Til innholdet

Meget klassisk og flott leilighet med supersentral beliggenhet - 2 stuer - God takhøyde!

Stenmalveien 5
Prisantydning 3 250 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 129
BRA: 130 m²
Soverom: 0
Byggeår: 1912
Tomtareal: 475 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 26. mars Kl 13.00 - 14.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Finn.no: Lokalområde

Sentrum | Tønsberg

Adresse

Stenmalveien 5 3111 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Boligen ligger i et sentrumsnært og attraktivt område på Stenmalen like ved Tønsberg sentrum.
Området er tilbaketrukket og rolig, men har fortsatt gangavstand til sentrumsgatene, togstasjon, kjøpesenter og Brygga. Det er også kort vei til herlige skogs-/lysløyper på Solvang/Eik eller Frodeåsen som byr på turområder, og fortsetter videre inn i Greveskogen med to lysløyper og videre løypenett. Jarlsbergs skoger byr på flere kilometer med stier og kulturlandskap, blant annet Grevestien og Råkkåsstien.
Ved messeområdet finnes ishall, idrettshaller, en rekke ballbaner, friidrettsanlegg, lysløype, frisbeegolfbane og hundepark. Rundt anlegget er det vakre turstier gjennom skogen og flere idylliske dammer. Her ligger også Surf City, en spennende kabelpark med hopp og rails hvor man kan prøve seg på vannski og wakeboard.

I sommerhalvåret er det et yrende uteliv langs brygga, byens hovedpulsåre og samlingspunkt. Legg også gjerne turen til Slottsfjellet, hvor du finner byens beste utsikt og nydelige solnedganger.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1912

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje i bolig oppført i 1912 med tre enheter. Denne enheten utgjør andre etasje og loft. Egen inngang fra 1. etg. Det medfølger lagringsbod i kjeller på ca 8 m2. Parkering på felles gårdsplass. Boligen er oppgradert med bla. pusset opp bad i 2010, ny varmtvannsbereder i 2015, ny ytterdør i 2020, montert vedovn i 2021og montert varmepumpe i 2022. Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 130 kvm

1.Etasje: Gang.
2.Etasje: Gang med trapp, toalettrom, kjøkken, bad/vaskerom, 1 soverom, alkove, spisestue, stue samt kott
Loft: Loftsrom.

Standard

Velkommen til Stenmalveien 5 v/Erlend Løvold.

Leilighet beliggende i andre etasje i bolig oppført i 1912 med tre enheter. Denne enheten utgjør andre etasje og loft. Egen inngang fra 1. etg. Det medfølger lagringsbod i kjeller på ca 8 m2. Parkering på felles gårdsplass. Boligen er oppgradert med bla. pusset opp bad i 2010, ny varmtvannsbereder i 2015, ny ytterdør i 2020, montert vedovn i 2021og montert varmepumpe i 2022. Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt.

Den gode takhøyden, de brede listene, de originale speildørene, samt takstakkaturen i stuen gir boligen et klassisk preg!

Du kommer inn i bygget via egen inngang/trappeoppgang som tar deg opp til andre etasje. Via gangen har du et eget wc-rom. Wc har vinylbelegg på gulv, forøvrig malt panel på overflater. Innredet med servant og wc.

Boligen har en god planløsning og inneholder 2 romslige stuer. Stuene er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til spisestue og sofaløsning med tilhørende møblement. Her har du også en flott og effektiv peisovn i stuen.

Kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse fra ca 2005. Malt heltre benkeplate med metallkant. Integrert koketopp. Opplegg for oppvaskmaskin.

Leiligheten har et flott bad med fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malte slette plater med downlights i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin og wc.

Ved siden av badet har du et soverom med plass til seng og tilhørende møblement.

Fra stuen har du adkomst til en alkove som er innredet som et soverom. På kommunens tegninger er rommet inntegnet som veranda. Ombygging av veranda til alkove/soverom er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen. 

Fra gangen i leiligheten har du en trapp opp til loftet som er innredet som loftstue og soverom. Innredning og bruksendring av loftet er ikke omsøkt eller godkjent  hos kommunen. Det er heller ikke tidligere nevnt wc-rom i tilknytning til gangen. 

Eiendommen selges slik den fremstår, og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent soverom/wc-rom/loft. Omgjøring fra tilleggsdel til hoveddel er søknadspliktig.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

[En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  10 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  3 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  12 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Eiendommen er oppvarmet via peisovn, varmepumpe (2022), varmekabler på bad. Ellers elekrisk oppvarming.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 26.10.16. Alle avvikene som ble funnet er nå utbedret.

Parkering

Parkeringsplass på felles gårdsplass. Denne enheten disponerer to p-plasser.

Areal og eierform

Areal: 475 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Felles eietomt.

Tomten disponeres av seksjonseierne i fellesskap.

Inngjerdet tomt med plen, hekk og beplantning.

Gruset innkjørsel/gårdsplass.

Seksjonseierne deler på ansvaret av plenklipp/vedlikehold/snømåking.

Eier

Pernille Flage

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

I 2017 ble det gravd opp og drenert rundt hele eiendommen.

I henhold til dreneringen i 2017 ble det også sørget for at det ble lagt rør for evt senere oppkobling til offentlig avløpsanlegg.

Det er septiktank på eiendommen.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Tønsberg kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, Kommuneplan vedtatt 22.5.2019.

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Wc-rom i gang er ikke søkt innredet eller godkjet hos kommunen.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Stenmalveien 5, Orgnr.: 930227846
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

3 250 000,- / Fellesutgifter: 1 500,- pr. mnd Felleskonstandene inkluderer forsikring og mindre vedlikehold.

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) -------------------------------------------------------- 90 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 340 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 06.03.2023 Formuesverdi : 1 063 697,- Sekundær formuesverdi : 3 829 308,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 17803 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Gjensidige

Kommunale avgifter

Kr. 16 835 Årsprognose for kommunale gebyrer på eiendommen inneværende år. Gjelder Avløp, feiing, renovasjon og vann.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 063 697,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 829 308,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 250 000,-) (Kr.100 750) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.157 845)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 4690, tinglyst  14.04.2000 - Erklæring/avtale  
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
Dagboknr. 4690, tinglyst  14.04.2000 - Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 107/241
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 2 og 3
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?