Til innholdet

Moderne og tøff eierleilighet med hems og imponerende takhøyde. Innvendig nymalt. Bo midt i hjertet av Tønsberg by! ZOLGT

St Olavs gate 18B
Prisantydning 2 100 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 27
BRA: 27 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1917
Tomtareal: 1466 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG SENTRUM

Adresse

St Olavs gate 18B 3110 Tønsberg 3. etasje

Velkommen til sentrale St Olavs gate 18B og denne lyse og flotte leiligheten i byggets 3. etasje med imponerende himlingshøyde!

Velkommen til denne moderne og ikke minst svært arealeffektive eierleiligheten i det populære leilighetsbygget St. Olavs gate 18b. Leiligheten er flott plassert i eiendommens 3. etasje i ett eldre ærverdig murbygg fra 1917 som ble ombygget til leiligheter i 2010.

Her bor du nærmest "midt i hjertet av byen" med alt av sentrumsfasiliteter rett på utsiden av eiendommen. Samtidig er det få minutter å gå til Tønsberg jernbanestasjon og byens største arbeidsplass, Sykehuset i Vestfold. Dagligvareforretning finner du i byggets 1. etasje!

Moderne og lettstelt leilighet med god plassutnyttelse og tøft design særpreger hjemmet. Leiligheten særpreges blant annet av sin gode himlingshøyde på ca. 3,37 meter i stue-/kjøkkensonen, vid og imponerende utsikt, høyreiste vinduer med fransk balkong og ikke minst en svært godt planlagt inndeling. Med sin beliggenhet i byggets 3. etasje og adkomst med heis har den en attraktiv plassering!

Vel inne i leiligheten møtes man først av en åpen entre/gang hvor det herfra er inngang til flislagt baderom og en smart innredet sovealkove med god plass. Det bys videre på et lyst stue-/kjøkkenarrangement m/integrerte hvitevarer. Leiligheten har også en hems på ca. 10 m² som tilbyr fleksibel bruk. De høyreiste og store vinduene med fransk balkong blir nærmest blir som et "møbel i rommet". Det vesentlige av innervegger er nymalt. Det medfølger også en egen bod på nederste etasjeplan.

På vegne av eier og megler ønskes du hjertelig velkommen til visning!

Leiligheten i korte trekk

* Moderne og arealeffektiv selveierleilighet
* Perfekt leilighet for førstegangskjøperen eller som utleieobjekt
* Det vesentlige av innvendig vegger er nymalt
* Imponerende himlingshøyde i stue og kjøkken på hele ca. 3.37 meter!
* Lys og luftig leilighet med mye naturlig lys
* Fransk balkong m/fin utsikt
* Store vindusflater fra gulv til tak gir et helt spesielt særpreg
* Heis
* Stue og kjøkken i åpen løsning
* Sovealkove med garderobeplass og fleksible bruksmuligheter
* Flislagt baderom hvor det også er plass til vaskemaskin
* Hems med gulvflate på ca. 10 m²
* 3. etasje med lettvint adkomst og kort vei til byggets heis
* Egen bod på ca. 3,5 m² i byggets kjelleretasje
* Felles sykkelstall i sameiets kjelleretasje
* Få steinkast til bykjernen av Tønsberg sentrum
* Dagligvareforretning i byggets 1. etasje
* Kort gangavstand til Jernbanestasjonen og Sykehuset i Vestfold.
* For deg som ønsker å leve det urbane liv m/gangavstand byens fasiliteter
* En ypperlig "flytt rett inn leilighet"

Nærområdet

St. Olavsgate 18b har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i populær gate i Tønsberg sentrum, på "Træleborgsiden" av byen.

Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, cafeer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer nær rett utenfor egen dør.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres i byggets 1. etasje (Coop Extra). Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadion" i Tønsberg ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. Rosanesparken (Rosahaugparken) på Nøtterøysiden er kun en sykkeltur unna med bademuligheter og flotte rekreasjonsområder.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Horten, 19 min til Tjøme, 22 min til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens svært sentrale beliggenhet.

Type, eierform og byggeår

Bygget er opprinnelig oppført i 1917 som industri-/næringsbygg og ombygget til boliger i 2010/2011.

Leilighetens innhold

En ypperlig leilighet for deg som ønsker en moderne og arealeffektiv leilighet med smarte løsninger. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med innovativt stiluttrykk og ikke minst gjennomtenkt planløsning.

LEILIGHETENS PLANLØSNING:
ENTRE/GANG med calling anlegg og inngang til samtlige rom i leiligheten.
Lys og arealeffektiv STUE/KJØKKEN i åpen løsning med store vinduer og balkongdør med fransk balkong.
Smart SOVEALKOVE med garderobeskap og inngang både fra gang/entrè og fra stue/kjøkken
Lyst, flislagt BAD/VASKEROM med dusj, servant i baderomsinnredning og plass til vaskemaskin.
HEMS med gulvflate på ca. 10 m², takhøyde på ca. 1,13 meter og fleksible bruksmuligheter.

BOD i KJELLER:
Det tilhører en romslig bod på ca. 3,5 m² i felles bod anlegg i byggets kjelleretasje. Det er heis også til kjelleretasjen.

INNGANGSPARTI/ADKOMSTAREALER:
Leiligheten har felles inngang sammen med øvrige seksjoner i byggets 1. etasje. Det er adkomst via heis og trapp opp til leilighetsplanet hvor det er innvendig fellesgang som følger til de respektive leiligheter. Ved hovedinngangen er det callinganlegg.

Planskisser

Vedlagt følger planskisser over leiligheten. Vi gjør oppmerksom på at denne kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning. Det er den faktiske bruken av rommet  på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for hvorledes det benevnes.

Fellesrom i bygningen

På samme etasjeplan som leilighetenes boder finner man blant annet renovasjonsrom med kildesorteringssystem og sykkelbod til felles benyttelse.

Bygninger og byggemåte

Yttervegger i mur og betong. Utvendige fasader av murstein og betong. Påbygg ved øverste etasjenivå i antatt stål og bindingsverk.

Vinduer av type innadslående vinduer og fastkarmvinduer bygget sammenhengende med to fløyet innadslående dør. Vinduer og dører i PVC og stål. Rekkverk og sikring utenfor dør og vinduer med fransk balkong av stål og frostet sikkerhetsglass. Malt inngangsdør av type brannklassifisert dør.
Etasjeskiller i betong i leilighetens etasjenivå.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand, henvises det til tilstandsrapport.

Fellesutgifter og hva disse inkluderer

Fellesutgifter for denne leiligheten er kr. 1 819,- pr, mnd. og inkluderer blant annet:

* Internett - fibernett
* TV kanaler -  fibernett
* Vaktmestertjenester
* Trappevask/renhold av fellesarealer
* Drift av heis
* Forsikring av bygningsmassen
* Utgifter til forretningsfører
* Snømåking
* Diverse løpende vedlikeholdsutgifter

For komplett oversikt, se sameiets regnskap som er vedlagt i salgsoppgave.

Arealer og fordeling per etasje

3. etasje: BTA/BRA/P-ROM: ca. 30/27/27 m²

Medtatte arealer i primærrom (p-rom) i leiligheten: Samtlige rom er medtatt i P-rom. Det gjøres oppmerksom på at hems ikke er medtatt i noen av de oppgitte arealer grunnet lav himlingshøyde (ca. 1,13 meter).

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt av Byggmester/ Takstmann Hans Holt.

Standard

Tøff, lys og trendy leilighet med store vinduer og balkongdør med fransk balkong og god planløsning. Takhøyden i stue/kjøkken gir en fin romfølelse og et luftig særepreg.

Gulv - vegger - himlinger:
Det er lagt klassisk tre-stavs eikeparkett i oppholdsrom, og dette gir en fin helhetsfølelse i kombinasjon med slettemalte vegger og slettmalte himlinger. Det er benyttet malte gipsplater i kombinasjon med malt mur på vegger og innvendige himlinger som skaper et pent og moderne uttrykk i hele leiligheten. På baderommet er det keramiske fliser på gulv og vegger. Det er også benyttet malte gipsplater i himling på baderommet. 

Stue-/kjøkken:
Stue-/kjøkkenarrangmentet er smart, lyst og svært arealeffektivt inndelt hvor de flotte glassflatene med fransk balkong blir som et "møbel i rommet". Takhøyden på ca. 3,37 meter gir særpreg! Her bys det på spiseplass, et innholdsrikt vinkelkjøkken og et hyggelig område for sofa-/lenestoler. De store vinduene/balkongdørene med fransk balkong slipper massevis av naturlig lys inn i leiligheten samtidig som leiligheten oppleves som lys, luftig og innholdsrik.
Kjøkkeninnredning fra 2010 med innredning med høyglansede fronter med solide heltre benkeplater. Mellom benkeplatene og overskap er det lagt praktiske beskyttelsesplater av frosset glass. Ventilatorhette tilkoblet Villavent ventilasjon er seriekoblet med baderommet, anlegget styres fra kjøkkenvifte.

Kjøkkenet har følgende integrerte hvitevarer:

* 4-platers keramisk koketopp i benkeplate
* Stekeovn i rustfritt stål - integrert i underskap
* Helintegrert oppvaskmaskin (45 cm bredde)
* Helintegrert benkekjøleskap

Det medfølger også ny, takhengt LED pendellampe med sort armatur over spisesplassen i rommet - legg også merke til den nye vegghengte up-/downlights lampen, også denne med sort armatur, mot entre/gang som følger leiligheten.

Baderom/vaskerom:
Pent flislagt baderom som inneholder dusj på vegg, vegghengt toalett med innebygget sisterne og servant i baderomsinnredning. Varmekabler gir god komfort. Det er avsatt plass for vaskemaskin. Over medfølgende veggspeil er det integrert stikkontakt i lysarmatur.

Sovealkoven med smart og arealeffektiv løsning:
Praktisk og arealeffektivt rom hvor de to inngangene muliggjør variert størrelse på seng i rommet. Det er inngang både fra stue og fra entre/gang. Det er god plass til oppbevaring og det medfølger 3-dørs garderobeskap med dører i hvit høyglans. Til sides for garderoben er det montert høyskap med i diverse åpne hyller. I himlingen er det montert ny medfølgende taklampe. 

Entre/gang med inngang til alle leilighetens rom:
Selv i dette rommet er det første en møter de store vinduene i stuen, og dette skaper et herlig blikkfang med en gang med kommer inn i leiligheten. Legg også merke til åpningen i himlingen - her er det åpent opp mot leilighetens hems!

Hems:
Hemsen har adkomst fra en fastmontert trappestige av heltre eik. Gulvarealet er på ca.10 m² og takhøyden i rommet er på ca. 1,13 meter. Denne sonen i leiligheten er sikret med rekkverk av glass med overliggende topprekke av rustfritt stål/aluminium som gir et tøft uttrykk til leiligheten. Hemsens gulvdekke er av belegg, og det er lagt opp strøm/stikkontakt i sonen hvor trappestigen er plassert.

Øvrig om standard/installasjoner:
* Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2010 innbygget i kjøkkenbenk m/inspeksjonsåpning
* VVS anlegg anlagt som rør-i-rør med eget innvendig rørskap
* Callinganlegg direkte tilkoblet hovedinngang i 1. etasje
* Ventilasjonsanlegg fra Villavent for avtrekk ved kjøkken og baderom
* Elektrisk tavleskap med automatsikringer - plassert i leilighetens entre/gang
* 2 x 40 A hovedsikringer
* 20 A tekniske sikring
* 16 A forbrukssikringer
* Uttak fibernett (internett inkludert i fellesutgifter)

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr, vises til det utarbeidet tilstandsrapport som følger av komplett salgsoppgave.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med opplegg for panelovner eller tilsvarende. Det medfølger veggmontert panelovn i stue-/kjøkken.

På leilighetens baderom er det innstøpte elektriske varmekabler.

Parkering

Gateparkering etter stedets gjeldende regler. I nærmiljøet på Træleborg, og noe lengre unna St. Olavs gate 18, er det  rikelig med sidegater med avgiftsfri parkering.

Man kan søke kommunen om såkalte beboerkort. Dette innebærer at alle som er folkeregistrert beboere i Tønsberg sentrum og eier av motorvogn, kan søke om beboerparkeringskort mot betaling. Kortet gir tilgang til parkering på nærmere angitte offentlige avgiftsplasser. For nærmere informasjon om søknad og kriterier for beboerparkering, se https://www.tbgparkering.no/beboerparkering-i-tonsberg/

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

Det foreligger et tilstandsrapport datert med rapportdato 16/9-2022 fra Jens Martin Onsrud.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Tilstandsgrader i rapporten er oppsummert som følger:

-  1 stk. tilstandsgrad  0 (TG0) - ingen avvik.
- 16 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  1 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  1 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se kommentar under 
-  0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

For TG-2 med avvik som kan kreve tiltak (1 stk.) er det kommentert at det er registrert sprekk i glass på rekkverk ved hems.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Areal og eierform

Areal: 1 466 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Hovedsakelig asfalterte utearealer. Se også vedlagte situasjonskart i komplett salgsoppgave som viser tomtens grenselinjer.

Eier

Jørgen Landskaug Tove Andresen

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp.

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei. ihht. opplysninger fra Tønsberg kommune.

Reguleringsplansopplysninger og evt. planer i området

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Veg, grønnstruktur og kombinert bebyggelse og anleggsformål. Plannavn: kommunedelplan - sentrum - byplan. Eiendommen ligger i regulert område med plannavn Havnesporet. Reguleringsformål: Felles gårdsplass, gang-/sykkelvei, bolig/forretning, park, felles parkeringsplass, felles avkjørsel og kjørevei.

Det er varslet planoppstart på naboeiendom nord for St. Olavs gate 18b; "Varsel om oppstart av detaljregulering av del av Snorres gate og Bisp. Eysteins gate, planID 3803 20190181. Planen har til hensikt å legge til rette for nye boliger - området er utenfor det som anses for å være naturlig siktlinje for denne leiligheten.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18/2-2016 - samletilltatelse for i bygget for leiligheter i 2, 3, 4, 5 og 6. etasje. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Opplysninger om sameiet og sameiets økonomi

Sameiets navn: Sameiet St. Olavs Gate 18 - Orgnr.: 996884643.

Sameiet består av i alt 70 seksjoner, og sameiet har ingen lån. Sameiet består av boligseksjoner med boder, næringsdel med parkeringsareal, garasjeanlegg, samt fellesareal. Delene er fysisk adskilt og bruken er forskjellig. Innehaverne av de enkelte seksjoner har én ideell andel i hele eiendommen. Til hver seksjon hører eksklusiv disposisjonsrett til det arealet som er tillagt seksjonen i henhold til tinglyst seksjonsbegjæring med plantegninger. Sameiets forretningsfører opplyser at et pågår løpende vedlikeholdsarbeid.

Styrets leder: Formann i sameiet er Peder Olav Christensen - St. Olavs gate 18
Sameiets forretningsfører: BØR Økonomi & Regnskap AS v/Anette Skjelland.

Leilighetens eierseksjonsbrøk: 28/4618   

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Ytterligere informasjon om sameiet finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører som følger av salgsoppgave, sammen med blant annet seneste årsrapport for sameiet, vedtekter og husordensregler. Forretningsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som følger av PDF-salgsoppgave.

Prisantydning

2 100 000,- / Fellesutgifter: 1 819,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 50 000,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 59 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 159 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Som kjøper skal du med andre ord ikke innbetale noen form for forskuddsbetaling da 100% av kjøpesum inkl. omkostninger først skal innbetales ved overtagelse.

Energiforbruk

Energiforbruk pr. år er beregnet til 4 200 kWh.

Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er beregnet til et årlig snittforbruk basert på de seneste tre års forbruk. Forbrukstallet gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster, ønsket innetemperatur, antallet i husstanden etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85968441

Ovennevnte felles bygningsforsikring dekkes over fellesutgifter. Eier må selv tegne innboforsikring.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres hver enkelt seksjonseier direkte fra Tønsberg kommune. I følge kommunen har eiendommen har felles vannmåler, målt forbruk fordeles prosentvis på hver seksjon. Forbruk i 2021 ble beregnet til 57,3 kubikk for denne seksjonen. Ved evt. samme forbruk i 2022 som i 2021 tilsvarer dette et totalt årlig beløp for kommunale avgifter stort kr 6 864,60 som dekker kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon (søppel).

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 392 797.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 1 414 067. 

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2020. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger fra og med neste ligningsår).

Forholdet til evt. eiendomsskatt

Det er per tiden ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg jernbanestasjon kjører man Stoltenbergs gate retning Kanalbroen og tar St. Olavsgate til venstre i lyskrysset. Boligkomplekset ligger i krysset St. Olavs gate/ Jernbanegaten. Bygget er beliggende på venstre side av veien. Leiligheten vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom og det vil bli skiltet til fellesvisninger. Adkomst til leiligheten er via hovedinngang på vestsiden av bygget.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Adgang til utleie

Det foreligger en bruksenhet i boligen, og den har ingen separat utleieenhet.

Eier har fri og ubegrenset adgang til hel eller delvis utleie av leiligheten. Dog skal slik utleie ha en varighet på minimum en måned, ref. sameiets punkt 3, 5. punkt.

Det opplyses at det er et generelt krav om Radonmåling ved utleie av bolig. Eier har ikke gjennomført målingen av boligen og kjøper overtar ansvaret/risikoen av for evt. radonnivå som krever tiltak.

Husdyrhold

Iht. sameiets Husordensregler §9 fremkommer det at "Vedkommende som har kjøpt bolig og som særskilt har fått tillatelse til å ha husdyr, har inntil vedtak eventuelt måtte endres, anledning til å ha samme husdyr. Forutsatt at forannevnte ikke er dokumentert er et ikke tillatt å anskaffe husdyr / eller flytte inn med husdyr før etter godkjent søknad behandlet av styret.

Forholdet til boplikt, konsesjon og odel

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Eiendommen er ikke konsesjons -/odelsbelagt.

Evt. forkjøpsrett i sameiet

Det er ingen forkjøpsrett ved omsetning av denne leiligheten.

Andre opplysninger

Selger har ikke selv bebodd leiligheten og har derav noe begrenset kunnskap om den beskaffenhet. Leiligheten har vært utleid i selgers eiertid.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det fremkommer andre opplysninger i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Megler honorar er avtalt til 33 275,- i meglerprovisjon og 15 900,- i tilretteleggingshonorar.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning. Leiligheten kan være ledig på kort varsel dersom ønskelig for kjøper. Vennligst angi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud. Konferer gjerne megler.

Det kreves ingen styregodkjenning i sameiet ved overdragelse ny eier. Megler vil besørge at salg meldes til sameiets styre samt forretningsfører for registrering, blant annet for riktig utsendelse av innbetalingsvarsel for felleskostnader, formuesopplysninger til Skatteetaten mm.

Tinglyste rettigheter, heftelser og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1919/900222-1/91  Erklæring/avtale av 03.06.1919 
Best. om ikke å anbringe vinduer mot Jernbanens grense.
 
1990/4445-1/91  Best. om adkomstrett  av 4.03.1990. 
 
1994/15841-1/91  Erklæring/avtale av 05.12.1994 - Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 3 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?