Til innholdet

Modernisert og lekker enebolig m/131 m² grunnflate + 2. etg. Stor solfylt have og 88 m² drømmeterrasse. Dobbeltgarasje!

Vearlia 59
Prisantydning 5 500 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 153
BRA: 156 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1986
Tomtareal: 787 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

onsdag 16. juni Kl 18.30 - 19.15
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Kort om eiendommen

tomt

Finn.no: Lokalområde

VEARÅSEN - TØNSBERG - ROLIG BOLIGGATE

Adresse

Vearlia 59 3173 Vear

Velkommen til fredelig Vearlia 59 og dette innholdsrike huset med grunnflate på hele 131 m²

Vearlia 59 ligger fredelig, sentralt og suverent plassert i populære Vearåsen.

Nær innerst i gaten, på en solfylt og pent opparbeidet selveiertomt på nesten 800 kvadratmeter, ligger denne pent moderniserte og innholdsrike eneboligen. Eiendommen har en fredelig beliggenhet som passer alle aldersgrupper sin nærhet til blant annet skoler, barnehager og rekreasjonsområder. Til Tønsberg by er det ca. 6 km og en kjøretur til Stokke sentrum tar normalt ca. 10 minutter.

Tomten tilbyr flotte utendørsområder, herlige uteplasser og en romslig gårdsplass hvor man i enden finner en stor dobbeltgarasje. Lange soldager kan nytes i den romslige og pent opparbeidede hagen hvor man også finner et herlig "terrasseeldorado". Mot syd-vest finner man en sammenhengende uteplass på hele 88 m² som utgjør et fantastisk uterom.

Boligen har en familievennlig planløsning med alt på ett plan og grunnflate på ca. 131 m², i tillegg byr hjemmet på en romslig loftsetasje. Med denne størrelsen og planløsningen passer boligen for alle aldersgrupper. Huset er omfattende innvendig modernisert og oppgradert - her kan man "flytte rett inn".

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Kort fortalt om Vearlia 59

º Alt du behøver på ett plan  - hele 131 m² grunnflate i tillegg til 2. etasje
º Fredelig og sentral beliggenhet
º Svært barnevennlig beliggenhet - trafikkstille gate m/supre oppvekstsvilkår
º Solfylt og pent opparbeidet hage med god plass - nær 800 m² eiertomt
º Stor terrasse på ca. 88 m² mot syd-vest med sol fra tidlig til sent!
º 2 stuer  - en i hver etasje
º Stort "drømmekjøkken" fra 2013 m/steinplater og øy
º 5 soverom
º 2 flislagte baderom
º Nytt vaskerom fra 2020
º Godt med oppbevaringsplass
º Utstrakt bruk av nye en stavs eikeparkettgulv fra 2013
º Nye vegger og himlinger i de fleste rom i 1. etasje i 2013
º Utstrakt bruk av innfelte LED downlights i himlinger fra 2013
º Peisovn fra 2016
º Stor garasje på ca. 53 m² + loftsetasje fra 1993
º Meget romslig gårdsplass - steinlagt i sin helhet
º Grillhytte i tilknytning til terrasse - ny fra ca. 2010
º Kort vei til skoler, barnehager og idrettsplasser
º Nærhet til dagligvareforretninger
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet
º Kort vei til badeplasser og båthavner langs Vestfjorden
º Ca. 10 minutter med bil til Stokke sentrum
º Ca. 6 km til Tønsberg sentrum

Beliggenhet og Nærområdet

Fra eiendommen er det svært kort gangavstand til alt av nærmiljøets fasiliteter for store og små, så her bor man herlig sentralt.

Eiendommen ligger meget sentralt, barnevennlig og ikke minst i et svært rolig boligområde på Vear. Nærområdet byr på et godt fritids- og servicetilbud med gangavstand til Vear barne- og ungdomsskole, barnehager og Vear idrettsanlegg/hall. Alt dette ligger innenfor gangavstand fra eiendommen. Lysløypa på Vear er populær så vel vinter som sommer og ligger med kort avstand fra Vearlia.

Det er kun noen få hundre meter til Kiwi dagligvareforretning på Vear, her er det også blant annet også tilbud som legesenter, frisør, pizzarestaurant med mer. Det er ca. 2 km til et mindre handelssenter på Jarlsberg med bl.a. Meny dagligvareforretning, sportsforretning, bilforretninger, Jarlsberg travbane m.m.

For den golfinteresserte er det kun 1-2 minutter med bil til Vestfold Golf Club med 18 hulls golfbane. På Vear finner man også innvendig treningsanlegg for golfere ved Vestfold golfhall.

Vestfjorden, som ligger øst for området, ligger innen kort avstand med bade-/strandmuligheter bl.a. ved idylliske Rakkevik. Her er det også flott et flott turterreng og populær kyststi.

Gode bussforbindelser i umiddelbar nærhet og kort vei til Tønsberg og Stokke. Til Tønsberg sentrum er det ca. 5-6 kilometer, og det er omtrent samme avstand til Stokke sentrum. Lettvint adkomst til E-18 mot Oslo og Gardermoen og det er ikke mer enn 15-20 minutter med bil til Torp flyplass.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1986, modernisert i 2013

Innhold

Boligen er romslig og innholdsrik. 1. etasje preges av imponerende god og innholdsrik planløsning hvor man har alt man trenger på ett plan, flott fordelt over hjemmets store grunnflate. I tillegg byr huset på ekstra god plass med sine innredede rom i 2. etasje. Boligens inndeling er som følger:

1. etasje - grunnflate på ca. 131 m²:
ENTRÈ med inngang fra boligens hovedinngang.
HALL/GANG med delvis åpen løsning mot trappoppgang til 2. etasje fra stue.
STUE-/SPISESTUE med peis, skyvedører ut til terrasse og hage mot vest samt verandadør mot syd.
Stort, moderne og svært innholdsrikt KJØKKEN med ny innredning fra 2015 m/blant annet stor kjøkkenøy.
TV-STUE i delvis åpen løsning med stue-/spisestuen.
2 FLISLAGTE BADEROM - begge med dusjkabinett, baderomsinnredning og toalett.
Nytt VASKEROM i tilknytning til husets entrè.
MELLOMGANG med inngang til KJØLEROM - vis av vis inngang mot kjøkkenet.
SOVE-/BADEROMSGANG med inngang til blant annet GARDEROBE-/OMKLEDNINGSROM.
3 SOVEROM inklusive blant annet et dobbelt hovedsoverom med direkte utgang til have/terrasse.

2. etasje:
Romslig LOFTSSTUE med åpen trappegang.
2 SOVEROM plassert i hver sin ende av loftstuen med vinduer på gavlvegger mot henholdsvis nord og syd.

Loft:
Gulvet loft inn over vinkelbygg mot nord-vest med diverse lagringsplass.

Terrasser og uteplasser

Eiendommen er solrik og dette gjenspeiler seg i eiendommens solfylte, usjenerte og ikke minst flotte uterom. Med hagens flotte størrelse er det også plass til en unik romslig terrasse bygget i 2007/2008. På syd-vestsiden er det oppført en ca. 88 m²  (inkl. areal for grillhytte) terrasse ut for stuene, bygget på terreng av impregnerte materialer. Her kan man nyte solen fra tidlig på dagen til godt ut på kvelden i sommerhalvåret. Terrassen er bygget helt inntil vegglivet i syd og vest, på den måten skapes det en flott nærhet mellom inne-/uterom på eiendommen. Ytterveggene på huset gjør sitt til at det skapes lune og usjenerte plasser på terrassen, det malte rekkverket ut mot haven, levegg mot øst og innslag av overbygg bidrar ytterligere til usjenanse. Terrassen nås både via trapper opp fra haven og fra skyvedør samt verandadør i stue. Ut for skyvedøren er bærekonstruksjonen til terrassen ekstra avstivet da man tidligere hadde tilknyttet Jacuzzi. Både grillhytte og installert terrassetelt med ny duk medfølger.

Dobbeltgarasje fra 1993

Garasjen er pent tilpasset husets arkitektur, bygget i 1993 som dobbeltgarasje med god plass for to biler og massevis av oppbevaringsplass både på grunnplanet og ikke minst i loftsetasje som har tilkomst fra fastbygget trapp innerst i rommet. Gulvarealet i loftsetasjen er ca. 26 m². Det er påbygget en lagringsbod med tanke på ekstra oppbevaringsplass for sykler/hageredskap/ved. Denne er oppført i bakkant av garasjen med egen inngang fra labankdøre. Garasjen har innkjøring fra to lakkerte stålporter fra 2015, begge med motor-/fjernstyring fra samme år. Det er også sideinngang vis a vis boligens nordvegg. Bygget er oppført som frittliggende trebygning med fundamentert med støpt plate og ringmur av Leca samt yttertak med saltak-/takstoler med undertak av sutaks- plater og tekking med dobbelkrum betongtakstein. Taket over tilbygget bod er tekket med asfaltshingel.
Det er innlagt både lys og strøm/stikkontakter i garasjen, på gårdsplassen i front av garasjen er det uttak for 3-fas som muliggjør  bruk av strømkrevende apparater. Garasjens totale areal i 1. etasje er BTA/BRA ca. 55/53 m² som også inkluderer den tilbygde boden.

Tomt og hage

Solrik, velstelt og pent opparbeidet hagehagetomt. Tomtens størrelse er 785,80m² ifølge matrikkelkart og tomten er selveiet.

Huset plassering, noe tilbaketrukket mot nord og øst, gir store og åpne områder for hage og hovedterrasse mot syd og vest i tillegg til en stor, praktisk gårdsplass på hjørnet mot nordøst. Tomtens utforming innbyr til lek og moro, spesielt for barn og unge - ikke minst skaper den herlig store terrassen et misunnelsesverdig "uteplasseldorado" som gjør at man trekkes mot å sitte ute i friluft på eiendommen.

Haven er en flat og lettstelt tomt, opparbeidet med plen, utstrakt bruk av skjermende hekk mellom naboene samt trær og busker. Mot syd og vest er det vintergrønn hekk som gir skjerming hele året, løvhekken ved fasaden i øst står i flott blomst tidlig på sommeren! Haven er også pent opparbeidet med frukttrær og en rekke blomster-/prydbed hvor man flere steder kan gledes over blant annet frodige Rhododendron. På varme somre trives ferskentreet i haven mot ytterveggen i syd!

Belegningssteinen på gårdsplassen som forenkler vedlikeholdet og gir plass for rikelig med både kjøretøy og annet.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og utdrag fra eiendommens matrikkelbrev som følger av vedlegg til salgsoppgave.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 156 kvm, Bruttoareal: 170 kvm + garasje og grillhus

1. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 117/120/131 m²
2. etasje: P-rom/BRA/BTA: ca. 36/36/39 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom: Samtlige innvendige rom i begge etasjer er medtatt i primærrommene med unntak av kjølerom i 1. etasje på ca. 3 m² medtatt i primærrommene. Garasje, grillhus og terrasser er ikke medberegnet i noen av de oppgitte arealer, areal for disse er omtalt i egne beskrivelser.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Planskisser av husets inndeling og opplysninger om avvik fra bygningstegninger

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av begge boligens etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for benevnelsen av rommene. Frittstående garasje fremkommer også av skissene, dog er ikke tilbygget bod i 1. etasje og gulvet lagringsloft inntegnet.
Salgsoppgaven inneholder kopi av opprinnelige bygningstegninger fra kommunens bygningsarkiv. Huset er godkjent oppført med to etasjer i følge godkjente fasadetegninger, dog. finnes det ikke plantegninger av 2. etasje i det kommunale bygningsarkivet hos kommunen hvor inndelingen kan verifiseres.

Standard

Boligen er særskilt perioden 2013 til 2015 samt noe senere innvendig betydelig påkostet og modernisert på en rekke fronter, blant annet med nytt og ombygget kjøkken, nye gulv, vegger og himlinger i de fleste rom i 1. etasje, en rekke påkostninger av boligens lysanlegg med mer. Hjemmet fremstår stilsikkert og gjennomført med god planløsning, utstrakt bruk av moderne material-/fargevalg og ikke minst moderniseringsarbeider utført med et helhetlig og moderne preg i fin harmoni med  husets egenart.

Den lyse stuen-/spisestuen og TV-stuen med nyere peisovn med to utganger til terrassen og haven:
Boligens stuer i 1. etasje utgjør til sammen et stort rom hvor store og dels dype vindusflater, masse lys og herlig romfølelse dominerer inntrykkene. Vinduer mot tre sider, øst, syd og vest gir flott lysinnfall hele dagen. Vinduene gir også en suveren nærkontakt med hagen og den herlig store terrassen. Dobbel skyvedør fra 2019 på vestsiden, ut for spisestueavdelingen, og verandadør fra 2014 lengre inn i stuen på sydsiden tar deg ut til uterommene. Det er god plass til flere "avdelinger". Den mest naturlige plasseringen av hjemmets spisestue ligger nærmest den åpne løsningen mot kjøkkenet hvor det er plass til spisebord hvor man kan samle familie og venner til hyggelig samvær med god plass til langbord. Ut for denne delen av stuen sitter man også nærmest den varmeeffektive peisovnen fra 2016 som blir et naturlig samlingspunkt på mørke vinterkvelder. Sonen lengre inn for spisestuen, med plass til sofa-/loungemøbler, har også innsyn mot peisovnen. I stuen er det også installert varmepumpe som gir økonomisk gunstig varme til hjemmet i vinterhalvåret - i tillegg gir den kjøling på hete sommerdager. TV-stuen helt innerst er plassert "for seg selv" i vinkelløsning og dermed skjermet fra spisestuedelen. Det er innslag av innfelte downlights i himlinger i begge stuene.

Kjøkken med øy, ny innredning fra 2013 og åpen løsning mot spisestue:
Kjøkkenet er et imponerende innholdsrikt rom med sosial løsning. Her kan man kokkelere samtidig som man nyter utsynet til haven og terrassen gjennom skyvedøren med glass fra gulv til nær tak mot vest. Fra kjøkkenøyen kan man også holde samtalen i gang med familie eller gjester enten de oppholder seg sammen med deg rundt kjøkkenøyen eller har funnet seg til rette ved spisestuebordet. Rommet er også svært lyst med masse lysinnslipp fra vinduer - to vinduer mot øst slipper inn morgensolen og åpen løsning mot vestvinduer i stuen gjør at solen også kommer inn på ettermiddag-/kvelden! Kjøkkeninnredningen er ny fra 2013 fra Ikea - Lidinge med hvite kjøkkenfronter og er pent tilpasset rommet. Her bys det på "håndsøm" og misunnelsesverdig mye innredning med blant annet blant annet takhøye overskap, utstrakt bruk av praktiske kolonialskuffer blant underskapene og rikelig med benkeplass. Kjøkkenøyen byr også på kolonialskuffer under stekesonen, mens motsatt side, mot spisestuen, er det tradisjonelle slagskap. Praktiske hjørnerondeller utnytter plassen ekstra godt! Legg merke til de påkostede benkplatene - samtlige er steinplater! Kjøkkenet har også massevis av integrerte dowlights (nivåjusterbare) i himlingen som gir god belysning. Det er også god belysning benkeplatene. Vitrineskapene blir som et flott møbel til rommet - også i disse er det integrert belysning som gir en ekstra karakter til innredningen. Legg også merke til den flotte belysningen under kjøkkenøyen - denne avgir et særpreget lys ned mot gulvet!

Alt av hvitevarer og tekniske installasjoner medfølger:
* AEG stekeovn fra 2020 i høyskap
* Helintegrert oppvaskmaskin
* Helintegrert kjøleskap
* Helintegrert fryseskap
* 80 cm bred induksjonsstekeplate nedsenket i kjøkkenøy
* Mikrobølgeovn m/grillfunksjon i høyskap
* Komfyrvakt
* Waterstop funksjon

Entreèn, hallen og garderobe-/omkledningsrom i 1. etasje:
Vel innenfor hjemmets hovedinngangsdør møter man boligens entrè og hall. Varmekablene under flisene i entrèen gir god varme til skotøy, og døren mellom entrèen og hallen holder rommene adskilt dersom ønskelig. Sidefeltet til hovedinngangdøren gir lysinnfall, mens den delvis åpne løsningen mot stuen tilfører hallen dagslys. Inngangen til kjølerommet er via en liten forgang som også tilby noe oppbevaringsplass, adskilt fra hallen med skyvedør. Innenfor forgangen, som for øvrig også ligger praktisk med kort vei fra kjøkkenet, finner man det praktiske kjølerommet med nytt Norcool aggregat fra 2015. Kjølerommet har diverse hylleinnredninger og tilbyr masse plass for kjøling!

Sove-/baderomsgang og garderobe-/omkledningsrom i 1. etasje:
Innenfor hallen, med inngang fra sove-/baderomgang, er det inngang via skyvedør til et praktisk kles-/garderoberom med massevis av oppbevaringsplass for klær og skotøy. Alt av installert utstyr medfølger i dette rommet. Bak innredninger er det utgangsdør vis a vis sideinngangen til garasjen. Sove-/baderomsgangen har inngang til samtlige tre soverom i etasjen. Rommet er adskilt fra hallen med dør, i himlingen er det innfelte downlights som gir god belysning.

De fem soverommene - 3 stk. i 1. etasje og 2. stk. i 2. etasje:
Huset tilbyr hele fem soverom, tre plassert i 1. etasje og de to øvrige i 2. etasje. Soverommene i 1. etasje ligger funksjonelt og flott samlet i husets sove-/baderomssone, alle med enkel tilkomst til et av de to baderommene i etasjen. To av soverommene har vestvendte vinduer, blant annet hjemmets hovedsoverom som ligger innerst, på hjørnet nord-vest med direkte utgang til hagen/terrassen på vestsiden. Det er plassbygget skyvedørsgarderobe på et av soverommene, de to andre har avsatt plass til dette hvis ønskelig. De to soverommene i 2. etasje ligger skjermet med sin plassering i hver sin ende av loftstuen. Begge rommene har gavlvinduer, hhv. mot syd og nord og tilbyr god plass for både brede senger og valgfrie tilleggsmøbler.

Loftstuen i 2. etasje:
Dette rommet ligger herlig skjermet fra hjemmets øvre hovedoppholdssoner. Et ypperlig rom dersom man enten vil trekke seg tilbake fra kjøkken-/stuesonen i 1. etasje eller når noen i familien ønsker sin "egen avdeling" med den praktiske plasseringen ut for de to av soverommene i 2. etasje. Lyst og romslig rom med mønehimling og Velux vindu i taket mot vest. Loftstuen byr på godt med plass med fleksible møbleringsmuligheter.

De to baderommene i 1. etasje:
Baderommene er fint plassert i huset, et i tilknytning til de tre soverommene i 1. etasje og et med inngang fra entrèen i samme etasje. Lyse, arealeffektive rom hvor både gulv og vegger er flislagt i begge rom, gulvene har elektriske varmekabler. Hovedbadet er fra byggeåret, mens det andre er innredet i 1996. Det er toaletter på begge bad, det er også nyere dusjkabinett i begge rommene. Begge baderommet har også nyere baderomsmøbler med servanter, underskap og veggskap med speildører. På baderommet i tilknytning til soverommene er det dobbeltservant. Baderommet innenfor entrèen har fint lysinnfall fra to smale vinduer mot øst, det andre soverommet har innfelte downlights i tak.

Vaskerommet fra 2020:
Vaskerommet er helt nytt fra 2020 hvor både gulv, vegger og all innredning er utskiftet. Meget praktisk rom med massevis av underskap bestående av både kolonialskuffer og slagskap, godt med benkeplass, nedfelt vaskekum i benkeplate og plass under benkeplate til vaskemaskin. Skyvedør fra entrèen sikre enkel tilkomst og lett tilgang til hagen. Under de nye gulvlflisene er det varmekabler og veggene er kledd i moderne baderomspanel som er flisimiterte!

Gulv - vegger - himlinger:
I 2013 er det lagt solide og lyse en stavs eikeparkettgulv fra Kärsh i hall/gang, stue-/spisestue, kjøkken, TV-stue og sove-/baderomsgang i 1. etasje. Dette gir en fin helhetsfølelse i kombinasjon med lyse vegger og himlinger. Entrèen har flislagt gulv med varmekabler, de øvrige rommene i 1. etasje har lys tre stavs eikeparkett med unntak av et av soverommene hvor det er parkettlaminat. Loftsstuen og de to soverommene i 2. etasje har heltre gulv. Innerveggene i 1. etasje består i stor utstrekning av nye trefiberplater fra 2013 som er malt, det er innslag av malt trepanel og tapet i enkelte rom. I himlingene er det i det vesentlige MDF panel fra 2013, noe innslag av tak-ess plater i blant annet omkledningsrom og forgang til kjølerom.

Andre tekniske detaljer ved eiendommen

º Elektrisk anlegg med nye automatsikringer fra 2015
º Hovedsikring til elektrisk anlegg - 3x63 ampere
º 3-fas inntak og elektro punkt på nordvegg - mot gårdsplass
º 200 liter varmtvannstank - OSO fra 2015
º Ny sentralstøvsuger fra 2020 - uttak i både 1. og 2. etasje
º Utvendige persienner til alle vinduer mot øst (unntatt bad)
º Utvendige persienne til et av stuevinduene mot syd
º Motorisert utvendig persienne til karnappvindu mot øst
º Uttrekkbar rømningsstige fra 2. etasje
º To-fløyet terrassedør er ny fra 2019
º Skyvedør fra stue til terrasse er ny fra 2014
º Dør fra soverom til terrasse er ny fra 2014
º Innfelte downlights over takutstikk på fasaden mot øst, ut mot gaten
º Innfelte downlights over garasjeporter
º Innlagt fibernett  - Altibox - Viken fiber

Oppvarming

Eiendommen har varmekilder med elektrisk oppvarming, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe.

Elektrisk oppvarming med elektriske varmekabler i entrè, på begge baderom og på vaskerom. Elektriske panelovner/opplegg for elektriske panelovner.

Varmepumpen fra Mitsubishi Electric er ny fra 2017, plassert i stue-/spisestue i 1. etasje.

Peisovnen fra Nordpeis er ny fra 2016, en rentbrennende, varmeeffektiv og sentralt plassert i stue-/kjøkkensonen i 1. etasje. Peisovnen er tilknyttet ett-løps elementpipe.

Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) hadde tilsyn med fyringsanlegg den 5. april 2017. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Gjenpart av rapporten utleveres på forespørsel.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Byggemåte i korte trekk

Huset er oppført i trekonstruksjon på støpt plate.

Grunnmur:
Støpt ringmur som støpt og isolert plate på mark. Grunnforhold av jord og løsmasser med drensledninger i grunn samt drenering til kultet masse.

Yttervegger:
Ytterveggene er kledd med malt, liggende dobbelfalset trekledning. Yttervegger i tre bindingsverk som er isolert, antatt tykkelse 15 cm mineralull og vindtetting med papp eller plater. Gesimser og takutstikk er innkledd.

Vinduer:
Vinduer i gavl av toppsving 2-lags glass fra 2018 i 2. etasje med utenpåliggende sprosser og lufteventil i overkant av vindusramme. Det er også Veluxvindu i stuen i 2. etasje er fra 1996. 1. etasje er det karnapp vindu og fastkarm med 3-lags glass fra byggeår. Vinduer av toppsving fra byggeår, disse har 2-lags glass. Vindu på det største soverommet i 1. etasje er fra 2010.

Etasjeskillere:
Etasjeskillere mellom 1. og 2. etasje av trebjelkelag.

Yttertak:
Taket er tekket med dobbelkrummet betongtakstein. Saltak-/sperretakskonstruksjon med hovedsakelig innbygget og lukket takkonstruksjon. Taket har undertak av ranit sutaksplater samt lekter og sløyfer for takstein over underlagspapp. Det er innvendig skråtak i 2. etasjen sitt hovedtak, gulvet loft over deler av taket i nord-vest, i den del som har lavere takvinkel enn i de innredede rommene i 2. etasje. Stål beslag i grader, overganger samt ved beslag på pipe og luftehatter. Det er takrenner og nedløp i stål. Vindskier i tre med  israftbeslag av stål.

For utfyllende informasjon om byggemåte, se tilstandsrapport fra Sertifisert Takstmann Hans Holt.

Parkering

Parkering i eiendommens doble garasje og på stor steinlagt gårdsplass på egen tomt.

Adkomst - slik finner du frem til Vearlia 59

Fra Tønsberg kjører man Semslinna og tar til venstre i rundkjøringen ved handelsområdet ved Jarlsberg Travbane. Følg veien forbi Kiwi daglivare og skole/idrettshall, ta så Bekkeveien til venstre kort tid etter idrettsparken på venstre hånd. Deretter tar man inn 2. vei til høyre inn på Vearlia. Eiendommen følger på høyre hånd nesten i enden av veien. Det vil bli merket med "til salgs" plakat på eiendommen og skiltet til fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Eier

Trine Wessel Martinsen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Adkomst fra offentlig vei , Vearlia er kommunal gate.

Reguleringsopplysninger

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Tønsberg kommune av 22. mai 20119 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende".

Eiendommen ligger i et regulert område; Plan nr. 3803 - 01046 - "Vearåsen II" av 9. januar 1984 med reguleringsformål "Boliger".

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger i følge innhentet informasjon fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 16.12.1986. På generelt grunnlag opplyses det at selv om slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

5 500 000,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 150 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 650 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med befaringsdato 26. mai 2021.  

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsrapporten har TG-1 hovedvurderinger (18 stk.) og TG-2 hovedvurderinger (5 stk.). Den har ingen TG-3 vurderinger. TG-0 benyttes ikke ved denne type Tilstandsrapporter og TG1 er således angitt tilstandsgrad med svakeste symptomer. Bygningsdeler med vurdering TG-2 uten angitt svekkelse eller avvik er vurdering hovedsakelig vurdert ut fra alder, ref. informasjon i rapporten. Det Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 14 506 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er målt snittforbruk over de tre seneste år. Beregnet årsforbruk gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Polisenummer: 6880728

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse. Kjøper må deretter selv besørge egen bygningsforsikring.

Kommunale avgifter

Kr. 11 690 pr. år

Kommunale avgifter for 2021 er oppgitt som årlig avgift og inkluderer Tønsberg kommune sin leveranse av  vann, avløp, renovasjon (søppel) og feiing. Det oppgitte beløp deles opp i fire terminer og faktureres dermed kvartalsvis fra kommunen.

Evt. eiendomsskatt

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: 1 112 129,-.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 003 665,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel/boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen. Det er heller ikke boplikt på eiendommen.

Utleie ved eiendommen

Boligen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet for utleie utover denne.

Evt. pliktig medlemskap til velforening

Det er tinglyst plikt til medlemskap i områdets velforening. Årlig avgift per tiden kr 300,-.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til omsetningen av denne eiendommen.

Skolekrets

Skolekrets 15 - Vear.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Heftelser og servitutter som følger eiendommen:
1985/12163-2 og 3/91 - erklæring/avtale av 30.07.1985; pliktig medlemskap i velforeningen m.v. og bestemmelser om fellesantennanlegg.

Kopi av ovennevnte tinglyste dokumenter følger av salgsoppgaven. men selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at evt. øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsberg Blad 020221 (Kr.4 500) Ukens bolig på Finn.no fra 12. juni (Kr.2 750) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.12 200) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 500 000,-) (Kr.170 500) Tilrettelegging (Kr.13 695) Totalt kr. (Kr.212 495)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg & Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom AS setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Konferer gjerne megler.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?