Til innholdet

Meget romslig 1/2-part av tomannsbolig (2. etg.). 2 solrike balkonger, hage, utsikt, stor stue-/spisestue og 4 soverom

Valløveien 101B
Prisantydning 2 985 000 , -
Boligtype: Annet
P-ROM: 137
BRA: 179 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1962
Tomtareal: 492 m²
Få salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - TOLVSRØD/VALLØ

Adresse

Valløveien 101B 3154 Tolvsrød 2. etasje

Velkommen til Valløveien 101B - en svært romslig og høytliggende bolig

Velkommen til denne innholdsrike og romslige boligen med svært sentral, høytliggende og gunstig beliggenhet.

Her bor du meget sentralt med gangavstand til en rekke fasiliteter som butikker, idrettsanlegg, skoler på alle trinn og flotte tur-/rekreasjonsområder. En kort spasertur unna ligger Vallø båthavn, Furustrand og Ringshaugstranden. Det er kort vei til Tønsberg sentrum, og det er sykkel-/gangvei rett utenfor eiendommen og inn til byen.

På en solrik og høytliggende tomt, finner du denne innholdsrike og lyse halvparten av horisontaldelt tomannsbolig som dekker de fleste behov for deg som ønsker mye plass. Leiligheten ligger i 2. etasje, høytliggende med flott utsikt fra blant annen leilighetens store stue-/spisestue og romslige hovedbalkong. Leiligheten byr også på et innholdsrikt kjøkken med spiseplass , hele fire soverom, flislagt baderom, separat toalettrom, vaskerom og svært godt med bodplass. Boligen ligger i hele byggets 2. etasje og disponerer i tillegg en romslige entre/gang i 1. etasje og to store bodrom i kjelleren. Leiligheten fremstår som lys og innbydende, og man disponerer egen hage mot sydvest i tillegg til to flotte og solfylte balkonger i 2. etasje. På eiendommen er det også asfaltert gårdsplass med flere biloppstillingsplasser.

Velkommen til visning av et hjem som ganske sikkert vil imponere deg med sin innvendige arealgenerøsitet, herlige utearrangementer og ikke minst en lys og høytliggende beliggenhet.

Eiendommen i korte trekk

* Romslig og tiltalende 1/2-part av tomannsbolig med hele 139 m² primærrom
* Store vindusflater og høytliggende plassering gir svært lyse og åpne rom
* To romslige balkonger med sol fra tidlig morgen og utover kvelden
* Svært sentral beliggenhet med kort vei til det aller meste på Tolvsrød
* Noe utsikt over Oslofjorden og ned mot Vallø båthavn
* Tett på fasiliteter for barn-/ungdommer med sitt mangfold av ulike tilbud
* Gangavstand til dagligvareforretninger, treningsanlegg, skoler og barnehager
* Gangavstand til badestrender på Ringshaug/Furustrand og til Vallø båthavn
* Meget romslig stue-/spisestue med peis og utgang til stor balkong mot sjøen
* Hyggelig kjøkken med spiseplass og medfølgende hvitevarer
* Fire soverom
* Flislagt baderom
* Gjestetoalettrom og separat vaskerom på hovedplanet i 2. etasje
* Svært godt med lagringsplass både i kjeller og på loft
* Rikelig med parkeringsplasser på egen eiendom
* Egen hagedel mot sydvest som kun disponeres av denne seksjonen
* Betydelig oppgradert/påkostet på begynnelsen av 2000-tallet
* Utskiftet yttertak og ny ytterkledning på 2000-tallet
* En ypperlig leilighet for deg som deg bo sjønært, sentralt og med mye plass

Eiendommens beliggenhet

I Valløveien 101B bor du "midt i smørøyet" og dette er beliggenheten som har det meste. Senralt, solrikt, sjønært og kort vei til en rekke fasiliteter for store og små! Ikke rart dette er en av Tønsberg sine mest populære steder å bo uansett alderstrinn.

Enten du liker deg best på land eller på sjøen i båt, ligger området perfekt til med tanke på tilgjengelighet. Kort avstand fra eiendommen finner du kanskje Vestfolds flotteste badestrand - Ringshaugstranda og Furustrand. Denne er svært populær sommerstid, men vel så populær på øvrige årstider takket være den flotte kyststien som er anlagt. Her kan man gå lange turer langs sjøen på oppmerket kyststi, bla. frem til en annen populær familiestrand, Skallevoldstranda lengre nord i nærmiljøet.

En kort gåtur til Vallø Båthavn gir deg anledning til direkte adkomst til den flotte Tønsberg-/Færderskjægården med båt.

Barne- og ungdomsskole på Presterød og en rekke barnehager ligger innen gangavstand. Eiendommens skolekrets tilhører i dag Presteød barneskole og Presterød ungomsskole.

Kort vei unna eiendommen ligger Flint idrettsforening sitt flotte ute-/idrettsanlegg. Det er gangavstand til Slagen idrettshall. Fra Slagenhallen går det også flott lysløype hvor det blant annet er ypperlige å stå på ski i vinterhalvåret. 

Gangavstand til Tolvsrødsenteret med en rekke sentrumsfunksjoner som bl.a. spisesteder, apotek, lege- og tannlegesenter, dagligvareforretninger og en rekke andre servicetilbud. Det er også kort vei til Olsrød park med en rekke butikker, servicetilbud, "badeland", Level treningssenter med  mer.

Fra området er det kun ca. 4 km til Tønsberg sentrum med Tønsberg brygge, kulturhus, jernbanestasjon og et stort antall restauranter og serveringssteder.

Se for øvrig nabolagsprofil for ytterligere angivelse av området sine fasiliteter og avstander til disse.

Type, eierform og byggeår

1/2-part av seksjonert tomannsbolig - eierseksjon, bygget ca. 1962 (se kommentar under "byggemåte").

Boligens innhold

INNGANGSPARTI/ADKOMSTAREALER - ca. 13 m²:
Leiligheten har EGEN INNGANG i 1. etasje fra sydvest som også er siden hvor man disponerer egen, skjermet hagedel.
Romslig GANG/ENTRE med trappegang til 2. etasje samt trappenedgang til den del av kjeller som leiligheten disponerer.
Under trapp til 2. etasje er det en praktisk VEDBOD/SPORTSBOD med noe lagringsplass.

2. ETASJE - CA. 126 m²:
FORGANG med utgang til sydvestvendt balkong samt lukket trappenedgang til 1. etasje.
Romslig GANG med inngang til samtlige rom i leiligheten med unntak av et av leilighetens soverom.
Meget romslig STUE-/SPISESTUE med peis, vedovn og utgang til sydøstvendt balkong som strekker seg i hele leiligheten bredde mot sjøen.
Delikat og innholdsrikt KJØKKEN med spiseplass og godt med innredning.
FIRE SOVEROM hvorav blant annet "master bedroom" med to innganger.
Flislagt BADEROM med gulvvarme, dusjkabinett og ny baderominnredning.
Separat TOALETTROM med baderomsservant og underskap.
VASKEROM med opplegg for side-by-side løsning for vaskermaskin og tørketrommel.

LAGRINGSROM I KJELLERETASJE - ca. 40 m²:
Leiligheten har to svært romslige kjellerboder til egen disposisjon. Disse har tilkomst fra leilighetens egne inngang i 1. etasje. De to bodene i kjelleren har hhv. flislagt gulv og murgulv.

LOFT:
Leiligheten har også et lagrings-/kryploft som er delvis gulvet. Loftet har tilkomst fra himlingsluke med villetrapp i 2. etasje. 

TO BALKONGER I 2. ETASJE:
Foruten at leiligheten er svært lys, romslig og ikke minst innholdsrik, særpreges den også av å ha solrike og romslige uteplasser.
Ut for stuen og to av soverommen er det oppført en svært romslig balkong på ca. 21 m² mot sjøen i sydøst. Her kan du nyte lange soldager helt fra svært tidlig på morgenkvisten samtidig som utsikten er et flott skue. Balkongen har gulvdekke av impregnerte trematerialer og moderne spilerekkverk i funkisstil.

Mot sydvest, på "baksiden" av leiligheten er det oppført en koselig og lun balkong på ca. 10 m² ut for forgang hvor du også kan nyte kveldssol. Denne er bygget av tre og impregnerte materialer og oppforet gulv og med impregnerte terrassebord. Tett rekkverk av malt kledning og topprekkverk av impregnerte trespiler. Balkongen er overdekket av lettak av gjennomsiktige plast profilplater som enkelt demonteres ved evt. ønske om helt åpen løsning.

UTEPLASS PÅ BAKKEPLAN:
Leiligheten disponerer en koselig og skjermet hagedel, tydelig avgrenset mot nabohager med vintergrønn hekk og hvitmalt tregjerde. I denne hyggelige hagen mot sydvest er det anlagt belegningsstein som også fungerer som en uteplass på bakkeplanet.

HAGEBOD:
Det medfølger en praktisk, frittstående hagebod plassert i hjørne av egen tomtedel. Denne er oppført på betongheller på terreng. Bygget har nytt undertak av plater og ny tekking med asfaltpapp i 2019.

PLANSKISSER:
Vedlagt følger planskisser over leilighetens hovedplan - 2. etasje. Gang og bod i 1. etasje samt de to store bodene i kjelleretasjen fremkommer ikke av skissene. Det gjøres også oppmerksom på at planskissene kun er av illustrativ karakter og ikke er i målestokk. Det tas forbehold om avvik fra stedlig løsning og innredning.

Det er den faktiske bruken av rommet  på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for hvorledes det benevnes. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 3, Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 179 kvm, Bruttoareal: 192 kvm

2. etasje - hovedetasje: BTA/BRA/P-ROM: ca. 134/126/126 m²
1. etasje: BTA/BRA/P-ROM: ca. 14/13/11 m²
Egne boder i kjelleretasje: BTA/BRA/S-ROM: ca. 44/40/40m²
Loft: Gulvet loft på ca. 30 m²- dette arealet er ikke målbart og dermed ikke medtatt i oppgitt totalareal.

Hagebod: BTA/BRA/S-ROM: ca. 9/9/9 m²

Angivelse av primærrom:
Alle leilighetens innvendige rom i 2. etasjen er medtatt i oppgitt primærrom (p-rom) med totalt ca. 126 m². Takstmann har i tillegg vurdert entré i 1. etasje med totalt ca. 11 m² som primærrom. Rommene i kjeller er ikke medtatt i oppgitte primærromareal.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Boligens byggemåte i korte trekk

Eiendommen er opprinnelig oppført ca. 1954, den gang med kjeller og 1. etasje. Bygget var på oppføringstidspunktet butikk-/næringslokale. Ca. 1962 er bygget om-/påbygget hvor blant annet 2. etasje er oppført.

Horisontaldelt tomannsbolig oppført på antatt støpte såler i betong til antatt fast underlag. Støpt gulv mot terreng.

Yttervegger i kjeller av betong. Forøvrig vegger av bindingsverk. Malt liggende dobbelfalset kledning som iht. tidligere salgsopplysninger i hovedsak er utskiftet i perioden 2005 - 2010. I følge tidligere boligsalgsrapport har deler av drenering rundt kjelleretasje vært oppgradert, uvisst på hvilket tidspunkt.

Etasjeskiller i tre bjelkelag. Antatt etasjeskille av støpt betong mellom kjeller-/1. etasje.

Vinduer av type toppsving med 2-lags glass fra 1984 med utenpåliggende sprosser. Fastkarmvinduer i stue fra 1962, hvor glass ble skiftet i 1987 og 2011 på 2 av vinduene i stue. Blyglassvindu i trapp hvor glass er knust. Vindu i kjeller av type topphengslet med enkelt glass som antatt er fra byggeår. Det er etablert utvendig lysgrav av granittstein rundt vinduet.

Takkonstruksjon av sal-/sperretak med undertak av rupanel. Isolert med mineralull i etasjeskiller mot loft. Taket er tekket med dobbelkrum betongtakstein. Takstein er skiftet ca. 2000-02 i følge tidligere boligsalgsrapport. Takrenner og nedløp i stål som også i hovedsak er utskiftet 2000-02.

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og bygningens tilstand, henvises det til tilstandsrapport utført av takstmann/byggmester Hans Holt. Denne følger av komplett salgsoppgave.

Standard

Leiligheten fremstår lys, delikat  og et med moderne fargevalg. Bygget er omfattende påkostet og oppusset spesielt i første halvdel av 2000-tallet, og særpreg for de ulike rommene samt tekniske detaljer beskrives blant annet som følger:

Leilighetens gulv, vegger og himlinger:
I flere rom finner man rutemønstret stavparkett i eik fra byggeåret. Et vakkert gulv med historisk håndverkstradisjon med det klassiske rutemønsteret som gir et flott særpreg. Trerutene i kombinasjon med mønsterbildets dynamikk og ulike ruter gir en vakker effekt når lyset faller inn i rommet fra ulike vinkler. Fargesettingen av gulvet gir en eksklusiv og moderne følelse. Dette gulvet finner man i stue-/spisestuen, i gangen som fører til de fleste rom i leiligheten og på to av soverommene. I de to øvrige soverommene, i forgang og i gang i 1. etasje er det klassisk 3-stavs eikeparkett på gulv. Tilsvarende er lagt i trappen mellom 1. og 2. etasje, og dette gir et flott helhetspreg. I de fleste rom med eikeparkettgulv er det benyttet eikelister langs gulv. Bad og vaskerom har flislagt gulv, gjestetoalettrom har parkettmønstret laminatgulv.
Innervegger har i stor utstrekning malt trepanel og malt tapet, mens himlinger består for det meste av malt trepanel og hvite takplater (tak-ess).

Den store stue-/spisestuen med peis og utgang til sydøstvendt balkong:
Dette lyse og ikke minst romslige rommet vender ut mot sjøsiden i sydøst og det slippes inn svært godt med daglys fra de store og dype vindusflatene. Den herlige følelsen av å ligge både høyt og usjenert i terrenget kommer virkelig til sin rett i denne delen av leiligheten. Rommets utforming gir gode møbleringsmuligheter med plass til både langbord ved spisestue og stor sofagruppe samtidig som det er rikelig med veggplass å møblere mot. Med sin størrelse innbyr rommet til å samle venner-/familie til større selskap.
Sentralt plassert står den lekre peisen, denne er et vakkert blikkfang og ikke minst et koselig sted å samles ved på mørke vinterkvelder. Balkongdøren tar deg ut til den store balkongen på 21 m² - denne blir nærmest som en "ekstra stue" i sommerhalvåret.
Stuen adskilles fra leilighetens gang med skyvedør. 

Spisekjøkkenet - et romslig, lyst og innbydende rom:
Leiligheten er innredet med et moderne, men likevel klassisk og stilrent kjøkken. Dette rommet har inngang fra gang via praktisk skyvedør. Romslig rom med innredning på to sider, og det er plass til en koselig spiseplass under vinduene innerst i rommet. Innredningen kler leiligheten godt og fargevalget står i fin sammenheng med leilighetens øvrige farge-/materialvalg. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA med blant annet noe bruk av praktiske kolonialskuffer Alle overskap er ført nær helt opp til himling. Det er godt med benkeplass. Benkene er for øvrig av heltre, og det er lagt malte Kitchenboards mellom over-/underskap i "stekesonen". Legg også merke til at det er montert lysarmaturer og stikkontakter over benkeplatene på begge sider. Innerst i rommet finner man blant annet en delvis skjult og praktisk nisje med fastmonterte hyller og overskap.
Av hvitevarer medfølger; Keramisk steketopp nedfelt i benkeplate, stekeovn i rustfritt stål innfelt i underskap og Sandstrøm oppvaskmaskin. Veggmontert kjøkkenventilator med innfelt belysning og utlufting ut over tak. Frittstående kjøle-/fryseskap medfølger ikke uten særskilt avtale.

Baderommet med dusjkabinett og separat toalettrom vegg-i-vegg:
Baderommet ble senest oppusset ca. 2001, og fremstår delikat innredet klassisk hvite veggfliser og matchende grå gulvfliser med termostatstyrte vamekabler. Dusjkabinettet har glidedører av herdet glass. Lys baderomsinnredning fra 2017 med helstøpt servantplate, dobbel underskuff som kolonialskuffer samt veggspeil med lys. Ved speilet er det også stikkontakt. 
Toalettrommet vegg-i-vegg med baderommet har nytt sokkeltoalett fra 2017 fra Porsgunn. I 2017 er det også innsatt ny servant med underskap samt overskap m/speil.

Leilighetens fire soverom:
Soverommene er smart plassert i forhold til hverandre.
Boligens hovedsoverom har inngang fra både stuen og fra den romslige gangen, like utenfor inngangen fra stuen finner man verandadøren ut til hovedbalkongen mot sydøst. Hovedsoverommet. som for øvrig har vindu orientert mot sjøsiden, er meget romslig med god plass for dobbeltseng og garderobeplass. Innredet med inn-/plassbygget garderobeskap med både høyskap og overskap.
Soverom 2 ligger vegg-i-vegg med hovedsoverommet. Også dette har vindu mot sjøsiden, har plass til garderobeskap og har plassbygde overskap som 5-dørs dørs slagdørsarrangement. I dette rommet medfølger en to år gammel tredemølle fra Proform. 
Soverom 3 og soverom 4 ligger i hvert sitt hjørne av leiligheten, på motsatt side av de to første rommene. Rommet nærmest stuen har vinduer mot to sider i tillegg til å ha to innganger da rommet er romslig og inndelt med "sovedel" og "sofa-/arbeidsdel". Det fjerde soverommet nærmest trappenedgangen til 1. etasje er innredet med inn-/plassbygget 3-dørs garderobeskapsrekke.

Vaskerommet:
Vaskerommet ligger vegg-i-vegg med toalettrommet og har flislagt gulv med termostatstyrte varmekabler. Vegger er også flislagte, deler av disse er malte. Praktisk løsning med side-by-side opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har et innfelt garderobeskap med høyskapsdør og overskapsdør.

Gang og forgang i 2. etasje:
Forgangen har direkte utgang til den sydvestvendte balkong hvor man kan nyte solen store deler av dagen, og ikke minst kveldssol. Forgangen er adskilt fra den romslige "vinkelgangen" med praktisk glassdør, og den hyggelige trappenedgangen er bred og trivelig.
Gangen i vinkel som fører til de fleste rom i leiligheten særpreges også av det særepregede eikegulvet i rutemønster. Lyst rom med blant annet plassbygget, dobbelt garderobeskap med plass til ytterklær, skotøy osv. Rommet er såplass bredt, at det er plass til både konsollbord, stol(er) og annet. Herfra er det også tilkomst til loftet via nedtrekkbar stigetrapp.

Entrè/gang i 1. etasje:
Entreèn har god romfølelse, og dette lyse og romslige rommet ønsker deg og dine gjester velkommen inn på en flott måte. Diagonalvinduet i ytterdøren slipper inn dagslyset fra sydvest - det samme gjør det høye vinduet i trappegangen. Det er god plass i rommet til omkledningsbenk eller lignende, og den tilknyttede vedboden er praktisk i perioder hvor man evt. vil benytte seg av leilighetens koselige peis eller vedovn. Den brede trappen opp til 2. etasje har tilsvarende parkett som på gulvet i trappetrinn og utgjør et flott "møbel" i rommet. Herfra er det også innvendig trappenedgang til de to store kjellerrommene tilhørende leiligheten. 

Øvrig om standard/installasjoner:
* Elektrisk tavleskap med automatsikringer
* 40A hovedsikring, 20A teknisk og øvrige kurser 16/13/10A
* Digital forbruksmåler for strøm fra 2018
* Takstein fra ca. 2000/2002
* Det vesentlige av takrenner-/nedløp er nytt ca. 2000/2002
* Ytterkledning er i hovedsak kledd om i perioden 2005 - 2010
* Hovedstoppekran er plassert i bod naboseksjon
* Varmtvannsbereder i kjeller naboseksjon- 200 liter OSO fra ca. 2013
* Ny hovedvannsledning inn til huset i 2016
* Innlagt kabel-TV fra Canal digital
* Internett fra Nextgentel

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr, vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra Byggmester/Taktsmann Hans Holt som følger av komplett salgsoppgave.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad og vaskerom.

Ildsted i stue med åpen murt peis og vedovn type Jøtul- rentbrennende som er ca. 2 år gammel. Skiferplater nedfelt i gulv foran ildsted.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg følger man skilter mot Åsgårdstrand og tar av til høyre mot Vallø i Olsrødkrysset. Følg Valløveien helt frem til eiendommen kommer på høyre side av veien i "Valløbakken".

Se også vedlagte kart/nabolagsprofil for nærmere beskrivelse.

Det vil bli skiltet med Z-eiendom sine visningsbukker frem til eiendommen ved fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Parkering

Asfaltert, felles gårdsplass hvor det til denne seksjonen er plass til 3-4 kjøretøy avhengig av parkeringsmønster og størrelse på kjøretøy. Øvrig del av parkeringsplasser tilhører seksjonen i 1. etasje.

Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Areal og eierform

Areal: 492 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Felles selveiertomt hvor leiligheten disponerer til eget bruk hagen mot sydvest. Denne avgresningen kommer tydelig frem i terrenget hvor det er etablert hvitmalte tregjerder og vintergrønn hekk. Denne hagedelen er godt skjermet "på baksiden" av bygningen. Hagen er i all vesentlighet flat og koselig opparbeidet med gressplen, hekkbeplantning, prydbusker, blomsterbedd og steinlagt uteplass i kombinasjon med leilighetens inngangsparti.

Asfaltert gårdsplass gir enkelt vedlikehold. 

Se også vedlagte situasjonkart og matrikkelbrev i komplett salgsoppgave som viser tomtens grenselinjer.

Eier

Kristine Askjem Magnus Nilsen

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei.

Offentlig tilkoblet vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune av 3/2-2016 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende".

Eiendommen ligger i regulert område som i plannavn "Gang- og sykkelveg lang Valløveien" av 6/12-1995 er avsatt til "boliger".
Relaterte planer(vedtaksdato) Gang- og sykkelvei langs Ulvikveien (25.5.2016),  Løveid, Valløveien 80 m.fl (6.12.2000), Olsrød Øst (23.4.2003), Øko Meny - Tølvsrød (7.11.2007), Valløveien 55 (15.4.2009), Gang- og sykkelvei langs Glitneveien (18.6.2008), Fortau langs Gårdboveien. Etappe 2 (16.12.2009), Del av Gauterød (18.10.2017), Tolvsrød Senter (17.3.1993), Nordby - Dyrhaven (18.10.2017), Marmorveien 1A, gbnr. 141/23 (17.10.2018) og Valløveien 51 (7.11.2018).

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger er innhentet fra Tønsberg kommune.

Forholdet til boplikt, konsesjon og odel

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Eiendommen er ikke konsesjons -/odelsbelagt.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter/heftelser som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse følger som vedlegg i salgsoppgave. Følgende er tinglyst og følger eiendommen ved overdragelse til ny kjøper:

Heftelser:
1987/7071-3/91  Erklæring/avtale av 27.05.1987 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE ERVERVSUM SENERE INNENFOR 90% AV LÅNETAKST

Grunndata:
1987/7071-2/91  Seksjonering av 27.05.1987 - sameiebrøk: 137/245
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 0704-140/412.
Rettigheter i eiendomsrett - dokument av 1986/18982-1/91
Best. om adkomstrett  av 28.11.1986 

Rettigheter på 0704-140/412. Rettigheter i eiendomsrett av 1998/1164-2/91.
Bestemmelse om veg - 29.01.1998 

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Ferdigattest

Det foreligger to ferdigattester, en fra opprinnelig byggeår som forretningslokale datert 20.01.1954 og en fra om-/påbygging til leiligheten som selges for bolig over forretning (enmannsbolig) datert 19.12.1962.

At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

2 985 000,-

Beregnet totalkostnad

2 985 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 525,- (Tingl.gebyr pantedokument) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 985 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 82 942,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 067 942,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Som kjøper skal du med andre ord ikke innbetale noen form for forskuddsbetaling da 100% av kjøpesum inkl. omkostninger først skal innbetales ved overtagelse.

Tilstandsrapport

Utført av: Hans Holt Byggmester/Takstmann
Takstdato: 25.03.2019

Formuesverdi

Ligningsverdi: 973 445,-
Sekundær ligningsverdi: 3 504 401,-

Ligningsverdi er innhentet fra Skatt sør og er pr 31.12.2017

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk pr. år er beregnet til ca. 16 066 kWt.

Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk siste 3 år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster, ønsket innetemperatur, antallet i husstanden etc.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 6494413

Kommunale avgifter og forholdet til eiendomsskatt

Kr. 10 463 pr. år. Avgiften faktureres fra Tønsberg kommune over fire terminer, mao. kvartalsvis.

Kommunale årsgebyrer er til dekning av kommunen sin leveranse av vann, avløp, renovasjon (søppel) og feieravgift.

Det er pr. i dag ikke eiendomsskatt i Tønsberg kommune.

Sameiet Valløveien 101b

Sameiet Valløveien 101b består av i alt to boligseksjoner. Eier opplyser at det ikke er noen etablert ordning for faste avsettinger i sameiet. Bygningsforsikring er felles, og forsikringspremie fordeles mellom de to seksjonene ved forfall.

Seksjonens eierbrøk er tinglyst med andel 137/245 iht. begjæring av 27. mai 1987. Det gjøres oppmerksom på at fordeling av kjellerareal er noe omdisponert mellom de to seksjonene etter tinglysning av seksjoneringsbegjæring i 1987, ref. vedlagte seksjoneringstegninger i salgsoppgave. Dette er ikke tinglyst i etterkant av omfordelingen.

Selger er ikke kjent med at det evt. foreligger vedtekter for sameiet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd. Leilighetene inngår i eierseksjonssameie i samsvar med Eierseksjonsloven av 23. mai 1997. Kjøper får et tinglyst skjøte på sin seksjon og har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Utleiemuligheter

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og den har ingen hybel eller separat boenhet.

Selve boligen kan fritt leies ut dersom ønskelig.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 270319 (Kr.4 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 2 985 000,-) (Kr.44 775) Tilretteleggingshonorar (Kr.12 995) Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Kommunale opplysninger, grunnbok, servitutter (Kr.3 340) Oppgjørshonorar (Kr.4 750) Totalt kr. (Kr.83 085)

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring i Protecor Forsikring ASA, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra E-verk.

Det har tidligere vært nedgravd oljetank ved eiendommen. Eier opplyser at denne er fjernet i 2016.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handele med mindre det fremkommer andre opplysninger i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom AS setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Hvis mulig, vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra boligsalgsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføreskan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z-Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?