Til innholdet

Visn 6/12! Nyoppusset, svært pen og sydvendt byleilighet med 1 soverom - Praktisk planløsning!

Måkeveien 4 B
Prisantydning 1 450 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 30
BRA: 0 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1957
Tomtareal: 0 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

onsdag 6. desember Kl 17.00 - 18.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg / Træleborg

Adresse

Måkeveien 4 B 3112 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Tønsberg sentrum - nærmere bestemt på Træleborg med sin blandede bebyggelse av leilighetsbygg og eneboliger.
Her bor du fantastisk sentralt med kort gange til Tønsbergs forretningssentrum, Tønsberg jernbanestasjon, Sykehuset i Vestfold og ikke minst til havne-/og bryggeområdet i byen!

Nærområdet

Forholdsvis trafikkstille, barnevennlig og rolig bomiljø hvor du også har meget kort gangavstand til barnehage samt barneskole på Træleborg. Nærmiljøet byr bl.a. på en rekke friområder og aktivitetsplasser som balløkke m.m. Videre er det kort vei til lokalmiljøets øvrige fasiliteter som svømmehall, restauranter og ulike forretninger for nærmiljøet.

Type, eierform og byggeår

Åttemannsbolig bygget i trekonstruksjon over mur. Borettslagsleilighet.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod og 1 loftsbod.

Fellesrom og vaskerom i kjeller.

Bygninger og byggemåte

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

1.etasje, inneholder: entré, flislagt bad med dusjkabinett, vegghengt wc og servant, stue åpen kjøkkenløsning og ett soverom med garderobeskap og plass til dobbelseng.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 1, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

1.etasje: 30/ 30 kvm P-rom/ BRA

Standard

Pent innredet borettslagsleilighet beliggende i 1. etasje av hyggelig borettslag. Via felles gang kommer man inn i en egen entré med adkomst til bad og stue. I entréen er det parkettgulv og panelte vegger. Badet er flislagt på vegger og på gulv, og er svært delikat. Dette ble pusset opp i 2015 og fremstår som pent brukt. Rommet er innredet med dusjkabinett, vegghengt wc og servant i innredning.

Stua er et koselig rom med parkett på gulv og panelte, hvite vegger. Kjøkkeninnredningen var ny i 2015, og fremstår som svært pen. På soverommet er det laminatgulv og panelte, hvite vegger.

Leiligheten er innbydende i sin helhet og passer godt som førstegangskjøp eller som en pendlerleilighet.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 13.09.23 med befaringsdato 12.09.23 fra Marius Vedvik som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 2 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 10 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 3 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 4 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
- 1 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.
 
TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til for baderom og innvendige dører.

TG-3 anmerkning ( rød ) er relatert til etasjeskille.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2(mørk gul) og TG-3(rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad.

Parkering

Felles parkering utenfor leiligheten.

Areal og eierform

Eierform: Festet fellestomt

Fellesareal og hage

Pent opparbeidet fellesareal med asfaltert parkeringplass og gressplen.

Eier

Ingeborg E W Hansen

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til bligbebyggelse. Kommuneplan (3.2.2016) Ingen planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 10.09.1959. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Tønsberg Borettslag, Orgnr.: 958153309 Leilighetsnr.: 35, Andelsnr.: 35 Andel fellesgjeld: 79000 Forkjøpsrett: Ja.

Andel fellesgjeld:
Lånenummer:HANBAN-94817214171. Restsaldo 78.604,-. Kapitalkostnader 604,-

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: HANBAN-94817214171 Type lån: Annuitet. Restsaldo: 7.813.586,- Restløpetid: 16 år 10 md. Terminer pr.år 4. Type rente: Flyt. Rente: 5,55%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

1 450 000,- / Felleskostnader: 4 409,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

1 450 000,- (Prisantydning) 79 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 529 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 535 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 12.09.2023 Formuesverdi : 430 402,- Sekundær formuesverdi : 1 549 448,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6606609

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:430 402,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 1 549 448,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):


Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 554 000,-) (Kr.38 850)
Servitutter (Kr.400)
Tilrettelegging (Kr.16 950)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100)
Kommunale opplysninger (Kr.3 700)
Markedspakke (Kr.10 400)
Markedspakke utlegg (Kr.6 100)
Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250)
Opplysninger fra forretningsfører (Kr.4 311)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.480)
Totalt kr. (Kr.103 750)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?