Til innholdet

Nydelig, unik eiendom med nesten 2 mål tomt! Svært usjenert enebolig med sjøutsikt, kun ca 180m i luftlinje fra sjøen!

Nesbryggveien 57
Prisantydning 8 950 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 152
BRA: 176 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1975
Tomtareal: 1973 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 22. mai Kl 14.00 - 15.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Marianne Gran Rustadstuen

Marianne Gran Rustadstuen

Kort om eiendommen

Flott, velholdt eiendom med en sjeldent fin beliggenhet! Omkranset av vegetasjon og med nesten 2 mål tomt er eiendommen særdeles skjermet, solrik og med nydelig sjøutsikt! Eiendommen ligger kun ca 180 meter fra sjøen, og det er kort gangavstand til flere badeplasser og båthavner hvor man kan ta båten ut i Færder nasjonalpark sin skjærgård.

Eneboligen har en funksjonell og god planløsning. Huset har en tilbygget del med allrom/tv-rom og soverom med wc/dusj i tilknytning - en fin, adskilt sone. I hoveddelen er det 3 soverom, flislagt bad, vaskerom, kjølerom, praktisk kjøkken og stor, lys stue med utgang til solrik terrasse med kjeller under. I hagen finnes flere usjenerte uteplasser, slik at man kan flytte seg rundt enten man vil nyte sol, sjøutsikt eller finne litt kjærkommen skygge.

Finn.no: Lokalområde

Færder/Nesbrygga

Adresse

Nesbryggveien 57 3133 Duken

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen er svært flott beliggende i sjønære omgivelser. Eiendommen ligger tilbaketrukket på en høyde, i særdeles usjenerte omgivelser. Her er det utsikt mot sjøen 180 meter unna (i luftlinje). Den sjønære beliggenheten gir fordelen av nærhet til Seilsenteret på Fjærholmen og kort vei til flere badeplasser samt Knarberg båthavn, som fører deg rett ut i idylliske Bjerkøysundet med mange flotte øymuligheter i skjærgården. Boligen ligger sjeldent solrikt til med tidlig morgensol og varme stråler til sent på kveld.

Området byr på mange flotte turmuligheter og kort vei til lysløypa. Skogen er innen få minutters gange fra eiendommen. Duken/Knarberg/Nesbrygga i sin helhet har blitt et sted med yrende liv for barnefamilier som i tillegg har "egen" øy Barneskjær, der mange barnefamilier møtes utover sommeren. Det er 2 badestrender i nærmiljøet. For de minste anbefales Ulvøtangen, og for de litt eldre barna bør Verdun med stupebrygge og flåte være et naturlig valg og perfekt med tanke på både morgen- og kveldsbad.

På Skallestad har Nøtterøy Bakeri et eget bakeriutsalg, der du vil kunne få ferskt brød 6 dager i uken (ca 10 min. på sykkel). Oserød skole ligger i gåavstand for de som har barn i barneskolen, og Borgheim har ungdomsskole og videregående skole. Steinerskolen ligger ca. 10 min. kjøretur fra eiendommen. Golfbanen ligger ca. 8 min. kjøretur unna, her kjører man skiløyper på vinteren. Det er flere barnehager i nærområdet.

I Nesskogen Idrettspark (som er beliggende kun tvers gjennom skogen) er det høy aktivitet hele uken enten man driver med fotball, tennis eller friidrett.

Særdeles gode bussforbindelser (buss hvert 15.min. på hverdager) og busstopp rett i nærheten.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1975. Påbygget 1980 og 1986.

Bygninger og byggemåte

Sperretak med saltak form. Adkomst til delvis gulvet loft via nedfellbar stige. Tak over tilbygget er isolert skråtak og er lukket. Takkonstruksjon er fra byggeåret og tilbyggede år. Det er i 1986 lagt sløyfer, lekter og glasert takstein samt helt ny tekking på tilbygget. Undertaket på opprinnelig del er fra byggeåret og tilbygget fra 1980. Ut i fra byggeåret er det bindingsverk med 10 cm isolasjon og i tilbygg fra 1986 med 15 cm isolasjon. Nordveggen er påført asfaltpapp og ny kledning rundt 1986. Kledningen er da fra 1986, 1980 og fra opprinnelig byggeåret.

Innhold

1. etasje: Hall, stue med adkomst til sydvendt terrasse, kjøkken, 4 soverom, derav ett med adkomst til frokostterrasse, bad, vaskerom, 2 boder, allrom/tv-stue og wc/dusjrom.

Kjeller: 2 boder.

Dobbel garasje med automatisk portåpner. Stort lagringsloft på ca 37 kvm gulvareal.

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 176 kvm

1. etasje: 152/157 kvm P-rom/BRA
Kjeller: 0/19 kvm P-rom/BRA

Garasje: 0/47 kvm P-rom/BRA.

Møblering / utstyr

Boligen har fotocelle på utelys. Markiser og persienner er elektrisk styrt, og det er solskjerming/liftgardiner i store deler av huset.

Standard

Flott enebolig som har en funksjonell og god planløsning. Huset som opprinnelig ble oppført i 1975, ble tilbygget i 1980 med allrom/tv-rom samt soverom og wc. I 1986 ble stuen utvidet, ny stor terrasse bygget samt kjeller anlagt under terrassen.

Boligens hoveddel har alt på en flate og er praktisk tilrettelagt. Stuen som ble utvidet i 1986 er lys og åpen, der store vindusflater vender mot sjøen. Det er naturlig å plassere sofagruppen nettopp her hvor fjordutsikt og soloppgang kan nytes fra sofakroken. I tilknytning til kjøkkenet rommer stuen en spisestue som kan dekkes til langbord. Et karnappvindu slipper naturen inn og gir nydelige lysforhold fra vest. Fra stuen er det utgang til en stor, sydvendt terrasse. Solforholdene her er fantastiske, og et lite gløtt mot sjøen og Barneskjær setter stemningen. Markiser over hele terrassen sammen med delvis takoverbygg gir god skjerming for sol, vær og vind. En bred trapp leder til hagen og en herlig uteplass omkranset av beplantning.

Kjøkkenet i heltre eik har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Rommet har forøvrig gode arbeidsflater på benk, en hyggelig frokostplass og god belysning med spotter i himling.

I en egen sone er det 3 soverom og bad. Badet fra 2011 er et deilig rom i behagelige jordtoner, flislagt på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulv, dimmbare spotter i tak, og av innredning finnes dusjhjørne, servant i innredning og vegghengt wc. Soverommene er alle lyse og tiltalende, der hovedsoverommet med sin deilige frokostterrasse er spesielt verdt å merke seg. På denne er utsikten mot sjøen og soloppgangen magisk! Omkranset av små furuer, annen vegetasjon og fuglekvitter er det en helt egen ro og atmosfære på denne siden av huset.

Tilbygget fra 1980 ligger noen trappetrinn lavere enn resten av huset, og gir således et spennende tilsnitt til boligen samtidig som det fungerer som en god sonedeler. Allrommet/stuen er ideell som tv-stue hvor en kan sitte tilbaketrukket fra resten av huset. Både her og i soverommet i direkte tilknytning er det fliser og varmekabler på gulv. Ved hallen noen trappetrinn opp befinner det seg et gjestetoalett med servant samt dusjmulighet. Rommet som ble pusset opp i 2015 er flislagt på gulv og vegger og har varmekabler. Vaskerommet har belegg på gulv, malte vegger og inneholder opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel og brettebenk. Det er herfra adkomst til et kjølerom etablert i 1986 som har aggregat skiftet senere.

El-anlegget er en del oppgradert etterhvert og en del er gjort på 2000 tallet. Dette omfatter nye automatsikringer og nytt inntak.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) grønn - mindre eller moderate avvik.
-  18 stk tilstandsgrad 2 (TG2) svak orange - avvik som ikke krever tiltak.
-  15 stk tilstandsgrad 2 (TG2) sterk orange - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  3 stk tilstandsgrad 3 (TG3) rød - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 mørk orange tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
- Veggkonstruksjon: Det er rundt en del av ytterveggene lagt på duk og puss. Dette har ført til at det er for tett under kledningen. Det er registrert stedvis noe råteskadet og noe sprukken kledning.
- Balkonger, terrasser, rom under balkong: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er i tillegg registrert en del fliser med bom og noen har sprekker.
- Balkonger, terrasser, rom under balkong 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket måler også under 90 cm som var et minstekrav på oppføringstidspunktet. Foruten noen skjevheter er det ikke registrert noen vesentlige skader.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det mangler styrt tilluftsventilering.
- Dusj/wc: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det mangler styrt tilluftsventilering.
- Kjøkken: Alder. Det er registret kondensmerker og noe fukt på panelet inne i rommet. Noe fukt er også registrert på gulvet.
- Ventilasjon: Soverommene er noe mangelfullt luftet og det bør bemerkes viften alder som er utdatert i forhold til alder.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Grunnmur og fundamenter: Det er ved overgang til tilbygget registrert løs puss og sprekk. Ellers stedvis mindre avskallingen nederst mot grunn. I hovedsak ellers hele og greie murer.
- Oljetank: Glassfibertank i kjeller. Kun godkjent for bruk av biodiesel.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
- Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Registrert noe råteskader i nedkant på bærende stolpe til takoverbygget.
- Vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Forstøtningsmur: Forstøtningsmuren i hageanlegg har sprekk som følge av setningsskader.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme på begge bad, allrom, et soverom og deler av hallen. Det er to panelovner i stuen og panelovn på to soverom.

Dersom det i enkelte rom ikke er oppvarmingskilde, medfølger dette heller ikke.

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget den 20.12.2018. Det ble da ikke avdekket avvik ved fyringsanlegget.

Parkering

Stor, flott garasje på 47 kvm oppført i 2013. Automatisk portåpner. Det er montert el-billader i 2021. I tillegg er det svært gode parkeringsmuligheter på stor gårdsplass.

Garasjen har et innredet loft som pga takhøyde under 190 cm ikke er måleverdig. Gulvet areal utgjør ca 37 kvm. Rommet er ikke godkjent for varig opphold, men er et verdifullt og praktisk lagerrom. Adkomst via fast utvendig trapp.

Areal og eierform

Areal: 1 973 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten ligger sjeldent flott til! Men nesten 2 mål å boltre seg på i avskjermete og fredelige omgivelser opplever man nærmest i være alene, i ett med naturen og med nydelig utsikt mot sjøen.

Når man ankommer eiendommen får man umiddelbart en opplevelse av at tomten er velstelt og vedlikeholdt. Den store gårdsplassen er steinlagt, og hagen som for en stor del er naturtomt er nydelig opparbeidet. Ulik beplantning, busker og blomster står i vakker blomstring fra tidlig vår. Den ene blomstringen overtar for den andre, slik at farger i ulike nyanser er å finne i hagen hele sommerhalvåret. Særdeles imponerende er den store rhododendronen som sammen med flaggstangen troner midt på tomten og ønsker velkommen når man ankommer eiendommen. 

I hagen finnes flere usjenerte uteplasser, slik at man kan flytte seg rundt enten man vil nyte sol, sjøutsikt eller finne litt kjærkommen skygge. Alle plassene har det til felles at de er fredelige plasser med minimalt eller ingen innsyn.

Dette er en eiendom med en flott enebolig og garasje på en helt unik tomt som MÅ oppleves!

Eier

Ruth Astrid Hamstad

Vei, vann og avløp

Nesbryggveien er offentlig vei. Privat innkjørsel for Nesbryggveien 57 hvor Nesbryggveien 59 har bruksrett og vedlikeholdsplikt sammen med denne eiendom.
Offentlig avløp.
Offentlig vann.
Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer. Ca 12 boliger er tilkoblet den private ledningen.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan vedtatt 31.1.2018.
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen: Nei
Eksisterer det igangsatt planlegging som berører eiendommen: Nei, ikke direkte, men 2017002 - Dukenvegen ligger like sør for eiendommen.

Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eneboligen datert 04.12.1975 Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det foreligger ferdigattest på garasje datert 10.10.2013.

Tilbygg stue har ikke ferdigattest, men det foreligger godkjente tegninger fra 1985.
Tilbygg allrom/tv-stue og soverom har ikke ferdigattest, men det foreligger vedtak om tilbygg datert 11.07.1979.

Takstmann opplyser at godkjente og byggemeldte tegninger stemmer med dagens bruk.

Prisantydning

8 950 000,-

Beregnet totalkostnad

8 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 223 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 950 000,-)) -------------------------------------------------------- 237 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 187 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jan-Erik Rossavik Takstdato : 10.05.2022 Formuesverdi : 1 199 033,- Sekundær formuesverdi : 4 316 518,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Lede oppgir årlig gjennomsnittlig strømforbruk de siste 3 år til å utgjøre 26.190 kWh.

Forsikring

Frende forsikring Premie: 5340
Oppgitt premie gjelder 2021. Premie vil variere etter avtale.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år Kommunale avgifter for 2022 dekker vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 199 033,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 316 518,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen er kun innredet med 1 boenhet.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 180522 (Kr.4 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke inkludert dronefoto (Kr.20 400) Internettannonsering (Kr.4 700) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 8 950 000,-) (Kr.62 650) Tilrettelegging (Kr.15 950) Totalt kr. (Kr.117 100)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelse registrert på eiendommen:
2000/12412-1/91  Best. om vann/kloakkledn.  
27.09.2000. Rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:28 Bnr:421

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Det ligger tinglyst en rettighet på eiendommen som gjelder båtfeste. Vær spesielt oppmerksom på at denne ikke lenger er gjeldende. Denne eiendom har ikke rett til båtfeste.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Marianne Gran Rustadstuen

Eiendomsmegler MNEF/Partner/Oppgjørsleder

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Marianne Gran Rustadstuen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?