Til innholdet

Nyoppført, lekker og innflyttingsklar toppetasjeleilighet I Solfylt ås & utsikt I Fredelig beliggenhet i blindgate!

Roppestadkollen 63
Prisantydning 4 090 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 82
BRA: 84 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2022
Tomtareal: 0 m²

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Adresse

Roppestadkollen 63 3138 Skallestad

Velkommen til Roppestadkollen syd og denne ferdigstilte selveierleiligheten beliggende i rolig blindgate på usjenert kolle!

Roppestadkollen syd, som er tegnet av det lokale arkitektselskapet KMS Arkitekter AS, er nå ferdigstillet og her presenteres en ferdigstilt og innflyttingsklar leilighet i byggets 3. etasje.

Nå kan boligdrømmen sentralt på Nøtterøy realiseres. På denne solfylte, fredelige og høytliggende kollen ved Skallestad er det nå oppført et flott leilighetsbygg over tre etasjer hvor balkonger og terrasser ligger syd-vestvendt. Området, med nærhet til både sjø og skog, ligger naturskjønt i rolig blindgate nær fasiliteter for alle alderstrinn.

Leiligheten som her presenteres er innflyttingsklar med gjennomarbeidet og stiltilpasset eksteriør og interiør. Man har alt på ett plan og leiligheten inneholder foruten hele tre soverom et stort baderom, ekstra toalttrom, en romslig stue-/spisestue, kjøkken i åpen og tilbaketrukket løsning, bred og trivelig entre/gang og innvendig bod. Leiligheten har også en utvendig sportsbod på ca. 5 m² plassert på nederste etasjeplan i bygget .Den innvendige standarden bærer preg av tidsriktig materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger. Følelsen av å flytte inn i sin egen, helt nye bolig er noe for seg selv. Leilighetene ved Roppestadkollen er et godt sted der du føler deg hjemme og hvor det er godt å bo.

Til hver leilighet medfølger det 1 stk. utvendig parkeringsplass, det er også tilrettelagt for at du som kjøper kan anlegge ladeboks for El-bil på parkeringsplassen din!

Roppestadkollen AS er utbygger av Roppestadkollen. Det første byggetrinnet på Roppestadkollen, bestod av 14 eneboliger. Denne leiligheten ligger i byggetrinn 2 som består av et moderne leilighetsbygg med 16 leiligheter fordelt over tre etasjeplan. Bygget er levert etter Teknisk forskrift 2017 (TEK17).

Velkommen til Roppestadkollen - se gjerne mer på WWW.ROPPESTADKOLLEN.NO

Kort fortalt

º Toppetasjeleilighet med vestvendt balkong og flott utsikt
º Innflyttingsklar
º Arkitekttegnede og moderne leiligheter tegnet av KMS arkitekter
º Roppestadkollen er en solrik og fredelig åskam i rolig blindgate
º Høytliggende terreng og solfylt beliggenhet med skog og sjø i nabolaget
º Sentralt på Nøtterøy m/gangavstand til skole, Meny matforretning og til sjøen
º Tønsberg sentrum nås på ca. 10 minutter med bil
º Suverene friarealer rett utenfor "egen dørstokk"
º Overbygget balkong mot syd-vest med supre solforhold
º Arkitektur med rene linjer og funksjonelle planløsninger
º Tidsriktige kjøkken fra danske Kvik med integrerte hvitevarer
º Romslig stue-/spisestue
º 3 soverom
º Stort baderom/wc + ekstra separat toalettrom
º Innvendig bod samt utvendig sportsbod
º En stavs parkettlaminat på gulv 
º Moderne og lune veggfarger og smyg ved samtlige vinduer
º Vannbåren gulvvarme - miljøvennlig og energieffektiv komfort!
º Vinduer med innvendige mørke vindusrammer blir som "møbler" til leilighetene
º Egen utendørs parkeringsplass på alfaltert fellesområde
º El-bil lader til leilighetens parkeringsplass kan leveres mot tillegg
º Lave kjøpsomkostninger - kun 2,5% dokumentavgift av tomteverdi!

Beliggenhet og nærområdet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og trafikkstille boligområde ved Skallestad, sentralt på Nøtterøy.

Roppestadkollen er et godt planlagt boområde hvor man vil se resultatet av tilretteleggelse med store friarealer, rolig bomiljø og moderne arkitektur.  Ypperlige sted for barnefamilier som vil bo trygt og godt uten gjennomgangstrafikk.

Området byr bl.a. på en rekke friarealer rett på utsiden av egen dør. Det er også kort vei til Bjerkøysundet og Færder skjærgården. Arås båthavn og Knarberg båthavn ligger innen kort avstand. Det også kort gangavstand til flere badeplasser i nærmiljøet som bl.a. Ulvøtangen som er en av de mest populære badestrender i området. Ønsker man å gå tur så er det flere flotte tur- og rekreasjonsområder rett utenfor døren.

Kun noen få hundre meter til Hårkollen idrettshall og gangavstand til en av øyas nyere barneskoler (Oserød barneskole) hvor det er trygg skolevei på interne gater i området. Det er også gangavstand til områdets barnehager.

Gangavstand til Meny dagligvareforretning på Skallestad.

Det er ca. 8 km til Tønsberg sentrum, og det er sykkel- og gangvei helt inn fra man kommer ned på Berganveien og inn til sentrum. Ca. 6 km til Teie torg som byr på det meste av sentrumsfunksjoner inkludert Vinmonopol, bank, restauranter m.m. Bussholdeplass med avganger til nevnte områder innen 2-3 minutters gange.

Til Borgheim er det ca. 4 km med flere sentrumsfunksjoner, ungdomsskole samt videregående skole, golfbane og restauranter.
E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøye time. Til Torp flyplass med daglige avganger til en rekke Europeiske byer er det ca. 25-30 minutter med bil.

Se også vedlagte kart og nabolagsprofil.

Type, eierform og byggeår

Nyoppført selveierleilighet i leilighetsbygg oppført over tre etasjeplan.

Bygget er oppført på selveiet fellestomt med matrikkelen gnr. 46, bnr. 366.

Bygninger og byggemåte

Leilighetsblokk oppført med etasjeskiller i betong med stålkonstruksjoner som bæring og delvis betongvegger mellom leilighetene midtre etasjeplan. Skillevegger i øvrige etasjer er utført som isolert dobbel bindingsverk med gipsplatekledning. Lyd/brannvegg ihht til TEK17.

Bygningen har flatt tak med kompakt isolasjon og papptekking med 1-lags Isola mestertekk eller tilsvarende. Avrenning med utvendige taknedløp mot terreng.

Hvorfor kjøpe nyoppført bolig?

Opplevelsen av å flytte inn i sin egen, helt nye bolig en helt egen følelse. Her har ingen bodd før deg, alt er nytt og tilpasset slik du selv ønsker det med velduftende materialer i eget drømmehjem.

º En ny bolig gir forutsigbare boligutgifter og lave vedlikeholdsutgifter i nær fremtid
º Klimavennlig og energiøkonomisk 
º Lave kjøpsomkostninger (dokumentavgift beregnet ut fra tomteverdi)
º Nye boliger har strenge forskriftskrav for bla. våtrom, teknisk anlegg og materialvalg
º Vær med på å etablere et helt nytt nabolag
º Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først

Innhold

Leiligheten er inndelt med følgende arealeffektive planløsning:
Lys og romslig ENTRÈ og GANG med god plass til garderobeskap og klesoppbevaringsmøbler.

STUE-/SPISESTUE i åpen løsning med tilbaketrukket KJØKKEN med integrerte hvitevarer. Herfra er det utgang til vestvendt balkong med terrassemarkise.

TRE SOVEROM - samtlige med avsatt plass for garderobeskap.

Lyst og innbydende BADEROM med dusjhjørne, baderomsmøbel inkl. servant og vegghengt WC. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

EKSTRA TOALETTROM med vegghengt WC og vegghengt servant.

BOD med inngang fra entre/gang.

Leilighetens balkong

Leiligheten har balkong som ligger syd-vendt med vakker utsikt og supre solforhold. Her er det god plass til ulike utemøblement og mulighet for godt med sitteplasser. Balkongen har rekkverk av stål og glass og gulvdekke av treverk. Det er både utelys og dobbelt strømuttak på yttervegg i tilknytning til uteplassen. Det er også montert elektrisk terrassemarkise.

På felles svalgang mot øst, ut for leilighetens hovedinngangsdør, er det plass til utemøbler som f.eks. kafesett med stoler og bord.

Bod utenfor leiligheten

Det medfølger en ut vendig låsbar sportsbod på ca. 5 m² på nederste etasjeplan. I boden er det innlagt lys.

Bildebruk i annonsen

Det gjøres oppmerksom på at innvendig bildebruk og bilde av balkong er fra annen leilighet i bygget, tilsvarende leilighet i 2. etasje med samme speilvending. Leiligheten som her selges har enkelte mindre avvik fra avbildet løsning, blant annet er det ikke baderomsmøbel under vask på separat toalettrom, annerledes kjøkkenvask/blandebatteri, annen type dusjhjørne og annet type baderomsskap  på baderommet. Enkelte løsninger i himling kan avvike.

Standard

Leiligheten er moderne og tidsriktig innredet med delikat og gjennomtenkt eksteriør og interiør som faller i smak hos de fleste. Den innvendige standarden bærer preg av gjennomtenkt materialbruk, god teknisk standard og god funksjon. Moderne bad og kjøkken, lunt fargevalg samt utstrakt bruk av gulvvarme fordrer til høy trivsel.

GULV:
Det er en stavs lyse laminatgulv i samtlige rom. I stue, kjøkken og entre(gang er det vannbåren varme med termostat. På baderommet er det lagt fliser på gulv med elektriske termostatstyrte varmekabler.

INNERVEGGER:
Alle overflater er ferdig sparklet og malt, dette gjelder ikke i innvendig bod som har ubehandlede vegger.

HIMLINGER OG BELYSNING I HIMLING
Leiligheten har hvitmalte betonghimlinger med V-fug. På baderommet og i gang/entre er det nedforet himling av hvitmalt gips. I disse rommene er det innfelte downlights med LED-lys, hvite armaturer og dimmer. I innvendig bod er det nedforet himling med bøyler og takplater.

INNVENDIG BELISTNING:
Alle himlinger har listefrie løsninger med unntak av på baderommet. Vinduer og dører i yttervegg leveres også listefritt. Malte gulvlister (hvitmalt). Malt, glatt listverk (hvitmalt) rundt innerdører med foringer.

STUE MED UTGANG TIL OVERBYGGET BALKONG:
Fra dette rommet er det misunnelsesverdig utsikt  til naturlandskapet på utsiden av de store vinduene. Sammen med spisestueplassen dannes det i dette romslige og luftige rommet et godt planlagt stue-/spisestuearrangement med god plass til spisebord og sofa-/loungemøbler. De dype vindusflatene gir fin nærkontakt med leilighetens balkong og de store glassflatene visker på et flott vis vekk skillet mellom stuen og uterommet. Via skyvedør ledes man ut til ballkongen. De store og dype vinduene med sort innramming blir som et møbel i rommet. Rommet har fleksible møbleringsmuligheter. Det er vannbåren gulvvarme som gir deilig varme til rommet!

KJØKKENET:
På samme vis som i stue-/spisestue og i entre/gang er det også i denne delen av leiligheten vannbåren gulvvarme. Hjemmet er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken fra Kvik med sorte fronter som gir et helhetelig uttrykk til leiligheten. Ved innredning av rommet er det lagt vekt på detaljer som gir et moderne og luftig preg, som blant pent tilpassede og lyse benkeplater av "slim line" laminatplater med diskre marmormønster, fravær av overskap og rikelig med benkeplass. Legg også merke til den elegante vegghengte kjøkkenventilatoren med direkte utlufting til over tak. Det er montert Waterguard i benkeskap og komfyrvakt er montert ved ventilator.

Alt av hvitevarer er fra Electrolux og medfølger:
* Matchende sort stekeovn i underskap
* Oppvaskmaskin - helintegrert
* Induksjonsstekeplate nedfelt i benkeplate
* Helintegrert kjøle-/fryseskap 

BADEROMMET OG EKSTRA SEPARAT TOALETTROM:
Badet er et stort og innholdsrikt rom med høy grad av velværefølelse. Rommet har flislagt gulv med elektrisk varmekabler og baderomspanel i fargen lys skifer. I dusjsonen er det er 5 cm x 5 cm fliser på gulvet, sonen på ca. 90 cm x 90 er senket ned i forhold til øvrige gulv i rommet. Dusjvegger med inn-/utsvingbare glassdører i herdet glass. Opplegg til vaskemaskin, tørketrommel og stikk kontakter.
Badet er videre innredet med baderomsinnredning med servantskap med doble skuffer, overliggende servant og ovalt veggspeil fra Vikingbad med integrert LED-lys og touch panel. Et moderne bad skal også ha god lyssetting. Baderommet har derfor innfelte LED-downlights med nivåjustering. Vegghengt toalett fra Porsgrund bad med skjult sisterne gir enklere rengjøring og tar mindre plass i rommet.

Vis a vis baderommet, også med inngang fra entre/gang, har leiliigheten et praktisk ekstra toalettrom. Som på hovedbadet er det også her vegghengt toalett fra Porsgrund bad med skjult sisterne. Toalettrommet er innredet med vegghengt servant.

ENTRE OG GANG:
Vel inne i leiligheten møter man en romslig, bred og innholdsrik gang/entre. Også her er det gulvvarme som gir en suveren komfort. Rommet oppleves som lyst og innbydende med god plass til garderobeskap og oppbevaringsmøbler for ytterklær og skotøy. De innfelte downlightsene i himlingen med nivåjustering gir god belysning. Legg merke til det høyreiste sidevinduet plassert side-by-side for leilighetens sorte inngangsdør - dette slipper inn naturlig dagslys til rommet, det samme gjør vinduene fra stuen takket være åpen løsning mot leilighetens stue-/spisestuesone.

DE TRE SOVEROMMENE:
Leiligheten har hele tre soverom - to av disse er plassert vis a vis hverandre nærmest leilighetens hovedinngang og med inngang fra entre/gang. Det tredje er plassert i motsatt ende av leiligheten med inngang fra stuen og med vindu mot naturlandskapet i syd-vest. Det er avsatt plass til garderobeskap i alle soverommene, men skap medfølger ikke i leveransen.

DØRER OG VINDUER:
Leiligheten har slette hvite kompakt innerdører fra Swedoor med sorte dørvridere. Tre-vinduer i 3-lags glass med utvendig alu kledning.

ELEKTRISK ANLEGG:
Leveres etter TEK17. Det elektriske anlegget er levert etter forskrifter NEK 400-2018. 63 A hovedsikring, 25 A kurs til induksjonstopp på kjøkken og for øvrig 15A forbrukssikringer.

TAVLER:
Det er montert felles målerskap på teknisk rom i underetasjen (1. etasje). Sikringsskapet til leiligheten er montert i innvendig bod.

TV / INTERNETT / BREDBÅND:
Punkter for data og TV er levert som kablet røranlegg. Punktene er medregnet under punktfordeling. Det leveres TV/Fibernett fra Telenor/Canal Digital med obligatorisk abonnement.

BRANN:
Det er installert seriekoblede røykvarslere iht. forskrift med 230V og batteri backup. 6 kg pulverapparat medfølger.

VENTILASJON:
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinner ihht TEK17. Anlegget er plassert i innvendig bod.

VARMTVANNSFORSKYNING:
Varmtvannsbereder er felles for hele bygget og er plassert i felles teknisk rom.

Om utedørsområdet

Innkjørsel og parkering er asfaltert.

Det er planlagt en 6-mannsbolig, bygg F, over tre etasjer syd for bygget. Det må derfor påregnes at parkeringsplasser mot bygg F må flyttes under byggingen, men de tilbakeføres etter at bygget er ferdig. Bygg F blir med i samme sameiet som bygg C. Alle eiere i bygg C aksepterer planene for bygg F ved kjøp av leilighet.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Dette forsynes fra felles varmekjele i teknisk rom som driftes fra luft-vann varmepumper montert på tak. Tappevann har samme løsningen. Dette vil være meget energi besparende for beboerne. På baderommet er det elektriske varmekabler med termostat. Andre rom er det stikk kontakter for panelovner, det medfølger ikke ovner.

Kostnad knyttet til vannbåren gulvvarme skal for hver enkelt leilighet fortrinnsvis avregnes iht. faktisk forbruk fra målesystem. Energimåler installeres for hver enkelt leilighet for både forbruksvann og gulvvarme. I motsatt tilfelle blir denne kostnaden fordelt iht. sameiebrøk for hver enkelt seksjon.

Det installeres ikke pipeløp eller tilknytningsmulighet for gass.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Eiendommen er oppført på et tomteområde på nåværende matrikkel som er: gnr. 46, bnr. 366 i Færder kommune. Boligseksjonene ligger på felles tomtegrunn, og det kan bli aktuelt å utmatrikulere tomtegrunnen dersom selger finner dette hensiktsmessig i forhold til de ulike fremtidige byggetrinn. Selger tar forbehold om endelig tomtestørrelse og  tomtegrenser. Det tas forbehold om endring i ovennevnte plan om oppdeling og organisering dersom kommunen ønsker det annerledes, eller dersom dette av andre grunner fremstår som hensiktsmessig.

Eier

Roppestadkollen AS v. Marius Klophmann Halle

Parkering og mulighet for El-bil lader

Alle leiligheter får 1 stk fast utendørs biloppstillingsplass. Fordeling av parkeringsplasser hvor det er avmerket hvilke parkeringsplasser som tilhører hvilke leiligheter, finner du en tegningsoversikt over i PDF-salgsoppgave. Det er lagt trekkrør fremt til hver parkeringsplass slik at de som ønsker kan anlegge strømkabel til el-bil lader frem til parkeringsplass.

Det vil være gjesteparkering på området, men det må påregnes litt gangavstand.

Innkjørsel og parkering er asfalt. Når byggetrinn 3 blir realisert kan tildelte utvendig parkering bli endret noe. Men det blir fortsatt parkering i nærområdet.

I sameiets vedtekter fremkommer det følgene rundt parkering:
"Hver seksjon har midlertidig enerett til 1 - en - parkeringsplass på fellesarealene. Plassene er fordelt i hht vedlagt oversiktskart".

Vei, vann og avløp

Leiligheten er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp. Alle kostnader og gebyrer for tilknytning er inkludert i kjøpesum.

Gatenettet blir/er offentlig vei - kommunal. Interne veier på sameiets område er private.

Adkomst - slik finner du frem til Roppestadkollen

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen til Nøtterøy og rett frem i rundkjøringen. Ta så til venstre i lyskrysset før Teie torv og følg veien i ca. 6 kilometer før man tar til høyre inn Skallestadveien ved Meny Skallestad. Følg nå Skallestadveien innover og ta Roppestadkollen til høyre etter ca. 150 meter Roppestadkollen 63 ligger på sydsiden av feltet. For nærmere beskrivelse, se vedlagt kartskisse/nabolagsprofil.

Reguleringsforhold

Boligene ligger i et regulert område. Navn på reguleringsplan er: "Roppestadkollen" datert 21.5.2014. Området er regulert til boligbebyggelse med blokkbebyggelse (områdene BB1-BB2) (B), konsentrert småhusbebyggelse (BKS1-BKS6), og lekeplass. Reguleringsplanen og bestemmelser følger av salgsoppgaven.

Priser og beregnet totalkostnad

4 090 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 12 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 500 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 21 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 111 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Se prisliste.

Omkostninger per leilighet fremkommer som følger

Ved kjøp av nyoppført bolig skal det kun belastes dokumentavgift av boligens andel av tomteverdi og ikke av enhetens salgspris (2,5% av andel tomteverdi).

Kjøper skal i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:

* 2,5% statlig dokumentavgift kun av tomteverdi hvor dokumentavgiften utgjør kr 12 500,-
* Oppstartskapital til sameiets felleskonto: 5 000,-
* Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 585,-
* Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 585,-
* Attestgebyr kr 172,-

Totale offentlige omkostninger inkl. andel oppstartskapital til sameiet vil utgjøre kr 18 842,-.

Forretningsfører får overført oppstartskapitalen når sameiet er etablert og megler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Oppstartskapitalen er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Ferdigattest/miderlidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22/11-2022.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest 3-tre virkedager før overtagelsen finner sted.

Tilvalg

Leiligheten er ferdigstillet og tidsfrist for tilvalg er dermed utløpt. Evt. ønske om endringer eller tilleggsleveranse i forhold til slik leiligheten fremstår må evt. avtales særskilt med selger.

Fellesutgifter og hva de inkluderer

Leilighetenes felleskostnader er budsjettert til å være kr 2 363 per måned og skal dekke blant annet følgende:

* Kabel-TV - grunnpakke
* Internett - grunnpakke
* Felles bygningsforsikring
* Snømåking og felles grønt-/utomhusarealer
* Medlemsavgift Velforening (andel realsameie)
* Regnskap- og forretningsførsel
* Styrehonorarer
* Vaktmestertjenester
* Vedlikehold felles uteområde
* Strøm ved fellesarealer
* Vedlikeholdsfond bygning
* Vedlikehold - annet (filterbytte balansert ventilasjonsanlegg)
* Internkontroll av el, brann, ledelys
* Andre serviceavtaler, driftsmateriell og finanskostnader

Se for øvrig budsjett for fellesutgifter som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter. Fellesutgiftene vil avhenge av hvilke varer og tjenester sameiet til en hver tid vedtar skal være en del av sameiets kostnader som skal fordeles som fellesutgifter, ønsker man for eksempel en høyere grad av leveranse, service osv. må det påregnes høyere kostnader enn de som ligger til grunn for utkast til budsjett.

I utkast til budsjett fremkommer det hvilke utgifter som fordeles etter sameiebrøk og hvilke utgifter som fordeles likt per seksjon.

Energimerking og akonto innbetaling for oppvarming og varmt tappevann fra byggets felles varmepumpeanlegg

I tillegg til oppgitte fellesutgifter innbetales det et akontobeløp til forbruk av vannbåren gulvvarme og varmt tappevann. Det avleses faktisk forbruk normalt en gang eller to ganger per år hvor under-/evt. overforbruk gir tilbakebetaling eller ekstra fakturering.

Entreprenøren skal oppgi energimerke og farge på grunnlag av prosjekteringen av bygget, og senest før overtakelse fremlegge attest for kjøper. Energimerkingen gir relevant informasjon om hvor energieffektiv boligen er, og karakter strekker seg fra A (høyest verdi) til G (lavest).

For mer info: se www.energimerking.no.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter blir fakturert til hver enkelt seksjonseier direkte fra kommunen og består av avgifter for vann, avløp og renovasjon hvor gebyrer for 2023 er som følger (alle priser inkl. mva. - beløp oppgitt av Færder kommune):

Vann: 1920,00 + 15,00/m³
Avløp: 4634,00 + 27,00/m³
Renovasjon (søppel): 3073,00 inkl. rabatt på 542,00 pga. felles renovasjonsbeholdere.

Færder kommune opplysre at det ved bruk av vannmåler er fastgebyr og m³-pris oppgitt. Vannmålerleie: 500,00 per år.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi vil bli nærmere fastsatt av Skatt sør, etter kjøpers overtagelse.  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 100% for sekundærboliger - alle andre boliger man eier i inneværende år (2023).

For mer informasjon og beregningskalkulator av formuesverdi se; https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/.

Pliktig medlemsskap i velforening/realsameie

Eiendommen, og derav både sameiet og seksjonseierne, vil være rettighetshavere av fellesområder i kraft av andel i realsameie innenfor reguleringsplanen "Roppestadkollen". Realsameiet, som er under etablering, vil blant annet bestå av felles fri-/lekearealer og annet innenfor planen. Realsameierne har blant annet et forholdsmessig økonomisk ansvar, utgift til dette er inkludert i budsjetterte fellesutgifter.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i leiligheten, det er ingen separat bruks-/utleieenhet i leiligheten utover denne. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Leiligheten kan ihht. foreslåtte vedtekter fritt leies ut dersom ønskelig.  jfr. Punkt 2-3 i sameiets vedtekter. Ved utleie av egen boligen skal sameiets styre underrettes. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i skattemessige konsekvenser ved utleie av egen bolig. Til orientering stilles det ved utleie av bolig krav til fremleggelse av radonmåling ovenfor leietaker.

Utleie reguleres for øvrig iht. lov om Eierseksjoner og sameiets vedtekter.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til omsetningen i denne prosjektet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Dokumentasjon av kjøpers finansieringsevne og kredittvurdering

Selger har rett til å foreta kredittvurdering av budgivere og står fritt til å kunne avslå bud fra en budgiver som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Ved inngivelse av bud aksepterer budgiver at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f.eks. forretningsfører, signalleverandører og andre som har behov for denne type opplysninger knyttet til prosjektet.

Konsesjon/odel/forholdet til boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen. Det er heller ikke boplikt på eiendommen.

Overtagelse og §12-garanti fra utbygger

Leiligheten er ferdigstillet og kan overleveres på kort varsel dersom ønskelig for kjøper. Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Leiligheten overleveres i byggerengjort stand.

Det gjøres oppmerksom på at bestemmelser som krav til § 12 garanti ikke vil komme til anvendelse da det er mer enn 6 måneder siden leilighetene var ferdigstillet.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil. Huset merkes med "til salgs skilt" fra Z-eiendom.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Oserød skolekrets.

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Færder kommune - ams@faerder.kommune.no eller 33 39 00 00.

Forsikring

Leiligheten forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Forsikringspremie for bygningsforsikringen er inkludert i fellesutgifter.

Kjøper må selv bekoste og besørge evt. innboforsikring.

Kjøpetilbud

Alle kjøpetilbud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt kjøpetilbud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere. Selger kan også velge å avvise en budgiver og prisliste er ikke å anse som bindende tilbud fra selger.

Husk at boligene selges til fastpris, ref. punktet " Presiseringer rundt salgspriser og kjøp  presiseringer rundt salgspriser og kjøp".

Forholdet til Eierseksjonsloven

Boligseksjonene ved Roppestadkollen 63 er organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Den enkelte seksjonseieren hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameiebrøk. Sameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp). Endelig seksjonsnumre blir tildelt på et senere tidspunkt, gjennom tinglysning av seksjoneringsbegjæring.

Sameiets vedtekter

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet. Likeledes plikter kjøper å betale sin forholdsmessige andel av driftsutgiftene for eiendommen fra overtagelsestidspunktet. Vedtekter følger som del av salgsoppgave.

Tinglyste heftelser/rettigheter/servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning.

* 1943/247-1/91. UTSKIFTING TINGLYST 05.02.1943. Overført fra 3811-46/70 Gjelder denne registerenheten med flere
* 1943/247-3/91. UTSKIFTING TINGLYST 05.02.1943. Overført fra gnr 42 bnr 22 og 23 OVERFØRT FRA: 3811-46/70. Gjelder denne reg. enhet med flere.
* 1983/1396-1/91 JORDSKIFTE TINGLYST  31.01.1983  Grensegangssak OVERFØRT FRA: 3811-46/70 Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen vil bli påført ytterligere tinglysningserklæringer knyttet til nødvendige forhold i forbindelse med prosjektet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger og presiseringer

I nyoppførte boliger må det forventes noe naturlig krymping i materialer. Krymping av trevirke eller plater kan føre til sprekker i maling eller andre overflater og må påregnes. Normalt er slike forhold er ikke reklamasjonsberettigede såfremt de er innenfor "toleransegrenser".

Det tas forbehold om at bebyggelse og tomtearrondering på naboeiendommer/felt ikke er endelig detaljplanlagt og at utbygger står fritt til å utføre endringer på disse dersom ønskelig.

Viktig informasjon

Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr. Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 982832632
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?