Til innholdet

Moderne selveierleiligheter i arkitekttegnet bygg. Solfylt ås - Utsikt - Fredelig beliggenhet i blindgate! ZOLGT

Roppestadkollen 63, leilighet 301
Prisantydning 4 600 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 83
BRA: 85 m²
Soverom: 3
Byggeår: 0
Tomtareal: 0 m²

Adresse

Roppestadkollen 63, leilighet 301 3138 Skallestad 3. etasje

Velkommen til Roppestadkollen syd og projekterte leiligheter beliggende i rolig blindgate på usjenert kolle!

Roppestadkollen syd, som er tegnet av det lokale arkitektselskapet KMS Arkitekter AS, er det andre av flere byggetrinn hvor vi her presenterer 16 selveierleiligheter.

Nå kan boligdrømmen sentralt på Nøtterøy realiseres. På denne solfylte, fredelige og høytliggende kollen ved Skallestad skal det oppføres et tre/betong leilighetsbygg over tre etasjer hvor balkonger og terrasser ligger syd-vestvendt. Området, med nærhet til både sjø og skog, ligger naturskjønt i rolig blindgate nær fasiliteter for alle alderstrinn.

Følelsen av å flytte inn i sin egen, helt nye bolig er noe for seg selv. Leilighetene ved Roppestadkollen skal bli et godt sted der du føler deg hjemme og hvor det er godt å bo.

Roppestadkollen AS er utbygger av Roppestadkollen. Roppestadkollen er tegnet av det lokale arkitektselskapet KMS Arkitekter AS. Det første byggetrinnet på Roppestadkollen, bestod av 14 eneboliger. Dette er andre byggetrinn og består av Blokk C og inneholder 16 leiligheter fordelt over tre etasjeplan.

Ved de to øverste etasjeplanene, på plan 2 og plan 3 er det fem leiligheter per etasje på ca. BRA 85 m². På første boligplan er det seks leiligheter på BRA på ca. 50 m² per leilighet, se eksakt arealangivelse i salgstegninger for hver enkelt leilighet. Alle leilighetene i 2. og 3. etasje er prosjektert med to alternative løsninger hvor du selv kan velge løsning med to eller tre soverom uten at det påvirker kjøpsprisen - valget er ditt!

Alle leilighetene over 50 m² har bod på ca. 5 m² og de som er på ca. 50 m² har bod på ca. 2,5m² i underetasjen og hvor noen er plasser utenfor bygget. Alle boder er å regne som kalde. 

Leilighetene blir levert innflyttingsklare med gjennomarbeidet og stil-tilpasset eksteriør og interiør. Den innvendige standarden vil bære preg av tidsriktig materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger.

Til hver leilighet medfølger det 1 stk. utvendig parkeringsplass, det tilrettelegges for at du som kjøper kan anlegge ladeboks for El-bil på parkeringsplassen din.

Bygget leveres etter Teknisk forskrift 2017 (TEK17).

Og merk deg en ting til: Det er ingen forskuddsbetaling ved kontrakts signering. Hele oppgjøret forfaller til overtagelsen av boligen!

Velkommen til Roppestadkollen - se mer på WWW.ROPPESTADKOLLEN.NO

Kort fortalt om leilighetsprosjektet

º Arkitekttegnede og moderne leiligheter tegnet av KMS arkitekter
º Roppestadkollen er en solrik og fredelig åskam i rolig blindgate
º Høytliggende terreng og solfylt beliggenhet med skog og sjø i nabolaget
º Sentralt på Nøtterøy m/gangavstand til skole, Meny matforretning og til sjøen
º Tønsberg sentrum nås på ca. 10 minutter med bil
º Suverene friarealer rett utenfor "egen dørstokk"
º Samtlige leiligheter terrasser og balkonger mot syd-vest
º Arkitektur med rene linjer og funksjonelle planløsninger
º Velg mellom to eller tre soverom uten tillegg i pris for leiligheter i 2. og 3. etasje
º Tidsriktige kjøkken fra danske Kvik med integrerte hvitevarer
º Eikeparkett og fliser på gulv - en stavs laminatgulv kan velges uten tillegg i pris
º Vannbåren gulvvarme gir miljøvennlig og energieffektiv komfort!
º Vinduer med innvendige mørke vindusrammer blir som "møbler" til leilighetene
º Egen utendørs parkeringsplass til hver av leilighetene
º El-bil lader til leilighetens parkeringsplass kan leveres mot tillegg
º Utvendige sportsboder til samtlige leiligheter
º Lave kjøpsomkostninger - kun 2,5% dokumentavgift av tomteverdi!

Beliggenhet og nærområdet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og trafikkstille boligområde ved Skallestad, sentralt på Nøtterøy.

Roppestadkollen er et godt planlagt boområde hvor man vil se resultatet av tilretteleggelse med store friarealer, rolig bomiljø og moderne arkitektur.  Ypperlige sted for barnefamilier som vil bo trygt og godt uten gjennomgangstrafikk.

Området byr bl.a. på en rekke friarealer rett på utsiden av egen dør. Det er også kort vei til Bjerkøysundet og Færder skjærgården. Arås båthavn og Knarberg båthavn ligger innen kort avstand. Det også kort gangavstand til flere badeplasser i nærmiljøet som bl.a. Ulvøtangen som er en av de mest populære badestrender i området. Ønsker man å gå tur så er det flere flotte tur- og rekreasjonsområder rett utenfor døren.

Kun noen få hundre meter til Hårkollen idrettshall og gangavstand til en av øyas nyere barneskoler (Oserød barneskole) hvor det er trygg skolevei på interne gater i området. Det er også gangavstand til områdets barnehager.

Gangavstand til Meny-dagligvareforretning på Skallestad.

Det er ca. 8 km til Tønsberg sentrum, og det er sykkel- og gangvei helt inn fra man kommer ned på Berganveien og inn til sentrum. Ca. 6 km til Teie torg som byr på det meste av sentrumsfunksjoner inkludert Vinmonopol, bank, restauranter m.m. Bussholdeplass med avganger til nevnte områder innen 2-3 minutters gange.

Til Borgheim er det ca. 4 km med flere sentrumsfunksjoner, ungdomsskole samt videregående skole, golfbane og restauranter.
E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøye time. Til Torp flyplass med daglige avganger til en rekke Europeiske byer er det ca. 25-30 minutter med bil.

Se også vedlagte kart og nabolagsprofil.

Type, eierform og byggeår

16 prosjekterte selveierleiligheter i leilighetsbygg oppført over tre etasjeplan. Eiendommen oppføres på selveiet fellestomt med matrikkelen gnr. 46, bnr. 366. Matrikkelen kan bli endret.

Bygninger og byggemåte

Leilighetsblokk som oppføres med etasjeskiller i betong med stålkonstruksjoner som bæring og delvis betongvegger mellom leilighetene i første etasje. Skillevegger i øvrige etasjer er utført som isolert dobbel bindingsverk med gipsplatekledning. Lyd/brannvegg ihht til TEK17.

Bygningen har flatt tak med kompakt isolasjon og papptekking med 1-lag Isola mestertekk eller tilsvarende. Avrenning med utvendige taknedløp mot terreng.

Hvorfor kjøpe nyoppført bolig?

Opplevelsen av å flytte inn i sin egen, helt nye bolig en helt egen følelse. Her har ingen bodd før deg, alt er nytt og tilpasset slik du selv ønsker det med velduftende materialer i eget drømmehjem.

º Sett ditt eget særpreg på hjemmet
º En ny bolig gir forutsigbare boligutgifter og lave vedlikeholdsutgifter i nær fremtid
º Klimavennlig og energiøkonomisk 
º Lave kjøpsomkostninger (dokumentavgift beregnet ut fra tomteverdi)
º Nye boliger har strenge forskriftskrav for bla. våtrom, teknisk anlegg og materialvalg
º Vær med på å etablere et helt nytt nabolag
º Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først
º Normalt sett bedre tid på salg av egen og eksisterende bolig
º Kom tidlig inn i prosessen og du har anledning til personlige valg til ditt nye hjem
º Kjøp av bolig under oppføring gir et sterkere garanti- og reklamasjonsrettsvern enn ved brukt bolig

Leveransebeskrivelse

GULV:
Boligene leveres med tidsriktig 3-stavs eikeparkett 13mm tykkelse, men kan byttes mot 1-stavs laminat uten pristillegg. Det vil bli anledning til å velge mellom to alternative parkettvarianter som tilvalg, 1-stavs tarkett cream hvit 13mm tykkelse og bredde på 155mm og 1-stavs Sand Grå matt lakk 13mm tykkelse og bredde på 162mm. Alle fra Tarkett type Vestheim. Forutsetter bytte i hele boligen og innen nærmere fastsatte frister. Stue, kjøkken og gang er det vannbåren varme med termostat. På baderom blir det lagt fliser på gulv med elektriske termostatstyrte varmekabler.

INNERVEGGER:
Gipsoverflater er ferdig sparklet og malt. Gjelder ikke i boder som er ubehandlet. Det kan velges mellom 2 forskjellige farger fra Jotun.

HIMLINGER OG BELYSNING I HIMLING
Boligen leveres med hvitmalte betong himlinger med V-fug. Gjelder alle etg. I bad og gang blir det nedforet himling av gips hvitmalt. På baderom og gang leveres det innfelte downlights med LED-lys og dimmer. Farge på armaturer er hvite.

INNVENDIG BELISTNING:
Alle himlinger leveres listefritt. Vinduer og dører i yttervegg leveres også listefritt. Malte gulvlister (hvitmalt). Malt, glatt listverk (hvitmalt) rundt innerdører med foringer. Alt malt listverk leveres med synlige spikerhull.

KJØKKENET:
Kjøkken type Bordo Black farge mørk grå fra Kvik med hvitevarer fra Zanussi. Benkeplate 2 cm laminat mørk grå. Kjøkken for leiligheter i 1. etasje har ventilator med kullfilter. Viser ellers til utarbeidete kjøkkentegninger. Det er beregnet 1stk komfyrvakt.

GARDEROBESKAP:
Er ikke med i leveransen.

BADEROM/VASKEROM:
Det leveres med baderomspanel type Berry Alloc eller tilsvarende Farge lys skifer. Kan velges mønster 60x30 eller 60x60cm.  Det er mulig med annen farge som tilvalg. Flislagte gulv med gulvvarme. Fliser standard type: Modena Pro Stone 30x30 på gulv og 5x5 i dusjsonen. Her kan man velge mellom 4 farger i standard pakke 1 uten pristillegg. Lys grå, grå, mørk grå og antrasitt. I dusjsonen 90x90 legges det tilsvarende fliser som senkes ned i forhold til øvrige gulv i rommet. Opplegg til vaskemaskin, tørketrommel og stikk kontakter.

Oppgradering mot pristillegg:
Pakke 2: her kan man velge mellom 3 farger som består av 30x60 til gulv og 5x5 i dusjsonen.
Pakke 3: her kan man velge mellom 3 farger som består av 60x60 til gulv og 5x5 i dusjsonen.

Utstyr Bad: baderomsinnredning 1 meter med servantskap med skuffer, porselensvask, speil og ledlys. Dusj sone: med INR Dawson dusjhjørne 90x90. Det leveres Oras Oramix dusjbatteri eller tilsvarende. Toalett: vegghengt Bademiljø Uni L med soft close sete.

DØRER OG VINDUER:
Det leveres slette hvite Stable kompakt innerdører fra Swedoor. Dørvridere av type Torino i rustfri utførelse. Låsesystem ytterdør fra Trio Ving eller tilsvarende. Tre-vinduer i 3-lags glass med utvendig alu kledning.

Vinduer leveres med gjennomsnittlig U-verdi 0,78 w/m2K. Åpningsbare vinduer leveres som toppsving. Farge 7016 Antrasitt ute/inne. Skyvedører ut til balkong i samme kvalitet som vinduer.

Hoved ytterdør i farge 7016 antrasitt uten glass 100x210 cm.

ELEKTRISK ANLEGG:
Leveres etter TEK17. Det elektriske anlegget leveres etter forskrifter NEK 400-2018.

TAVLER:
Det blir montert felles målerskap på teknisk rom i underetasjen (1. etasje). Sikringsskap til leilighet monteres i bod leilighet.

TV / INTERNETT / BREDBÅND:
Punkter for data og TV leveres som kablet røranlegg. Punktene er medregnet under punktfordeling. Det leveres TV/Fibernett fra Telenor/Canal Digital. Obligatorisk abonnement.

BRANN:
Det er beregnet seriekoblete røykvarslere iht. forskrift med 230V og batteri backup. 6 kg pulverapparat til hver bolig. 

AVFALLSHÅNDTERING::
Det må forventes at det blir felles oppsamlingsplass for avfall. Ikke klarlagt pr dato.

TEKNISK ANLEGG - VENTILASJON:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinner ihht TEK17 innfelt i himling gang eller himling bod.

TEKNISK ANLEGG - RØR-I-RØR SYSTEM:
Det er medregnet vegg-monterte toaletter, baderomsmøbel med vask, ett greps armaturer på kjøkken og bad, dusjdører samt dusjtermostat i dusjen med garnityr. Varmtvannsbereder er felles for hele blokken og står i teknisk rom.

BALKONG PLAN 2 OG PLAN 3:
Balkong leveres i tre med trallverk og rekkverk av glass og i rustfritt stål.

PLATTING PLAN 1:
Leveres støpt platting i hele byggets lengde med bredde som i plan 2. Alle balkonger og plattinger får utvendig belysning og strømuttak på veggen mot stue.

ANNET:
Utvendige fasader med tre ytterkledning i Nor fra Bergene Holm, stående 19x148 dobb.fals og liggende Kebony 19x148 dobb fals.

Hovedinngangsdør  vil bli utstyrt med ringeklokke.

Innkjørsel og parkering blir lagt med asfalt. Fellesområder ellers legges det ferdigplener.

Det er planlagt en 6-mannsbolig, bygg F, over 3 etasjer syd for bygget. Det må derfor påregnes at parkeringsplasser mot bygg F må flyttes under byggingen, men de tilbakeføres etter at bygget er ferdig. Bygg F blir med i samme sameiet som bygg C. Alle eiere i bygg C aksepterer planene for bygg F ved kjøp av leilighet.

SPORTSBODER:
Medfølgende sportsbod blir levert uisolert gulv/vegger/tak. Alle leilighetene over 50m² har bod på 5m² og de som er 50m² har bod på 2,5m² i underetasjen. Boder i kjede kan få delevegger i galvanisert netting. I bod er gulvdekke av betong, vegger med synlig bindingsverk eller murvegger kledd med ubehandlet gipsplater og himling i ubehandlet betong eller treverk. Lys og strømuttak i alle boder.

Oppvarming

Det leveres vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Dette forsynes fra felles varmekjele i teknisk rom som driftes fra luft-vann varmepumper montert på tak. Tappe vann vil ha samme løsningen. Dette vil være meget energi besparende for beboerne. På baderom leveres det elektriske varmekabler med termostat eller vannbåren varme med termostat. Andre rom er det stikk kontakter for panelovner. Panelovner er tilvalg.

Kostnad knyttet til vannbåren gulvvarme skal for hver enkelt leilighet fortrinnsvis avregnes iht. faktisk forbruk fra målesystem. Energimåler installeres for hver enkelt leilighet for både forbruksvann og gulvvarme. I motsatt tilfelle blir denne kostnaden fordelt iht. sameiebrøk for hver enkelt seksjon.

Det installeres ikke pipeløp eller tilknytningsmulighet for gass.

Areal og eierform

Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Eiendommen skal oppføres på et tomteområde på nåværende matrikkel som er: gnr. 46, bnr. 366 i Færder kommune. Boligseksjonene blir liggende på felles tomtegrunn, og det kan bli aktuelt å utmatrikulere tomtegrunnen dersom selger finner dette hensiktsmessig i forhold til de ulike byggetrinn. Selger tar forbehold om endelig tomtestørrelse og -grenser. Det tas forbehold om endring i ovennevnte plan om oppdeling og organisering dersom kommunen ønsker det annerledes, eller dersom dette av andre grunner fremstår som hensiktsmessig.

Eier

Roppestadkollen AS v. Marius Klophmann Halle

Parkering

Alle leiligheter får 1 stk fast utendørs biloppstillingsplass. Fordeling av parkeringsplasser hvor det er avmerket hvilke parkeringsplasser som tilhører hvilke leiligheter, finner du en tegningsoversikt over i PDF-salgsoppgave. Det blir lagt trekkrør fremt til hver parkeringsplass slik at de som ønsker kan anlegge strømkabel til el-bil lader frem til parkeringsplass.

Det vil være gjesteparkering på området, men det må påregnes litt gangavstand.

Innkjørsel og parkering blir lagt med asfalt. Når byggetrinn 3 blir realisert kan tildelte utvendig parkering bli endret noe. Men det blir fortsatt parkering i nærområdet.

I sameiets vedtekter fremkommer det følgene rundt parkering:
"Hver seksjon har midlertidig enerett til 1 - en - parkeringsplass på fellesarealene. Plassene er fordelt i hht vedlagt oversiktskart".

Vei, vann og avløp

Alle leilighetene tilknyttes offentlig vann og offentlig avløp. Alle kostnader og gebyrer for tilknytning er inkludert i kjøpesum.

Gatenettet blir/er offentlig vei - kommunal. Interne veier på sameiets område er private.

Adkomst - slik finner du frem til Roppestadkollen

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen til Nøtterøy og rett frem i rundkjøringen. Ta så til venstre i lyskrysset før Teie torv og følg veien i ca. 6 kilometer før man tar til høyre inn Skallestadveien ved Meny Skallestad. Følg nå Skallestadveien innover og ta Roppestadkollen til høyre etter ca. 150 meter Roppestadkollen 63 ligger på sydsiden av feltet. For nærmere beskrivelse, se vedlagt kartskisse/nabolagsprofil.

Reguleringsforhold

Boligene ligger i et regulert område. Navn på reguleringsplan er: "Roppestadkollen" datert 21.5.2014. Området er regulert til boligbebyggelse med blokkbebyggelse (områdene BB1-BB2) (B), konsentrert småhusbebyggelse (BKS1-BKS6), og lekeplass. Reguleringsplanen og bestemmelser følger av salgsoppgaven.

Priser og beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Startkapital - oppstartskapital til sameiet) -------------------------------------------------------- 18 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 618 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Se prisliste.

Omkostninger per leilighet fremkommer som følger

Ved kjøp av nyoppført bolig skal det kun belastes dokumentavgift av boligens andel av tomteverdi og ikke av enhetens salgspris (2,5% av andel tomteverdi).

Kjøper skal i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger:

* 2,5% statlig dokumentavgift kun av tomteverdi hvor dokumentavgiften utgjør kr 10 000,- for. leiligheter i 1. etasje, kr 12 500,- for leiligheter i øvrige etasjer
* Oppstartskapital til sameiets felleskonto: 5 000,-
* Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 585,-
* Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 585,-
* Attestgebyr kr 172,-

Totale omkostninger inkl. andel oppstartskapital til sameiet vil per leilighet utgjøre kr. 16 342,-,  kr 18 842,- for leiligheter i øvrige etasjer.

Forretningsfører får overført oppstartskapitalen når sameiet er etablert og megler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre. Oppstartskapitalen er innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.

Ferdigattest/miderlidig brukstillatelse

Selger har ansvaret for at det foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på leiligheten senest ved kjøpers overtagelse av eiendommen. Kjøper har heller ingen plikt til å overta før midlertidig brukstillatelse foreligger.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest 3-tre virkedager før overtagelsen finner sted.

Tilvalg

Tilvalg avtales særskilt mellom utbygger og kjøper. Vederlaget for tilleggs-/endringsbestillinger innbetales sammen med øvrig kjøpesum til megler før overtagelse av boligen.  Kjøper har rett til tilvalg/endringer iht. Bustadoppføringslovens §9. Endringer må bestilles innen frist for tilvalg er utløpt da denne er tilpasset prosjektets fremdriftsplan.

Kjøper har under ingen omstendigheter rett til å kreve utført:
- Endrings-/tilleggsarbeider, herunder avbestillinger, som endrer selgers vederlag med mer enn 15%.
- Arbeider som vil føre til ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å få utført arbeidene.
- Arbeider som berører bygge-/rammetillatelse eller arbeider som hindrer rasjonell fremdrift.

Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt §47 garanti skal tilleggsvederlaget betales ved overtakelsen.

Presiseringer rundt salgspriser og kjøp

Leilighetene selges til fastpris og uten budgivning etter "første mann til mølla"-prinsippet.

Da salgspris er fastpris, kan selger ikke senere justere disse etter avtaleinngåelsen. Selger forbeholder seg dog. retten til å justere prisen på usolgte leiligheter uten varsel. Prislisten er ikke å anse som bindene tilbud fra selger. Regelen om akseptfrist kl. 12:00 dagen etter siste evt. annonserte visning gjelder ikke da selger er profesjonell. Da salgsprisene er faste har Z-eiendom AS fullmakt fra selger til å meddele aksept til kjøper.

Fellesutgifter og hva de inkluderer

Leilighetenes felleskostnader er budsjettert i første driftsår til å være kr 2 015,- per måned for leiligheter i 1. etasje og kr kr 2 254 per måned for leiligheter i 2. etasje og 3. etasje og skal dekke blant annet følgende:

* Kabel-TV - grunnpakke
* Internett - grunnpakke
* Felles bygningsforsikring
* Snømåking og felles grønt-/utomhusarealer
* Medlemsavgift Velforening (andel realsameie)
* Regnskap- og forretningsførsel
* Styrehonorarer
* Vaktmestertjenester
* Vedlikehold felles uteområde
* Strøm ved fellesarealer
* Vedlikeholdsfond bygning
* Vedlikehold - annet (filterbytte balansert ventilasjonsanlegg)
* Internkontroll av el, brann, ledelys
* Andre serviceavtaler, driftsmateriell og finanskostnader

Se for øvrig budsjett for fellesutgifter som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter.

Fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiermøte (konstituerende) . Det tas forbehold om eventuelle endring i budsjett. da beløpene i budsjettet er anslag og basert på en nøktern vurdering av de antatte kostnadene. Fellesutgiftene vil avhenge av hvilke varer og tjenester sameiet til en hver tid vedtar skal være en del av sameiets kostnader som skal fordeles som fellesutgifter, ønsker man for eksempel en høyere grad av leveranse, service osv. må det påregnes høyere kostnader enn de som ligger til grunn for utkast til budsjett.

I utkast til budsjett fremkommer det hvilke utgifter som fordeles etter sameiebrøk og hvilke utgifter som fordeles likt per seksjon.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å gjøre seg kjent med salgsprospekt, reguleringsplaner, salgsoppgavens leveransebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med selger eller megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Energimerking og akonto innbetaling for oppvarming og varmt tappevann fra byggets felles varmepumpeanlegg

I tillegg til oppgitte fellesutgifter innbetales det et akontobeløp på kr 400,- per måned for leiligheter i 1. etasje og kr 680,- per måned for leiligheter i 2. og 3. etasje til forbruk av vannbåren gulvvarme og varmt tappevann. Det avleses faktisk forbruk normalt en gang eller to ganger per år hvor under-/evt. overforbruk gir tilbakebetaling eller ekstra fakturering.

Entreprenøren skal oppgi energimerke og farge på grunnlag av prosjekteringen av bygget, og senest før overtakelse fremlegge attest for kjøper. Energimerkingen gir relevant informasjon om hvor energieffektiv boligen er, og karakter strekker seg fra A (høyest verdi) til G (lavest).
For mer info: se www.energimerking.no.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter vil bli, med mindre annet besluttes av utbygger eller Færder kommune, fakturert til hver enkelt seksjonseier. De kommunale avgiftene vil bestå av vann, avløp og renovasjon. Årlig avgift for 2022 er av kommunen beregnet til kr 10 470,- for leilighetene på nederste etasjeplan, de øvrige med årlig avgift kr 11 492,-.

Det er ikke planlagt installasjon av vannmålere til bygget så ovennevnte summer er å anse som standard gebyr fra Færder kommune. Evt. installering av vannmåler må avklares med kommunen hvorvidt er mulig dersom dette ønskes installert. I beregningsgrunnlaget er det for øvrig lagt til grunn felles renovasjonsbeholdere. Selger tar forbehold om endring dersom det blir nødvendig å installere vannmålere, evt. at Færder kommune setter krav om installering av dette.

Beregningsgrunnlag og oversikt over kommunens avgiftsgebyrer finner du på Færder kommune sin hjemmeside med direktelenke: https://faerder.kommune.no/aktuelle-saker/kommunale-avgifter-for-2022.71282.aspx

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i Færder kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi vil bli nærmere fastsatt av Skatt sør, etter kjøpers overtagelse.  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger - alle andre boliger man eier.

For mer informasjon og beregningskalkulator av formuesverdi se; https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/.

Pliktig medlemsskap i velforening/realsameie

Eiendommen, og derav både sameiet og seksjonseierne, vil være rettighetshavere av fellesområder i kraft av andel i realsameie innenfor reguleringsplanen "Roppestadkollen". Realsameiet, som er under etablering, vil blant annet bestå av felles fri-/lekearealer og annet innenfor planen. Realsameierne har blant annet et forholdsmessig økonomisk ansvar, utgift til dette er inkludert i budsjetterte fellesutgifter.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i hver leilighet, det er ingen separat bruks-/utleieenhet i leilighetene utover denne.

Leiligheten kan ihht. foreslåtte vedtekter fritt leies ut dersom ønskelig.  jfr. Punkt 2-3 i sameiets vedtekter. Ved utleie av egen boligen skal sameiets styre underrettes. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i skattemessige konsekvenser ved utleie av egen bolig. Til orientering stilles det ved utleie av bolig krav til fremleggelse av radonmåling ovenfor leietaker.

Utleie reguleres for øvrig iht. lov om Eierseksjoner og sameiets vedtekter.

Forkjøpsrett

Det er ingen forkjøpsrett knyttet til omsetningen i denne prosjektet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Dokumentasjon av kjøpers finansieringsevne og kredittvurdering

Selger har rett til å foreta kredittvurdering av budgivere og står fritt til å kunne avslå bud fra en budgiver som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Ved inngivelse av bud aksepterer budgiver at selger kan videreformidle nødvendige personopplysninger om kjøper til tredjepart, f.eks. forretningsfører, signalleverandører og andre som har behov for denne type opplysninger knyttet til prosjektet.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Servitutter (Kr.387) Oppgjør og tinglysning (Kr.3 687,50) Provisjon (Kr.43 125) Tilrettelegging (Kr.6 187,50) Totalt kr. (Kr.53 972)

Ferdigstillelse og presiseringer/forbehold om fremdrift

Leilighetene er beregnet å være ferdigstillet 4. kvartal 2022. Beregnet ferdigstillelse er ikke bindende tidspunkt for selger. Tidspunkt for overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse, selger vil da angi hvilken måned leiligheten skal overleveres. Endelig overtagelsesdato vil bli varslet senest 6 uker før overlevering og endelig overtagelsesdato anses som leveringsfrist.

Det opplyses at selgeren kan kreve overtagelse inntil 12 uker før beregnet tidspunkt for overtagelse. Selgeren skal i så tilfelle varsle kjøper skriftlig om dette minimum 8 uker før det nye overtagelsestidspunktet. Det eksakte overtagelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel.

Selger kan ha rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bustadoppføringslova. Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold, brann, vannskade, innbrudd o.l. gir selger rett til å forlenge fristen for overtakelse. Kjøper anmodes spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeider med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeid.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, sammenføyning, seksjonering eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtakelsesdagen.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på kjøper

Selger kan kansellere inngått avtale, dersom:
- Kravet til forhåndssalg, 50% av prosjektets salgsverdi, ikke blir oppnådd.
- Selger ikke får igangsettelsestillatelse.
- Styret i Roppestadkollen AS fatter vedtak om å ikke igangsette bygging og derav gjennomføring av kontrakten.

Selgers frist for å kansellere kontrakten og gjøre ovennevnte forbehold gjeldende er fastsatt til 31.12.2022. Dersom selger gjør forbeholdet
gjeldende, gjelder følgende: Kjøpekontrakt bortfaller med den virkning at ingen av partene kan gjøre krav gjeldende mot den annen part på
grunnlag av kontraktens bestemmelser.

Konsesjon/odel/forholdet til boplikt

Det er verken konsesjonsplikt eller odel på eiendommen. Det er heller ikke boplikt på eiendommen.

Overtagelse

Eiendommen selges ihht bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

Leilighetene overleveres i byggerengjort stand.

Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Bustadsoppføringslova sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jmf. Bustadoppføringslovens §3. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Kjøpekontrakt vil også bli skrevet iht. Bustadoppføringslova også i de tilfeller hvor kjøper etter loven ikke anses som forbruker, med andre ord hovedsakelig gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet eller kjøper er en juridisk person. Dog. vil ikke bestemmelser som krav til § 12 garanti, § 18 om dagbøter, § 19 og 20 om skadebot, § 24 vedr. tilbakeholdsrett, § 49 om deponering og § 52-54 om avbestillingsrett komme til anvendelse for de som omfattes av å være enten juridisk person eller har gjort kjøpet hovedsakelig som ledd i næringsvirksomhet.

Overtagelse av fellesarealer

På tidspunktet for overlevering av leiligheten kan det gjenstå utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer, dette forutsettes å aksepteres av kjøper. Selger plikter å innkalle sameiets styre til overtagelse av sameiets fellesarealer og kjøper må akseptere at sameiets styre skal representere alle sameierne ved overtagelse av fellesarealene.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Evt. kjøpers resalg/transport av kontraktsdisposisjon før overtagelse

Selger forbeholder seg rett til å motsi seg enhver overdragelse av kontraktsdisposisjoner i henhold til kjøpekontrakten før overtagelse og overlevering har funnet sted. Dersom selger evt. godkjenner en slik transport, har selger rett til å kreve et administrasjonsgebyr på kr. 40.000,-.

Det opplyses at i det evt. tilfelle transport av kontraktsdisposisjon gjennomføres har kjøper har ansvar for at lovpålagte endringer av garantier stilles.

Kjøpers rett til avbestilling i Bustadoppføringslova

Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, ref. Bustadoppføringslova § 52-54. Ved avbestilling vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til Bustadoppføringslova.

Forsikring

Etter ferdigstillelse og kjøpers overtagelse forsikres eiendommen gjennom sameiets fellesforsikring. Forsikringspremie for bygningsforsikringen er budsjettert å være inkludert i fellesutgifter. Forretningsfører vil etablere forsikring på vegne av eierseksjonssameiet. Kjøper må selv bekoste og besørge evt. innboforsikring.

Kjøpetilbud

Alle kjøpetilbud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt kjøpetilbud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av budgivere. Selger kan også velge å avvise en budgiver og prisliste er ikke å anse som bindende tilbud fra selger.

Husk at boligene selges til fastpris, ref. punktet " Presiseringer rundt salgspriser og kjøp  presiseringer rundt salgspriser og kjøp".

Forholdet til Eierseksjonsloven

Boligseksjonene ved Roppestadkollen 63 vil bli organisert som et eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Den enkelte seksjonseieren hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameiebrøk. Sameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp). Endelig seksjonsnumre blir tildelt på et senere tidspunkt, gjennom tinglysning av seksjoneringsbegjæring.

Stiftelse av boligsameie

Kjøperne er selv ansvarlige for å konstituere sameiet og etablere gode rutiner for sin andel av felleskostnader og fremtidig vedlikehold. Selger vil ta initivativ til oppstart av dette. Sameiet ledes av et styre som velges av seksjonereierne hvor formålet bl.a. er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne og sørge for drift og vedlikehold. Utbygger forbeholder seg retten til å utpeke ett styremedlem for minimum de to første år, da det anses som hensiktsmessig å engasjere "profesjonelt medlem". Selger er ansvarlig for felleskostnadene på usolgte enheter. Selger forbeholder seg retten til å kunne leie ut evt. usolgte boenheter. Selger engasjerer forretningsfører for eierseksjonssameiet for sameiets regning første driftsår. Det er utarbeidet forslag til driftsbudsjett og sameievedtekter som følger av PDF-salgsoppgave. Sameiet står fritt til å endre forretningsfører hvis ønskelig etter det første driftsåret.

Sameiets vedtekter

Kjøper plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende vedtekter for sameiet. Likeledes plikter kjøper å betale sin forholdsmessige andel av driftsutgiftene for eiendommen fra overtagelsestidspunktet. Utkast til sameiets vedtekter er utarbeidet, og det forutsettes av kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for kjøpsavtale. Dersom kjøper har forslag til endringer av vedtekter, kan dette fremmes iht. vedtektene og eierseksjonsloven på senere sameiemøte. Vedtekter følger som del av salgsoppgave.

Tinglyste heftelser/rettigheter/servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning.

* 1943/247-1/91. UTSKIFTING TINGLYST 05.02.1943. Overført fra 3811-46/70 Gjelder denne registerenheten med flere
* 1943/247-3/91. UTSKIFTING TINGLYST 05.02.1943. Overført fra gnr 42 bnr 22 og 23 OVERFØRT FRA: 3811-46/70. Gjelder denne reg. enhet med flere.
* 1983/1396-1/91 JORDSKIFTE TINGLYST  31.01.1983  Grensegangssak OVERFØRT FRA: 3811-46/70 Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen vil bli påført ytterligere tinglysningserklæringer knyttet til nødvendige forhold i forbindelse med prosjektet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Solgt ihht. bustadoppføringsloven

Eiendommen selges ihht bustadoppføringsloven og dens bestemmelser om garanti og sikring av innbetalte midler. Kjøpesummen vil ikke overføres før oppgjørsavdelingen har mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse eller nødvendige garantier.

Loven regulerer forhold hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker. Bustadsoppføringslova sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jmf. Bustadoppføringslovens §3. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Kjøpekontrakt vil også bli skrevet iht. Bustadoppføringslova også i de tilfeller hvor kjøper etter loven ikke anses som forbruker, med andre ord hovedsakelig gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet eller kjøper er en juridisk person. Dog. vil ikke bestemmelser som krav til § 12 garanti, § 18 om dagbøter, § 19 og 20 om skadebot, § 24 vedr. tilbakeholdsrett, § 49 om deponering og § 52-54 om avbestillingsrett komme til anvendelse for de som omfattes av å være enten juridisk person eller har gjort kjøpet hovedsakelig som ledd i næringsvirksomhet.
Ihht. loven plikter selger å stille garanti som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser etter kjøpekontrakt. Garantien utgjør 3% av kjøpesum frem til overtagelse. Beløpet økes til 5% av kjøpesum og står gjeldende i 5 år etter overtagelsen, jmf. Buofl. § 12, 3. ledd.

Andre opplysninger og presiseringer

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden forringes. Eksempler på slike endringer kan være nødvendige nedforinger og innkassinger for tekniske installasjoner.
Byggets detaljprosjektering pågår og dette kan medføre mindre endringer i romutforming/areal som følge av enten offentlige krav og pålegg, av detaljprosjektering for byggets bæresystem eller som følge av sjakter i vegg og nedforinger i tak. Detaljprosjekteringen vil kunne medføre endringer i fasader og plassering av vinduer. Innredninger og detaljer som ikke er beskrevet i leveransebeskrivelsen er ikke en del av leveransen.

Boligens arealer er oppgitt så nøyaktig som mulig og er basert på beregning fra arkitekt før prosjektering er utført. Det tas forbehold om mindre endringer eller avvik som derav ikke vil være grunnlag for reklamasjon. Endringer som tak/himling- og veggtykkelser, innkassinger som følge av tekniske løsninger eller krav må på regnes. Dersom  veggtykkelser endres fra det som er tegnet i forbindelse med prosjekteringen vil dette normalt gjøre at oppgitt romareal endres og dermed ikke grunnlag for reduksjon i pris såfremt avviket er å anse som mindre vesentlig og/eller ikke er som følge av evt. tilvalg fra kjøper.

Inntegnede møbler, lamper etc. på plantegninger er ikke inkludert i leveransen. Innbo, løsøre, hvitevarer og brunevarer som fremkommer av tegninger medfølger ikke med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Stiplede løsninger/innredninger i plantegninger i salgsoppgaven leveres ikke med mindre annet fremkommer i leveransebeskrivelsen.

Selger forbeholder seg retten til å benytte andre leverandører/produsenter enn det som eventuelt er spesifisert. Kjøper plikter seg til å benytte de leverandører som selger har valgt ut med mindre annet særskilt avtales mellom partene før avtaleinngåelse. Det bemerkes at kjøper kan ikke gjøre egeninnsats.

Det bemerkes at 3D- illustrasjoner av utemiljø nødvendigvis ikke vil samsvare fullstendig med tomten og leveransen. Bildene i denne beskrivelsen og ellers i salgsoppgaven er illustrasjoner og kan fravike noe fra slik den er beskrevet. Dersom det er avvik mellom tekst, bilder og tegninger er det tekst som er rettgivende foran tegninger/kart og til slutt bilder/ illustrasjoner. Kjøper plikter å gjøre seg kjent med aktuelle leilighetstegninger, arealer og andre deler av leveransen før endelig avtale inngås. Kjøper plikter seg til å benytte de leverandører som selger har valgt ut.

I nye boliger må det forventes noe naturlig krymping i materialer. Krymping av trevirke eller plater kan føre til sprekker i maling eller andre overflater og må påregnes. Normalt er slike forhold er ikke reklamasjonsberettigede såfremt de er innenfor "toleransegrenser".

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil nødvendigvis ikke passe for alle leilighetene. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse med videre før et eventuelt bud inngis.

Det tas forbehold om at bebyggelse og tomtearrondering på naboeiendommer/felt ikke er endelig detaljplanlagt og at utbygger står fritt til å utføre endringer på disse dersom ønskelig.

Entreprenøren har ansvaret for oppfølging av gjeldende krav, lover og forskrifter. Ved signering av kjøpskontrakt aksepterer kjøper ovennevnte presiseringer selv om de ikke er gjentatt i selve kontrakten. Det tas forbehold om trykkfeil i prospekt og annet materiell som er en del av kontrakten.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 982832632
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?