Til innholdet

Ta kontakt for visning! Lun og delikat 3-roms leilighet - Solrik balkong - Oppgradert 2020/21 - Sentralt

Gyldenløves gate 18A
Prisantydning 2 250 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 56
BRA: 57 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1953
Tomtareal: 8412 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
John Marius Eia Thollefsen

John Marius Eia Thollefsen

Kort om eiendommen

Velkommen til Gyldenløvesgate 18A!

Flott og populær 3-roms leilighet i 2.etasje med vesentlige oppgraderinger i 2020/2021. Leiligheten inneholder entre/gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og en koselig balkong på ca 9m².  En "klar til å flytte inn" leilighet som vil appellere til de som søker en pen og plassbesparende bolig. Leiligheten har en sjarmerende, lys, og innbydende atmosfære, med gjennomgående planløsning som skaper et imponerende helhetsinntrykk.

Leiligheten ligger på attraktive Solvang, som er et veletablert og populært villaområde i et av Tønsberg mest attraktive områder. Ypperlig for deg som ønsker å bo veldig sentralt. Det er gangavstand til Tønsberg sentrum med gode shoppingmuligheter og bryggas yrende liv samt jernbanestasjonen, Sykehuset i Vestfold mm.

Kom og opplev det selv - denne leiligheten er klar til å ønske deg velkommen hjem.

Velkommen til visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SOLVANG

Adresse

Gyldenløves gate 18A 3117 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Solvang. Ypperlig for deg som ønsker å bo veldig sentralt. Det er gangavstand til Tønsberg sentrum med gode shoppingmuligheter og bryggas yrende liv samt jernbanestasjonen, Sykehuset i Vestfold mm. Kilen-området er et drøyt steinkast unna boligen med diverse butikker, treningssenter, dagligvareforretninger, møbelbutikker, apotek, legesenter, frisør og mye mer. Kilden kino med bowling og andre aktiviteter ligger i gangavstand unna og det er ellers rikelig med fritidsaktiviteter for store og små i lokalområdet. Det er gangavstand til treningssentre og fantastiske tur- og rekreasjonsområder i Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Kilometerlang lysløype finner du kun noen få hundre meter fra eiendommen.  Området er også meget barnevennlig med bl.a. gangavstand til skoler og barnehager.

Enkel tilkomst til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 20 minutter med bil).
se for øvrig salgsoppgavenes nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av beliggenhet og områdets fasiliteter.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1953

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje i firemannsbolig oppført i 1953, tilknyttet Gyldenløves borettslag. Etasjeskiller av tre. Vinduer og terrassedør av tre med tolags glass fra 2006. Boligen er oppgradert med bla. Nye vinduer og terrassedør i 2006/2007. Ny drenering lagt i 2015. Takstein er vasket og rehabilitert i 2018. Yttervegger er foret ut, etterisolert og panelt samt malt i 2018/2019. Balkong er ny/renovert i 2019 i regi av borettslaget med nytt gulv og nytt rekkverk. Nye parkettgulv i 2021, malt vegger i 2021, fornyet bad i 2021 og varmepumpe i 2022.
I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget.

Innhold

2. etasje: Entré/gang, bad/vaskerom, soverom 1, soverom 2, stue, kjøkken og kott/bod.

Annet: Det medfølger en bod på loft og to boder i kjeller på tilsammen ca 11m². Parkering på fellesområder.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 57 kvm

Standard


En "flytt rett inn" leilighet for deg som trenger en pen og arealeffektiv leilighet. Delikat, lys og innbydende leilighet med gjennomgående god materialbruk i de ulike rom som gir et flott helhetsinntrykk. Leiligheten har en romslig stue med god plass til både sofaseksjon, spisebord samt øvrig innredning. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lys og har utgang til balkong på ca. 9m² . Kjøkkenet ligger adskilt fra stuen som skaper en fin og luftig løsning. Leilighetens hovedsoverom er av god størrelse. Soverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement.
Det andre soverommet blir brukt som barnerom, men kan fint bli brukt som et gjesterom. Leilighetens bad er delikat og arealeffektiv, pusset opp i 2021.

Entré/gang:
Leiligheten har adkomst via en felles trivelig innvendig gang. Videre tar du trappen opp til 2. etasje. Innenfor dørstokken møtes du av en innbydende entré. I entreén er det god plass til å henge fra seg yttertøy i skyvedørsgardobe. Her er det godt å komme hjem eller ønske gjester velkommen. Entreen tar deg videre til stuen samt de tilhørende rommene. Det er lagt nytt parkettgulv i 2021, som er gjennomgående i hele leiligheten.

Stue:
Stuen er romslig og gir deg rikelig med plass til å innrede med både en komfortabel sofagruppe, et spisebord og andre ønskede møbler. Store vindusflater i stuen gir rommet en naturlig lysfylt atmosfære og fører deg ut til en herlig balkong på omtrent 9m². Her kan du nyte solrike dager med familie og venner til langt ut på kvelden om sommeren.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger atskilt fra stuen. Den tilbaketrukne løsningen fra stuen skaper en fin og luftig løsning. Det er god arbeidsplass på kjøkkenet, med mye skapplass. Kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse. Laminat benkeplate med aluminiumsplater over benk. Integrert koketopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin.Waterguard er montert i benkeskap. Ventilator med utlufting.

Bad:
Bad ble fornyet i 2021. Bad har fliser på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malte slette plater med downlights i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjdører, opplegg for vaskemaskin og wc.

Soverom:
Hovedsoverom er av god størrelse og det er god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Det andre soverommet, som for tiden fungerer som et barnerom, kan like enkelt fungere som et gjesterom.

Oppbevaring:
Det medfølger en bod på loft og to boder i kjeller på tilsammen ca 11m².

Øvrig teknisk info om boligen:
Rør i rør system på vannledninger. Fordelerskap er montert på bad. Plast avløpsrør. Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i felles gang. Automatsikringer på alle kurser. Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen. Nye vinduer og terrassedør i 2006/2007. Ny drenering lagt i 2015. Takstein er vasket og rehabilitert i 2018. Yttervegger er foret ut, etterisolert og panelt samt malt i 2018/2019. Balkong er ny/renovert i 2019 i regi av borettslaget med nytt gulv og nytt rekkverk.

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 04.09.23 fra Jens Martin Onsrud (Onsrud Taksering AS) som er en uavhengig og autorisert Takstmann.
 
En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Takstmannens beskrivelse av boligen:
Leilighet beliggende i andre etasje i firemannsbolig oppført i 1953, tilknyttet Gyldenløves borettslag. I borettslag tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder borettslaget. Det medfølger en bod på loft og to boder i kjeller på tilsammen ca 11m². Parkering på fellesområder.
Boligen er oppgradert med bla. Nye parkettgulv i 2021, malt vegger i 2021, fornyet bad i 2021 og varmepumpe i 2022. Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt, og i hovedsak med normal slitasje, men som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik. Dette sees i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt godt inntrykk.


Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   0 stk. tilstandsgrad 0 (TG0 lys grønn) - ingen avvik.
- 14 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
-   3 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
-   4 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
-   0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
-   0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.
 
TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til Utvendig > Dører, Innvendig > Innvendige dører, Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom og Tekniske installasjoner > Varmepumpe.

Inngående beskrivelse av anmerkningene følger av tilstandsrapporten.

Det er kun TG-2 (mørk gul) og TG-3 (rød) som kommenteres særskilt, for øvrig vises det til tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Oppvarmet med varmekabler på bad og varmepumpe i stue. Øvrig elektrisk oppvarming.

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget den 09.06.16. Tilsynet var et visuelt tilsyn og rapporten kan ikke benyttes som en tilstandsrapport. Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget i bygningen. Siste feiebesøk var 15.09.22.

Parkering

Parkering på fellesområder.

Areal og eierform

Areal: 8 412 kvm, Eierform: Festet tomt

Fellesareal og hage

Andel av 8 412 kvm felles festet tomt. Pent opparbeidet tomt.

Eier

Michael Østli Mia Charlott Iversen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Reguleringsforhold

Kommuneplan/Kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende // Kommuneplan (22.5.2019)

Gjeldende regulering:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

Bebyggelsesplan:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

Midlertidig forbud mot tiltak:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 20.03.1953. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Borettslag: Gyldenløve Borettslag, Orgnr.: 953208431 Andelsnr.: 4 Andel fellesgjeld: 596000, Andel fellesformue: 54236, Total gjeld: 22968477, Oppdatert pr: 31.12.2022 Kommentar gjeld: Festetomt utgjør 29 022 kr av gjeld.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Opplysninger om boligselskapet:
Gyldenløve borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom(borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med det.

Borettslaget har forretningskontor i Tønsberg kommune.

Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører 17.04.2010 tidligere Tønsberg og Nøtterø Boligbyggelag.

• Forkjøpsrett: Ja
• Styregodkjenning: Ja
• Eventuelle andre forkjøpsrettsklausuler: Se boligselskapets vedtekter.
• Særskilte begrensninger/klausuler: Se boligselskapets vedtekter.
• Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
• Forsikret hos: If Skadeforsikring - polisenummer 587761.
• Opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse etc. må innhentes fra bygningsmyndighetene.
• Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei
• Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
• Påkostninger/utbedringer i boligselskapet: Se årsrapporten.
• Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
• Borettslaget har avtale med Canal Digital vedrørende kabel-TV og internett (grunnpakke). Avtalen er inkludert i felleskostnadene. Andelseier kan bestille tillegg til avtalen, og betaler selv for dette.
• Vannsjekken er utført høsten 2016 og sikkerhetsrabatt på forsikringspremien blir innført fom 2017.
• OPAS Vestfold AS har foretatt vedlikeholdsbefaring september 2016. Se avtaler.
• Rehabilitering av rør, rørstammer, rørforgreninger og bad ble vedtatt på e.o. generalforsamling 1.10.2020. Rehabiliteringen er kostnadsestimert til 12 mill og finansieres med låneopptak. Ferdigstilt november 2021
• Strømforbruk til nye v.v.beredere belastes borettslagets regnskap. Dette innkreves av alle beboerne via felleskostnadene fom 2023 etter husleiebrøken.
• Det finnes begrensede garasjeplasser for leie. Kan leies etter ansienitetsprinsippet. Ta kontakt med styret for søknad.

Informasjon om borettslaget til nye og gamle beboere (utdrag fra Årsmøte 2023):
Prosjekter som er gjennomført i borettslaget startet med utskiftning av alle vinduer og terrassedører 2007. Drenering rundt alle hus er gjennomført. Innsettelse av piperør i alle hus ble pålagt og montert inn etter krav fra Tønsberg brannvesen. Ny kledning på alle hus er gjennomført på grunn av råte. Det er gjort utskiftning av gamle ledninger i kjeller, loft og trappeoppganger. Brannvarslere ble installert i alle leiligheter og oppganger. Det er bygget nye balkonger. Takstein ble i 2018 vasket og behandlet for å skulle kunne vare de neste 10år. Alle kjellervinduer er byttet da dette var fra 50-tallet. Det siste store prosjektet var nye baderom og utskiftning av røropplegget i alle hus.

Selskapets totale lån og vilkår
Lånenr: OBBK02-98207746592
Type: A
Restsaldo: 11.518.124,-
Restløpetid: 25 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type Rente FLYT
Rente: 5,25%

Lånenr: OBBK03-98207949612
Type: A
Restsaldo: 11.450.353,-
Restløpetid: 27 år 9 md.
Term pr. år: 12
Type Rente FLYT
Rente: 5,25%

Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr dags dato.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 250 000,- / Felleskostnader: 6 602,- pr. mnd Komunale avgifter, tv-anlegg/bredbånd, festeavgift, forsikringer, energi/fyring, kontigenter, konsulenthonorar, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar, styrehonorar, personalkostnader og andre driftskostnader.

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) 596 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 846 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 240,- (Pantattest kjøper) 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 5 340,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 851 340,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 04.09.2023 Formuesverdi : 602 391,- Sekundær formuesverdi : 2 168 606,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  9 319 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 587761

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:602 391,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 168 606,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tilrettelegging (Kr.16 950)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585)
Garantiforsikringspremie (Kr.3 100)
Provisjon (kr. 35 000)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

John Marius Eia Thollefsen

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt John Marius Eia Thollefsen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?