Til innholdet

Ny og rålekker toppetasjeleilighet over to-plan. 3,20 meter mønehimling, sydvendt m/2 balkonger og 3 soverom. MÅ SEES! ZOLGT

Hertug Guthorms gate 31D
Prisantydning 4 150 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 81
BRA: 81 m²
Soverom: 3
Byggeår: 2021
Tomtareal: 415 m²

Finn.no: Lokalområde

FJERDINGEN - TØNSBERG SENTRUM

Adresse

Hertug Guthorms gate 31D 3111 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til Hertug Guthorms gate 31d - en splitter ny leilighet over to plan ved idylliske Fjerdingen ved Slottsfjellet

Velkommen i idylliske Fjerdingen og denne rålekre og splitter nye selveierleiligheten. 

Her bor du midt i byen, men i et trafikkstille boligstrøk som oser av sjarme og historiske omgivelser. I denne sjarmerende gaten, preget av i stor utstrekning eldre trehusmiljø, finner du denne lekre leiligheten som i sin helhet er nyoppført og klar for sin første eier.
Leiligheten ligger flott skjermet, sydorientert inne i påkostet og avlåst gårdsatrium.

Selv om bygget helt i sin helhet nyoppført, bringes tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningdetaljer. Det er lagt stor vekt på at detaljer og gammel håndverkstradisjon skal stå i stil med øvrig bebyggelse på eiendommen hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet - la bildene tale for seg selv!

Leiligheten ligger i byggets 2. og 3. etasje, sydorientert med flotte balkonger hvor du kan nyte både utsikt og flotte solforhold. Vel innenfor inngangsdøren i 2. etasje finner man en romslig entrè og gang, et lekkert og romslig baderom med skjermet plass for vaskemaskin og to romslige soverom hvor ett kombinert med åpen kontor-/TV-stuedel. I øverste etasje, som for øvrig er byggets toppetasje, finner man en imponerende luftig hovedoppholdssone med stue-/spisestue og kjøkken med himlingshøyde på ca. 3,20 meter, ekstra soverom og toalettrom som gjør at det er wc i begge etasjer.
Det er solide en stavs eikeparkettgulv i alle rom som ikke er fliselagt, og utstrakt bruk av gulvvarme gir suveren varmekomfort til hjemmet. Det medfølger for øvrig en sportsbod utenfor leiligheten.

På vegne av selger og Z-eiendom AS v/Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning av en eiendom jeg er sikker på vil imponere deg!

Fremtrendende egenskaper for leiligheten

º Nyoppført og innflyttingsklart - bli førstemann til å flytte inn!
º Sydvendt med flott planløsning over to plan - 2 + 3. etasje
º Mønehimling på ca. 3,20 meter gir herlig særpreg til stue og kjøkken
º 3 soverom 
º Solfylte balkonger i begge etasjer - hovedbalkong i toppetasjen
º Egen direkteinngang til leiligheten
º Stort kjøkken m/god arbeids-/oppbevaringsplass og integrerte hvitevarer
º Romslig entrè og gang med garderobeplass
º Meget romslig og delikat baderom + ekstra toalettrom i øvrig etasje
º Skjermet vaskerom i kombinasjon med baderommet
º Hovedsoverom ligger i åpen kombinasjon med kontor/TV-stue
º Rikelig med vinduer gir flott lysinnfall og stilfullt særpreg
º Innbydende 1-stavs mattlakkert eikeparkett
º Vedfyrt peisovn
º Utstrakt bruk av gulvvarme gir herlig varmekomfort
º Balansert ventilasjonsanlegg m/varmegjenvinner gir godt inneklima
º Utstrakt bruk av innfelte LED-downlights i himlinger
º Listefrie tak forsterker himlingshøyden
º Arkitekttegnet av Re arkitektur i Tønsberg
º Her står gammel og nostalgisk byggestil i høysetet - likevel er alt nytt! 
º Idyllisk og historisk bygningsmiljø svært sentralt i Tønsberg sentrum
º Særdeles solid og gjennomtenkt material- og fargevalg
º Alt er ferdig opparbeidet  - flytt rett inn!

Beliggenhet/Nærområdet

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet i et sentralt, rolig og etablert boligområde i Fjerdingen. Her bor du midt i bykjernen av Norges eldste by.  Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlige mer sentralt kan du knapt bo.
 
At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen i nord og de små omkringliggende parkene i nærområdet. Slottsfjellet byr for øvrig på herlige fasiliteter for rekreasjonsturer.
Eiendommen ligger sentralt i dette idylliske og tilbaketrukne kvartalet med sin karakteristiske småhusbebyggelse. Dagens kulturmiljø har bebyggelse som i stor utstrekning bebyggelse som stammer fra av 1800-tallet. Bebyggelsen er kjennetegnet av små malte trehus med innelukkede gårdsrom og tidstypiske bakgårder.

Hertug Guthorms gate fikk sin nåværende navn i 1903, tidligere het den Forstadens Mellem gate. Gaten er oppkalt etter hertug for hæren som var Guttorm Sigurdsson. Han var Harald Hårfagres onkel og styrte Tønsberg på vegne av kongen. 

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 2-3 minutt å spasere til  "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn.
En rekke friarealer som blant annet Slottsfjellsparken ligger også rett utenfor egen dørstokk.

Nærmeste dagligvareforretning finner du bare et steinkast unna, i enden av Farmannsveien. Det er også kort vei til Meny i Farmandstredet.

Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler. Ikke langt fra Jernbanestasjonen finner man Vestfolds største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold så det er med andre ord kort gangavstand også dit fra Hertug Guthorms gate. Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna.

Tønsberg stadion ligger i gangavstand fra boligen og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen både sommer og vinter.
Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Rakkåsstien.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2021

Leilighetens indre innhold og planløsning

Sydvendt leilighet over to etasjeplan inndelt med følgende arealeffektive inndeling:

2. ETASJE:
Eget og trivelig  INNGANGSPARTI med adkomst fra egen trapp i gårdsrommet.
Lys og bred ENTRÈ med plass til oppbevaringsmøbler/garderobeløsning.
GANG i åpen løsning med entrè og med trappoppgang til leilighetens toppetasje.
2 ROMSLIGE SOVEROM hvor det største har helt åpen løsning med kontor-/TV-stuedel.
Romslig BADEROM med dusjhjørne, toalett og servantmøbel samt skjermet "avdeling" for VASKEROM.
KOTT under trapp.

3. ETASJE:
STUE-/SPISESTUE med utgang til sydvendt balkong.
KJØKKEN i delvis åpen løsning med stue-/spisestue.
SOVEROM/KONTOR med plass til enkeltseng.
TOALETTOM med servant.

Leilighetens to balkonger - en i hver etasje

Leiligheten har suverene uteroms-/terrassefasiliteter. På de hyggelige balkongene med tredekke kan du nyte flotte solforhold og ikke minst utsikt til de koselige omgivelsene. Det avlukkede atriumet/gårdsrommet gjør balkongene svært usjenert i forhold til utenforstående. Hovedbalkongen ligger i toppetasjen med utgang fra stuen, mens balkongen i 2. etasje ligger i kombinasjon med leilighetens hovedinngangsdør. Levegg mot nabobalkong i toppetasjen skjermer for innsyn mot hverandres uteplasser, mens balkongen i 2. etasje ligger godt skjermet i forbindelse med inntrukket bygningskropp.

Bod som tilhører leiligheten

Det tilhører 1 stk. sportsbod til leiligheten. Denne er plassert i kjeller på den del av bygningen som er fra opprinnelig byggeår, med adkomst fra utvendig trappenedgang i felles atrium.

Ytre fellesrom

* Felles sykkelparkering i området v/inngang til kjelleretasje
* Nybygget inn-/overbygget bygning for felles renovasjonsbeholdere utenfor portal mot
   Peder Lagmanns gate

Standard og beskrivelse av innredninger

Selv om bygget denne leiligheten ligger i er i sin helhet nyoppført, bringes tidstypisk historie fra områdets kulturmiljø inn i bygningsstil og bygningdetaljer. Det er lagt stor vekt på at detaljer og gammel håndverkstradisjon skal stå i stil med øvrig bebyggelse på eiendommen hva gjelder dets historie, nostalgi og identitet. Kombinasjonen med den gamle utvendige stilen, moderne innvendig innredning og gjennomtenkte/påkostede eksteriørdetaljer gir flott solid til leiligheten. Legger man til god himlingshøyde i oppholdsrommene, den herlige takhøyden i stue-/kjøkkensonen i toppetasjen, gjennomtenkte løsninger og moderne overflater skjønner man raskt at det her bys på noe særskilt!

Standard, utstyr og innredninger i de ulike rom beskrives som følger:

Gulv, vegger, himlinger:
Et vakkert gulv gir et rom et ekstra pent inntrykk og en god følelse, et gulv er "boligens femte vegg". Det er brede en-stavs mattlakkert eikeparkett i alle rom med unntak av entrè, gang, baderom/vaskerom og separat ekstra toalettrom hvor det er flislagte gulv. Dette gir et helhetlig preg til hjemmet. Eikeparketten er både moderne, solide og lekre - et gulv vi er sikre på at du vil bli glad. Alle innervegger i leiligheten har malte overflater med malte gipsvegger i samtlige rom. Utstrakt bruk av varierte, gjennomtenkte og pent tilpassede farger gir en lun atmosfære. Samtlige himlinger i leiligheten har hvitmalt gips og det er innfelte downlights i enkelte tak, se beskrivelse av de ulike rommene. Bruken av listefrie himlinger tilfører det moderne til leiligheten.

Det luftige, lyse og innholdsrike kjøkkenet i toppetasjen:
Som ellers i toppetasjen gjør himlingshøyden og den åpne løsningen mot vindusrekkene i syd rommet svært lyst og luftig. Rommet ligger noe tilbaketrukket fra hovedoppholdssonen i stue-/spisestuen, likevel har man flott kontakt med familiemedlemmer/venner som oppholder seg rundt sonens naturlige plassering av spisestuebord mens dagens måltid tilberedes. De innfelte downlightsene øverst i mønetaket gir belysning på kveldstid, det er også installert et fast lampepunkt lengre inn mot kjøkkeninnredningen dersom man ønsker å montere taklampe. Gulvvarmen gir ekstra god varmekomfort. Løsningen med "U-form" gir god benke-/arbeidsplass. Kjøkkeninnredningen fra Ikea Ballingløv er flott stiltilpasset leilighetens interiørstil. Innredningen byr på godt med oppbevaringsplass. Underskapene består av praktiske kolonialskuffer med fin variasjon av bredder og funksjon. Rekken med overskap gir ytterlig god oppbevaringsplass. Legg også merke til den praktiske uttrekksskuffen under stekeovnen med plass til stekebrett og lignende. En annen detalj er de hyggelige småskuffene innfelt blant overskapene. Brede LED-stripes under overskapene gir suveren belysning til de lyse benkeplatene, og kjøkkenventilatoren m/komfyrvakt er elegant skjult under et av overskapene. Alt av hvitevarer er integrert. Her bys det på nedfelt induksjonstopp, integrert stekeovn, helintegrert oppvaskmaskin, helintegrert kjøleskap og helintegrert fryseskap.

Stue-/spisestue i toppetasjen med utgang til sydvendt balkong:
Hele leiligheten byr på flere imponerende løsninger, likevel er nok dette rommet hjemmets desidert største høydepunkt! Den åpne og dermed svært høye mønehimlingen på ca. 3,20 meter skaper et unikt uttrykk og herlig romfølelse til hovedoppholdssonen og representerer "hovedpersonen" i leiligheten. Rekken med sydvendte vinduer, i tillegg til østvendt vindu på gavlvegg, gir herlig lysinnfall, misunnelsesverdig utsyn til omgivelsene og særpreg i massevis. Rommet har god plass til spisestuebord og sofa-/loungegruppe, mens den solfylte balkongen mot syd blir som en "ekstra stue" i sommerhalvåret..
De flotte vinduene og glasset i terrassedøren blir som et møbel til rommet, og gjennom disse har man også flott nærkontakt balkongen. Innfelte downlights øverst i mønetaket gir god belysning, og det er for øvrig installert stikkontakter for ønske om annen tak-/veggbelysning hvis ønskelig. Gulvvarmen gir deilig varmekomfort året rundt.

Entrè og gang i 2. etasje:
Allerede når man kommer inn i leilighetens første rom, skjønner man at man at selger har vært opptatt av tilpasning til bygningsmiljøet på eiendommen. De gjennomtenkte detaljene som følger som en "rød tråd" ellers i hjemmet fremkommer også i dette hyggelige rommet. Det er tidsriktige gulvfliser i både entreèn og gangen, mens downlights i himlingene gir god belysning. Den påkostede ytterdøren fra dørfabrikken Vatnestrøm blir som et "smykke" til rommet. Entreèn har noe anhengsplass til ytterklær, i tillegg er det avsatt plass til å plassbygget garderobeskap hvis ønskelig. Leilighetens tavleskap for elektrisk anlegg er innfelt i veggen, og takbelysningen styres som ellers hvor det er downlights i hjemmet med dimmerbryter.

Det store og delikate baderommet med god plass og skjermet "vaskeromdel" i 2. etasje:
Hva er ikke mer behagelig enn å komme inn på et stort, varmt og delikat bad på morgenen? Her bys det på virkelig god plass. Legg blant annet merke til plassen vis a  vis dusjhjørnet i rommet, her kan man enten også installere baderom (eget gulvsluk) eller benytte plassen som sitteplass. Baderommet har flislagte vegger og flislagte gulv med gulvvarme som ellers i leiligheten. De matte "sandgrå" og delikate gulvflisene skaper en lun kontrast til de klassiske og lysere veggflisene. Innfelte downlights i himling gir suverent lys. Downlightsene har hvite LED-armaturer og styres av dimmerbryter. Baderommet er innredet med dusjhjørne (ca. 85 cm x 85 cm) m/dører av herdet glass. I dusjsonen er gulvet også noe nedsenket og her er det benyttet moderne løsning med mindre fliser enn øvrige gulvfliser i rommet. Veggmontert toalett fra Villeroy & Boch fra Tece gir enklere renhold og et mer moderne uttrykk. Toalettet er for øvrig også utstyrt med setedemper. Baderomsinnredning fra Lind med praktiske to kolonialskuffer m/overliggende, stilren kvadratservantbenk på 80 cm. Over denne er det montert et praktisk to-dørs speilskap med tre innvendige hyller og overliggende LED-lys som styres av separat veggbryter. En funksjonell "halvvegg" skjuler på et flott vis en sone på badet med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Dette rommet har identiske fliser på gulv og vegger som ellers på baderommet. Integrert rørskap for internt VA-anlegg, anlagt som rør-i-rør system, er plassert i tilknytning til denne sonen.

Leilighetens tre soverom:
De to store soverommene i 2. etasje er funksjonelt og praktisk plassert på hver sin side av gangen i samme etasje. Begge rommene har sydvendte vinduer som også her blir som møbler til rommene med sine lekre losholt-/sprosseløsninger i gammel stil som ellers i leiligheten. Det er plass til dobbeltseng i begge rom samt områder med mulighet for garderobe-/oppbevaringsmøbler. Hovedsoverommet ytterst i leiligheten, byr på "to rom i ett" med naturlig plassering av dobbeltseng innerst i rommet og god plass til enten en kontorløsning eller liten plass for TV-stuemøbler. Fra soverommet på motsatt side er det inngang til kott under trapp med ca. 130 cm døråpning.
Soverommet i øverste etasje rommer med sin mer begrensede romstørrelse plass til enkeltseng, takhøyden og det store østvendte vinduet tilfører likevel forsterkende romfølelse og god med naturlig lys.

Toalettrommet i 3. etasje:
Dette rommet gjør at leiligheten har toalett i begge etasjer, også her er det veggmontert WC med skjult sisterne. Det er også montert håndvask i hjørnet av rommet. Gulvflisene er identiske med de som er benyttet i entre/gangen i etasjen under. Aggregat for hjemmets balanserte ventilasjonssystem m/varmegjenvinner er plassert her.

Øvrig om standard og tekniske forhold

* Lekre losholtvinduer med 3-lags glass
* Elektroskap med automatsikringer
* Installasjon av elektrisk anlegg utført Norgeselektro i Tønsberg
* Lastebryter på 3 x 40 A 
* 15A til alle forbrukssikringer - 25A til steketopp 
* Egen servicebryter for astrour og utelys
* Solide innerdører i rammeutførelse fra Scanflex
* Rør i rørsystem fra Høiax
* Varmtvannsbereder m/vannalarm plassert i kott

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming med gulvvarme i alle rom med unntak av på soverommene og toalettrommet. I flislagt entre og gang i 2. etasje er det elektriske varmekabler, det samme er det på baderommet i samme etasje. I toppetasjen er det lagt folievarme i hele stue-/kjøkkensonen. 
Det vil bli montert ferdig peisovn på østvegg i stuen, Contura 710 svart., tilknyttet pipeløp av stål i sort som premodulert ventilert. Det blir lagt gulvplate av glass tilpasset peisen. Alt leveres fra Arne Andresen - Varmefag i Sandefjord.

Ventilasjon fra leilighetens egne balanserte ventilasjonssystem med varmegjenvinner

Leiligheten har eget balansert ventilasjonsanlegg med selvstendig ventilasjonsaggregat fra Flexit, plassert i leilighetens toalettrom. Dette, sammen med den utstrakte bruken av gulvvarme, sørger for et sunt og godt inneklima. Anlegget styres veggmontert digitalt kontrollpanel plassert i øverste etasje. Anlegget er også utstyrt med varmegjenvinner.

Forenklet beskrivelse av byggemåte

Denne leiligheten ligger i "nybygget" hvor alt er nyoppført i sin helhet i 2020 (ferdigstillet 2021), så beskrivelsen gjelder utelukkende for denne:

Yttervegger: Bindingsverkskonstruksjon i tre med liggende malt stående trekledning. Veggene er isolert samt konstruert med vindsperre av papp/plater.
Grunnmur: Fundament med støpte såler i betong til fast underlag.
Yttertak: Saltakskonstruksjon hvor taktekking tidsriktig tegl - enkelkrum Vingetegl.
Etasjeskiller: Treverk.

* Alle leiligheter i gården er fullsprinklet m/direkte alarmkontakt til brannvesenet!

Fellesutgifter og hva de inkluderer

Fellesutgifter er for denne leiligheten budsjettert til månedlig 1 527,- og inkluderer blant annet følgende: 

* Felles bygningsforsikring
* Kollektiv grunnpakke TV og Internett  - fibernett/Altibox
* Utgifter til bruk av forretningsfører
* Lys/strøm i fellesarealer
* Innbetaling til sameiets vedlikeholdsfond
* Driftsavtale for sprinkelanlegg/brannvarsling
* Utgifter til IKS Vestviken for alarminngang + nøkkelsafe m/alarm
* Diverse utstyr-/driftsmateriale
* Bankomkostninger

For ni av leilighetene inneholder felleskostnadene også renhold i innvendige fellesganger og trapper da disse har felles innvendig tilkomst. Det er kun disse ni leilighetene som belastes for dette i fellesutgiftene. Se for øvrig sameiets budsjett som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter. Budsjetterte fellesutgifter har utgangspunkt i innhentede tilbud og erfaringstall. Det tas derfor forbehold om evt. endring i beløp. Felleskostnadene er avhengig av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og evt. økning eller reduksjon av fellesutgifter avhenger av hva sameiet på et evt. senere tidspunkt beslutter. Selger har engasjert Kuba AS v/Lena Onarheim som forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjettet for felleskostnader.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

P-ROM/BRA/BTA ca. 81/81/88 m² med følgende arealfordeling av BRA/P-rom:

2. etasje: BRA/P-ROM: ca. 42,5/42,5 m²
3. etasje: BRA/P-ROM: ca. 38,5/38,5 m²

Rom medtatt i oppgitt P-rom (primærrom): Alle innvendige rom i leiligheten er medtatt i oppgitt størrelse for p-rom. Kott under trapp er under 1,90 høyde og er dermed ikke medtatt i arealene. Utvendig bod i sameiets kjellerdel er ikke medtatt i noen av arealsammendragene. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 415,7 m².

Eierform: Felles selveiertomt.

Tomten er fellestomt for sameiet hvor bruken av tomten blant annet er regulert i sameiets vedtekter. Tomten består av felles gårdsrom/atrium med nylagt brostein og gangvei utenfor avlåst portal v/inngang til atriumet. Utover dette dekkes tomten i det vesentlige av bebyggelse i "hesteskoen" rundt Hertug Guthorms gate. Tomtegrenser fremkommer av vedlagte situasjonskart i salgsoppgaven. Terrasser på bakkeplanet tilhører de respektive seksjonene 1, 5, 6 og (leiligheter i 1. etasje) iht. seksjoneringsbegjæring.

Eier

Fjerdingen boliginvest as v/Lars Olborg v. Lars Henrik Wendel Olborg

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Hertug Guthorms gate er offentlig vei (kommunal).

Eiendommens reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område godkjent til boligbebyggelse - nåværende ihht. seneste kommuneplan. Iht. kommunedelplanen ligger eiendommen innenfor planen "Sentrum - byplan". 
Det er ingen reguleringsplan for området.

Det eksisterer ikke planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen og eiendommen ligger ikke i område hvor det er nedlagt midlertidig forbud mot tiltak følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Forholdet til evt. utleie av leiligheten

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og det er ingen separat utleiedel i tillegg til bruksenheten.

Utleie reguleres av § 2 i sameiets vedtekter. Den enkelte seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon og kan dermed også blant annet leies ut dersom ønskelig. Ved utleie av seksjon plikter eier å informere leietaker om de til enhver tid gjeldende vedtekter og eventuelle husordensregler, ref. § 14 i vedtekter.

Diverse opplysninger om Fjerdingen boligsameie

Boligsameiets navn: Fjerdingen boligsameie er nyopprettet og består av i alt 14 boligseksjoner, 4 seksjoner i nybygget med adresser Hertug Guthorms gate 31 og 10 i opprinnelig bygg med adresser Hertug Guthorms gate 29.

Det er vedtatt sameievedtekter i årsmøte den 7. januar 2021.

Forretningsfører: Kuba Norge AS v/Lena Onarheim
Sameiets regnskap/budsjett Sameiets første regnskapsår blir 2021 og det foreligger budsjett for fellesutgifter.

Seksjonens tinglyste eierseksjonsbrøk (seksjoneringsbegjæring):
Seksjonens eierbrøk er 83/698 iht. tinglyst seksjoneringsbegjæring med dagboknr. 2020/3340622-1/200 - tinglyst 22.10.2020.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter og budsjett. Vedtektene regulerer blant annet fordeling av vedlikeholdsansvaret seksjonseierne imellom.

Forretningsfører, herunder de andre seksjonseierne i sameiet, har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det opplyses at hovedregelen i Eierseksjonsloven er at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i sameiet. Dette gjelder likevel ikke ved f.eks. arv, forskudd på arv eller arbeidsgivere som skal leie ut til ansatte.).

Dyrehold

Dyrehold er tillatt, ref. sameiets vedtekter § 12.

Parkering

Vanlig gateparkering. Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser, og koster per tiden kr. 1 980,- pr. halvår. Farmannsveien er en av gatene som kan benyttes som beboerparkering, ref. informasjon på Tønsberg parkering sin hjemmeside. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/.

Eiendommen har også en strategisk plassering i forhold til flere av byens utleieaktører for innomhusparkering med mulighet for langtidsleie ved ledige utleieplasser. To av disse har innkjøring fra Farmannsveien.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg sentrum kjører man inn Farmannsveien i retning Slottsfjellet og Hvalfangsmuseet. Ta inn Peder Lagmannsgate og du finner nå Hertug Guthorms gate 29 og 31 i enden av kvartalet, på høyre side av gaten. Inngangen til eiendommens atrium skjer fra avlåst portal fra Peder Lagmanns gate.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.
Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.
 
Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Ferdigattest

Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest ved tidspunktet innen kjøpers overtagelse av eiendommen. Foreligger det kun midlertidig brukstillatelse på overtagelsesdato, er det selger sitt ansvar å senere besørge ferdigattest.

Prisantydning

4 150 000,- / Fellesutgifter: 1 527,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 102 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 111 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 261 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Garantistillelse fra selger

Iht. Avhendingslova sin paragraf 2-11 som omhandler "garanti for oppfylling av avtalen", vil selger i det tilfellet denne boligen selges innen 6-seks-måneder etter ferdigstillelse stille en garanti tilsvarende 5% av kjøpesummen til kjøper i forbrukerforhold etter tilsvarende regler i paragraf 12 i Bustadoppføringslova. Selges boligen etter 20/7-2021 vil det ikke bli stilt slik garanti.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport for denne leiligheten. Kontrollmåling er utført av sertifisert takstmann/byggmester Hans Holt den 15/1-2021.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Selger har ikke tatt i bruk eller bebodd leiligheten så fullstendig oversikt over størrelsen på de typiske faste løpende kostnadene for strøm-/energiforbruk foreligger derav ikke. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster av tappevann etc.

Forsikring

Leilighetens bygningsforsikring er felles forsikring som dekkes over andel fellesutgifter.

Det bemerkes at § 5 i sameiets vedtekter angir at egenandel for felles forsikring dekkes av sameiet for skader på fellesareal og felles utstyr, mens skader i seksjonen dekkes egenandelen av seksjonseier.

Innboforsikring må evt. tegnes og bekostes av eier selv.

Kommunale avgifter og forholdet til evt. eiendomsskatt

Kommunale avgifter beregnet til årlig kr 10 696,25 for 2021. Beløp blir oppdelt/fakturert fra Tønsberg kommune som kvartalsmessige terminer.

De kommunale avgiftene dekker kommunens gebyrer for vann, avløp og felles renovasjon. Satsene representerer standard gebyrsats i kommunen hvor det ikke installert vannmåler.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Konsesjon-/boplikt

Det er ikke boplikt eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Skattemessig formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Da boligene er nyoppført er det per tiden ikke fastsatt noen formuesverdi.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Forholdet til evt. forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til overdragelse av denne boligen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 270121 (Kr.4 500) Foto (Kr.4 100) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 250) Provisjon (Kr.34 725) Tilrettelegging (Kr.7 350) Totalt kr. (Kr.62 775)

Boligselgerforsikring

Det tegnes ikke boligselgerforsikring da selger i kraft av å være næringsdrivende blant annet innen eiendoms ikke har anledning til å tegne slik forsikring. Det er av denne årsak ikke utfylt noen egenerklæring.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Vennligst oppgi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Ved omsetning av nyoppført bolig som i dette tilfellet, skal det lite til for at ovennevnte vesentlighetskrav anses som oppfylt. At boligen selges "som den er" har derfor liten betydning i forhold til selger sitt mangelsansvar.

Alle arealer er henter fra takstmannens utregninger. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Tinglyste heftelser, rettigheter og servitutter

Følgende servitutter/heftelser i grunn er tinglyst og følger ved overdragelse (servituttene er tinglyst på alle boligseksjoner i sameiet):

* Dagboknr. 2019/77552-1/200 tinglyst 18.01.2019 21:00. Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr:1001 Bnr: 94. Overført fra: 3803-1001/21. Gjelder denne registerenheten med flere.

Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "VISNINGSPÅMELDING" i finn-annonsen for påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Fellesvisninger hvor det ikke er påmeldte minimum 4-fire-timer før oppstartstidspunkt vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?