Til innholdet

Lys eierleilighet i 2. etasje m/stor stue, gjennomgående planløsning og egen p-plass i hyggelig sentrumsbygård.

Stoltenbergs gate 34
Prisantydning 1 875 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 47
BRA: 47 m²
Soverom: 1
Byggeår: 1901
Tomtareal: 314 m²

Visninger

søndag 25. oktober Kl 15.00 - 15.45
Søk om finansiering Legg inn bud her

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SENTRUM

Adresse

Stoltenbergs gate 34 3110 Tønsberg 2. etasje

Velkommen til Stoltenbergs gate 34 og denne lyse selveierleiligheten i byggets 2. etasje

Velkommen til denne lyse og svært sentralt beliggende leiligheten i Tønsberg sentrum.

En "flytt rett inn" leilighet for deg som er ute etter en gjennomlyst og innbydende leilighet, trygt og fint plassert i byggets 2. etasje. Leiligheten særpreges særskilt av å tilby en romslig stue-/spisestue og et meget romslig soverom tatt hjemmets totale areal i betrakting.

Inne i leiligheten blir du blant annet møtt av en praktisk entre/gang, baderom m/fliselagt gulv, en romslig stue-/spisestue, kjøkken i delvis åpen løsning og et stort soverom m/skyvedørsgarderobe. I byggets kjelleretasje medfølger en bod med god oppbevaringsplass.

Det medfølger også egen parkeringsplass ved eiendommens bakgård!

På vegne av selger og Z-eiendom v/eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes du velkommen til visning.

Fremtredende egenskaper ved leiligheten

* Selveierleilighet med alt på ett plan og alle vinduer i stue-/kjøkken mot vest!
* Gjennomgående og lys planløsning
* Høyt og fritt i 2. etasje med store vindusflater
* Egen parkeringsplass som tilhører leiligheten ved byggets bakgård
* Store vindusflater slipper inn godt med dagslys i hele leiligheten
* Lys og romslig stue-/spisestue i delvis åpen løsning med kjøkken
* Kjøkken hvor hvitevarer medfølger
* Stort soverom med vindu mot rolig bakgård
* Skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng med mer på soverom
* Baderom med fliselagt gulv og moderne flisimiterte baderomsplater på vegger
* Lys og trivelig gang/entrè med skyvedørsgarderobe
* Ca.5 m² lagringsbod i byggets kjeller
* Her bor man midt i "smørøyet" i rolig og historisk del av sentrumskjernen
* Kort gangavstand til alt Tønsberg sentrum har å by på
* 5 minutter å gå til Jernbanestasjonen og Sykehuset i Vestfold
* Dagligvareforretning og Fresh food frukthandel et steinkast unna
* Velkommen til visning

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1901

Innhold og rominndeling

Meget romslig og funksjonell leilighet hvor du har alt på ett-plan i 2. etasje med følgende inndeling og innhold:

INDRE ROM PÅ LEILIGHETSPLANET:
ENTRE og GANG med skyvedørsgarderobe. .
Innholdsrikt og romslig SOVEROM med god plass dobbeltseng, skyvedørsgarderobe og arbeidsbord/oppbevaringsmøbler.
BADEROM med toalett, dusj og servant.
Innbydende og romslig STUE- og SPISESTUELØSNING med god plass for ulike møbelgrupper.
KJØKKEN i delvis åpen løsning og medfølgende hvitevarer.

BOD:
Det medfølger en låsbar bod på ca. 5 m² i byggets kjeller.

Leilighetens adkomst

Det er adkomst fra felles trappehus for alle byggets fem leiligheter med hovedinngang på bakkeplanet.  Trappehuset er tilbygg fra 1979 og fremstår lyst, innbydende og trivelig. Trappehuset er for øvrig nylig er oppusset inkl. blant annet nyere hovedinngangsdør.

Parkering

Det tilhører egen, fast parkeringsplass på eiendommens felles gårdsrom. Parkeringsplassen er oppmerket og skiltet med seksjonens leilighetsnummer.

Planskisser over leilighets inndeling

Vedlagt følger planskisse som illustrerer inndelingen av leiligheten. Disse er kun ment for å gi et innblikk hva angår rominndeling og muligheter.  Skissen er ikke å anse som noen eksakt plantegning og den er ikke målbar. Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangler.

Fellesutgifter og hva de dekker

Felleskostnadene er kr. 1200,- måned som blant annet dekker:

* Felles bygningsforsikring
* Forbruksstrøm i fellesarealer
* Ukentlig vask av felles trapperom/fellesrom 
* Add secure felles brann-/røykvarslingssystem
* Løpende utgifter til drift-/vedlikehold

Se for øvrig sameiets regnskap som utgjør vedlegg til salgsoppgave og som viser fullstendig oversikt over hva som dekkes over andel fellesutgifter.
I byggets kjeller er det anledning til å plassere egen vaskemaskin etter nærmere avtale med de øvrige i sameiet da det er begrenset med uttak/opplegg. Per i dag er det 1 stk. ledig "plass". Ta kontakt med megler dersom det er ønskelig å avklare at det er ledig plass pr. tidspunkt for budgivning. Ønsker man å benytte seg av muligheten betales det kr 100,- ekstra i månedlige fellesutgifter til dekning av estimert strømforbruk.

Standard

Gjennomlyst og innbydende leilighet med fin helhetsfølelse hvor innredning og de ulike rommenes egenskaper blant annet beskrives som følger:

Den romslige stue-/spisestuen - her har du alle vinduer mot vest:
Dette rommet er sannsynligvis det mest imponerende med leiligheten. Her bys det nemlig på svært god plass og ikke minst god romfølelse! Stuen og spisestuen ligger i åpen løsning med hverandre. Rommet strekker seg i hele leilighetens bredde mot vest. Samme himmelretning er det tre store vinduer som gir suverent lysinnfall. Den åpne løsningen mot entre/gang hvor det er østvendt vindu gjør at daglyset også bringes inn rommet ra motsatt side. Rommets mest naturlige plassering av spisestuemøbler er nærmest kjøkkenet hvor det i hjørnet av stuen dannes en egen "spisekrok". I den øvrige delen av stuen er det fortsatt god plass til sofa-/loungegruppe. Rommet har eikeparkett på gulvet og hvitmalt gipshimling. På vegger er det hovedsakelig malt tapet over malt brystningspanel. Tapetsert kontrastvegg i spisestueavdelingen og hvitmalt murstein i sonen hvor leilighetens pipeløp er plassert. Liftgardiner til samtlige vinduer i rommet medfølger. Det medfølger også vegghylle plassert i spisestueavdelingen.

Kjøkkenet i delvis åpen løsning med stue-/spisestue:
Kjøkkenet har en smart plassering i leiligheten. Dette praktiske "arbeidskjøkkenet" ligger delvis skjermet fra stuen, likevel har man god kontakt med de som oppholder seg i stue-/spisestuesonen mens man oppholder seg i rommet. Legg også merke til den smarte løsningen mot spisestueavdelingen hvor fravær av vegg mellom over-/underskap danner en naturlig serveringsbenk mot spisebordet.
Rommet har hvitmalt kjøkkeninnredning med over-/underskap. Steinimiterte benkeplater som med sin mørke farge gir en fin kontrast til den lyse innredningen. Det er malte fliser mellom over-/underskap, oppvaskkum m/ praktisk sidekum og rikelig med belysning over benkeplatene på begge sider.

Av hvitevarer medfølger følgende (alt er frittstående):
* Stekeovn/komfyr med keramisk topp fra Gram
* Electrolux kjøleskap
* Frittstående oppvaskmaskin (benkemodell) fra Matsui
* Ventilator fra Gorenje med direkte uttrekk til himlingskanal

Det er for øvrig avsatt plass til tradisjonell oppvaskmaskin (58,5 cm). Denne plassen har dagens eier erstattet med vaskemaskin. Kjøkkenet har eikeparkett på gulv, malt trepanel/malt tapet på veggflater og hvitmalt gips-/platehimling.

Baderommet med dusj, toalett og servant:
Baderommet har inngang fra leilighetens entre/gang og er noe oppgradert/overflateoppusset i 2009. Badet har fliselagt gulv, lyse og flismønstret baderomspanel på vegger og hvitmalt platehimling (tak-ess). Innredet med veggmontert servant, veggmontert speil, dusjnisje m/forheng samt nedsenket gulv og frittstående toalett. I dusjen er det veggmontert dusjarmatur og rommet ventileres naturlig av takventil. Tilpasset og praktisk 3-rekker hyllesystem på motsatt side av dusjen medfølger. Hyllesystemet gir dette mindre rommet god oppbevaringsplass.

Det romslige soverommet med vindu mot rolig bakgård:
Leiligheten har et stort soverom, ypperlig plassert innerst i leiligheten med østvendt vindu og dermed på "svalsiden" på kveldstid. Her er det godt med plass til både dobbeltseng, nattbord og arbeidsplass-/evt. oppbevaringskommoder eller lignende. Rommet ligger på byggets hjørne mot øst-syd, og vender dermed ut mot bakgården. Den plassbygde skyvedørsgarderoben med to-dørs takhøye fronter inneholder god oppbevaringsplass med bl.a. hyller, trådkurver og hengeanordning. Skyvedørsfrontene har en kombinasjon av hvite fronter/speilfronter. Fra soverommet er det forøvrig også kort vei til baderommet og det er parkettlaminat på gulv, malt tapet på vegger og hvitmalt gipshimling.

Entrè/gang:
Den innbydende entrè/gangen særpreges av å være lys og åpen - et svært hyggelig rom som ønsker deg velkommen inn på et flott vis. Rommet særpregs også av det store vinduet mot øst som gir herlig lysinnfalll. Det er garderobe-/oppbevaringsplass i to-dørs takhøy skyvedørsgarderobe med speildører. Rommets bredde gir for øvrig møbleringsmuligheter for konsollbord, kommode, skoskap eller lignende. Veggmontert skoskap like på innsiden av leilighetens hovedinngangsdør medfølger. Rommet har eikeparkett på gulv, malt tapet på vegger og hvitmalt gips i himling.

Leilighetens kjellerbod:
Kjellerboden er avlåsbar og er lys og innbydende innredet med flislagt gulv. Vegger består av en kombinasjon av malt mur, rupanel og platekledning. Det er innlagt lys. Det bemerkes at kjellerens tidligere fastmonterte aggregatsystem (ikke i funksjon) opptar noe plass i bodens ene hjørne. 

Øvrig om teknisk utstyr og detaljer:
* Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk  - 30 liters tank fra Høiax
* Felles hovedstoppekran er plassert under trapp i kjelleretasje
* Åpent og skjult VVS-røranlegg
* Innlagt internett/TV fra Telenor (tidligere Canal digital)
* Elektrisk tavleskap er plassert i trappegang ut for leilighetens hovedinngangsdør
* Elektrisk anlegg med 63 ampere hovedsikringer
* Kombinasjon av åpent og skjult spredenett for elektrisk anlegg
* Felles brannvarslingsanlegg med direkte varsling 
* Glassikringer med kurser på 20A, 16A og 10A forbrukssikringer

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport fra byggmester/takstmann Hans Holt - Norsk takst.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

2. etasje: P-ROM/BRA/BTA ca. 47/47/51 m²

Følgende rom er inkludert i oppgitte p-rom (primærrom):
Samtlige rom i 2. etasje er inkludert i oppgitte primærrom.

Egen bod i kjeller på ca. 5 m² som ikke er medtatt i arealsammendraget.

De oppgitte arealer er hentet fra Tilstandsrapport utført av Byggmester/ Takstmann Hans Holt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Selveierseksjon på annen etasjeplan opprinnelig bygget i 1901, senere omfattende ombygget.

Bygård oppført i tre på grunnmur av sten/mur. Yttertak med saltakskontruksjon tekket med takstein. Yttervegger i tre stående plank med utvendig kledning av trepanel. Felles vedlikehold av sameiet. Etasjeskiller i tre bjelkelag.

Se for øvrig utarbeidet Tilstandsrapport.

Nærområdet og beliggenhet

Stoltenbergs gate 34 har en særdeles sentral og fordelaktig beliggenhet i populært bymiljø i Tønsberg sentrum, ved  "inngangen til Træleborgsiden" i Norges eldste by. 

Området har fått et urbant tilsnitt med bebyggelse preget av noe forretninger, cafeer, velstelt leilighetsbebyggelse, eldre trevillaer og ikke minst en rekke parker og friarealer nær rett utenfor egen dør.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Dagligvarehandelen kan gjøres blant ved Coop som ligger kun et drøyt steinkast unne. Det er i tillegg gangavstand til en rekke andre dagligvareforretninger, blant annet Meny i Farmandstredet. Tønsberg sentrum har gode shoppingmuligheter, samt en rekke kafeer, restauranter og puber. Kilen Handelspark ligger like i nærheten, samt Farmandstredet som har godt over 100 butikker og bussterminal.

"Stadioen" i Tønsberg ligger i gangavstand fra boligen, og er et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Rakkåsstien.

Fra sentrum er det ca. 10 minutter med bil til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden. Slottsfjellet ligger i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt.

Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time. Ved å benytte bil tar det ca. 20 minutter til Horten, 20 minutter til Tjøme, 25 minutter til Sandefjord, 45 minutter til Drammen og den drøy time til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Træleborg barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Byskogen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Se også vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av eiendommens svært sentralt beliggenhet.

Adkomst - hvordan finner jeg frem til Stoltenbergs gate 34?

Eiendommen er ligger på høyre hånd rett etter krysset St. Olavsgate/Stoltenbergs gate, når man kommer fra Farmandstredet.

Det vil bli skiltet med meglers visningsbukker frem til leiligheten ved annonsert fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming med elektrisk panelovn/opplegg for elektriske panelovner. Det er montert nyere glasspanelovn fra Adax i leilighetens entre/gang.

Det er ikke etablert ildsted, men det er murt pipe som er pusset og malt i leilighetens stue. Pipeløpet består av teglsteinspipe, antatt fra byggeåret. Pipens tilstand er ukjent og det er usikkert om det kan monteres ildsted uten å evt. gjøre utbedringer av pipeløpet. Det må dermed antas behov rehabilitering før et evt. ildsted kan tas i bruk. Det er innhentet feie-/tilsynsopplysninger fra Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS. Her opplyses det at det i deres database ikke er registrert noe tilkoblet ildsted i leiligheten og derav ikke er utført noen kontroll.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, følger dette heller ikke med. Med andre ord fravikes NEF`s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Areal og eierform

Areal: 314 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er selveiet og består av felles asfaltert innkjørsel samt felles adkomstareal og bakgård med tildelte samt oppmerkede parkeringsplasser til hver enkelt seksjon. Alt areal i bakgården er også asfaltert.

Eier

Caroline Olborg Kanck Fredric Lunåsmo Sandberg

Vei, vann og avløp

Adkomst fra offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsplan samt forholdet til konsesjon/boplikt og odel

Det er IKKE boplikt på eiendommen. Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Eiendommen ligger i et område som ikke er omfattet av noen reguleringsplan.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bestemt gjennom gjeldende reguleringsplan eller begrenset til tillatt arealbruk og omfang i uregulert område). Området er omfattet av byens sentrumsplan i kommunedelplan "Byplan 2018 - 2010) av 22. mai 2019.

Ferdigattest

Seksjonen har ikke ferdigattest i kommunens bygningsarkiv, sannsynligvis grunnet byggets opprinnelige byggeår men dette vites ikke med sikkerhet.  Det foreligger bygningstegninger datert 29/2-1901. Ved endringen av plan- og bygningsloven 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen.
På eiendommen for øvrig eksisterer det ferdigattest for nytt trappehus av 28/2-1979 og innredning av leilighet i byggets loftsetasje av 7/12-2012.

Diverse opplysninger

Sameiet sin sammensetning: Sameiets navn er "Sameiet Stoltenbergs gate 34". Det foreligger vedtekter for sameiet, disse følger som vedlegg i salgsoppgave.

Felles lån: Det er ingen gjeld i sameiet, og leiligheten har således ingen andel fellesgjeld.
Innestående på sameiets konto for fellesutgifter: kr 13 385,- pr. 1/1-2020 i positiv egenkapital.

Leiligheten sin eierseksjonsbrøk og sammensetning: 50/350 iht. seksjoneringsbegjæring. Sameiet består av fem boligseksjoner og en kjellerseksjon. Kjellerseksjonen eies av sameiet Stoltenbergs gate 34 og utgjør dermed et fellesareal med sameiebrøk 80/350.

Formann i sameie: Jon Terje Bruun - Tinnstien 5 - 3124 Tønsberg.

Sameiet har ikke vedtatte/foreslåtte arbeider som vil medføre vesentlig økning i felleskostnader. Sameiet har ikke mottatt varsel om endringer i reguleringsplaner  eller nabovarsel i forbindelse med byggearbeider eller lignende.

Regnskapsfører har på vegne av sameiet lovfestet pant til dekning for evt. utestående beløp fra sameierne inntil 1G (G = Folketrygdens grunnbeløp). Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to boligseksjoner eies av én og samme juridiske person.

Prisantydning

1 875 000,- / Fellesutgifter: 1 200,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

1 875 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 875 000,-)) -------------------------------------------------------- 55 612,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 930 612,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport utført sertifisert takstmann Hans Holt Byggmester/Takstmann med befaringsdato 12.10.2020. Denne konkluderer med at seksjonen fremstår normalt godt bygget og hovedsakelig normalt vedlikeholdt. Felles bygningsdeler er ikke vurdert i tilstandsrapporten.

Tilstandsrapporter er utvidede tekniske rapporter utarbeidet av autoriserte takstmenn. Tilstandsrapport gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. 

Utarbeidet tilstandsrapport har flest TG-2 (7 stk.) og den her enkelte TG-1 (2 stk.). Den har ingen TG-3. TG-2 er hovedsakelig gitt pga. naturlig slitasje og alder-/gjenstående levetid. På baderom er det kommentert at det må påregnes å gjøre tiltak de nærmeste år.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Det bemerkes at energimerkingen er utført som "enkel registrering" hvor det kun hensyntas byggeår 1901 og ikke senere utførte tiltak som nyere vinduer,  omkledde yttervegger osv. som normalt vil gi en høyere energikarakter.

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til ca. 9 295 kWt  utfra et snitt forbruk siste 3 år.

Forbrukstallet er innhentet fra energileverandør og gir kun en indikasjon av forbruk gitt situasjonen over denne perioden. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 10 185 pr. år

Kommunale avgifter dekker Tønsberg kommune sin leveranse av vann, avløp og renovasjon (avfall). Det er ikke installert vannmåler i leiligheten.

Forkjøpsrett

Andre seksjonseiere i sameiet har ikke forkjøpsrett ved omsetning av seksjoner i sameiet.

Forholdet til eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i denne delen av Tønsberg kommune per i dag.

Adgang til utleie

Det foreligger en bruksenhet i boligen, og den har ingen separat utleieenhet.

I følge sameiet sine vedtekter kan seksjonseierne i sameiet fritt leie ut sin leilighet, jfr. punkt 2.2 i "vedtekter for sameiet Stoltenbergs gate 34". Utleie skal meldes skriftlig til sameiets styre.

Skattemessig formuesverdi (tidligere ligningsverdi)

Som primærbolig: kr. 456 429,-
Som sekundærbolig: 1 643 144,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og formuesverdi for inntektsåret 2018. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Dyrehold

I følge megler sine innhentede opplysninger fra sameiet er dyrehold tillatt. Vær dog. klar over sameiets vedtekter, punkt 2.3.2 som sier følgende om dyrehold: "Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere".

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 211020 (Kr.4 500) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 875 000,-) (Kr.29 000) Tilrettelegging (Kr.13 695) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Megleropplysninger, grunnbok, servitutter (Kr.3 390) Garanti og utleggshonorar (Kr.2 500) Markeds- og informasjonspakke (Kr.12 200) Oppgjørshonorar (Kr.4 875) Totalt kr. (Kr.70 745)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen.

Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Denne er vedlagt i salgsoppgaven. Dersom ønskelig kan hjørnesofa i leilighetens stue avtales å medfølge etter nærmere avtalt pris.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Seksjonens grunndata:
2004/14010-1/91 - Seksjonering tinglyst 30.09.2004. 
Opprettet seksjoner: Snr: 4, formål: Bolig. Sameiebrøk: 50/350.
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Overtagelse

Overtagelse etter nærmere avtale. Hvis mulig, vennligst oppgi ønsket tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av bud.

Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier i sameiet.

Viktig informasjon / Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom. Det gjøres derfor spesielt oppmerksom på at de eventuelle rom som faller inn under ovennevnte er kjøpers ansvar og risiko. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Alle arealer er henter fra takstmannens Tilstandsrapport. Arealene er oppgitt av takstmannen på grunnlag av takstbransjens rettledningfor arealmåling. Av rettledning fremkommer det at også areal(unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Megler har selv ikke målt eiendommen.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egen undersøkelser. Salgsoppgaven er godkjent av selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper(budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres,kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Viktig informasjon ved kjøp av brukt bolig

Når du kjøper brukt bolig er det viktig å ha riktige forventninger og du må ikke tro den er som en «ny» bolig. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Åpenbare og synlige feil og mangler behøver ikke være beskrevet i salgsoppgaven eller i vedleggene. Vi anbefaler at eiendommen besiktiges og oppfordrer interessentene til å sette seg grundig inn i opplysningene som gis i salgsdokumentene, slik at negative overraskelser unngås. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig avvik relativt strengt, det vil si at noen negative overraskelser må forventes og aksepteres. Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart og senest innen 2 måneder etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

'Finn.no: Visningstekst'

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale om visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" for påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?