduer med malt 2-lags glass. Vindu på bad 2. etasje fra 1996. Terrassedør med 2-lags glass er også ny fra 2012. Hovedinngangsdør med glass er ny fra 1998. To av kjellervinduene er fra opprinnelig byggeår.

Beskrevet byggemåte er basert på utarbeidet Tilstandsrapport. For ytterligere og mer utvidet beskrivelse av byggemåte, se tilstandsrapporten.

Oppvarming

Eiendommen har oppvarmingskilder basert på elektrisitet og vedfyring .

Elektriske og termostatstyrte varmekabler i entre/hall i 1. etasje og på baderommet 2. etasje. For øvrig elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

I stuen i 1. etasje finner man boligens rentbrennende vedfyrte peis fra Nordpeis, tilknyttet ett løps teglsteinspipe. Peisen er ny fra 2013.

Parkering

Parkering i frittstående garasje på ca. 16 m² (BRA - bruksareal) bygget ca. 1968. Garasjen her innkjøring fra vippeport av tre, og det er sideutgang på sydside av bygningen. Garasjen ligger praktisk plassert, nær husets hovedinngangsparti. Innvendig har garasjen av støpt gulv. oppført i tre. Garasjen er oppført i tre på ringmur med senere omlagt taktekking med asfaltshingel. Det er innlagt både lys og strømuttak.

Det parkeringsplasser på eiendommens asfalterte gårdsplass, i tilknytning til oppkjørsel i sammen "sone" av tomten hvor garasjen er plassert.

For øvrig gateparkering etter lokale retningslinjer/gjeldende regelverk.

Tomt og hage

Areal: 412,80 m² iht. matrikkelkart.
Type tomt: Festetomt

Tomten er pent anlagt og opparbeidet med hageplen, noe prydbusker, og frukttrær for å nevne noe. Eiendommens gårdsplass og oppkjørsel, hvor det er rikelig med biloppstillingsplasser, er omlagt med nye og pyntende kantsteiner av granitt og ny asfalt i 2013. Legg også merke til "perleranden" av granittstein i avslutningen av gårdsplassen i nedkant av oppkjørselen samt de lettstelte innslagene av rullesteinsbed.

Det er gressplen både på vestsiden av huset, på østsiden i front av boligen og delvis på sydsiden hvor trapp opp fra hagen fører til den romslig terrassen. På vestsiden er det også anlagt en kombinert uteplass- og gangsti av belegningsstein mellom garasjen og utvendig direkteinngang til husets kjeller.

I syd finner man en velvokst og prydende hekk som skaper fin skjerming. I vest er det etablert et kombinert gjerde av mur/tre.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og utdrag fra eiendommens matrikkelbrev som følger av vedlegg til salgsoppgave.

Opplysninger om eiendommens festeforhold:
Tomten er festet med Tønsberg kommune som grunneier og bortfester. Tønsberg kommune bekrefter at årlig festeavgift per tiden kr 310,-, avgiften reguleres ikke før utløpsåret 2029. 

Dersom man ønsker å innløse tomten, har Tønsberg kommune opplyst at dette kan gjøres for kr 325 700 per oktober 2021 så lenge bolighuset ikke inngår i næringsvirksomhet. Etter per tiden gjeldende Tomtefestelov er det ingen innløsningsplikt for fester.

Dersom fester velger å forlenge festeforholdet fra og med 2029 gjelder per tiden følgende ifølge svarbrev fra Tønsberg kommune: "Tomtefestelovens bestemmelser legges til grunn hvor maksleie pr. 01.01.2021 utgjør kr 13.028,-.

Vedlagt PDF salgsoppgave følger svarbrev i forbindelse med festeforholdet fra Tønsberg kommune v/Christin Barstad.

Forkjøpsrett

Som bortfester har Tønsberg kommune forkjøpsrett, denne avklares etter budaksept. Megler besørger denne prosessen gjennomført.

Eier

Geir Wigum

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp til privat septik. Eier opplyser at det per tiden ikke foreligger pålegg eller varslet krav om pålegg om separering av privat septiktank. Det er ikke kommunal ordning for tømming av septik.

Adkomst fra offentlig vei - Dietrichs vei er kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område godkjent til "Boligbebyggelse - nåværende" ihht. seneste kommuneplan av 22. mai 2019.

Det eksisterer ikke planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen og eiendommen ligger ikke i område hvor det er nedlagt midlertidig forbud mot tiltak følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune. Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov. Alle0 opplysninger er i henhold til meglers innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 15.02.1930. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det opplyses at kjellerrom som i dag benyttes som "trimrom med tilknyttet toalettrom" i byggemeldte bygningstegninger anført som "matkjeller" og dermed ikke rom til varig opphold. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt og dermed ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre dersom rommet ønskes omsøkt i tråd med dagens bruk.

Prisantydning

4 175 000,-

Beregnet totalkostnad

4 175 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 175 000,-)) -------------------------------------------------------- 117 212,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 292 212,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann datert 26/10-2021.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporten har TG-1 (10 stk.) og TG-2 (20 stk.) i sine hovedvurderinger. Den har ingen TG-3 (svakeste tilstandsgrad). Bygningsdeler med hovedvurdering TG-2 og uten angitte avvik eller tilstandssvekkelser er vurdering hovedsakelig vurdert ut fra alder og gjenstående levetid. Tilstandsgrad 0 benyttes ikke i denne type rapporter. Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden er det blant annet kommentert at det er til dels sterke utslag av fukt i dusjgulv og at bad må påregnes å renovere de nærmeste år, på generelt grunnlag at oppforet kjellergulv med tregulv mot grunnen regnes for å være risikokonstruksjon på grunn av usikkerhet om gulvet og område under overflaten har tilstrekkelig sikker dampsperre og sikring mot fukt fra grunnen og at garasjen er noe skjev sideveis med har overveiende normal standard ut fra alder.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 21. mars 2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Den gangs tilsyn ble derved formelt avsluttet.

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 16 161 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Da boligen er etterisolert, har ny ytterkledning, i stor utstrekning utskiftede vinduer og for øvrig dels rehabiliterte bygningsdeler, er det ikke utarbeidet engergikarakter/energiattest på eiendommen. "Enkel registering" av energirapport uten hensyn til det som er gjort av tilbygg, utbedringer etc. i slik attest vil gi en misvisende karakter. Det oppgis av den årsak energimerking G - rød da attest ikke er utført.

Forsikring

Eiendommen er i dag bygningsforsikret i Tryg forsikring. 

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 12 087,75.

Kommunale avgifter er oppgitt som totalt årlig beløp for 2021 og dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieavgift. Det er i dag ikke installert vannmåler ved eiendommen. Inkludert i beløpet er frivillig tilleggsleveranse av renovasjon.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr. 946 825.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 3 408 568.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2019. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i noen velforening eller sameie.

Adgang til utleie

Boligen består av en boenhet, og den har ingen egen/separat utleiedel i tillegg til denne.

Boplikt/konsesjon/odel

Det er ikke boplikt på eiendommen, konsesjonsplikt eller odelsbestemmelser knyttet til eiendommen.

Skolekrets

Dietrichs vei 3 tilhører skolekrets 10 - Byskogen. For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Adkomst - slik finner du frem til Dietrichs vei 3

Fra Tønsberg sentrum kjører man Halfdan Wilhelmsens Allé forbi sykehuset. Følg ned Sykehusbakken og ta Dietrichs vei til høyre. Eiendommen ligger på høyre hånd etter 300 meter.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen. Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Tinglyste heftelser/servitutter og rettigheter

Heftelser/servitutter/rettigheter som følger eiendommen og som ikke slettes ved overdragelse:

Pengeheftelser i eiendomsrett/festerett:
*1931/900032-2/91. Festekontrakt - vilkår av 06.02.1931. Festetid: 100 år. AVGIFT NOK ANFØRT PRIORITET: FOR FESTEAVGIFTEN TIL FORDEL FOR EFTERFØLGENDE OBLIGASJON. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN. BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE.
*1975/415-1/91   ** Nye vilkår av 28.01.1975. 
*1931/900689-1/91  Bestemmelse om bebyggelse av 06.02.1931.
*1962/1413-2/91  Bestemmelse om bebyggelse av 08.05.1962. Rettighetshaver: Knr:3803 Gnr:1010 Bnr:265. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m
* 1964/2554-2/91. Bestemmelse om bebyggelse av 08.07.1964. Rettighetshaver:Knr:3803 Gnr:1010 Bnr:271. Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m.

Kopi av ovennevnte tinglyste dokumenter følger av salgsoppgaven. Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 041121 (Kr.4 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 175 000,-) (Kr.50 100) Tønsbergs Blad 171121 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Internett annonsering (Kr.18 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Tilrettelegging (Kr.16 900) Totalt kr. (Kr.103 350)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg & Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er inntatt i salgsoppgave.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Konferer gjerne megler.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?