Til innholdet

Meget romslig enebolig på solfylt og vakkert opparbeidet hjørnetomt. Meget sentral beliggenhet. Grunnflate på 235 m²!

Brakars vei 1
Prisantydning 6 590 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 286
BRA: 335 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1989
Tomtareal: 1021 m²

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - EIK

Adresse

Brakars vei 1 3122 Tønsberg

Velkommen til Brakars vei 1 og denne flotte beliggende eiendommen på Eik

Velkommen til Brakars vei 1 og denne solide og ikke minst store eneboligen fra 1989 oppført på en solfylt og vakkert opparbeiet hjørnetomt.

Eiendommen ligger i et svært populært og sentralt boligområde med supre oppvekstvilkår med gangavstand til en rekke fasiliteter inkl. blant annet barneskole, forretninger og flotte rekreasjonsområder. Til Tønsberg sentrum er det kun ca. 3 km.

Eiendommen byr på en innholdsrik enebolig som sæpreges av gjennomgående svært arealsjenerøse rom og en stor grunnflate på hele 235 m².  Den imponerende pent opparbeidede hagen er opparbeidet av anleggsgartner, og på skiferlagte uteplasser kan man nyte solen fra tidlig morgen til sent på kvelden.

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Eiendommens særpreg i korte trekk

º Grunnflate på hele 235 m² hvor man har alt på ett plan!
º Hjørnetomt på 1 021 m²
º Solrik og vakkert opparbeidet hage anlagt av anleggsgartner
º Utstrakt bruk av granittstein og skifer i hagen og ved uteplasser gir et flott inntrykk
º To-tre minutter å gå til Eik barneskole
º Kort gangavstand til barnehage, ungdomsskole og videregående skole
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet
º Kun ca. 3 km til Tønsberg sentrum
º Meget solid bolighus oppført i 1989 med høy materialkvalitet
º Hjemmet har gjennomgående svært arealgenerøse rom
º Romslig hovedstue m/peis og utgang til stor skiferlagt terrrase mot sydvest
º Stor og innholdsrik spisestue
º Innholdsrik og romslig loftstue med utgang til vestvendt balkong
º Svært romslig hall møter deg og dine gjester velkommen inn!
º Innholdsrikt spisekjøkken med utgang til skiferlagt morgen-/formiddagsterrasse
º To romslige baderom - ett i hver etasje
º To gjestetoalettrom i tillegg til toaletter på baderommene
º Integrert garasje med direkte inngang til huset
º Godt med boder og lagringsplass i både 1. og 2. etasje
º Yttertak med glassert teglstein
º Vakker og iøyenfallende gårdsplass av brosteinsgranitt
º Skiferlagte, solrike og romslige terrasser på hver side av huset
º En sjelden mulighet som anbefales besiktighet!

Nærområdet og beliggenhet

Brakars vei 1 ligger i et svært barnevennlig, populært og veletablert boligområde på Eik i Tønsberg kommune. Det er kun ca. 3 km og ca. 5 minutter med bil til Tønsberg sentrum, så dette er absolutt beliggenheten for deg som ønsker å bo både usjenert men samtidig tett på Norges eldste by.

Innen kort gangavstand ligger Greveskogen med flotte tur- og friluftsområder. Her finner man også to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. "Messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane ligger også innen kort gangavstand. Dette området er også et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Ved Gressbanen finnes bl.a. treningsstudio og fotballbaner.

Eik barneskole, ligger faktisk kun noen få steinkast fra eiendommen. Kort gangavstand også til Kongseik ungdomsskole og Greveskogen videregående skole. Området byr også på alternative skoler som Wang Ung Tønsberg og private Granly barne-/ungdomsskole. Wang toppidrettsskole ligger også i nærmiljøet. Eikhallen og fotballbaner ligger like øst for eiendommen.

Nærområdet byr for øvrig også på et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Fra Brakars vei er det også kort vei til dagligvareforretninger (Meny og Rema 1000), Eiktoppen med ulike sentrumsfunksjoner og flere spisesteder langs Eikveien. Eiktoppen har også tilbud som post, bank, frisør, apotek og legesenter m.m. Den korte avstanden til Tønsberg sentrum gjør også at det ikke er lang vei til sentrum med bymessige servicetilbud, Kilen handelspark og Farmandstredet med over 100 innendørsbutikker.

Tønsberg by kan på sommerstid også skilte med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Disse er åpne året rundt.

Fra Eik er det ca. 10 minutters kjøretur til populære familiestrender - blant annet til Ringshaugområdet med en stor nydelig sandstrand, Skallevold og Karlsvika. I dette området finner man også kilometerlange kyststier.

Fra Eik er det enkel adkomst til E-18 som på en drøy time tar deg nordover til Oslo eller sydover mot Sørlandet. Til Sandefjord lufthavn (Torp) er det kun ca. 20 minutter med bil. Det er også svært gode bussforbindelser fra Eik med blant annet adgang til/fra Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen hvert 10. minutt dagtid på hverdager (rutetilbud på www.vkt.no). Apropos Tønsberg jernbanestasjon - man bruker faktisk ikke mer drøye 20 minutter å gå til stasjonen fra huset.

Se for øvrig nabolagsprofil som viser områdets fasiliteter og avstander til ulike interessepunkt.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1989

Innhold og rominndeling

Innholdsrik enebolig som særpreges av gjennomgående svært arealgenerøse rom, en stor grunnflate på hele 235 m²  og flere rom med fleksible bruksmuligheter. Hovedoppholdsrommene i hjemmet ligger i flott nærkontakt med den vakre hagen og de solfylte uteplassene.

Huset har følgende inndeling:
1. ETASJE:
OVERBYGGET INNGANGSPARTI med tilkomst fra skifterlagt gangvei fra brosteinlagt gårdsplass.
Svært romslig HALL med garderobeplass og tilknyttet GJESTETOALETTROM.
Stor SPISESTUE med åpen trappoppgang til 2. etasje.
Lys og romslig HOVEDSTUE med vinduer mot tre sider og dobbelfløyet verandadør til SYDVESTVENDT TERRASSE.
KJØKKEN med egen spiseavdeling, tilknyttet matbod (tidligere kjølerom) og utgang til SYDØSTVENDT TERRASSE.
VASKEROM med inngang fra MELLOMGANG fra kjøkkenet og tilknyttet SIDEINNGANG/VINDFANG med SEPARAT TOALETTROM.
Stort BADEROM med blant annet innfliset badekar m/dusjanretning, toalett, dusjhjørne og rikelig med baderomsinnredning.
HOVEDSOVEROM med langstrakt skyvedørsgarderobearrangement og inngang til ovennevnte baderom.
Innredet BOD/LAGRINGSROM med diverse garderobeskap, utgangsdør til hagen i nord og direkte inngang til husets garasjeanlegg.
Integrert GARASJEANLEGG med parkeringsdel, stor REDSKAPSBOD og innenforliggende LAGRINGSBOD.

2. ETASJE:
Svært romslig LOFTSTUE med inngang til delvis overbygget BALKONG mot vest.
BADEROM med dusjkabinett, toalett og baderomsinnredning.
To svært romslige DISPONIBLE ROM * (kun omsøkt som lagringsrom/bod og ikke soverom/oppholdsrom) hvorav det ene med innredet forgang og det andre med TO MINDRE KLES-/LAGRINGSBODER.

Planskisser av husets inndeling og presiseringer av bruken av rommene

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av boligens etasjeplan. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter i boligen og er ikke å anse som noen eksakt plantegning.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for benevnelsen av rommene. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

*) Det opplyses særskilt at innredning av de to rommene i 2. etasje ikke er omsøkt hos bygningsmyndighetene i Tønsberg kommune til " innredede rom til varig opphold". Disse er i godkjente bygningstegninger godkjent som "disponible rom" som betyr av disse er lagringsrom/bodrom. Det disponible rommet mot øst har ettermonterte vinduer i utspring mot øst. Det finnes ikke godkjente tegninger for dette utspringet i kommunen sitt bygningsarkiv. Dersom man ønsker å benytte disse to rommene til rom for varig opphold og som f.eks. soverom, anbefales det å bringe dette i orden. Evt. krav og nødvendige tiltak fra bygningsmyndighetene for å få rommene godkjent som oppholdsrom må bekostes og besørges av kjøper. Kjøper bærer også risiko for hvorvidt rommene lar seg godkjenne.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 286 kvm, Bruksareal: 335 kvm, Bruttoareal: 358 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 176/220/235 m²
2. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 110/115/123 m²

Følgende rom er inkludert i oppgitte p-rom (primærrom):
Samtlige rom i hovedetasjen er inkludert i oppgitte primærrom med unntak av bod m/inngang til garasje, garasjerom og lagringsrommene i garasjen med til sammen ca. 44 m². I 2. etasje er samtlige rom medtatt i primærrommene med unntak av hver av bodene på tilsammen ca. 5 m².

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr blant annet at de to rommene i 2. etasje som kun er godkjent som "disponible rom" og ikke oppholdsrom er medtatt i primærrommene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt/hage og eiendommens uteplasser

Tomtens størrelse er 1 021,70 m² iht. matrikkelkart og tomten er selveiet. Romslig hageanlegg hvor man sitter usjenert flere steder og nyter lange soldager.

Meget solrik, nøye planlagt og pent opparbeidet hageanlegg med god boltreplass for store og små. Med tomtens hjørneplassering forsterkes den luftige opplevelsen av tomten utover dens gode størrelse på ett mål.

Hageanlegget er opparbeidet anleggsgartner med høyt fokus på lettstelthet, vakker flora med blomstring hele sommerhalvåret og bruk av beplatning for å skape skjerming til uteoppholdsplassene.
Husets plassering, tilbaketrukket mot nord, gir åpne og store tumleplasser i hagen som innbyr til alt fra lek og moro for barn til store familie-/venneselskap. Boligens "langsider" er plassert mot syd og nord.

Pent opparbeidet med noe gressplen skjermet av prydbusker, lavtvoksende trær og beplantning på de fleste sider som gir god skjerming. Beplatningen er møysommelig planlagt. Her dukker de første blomstene opp normalt rundt påsketider, og deretter fortsetter det å springe ut gjennom hele sommeren. En imponerende variasjon av Rhododendron finner du flere steder på tomten. Disse ligger flott komponert med en rekke andre blomstrende prydbusker, blomterarrangementer med mer.

Den store gårdsplassen er vakker og iøyenfallende. Her er det benyttet stilfull brostein av granitt. Det er også utstrakt bruk av granittstein som kantstein, blant annet på gårdsplassen.

De gode solforholdene på eiendommen gjenspeiles i eiendommens terrasseløsninger og utemiljø. Ut for hovedstuen er det på tomtens sydvestside oppført en ca. 34 m² stor betongplatting kledd med skiferstein hvor man kan nyte solen store deler av dagen og utover kvelden. Dette koselige uterommet er usjenert plassert omkranset med beplantning som sørger for en privat og lun atmosfære. Delvis overbygg av innerste del sørger for noe overdekning. 
På sydøstsiden, med utgang fra spisekjøkkenet er et oppført en tilsvarende terrasse på ca. 20 m² hvor man kan nyte solen fra tidlig morgen og utover ettermiddagen. Uteplassen er også ypperlig dersom man vil søke skygge på sene het og varme dager på ettermiddagen.

Diverse utelamper med fotocelle sørger for godt med utelys når mørket faller på.

For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart som følger av vedlegg til komplett salgsoppgave.

Standard

Boligen har standard, materialbruk og innredninger fra byggeåret 1989. Bebyggelsen bærer preg av svært solid og gjennomgående påkostet materialbruk, godt vedlikehold såvel innvendig som utvendig og ikke minst et helhetelig interiør. 

Den generelle standard beskrives bl.a. som følger i de ulike rom:

Den romslige hovedstuen med peis og utgang til terrasse mot sydvest:
Dette rommet er plassert ved hjemmets sydvesthjørne og har vinduer mot både vest, syd og øst. Dette er antagelig selve "hjertet i hjemmet". Et stort og luftig rom på ca. 41 m² som imponerer med mangfoldet av vindusflater, særskilt mot vest hvor det også er dobbelfløyet verandadør ut til den store skiferterrassen. Terrassen blir nærmeste som en forlengelse av hovedstuen i sommerhalvåret. Tross vindusflater langs hele vestveggen med flott utsyn og fin nærhet til uterommet, er det godt med veggflater på innerveggene. Stuen har god plass til flere sittegrupper og loungemøbler. Skulle man ønske å ha spisestuemøblement også her er det god plass til det også!
Den vide åpningen med skyvedører mot spisestuen forsterker romfølelsen, og den sentralt plasserte peisen kledd med liggende stavskifer gir stuen et flott særpreg. Peisen, som for øvrig har innsatsovn m/glassdører, blir et hyggelig samlingspunkt for familien på mørke kvelder.

Spisestue med klebersteinsovn:
Dette store rommet er sentralt plassert i huset og binder sammen spisekjøkkenet og hovedstuen på et flott vis. Her kan man dekke på til store venne-/familieselskap. Rommet preges blant annet av glassdører som slipper inn lys fra tilstøtende rom. Det er nemlig skyvedør av glass inn til kjøkkenet, dobbel skyvedør av glass inn til hovedstuen og dobbelfløyet dør inn til hallen. Klebersteinsovn m/messingdør gir deilig varme til rommmet i vinterhalvåret.

Det store kjøkkenet med egen spiseavdeling:
Dette er et rom som også imponerer med sin luftighet, gode plass og ikke minst grunnet all innredningen i rommet. Vindu mot øst slipper inn morgensolen ved spiseplassen og formiddags-/ettermiddagssolen slippes gjennom terrassedøren og inn vindu i "arbeidsdelen" av rommet. Også dette rommet er nok med sin størrelse og utforming et av husets samlingspunkt. Rommet er plassert slik at det er skjermet fra øvrige oppholdsrom i samme etasjen.
Kjøkkenet er fra Sivesind med fronter av heltre eik som er lasert/malt. Det bys på en god variasjon i innredningen med noe bruk av kolonialskuffer, både over-/underskap og noe vitrineskap. Det er rikelig med benkeplass og benkeplatene er solide og praktiske med gjennomgående bruk av corian. Kjøkkenet har også en tilknyttet matbod som tidligere har vært benyttet som kjølerom.

Alt av hvitevarer er integrert og medfølger:
º Gaggenau stekeovn i høyskap m/sidehengslet dør
º Gaggenau microbølgeovn i høyskap (over stekeovn)
º Bosch keramisk steketopp
º Gaggenau elektrisk grill side-by-side ved steketopp
º Gaggenau integrert oppvaskmaskin m/synlig kontrollpanel
º 2 x integrerte fryseskap fra Bosch i høyskap
º Stort kjølehjørne med kjølingsaggregat fra Thermocold
º Ekstra integrert kjøleskap i høyskap
º Innfelt og skjult ventilator over stekeøy

Inngangspartiet og den meget arealgenerøse hallen:
Huset har overbygget inngangsparti m/murt skiferdekke på ca. 7,5 m². Overbygg gir svært god overdekning. Inngangdøren med ensfarget blyglass har sidefelt av tilsvarende bredde som kan åpnes ved behov.
Den svært romslige hallen er imponerende romslig, et meget hyggelig rom å ønske dine gjester velkommen i! I tillegg til nevnte blyglassvinduer i inngangdøren mot vest, slipper to store vinduer mot syd inn dagslyset. I himlingen er det innfelte downlights. Det er svært godt med plass for garderobeskap, ulike møblement eller annet. Innerst i rommet er det innfelt en praktisk 2-dørs skyvedørsgarderobe med speildører.

Baderommet i 1. etasje:
Badet i 1. etasje er et stort rom med rikelig innredning. Rommet ligger i tilknytning til soverommet i 1. etasje. Det er fliser på både gulv og vegger. De to brede vinduene mot nord gir godt lysinnslipp for naturlig lys. Disse er lagt høyt opp på veggen for ikke å legge begrensninger på innredningsplassen i rommet. Innbygde lamper i taket gir god belysning. I det innflisede badekaret med integrert armatur og dusjanretning kan man ta seg en velfortjent "timeout". I motsatt hjørne er det installert dusjhjørne med glidedører av plexiglass. Badet er  for øvrig innredet med vegghengt toalett. Rikelig med baderomsinnredning med servant nedfelt i langstrakt baderomsbenk, diverse over-/underskap, skuffer og vegghyller med god oppbevaringsplass. Badet har også veggspeil m/lysarmatur og ventileres via hjemmets ventilasjonsanlegg.

Baderommet i 2. etasje:
Baderommet i 2. etasje har inngang fra loftstuen, nær trappeløpet som forbinder de to etasjene sammen. Dette rommet er innredet med dusjkabinett fra Porsgrund med glidedører av herdet glass, sokkeltoalett fra Porsgrund og baderomsinnredning med underskap, skuffer, baderomsbenk m/støpt servant og høyskap. Integrerte downlights over veggspeilet gir ekstra lys utover taklyset i rommet.  Ved speilet er et også stikkontakt. Badet har våtromsbelegg på gulvet og flislagte vegger. Ventilasjon fra husets ventilasjonsanlegg.

Vaskerom m/dusj og innenforliggende bod:
Vaskerommet er praktisk plassert innenfor husets kjøkken. Rommet har også inngang fra sideinngang/vindfang på nordsiden som gir enkel tilkomst til hagen. I enden av rommet slipper stort vindu mot øst inn dagslyset.  Funksjonelt innredet med arbeidsbenker og innredning med over-/underskap og innslag av skuffer med god oppbevaringsplass på to sider av rommet. Vaskekum av stål er nedfelt i benkeplaten og i vaskesonen er det fliser mellom over-/underskapene. Det er avsatt plass til vaskemaskin og tørkeskap fra Nimo medfølger. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulvet og malt glassfiberstrie på vegger.

De to toalettrommene i 1. etasje:
Huset har to praktiske gjestetoalettrom i tillegg til toalettene på hver av baderommene. Gjestetoalettrommet innenfor hallen og har flislagt gulv og flislagte vegger og innredningen består av sokkeltoalett fra Porsgrund, veggspeil m/overlys og baderomsinnredning med underskap og servantplate.
Toalettrommet i tilknytning til sideinngangen mot nord har flislagt gulv og malt tapet på vegger. Innredning med dobbelt underskap m/overliggende servant nedfelt i benkeplate, veggspeil m/lysarmatur og vegghengt toalett. 

Loftstuen med tilknyttet balkong i 2. etasje:
Dette rommet har en herlig størrelse og herfra er det inngang til samtlige av etasjen sine øvrige rom. Rommet har en utforming og størrelse som gir plass for ulike sittegrupper og fungerer evt. også som et aktivitetsrom/TV-stue/lesestue hvis ønskelig. Trappegangen fører deg ned til 1. etasjen, og taklampene over denne medfølger. Rommet har vinduer i vest, og herfra er det også utgang til den delvis overbygde balkongen som er orientert i samme himmelretning. Balkongen har undergulv i tre med overliggende fliser og varmekabel i sluk/avløp for avrenning.

Gulv - innervegger - himlinger:
Under en rekke gulv er det elektriske varmekabler (se punktet "oppvarming"). Det er klassisk eikeparkett på gulvet i hovedstuen, i spisestuen og i et av de disponble rommene i 2. etasje. På kjøkkenet, i hall og sideinngang m/mellomgang er det flislagt gulv. Det er også flislagt gulv i garasjen og i tilhørene boder til denne. Bodrommet m/inngang til garasjen har belegg på gulv. I loftstuen, på soverommet i 1. etasje og det andre disponible rommet i 2. etasje er det teppe på gulv.
Innervegger i huset består i all vesentlighet av tapetserte overflater med variasjon av mønstertapet og malt glassfiberstrie.
Det er hvitmalte gipshimlinger i begge etasjer som gir en flott og moderne helhetsfølelse.

Øvrige detaljer for eiendommen - utdrag av tekniske installasjoner

* Utstrakt bruk av plissègardiner på målsøm til vinduer i 1. etasje
* Boligen er utvendig nymalt senest i 2017
* Elektroskap med automatsikringer
* 3 x 63 A hovedsikringer
* 3 -fas strøminntak og uttak for 3-fas stikkontakt
* 25 A sikringer til deler av kjøkken (2 x 6 mm tverrsnitt)
* Utstrakt bruk av 16 A sikringer (2 x 2,5 mm tverrsnitt)
* Noe 10 A sikringer (2 x 1,5 mm tverrsnitt)
* Seneste tilsyn av elektrisk anlegg er utført i 2009
* Installert digital forbruksmåler av strøm i 2014
* Varmtvannsbereder type CTC - innbygget i skap på vaskerom på 294 liter
* Ventilasjonsanlegg - Flebu Villavent
* Diverse utvendig belysning på fotocelle
* Sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer.

For ytterligere og spesifiserte detaljer rundt innvendige overflatematerialer, se utarbeidet tilstandsrapport.

Byggemåte i korte trekk

Enebolig fra 1989 oppført i tre på støpte såler/ ringmur i betong.

Yttervegger i tre bindingsverk med stående malt trekledning av over og underliggere. Vinduer av type toppsving glidehengslede vinduer og fastkarm i karnapp stue med 2- lags glass. Samtlige vinduer er fra byggeår. Valmet takkonstruksjon med arker mot syd og øst. Yttertaket er tekket med glassert tegltakstein.

For inngående beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand henvises det til vedlagte tilstandsrapport

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Det er elektrisk oppvarming med varmekabler på følgende gulv i 1.etasje: Hall, separat toalett i tilknytning til hall, kjøkken, vaskerom, kjøkkengang, separat toalettrom, kjøkkengang og på baderom. I 2. etasje er gulvvarme på baderommet.

Det er ESWA takvarme i spisestue og stue i 1.etasje og hovedsoverom og i loftstue og innredet rom mot syd i 2.etasje.

Vedfyring i 1. etasje med peis i stue og spisestue. I stuen er det Dovre peisinnsats med glassdører i murt peis kledd med Oppdal stavskifer.
I spisestuen er det klebersteinsovn med messingdør plassert i nisjeløsning med brannmur.
Ildstedene er tilknyttet elementpipe som er pusset og malt.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) har den 19. april 2020 hatt seneste tilsyn med eiendommens fyringsanlegg. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Adkomst - slik finner du frem til Brakars vei 1

Fra Tønsberg sentrum kjører man Stenmalen opp til Tønsberg gressbane og tar til høyre i rundkjøringen inn Eikveien. Like før Eiktoppen og Meny på Eik tar man ned Idrettsveien til høyre. Ta deretter inn Brakarsvei til venstre og eiendommen ligger som første eiendom på høyre hånd.

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse. Huset er skiltet med Z-eiendom sine til salgs skilt.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Parkering

Parkering i integrert garasje og på eiendommens gårdsplass.

Garasjen har vegger i tre med innvendig gipsplater på vegger og himling samt fliser på gulv. Tidligere var dette en stor åpen dobbeltgarasje. Den ene garasjeplassen ble for noen år siden bygget om til to boder. 2 stk. leddporter i aluminium og med motorstyring.

Areal og eierform

Areal: 1 021 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Helen Judith Borge

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp.

Reguleringsplan og forholdet til konsesjon, odel, evt. boplikt og nabovarsler

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Tønsberg kommune av 22.05.2019 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende".

Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Eiendommen er ikke konsesjons-/odelsbelagt. Det er ikke boplikt.

Eier har mottatt nabovarsel 24/2-2020 fra eier av enebolig i Idrettsveien 13 (gbnr. 82/76) som ligger syd for Brakars vei 1, på andre siden av gaten. Nabovarselet gjelder endring av bygg - utvendig, påbygg, endring av bygg - innvendig, bærekonstruksjoner i bygg og riving av deler av bygget. Nabovarsel m/tilhørende tegninger etc. oversendes fra megler på forespørsel.

I eiendomsgrensen mot nord er det en ubebygget tomt avsatt til boligformål med matrikkelen gbnr. 84/302, se situasjonskart i salgsoppgave.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 26.04.1990. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

6 590 000,-

Beregnet totalkostnad

6 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 164 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 590 000,-)) -------------------------------------------------------- 177 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 767 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med befaringsdato 5/5-2020.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Formuesverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr. 1 791 757.
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr. 6 450 323.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. 31.12.2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Energiforbruk pr. år er beregnet til ca. 38 398 kWt.

Forbrukstall er innhentet fra strømleverandør og er snittforbruk siste 3 år. Forbrukstallet gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, bruk av oppvarmingskilder som ikke er strømdrevet etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 84727587

Kommunale avgifter og forholdet til eiendomsskatt

Kr. 11 500 pr. år Kommunale årsgebyr 2020 inkluderer vann. avløp, renovasjon og feieavgift.

De kommunale avgiftene dekker gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing for eiendommen. Det er ikke installert vannmåler i boligen.

Det er pr. tiden ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune.

Pliktig medlemsskap i velforening/sameie

Det er ingen pliktig medlemskap i velforening.

Utleiemuligheter

Boligen består av en boenhet og den har ingen separat utleiedel/separat boenhet.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 6 590 000,-) (Kr.46 130) Tilretteleggingshonorar (Kr.9 895) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Oppgjørshonorar (Kr.4 875) Tønsbergs Blad 170620 (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 030620 (Kr.4 500) Megleropplysninger, grunnbok og servitutter (Kr.3 280) Garanti og utleggshonorar (Kr.2 500) Totalt kr. (Kr.87 880)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Nyttig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen to måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det opplyses at boligen overtas uten nærmere rengjøring. Boligen er innvendig flyttevasket medio mai, foruten innvendige himlinger hvor de fleste var nymalt for ca. 2 år siden. Hjørneseksjon i spisestue (i massiv, mørk eik) og grønn, lasert/malt veggseksjon i hall vil medfølge i handelen og vil ikke bli fjernet av selger. Bang  Olufsen radio (senere tilkoblet DAB), kasset og CD spiller) med høytaleranlegg i hver side av hjørneseksjon i spisestue og høytalere i stue, kjøkken og hovedsoverom vil ikke bli fjernet av selger. Nyinnkjøpte fliser til balkong i 2. etasje medfølger ved salget.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Dersom ønskelig kan forholdsvis rask overtagelse imøtekommes. Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?